Şimdi Ara

Pronto Tour'dan sakın Benelüks - Paris turu satın almayın... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
6
Favori
40.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Teufel

quote:

Orijinalden alıntı: ZDA

quote:

Orijinalden alıntı: muratdoktor

Jolly Tur dan satın almış olduğumuz Benelux Paris turundan yeni geldik.Jolly Tur kendi yapmıyor FLY EXPRESS adında bir firmaya turu yaptırıyor hal bçyle olunca en yüksek fiyatı veren Jolly Tur'dan turu satın alanlar oldu.JOLLY TUR ile Yurtdışı turu mu bir daha asla ...

Değerli hocam, bu tüm tular için geçerli bildiğim kadarıyla, yurt dışını kendi organize eden yok zannedersem, ben sizin yaşadığınız bu mağduriyeti pronto dan yaşadım, hatta bu konunun başlığı ve açılış sebebi tam olarak bu, ben döndükten sonra pronto dan fiyat farkını almayı talep ettim, resmen beni insan yerine bile koymadılar, yani nazikçe rededebilirlerdi ama adeta azarladılar, bunun üzerine bu konuyu açtım, adamların kaç tane müşterisini vazgeçirdim sosyal hayattan, bu konuyu okuyup vazgeçenlerin de sayısı fazladır bence çünkü özelden en az yüz kişi yazdı bana, pronto tur bir ara fake hesapla konuyu bile sabote etmeye kalktı. Diyeceğim şu ki aradaki fiyat farkı fazla ise bence jolly i ara ve ücret farkını sebepleriyle beraber iadesini talep et.

Hocam ben geçen yıl Tatil Sepeti'nden bu turu aldığımda sözleşme kısmında Pronto Tur'u gördüğümde direk olarak kendilerini aradım.Turu sizden alma durumunda uygun fiyat alabilir miyim nedir tur fiyatı dediğimde tam olarak rakam hatırlamıyorum ama kredi kartıma taksit yaptırdığımda Pronto Tur'un fiyatı Tatil Sepeti'nden fazlaya geliyordu.Nakit olan fiyattada ufak bir rakam oynuyordu.Şu an nasıldır bilemiyorum fiyatlarını turla bir daha gitmeyi düşünmediğim için ama o dönem net hatırlıyorum bu şekildeydi.

Jolly Tur'dan satın alanlar hep birlikte şikayet ettik ama burunlarından kıl aldırmıyorlar.Araştırdığıma göre yurtdışı turlarda ETS TUR kendisi planlıor 25 kişi altısayı yeterli olmazsa tur iptal ediyorlarmış.ETS hariç diğerleri baktılar sayı yetersiz birleştiriyorlar FLY EXPRES firmasından hizmet satın alıyorlar.Biz yandık siz yanmayın yurtdışı turu düşünenler ETS dışında firmayı düşünmeyin veya en düşük ücretli hangi firma varsa ondan satın alın...

• Arkadaşlar Haziran 25i Jolly tur iki kişi 5000 tl dolaylarında sizce Jolly tercih edilir mi?

Aslında daha uygun olan kappatur - cafetur var şikayet varda bu iki tur hakkında çok fazla yorum olduğu için Jolly daha mantıklı gibi geldi

Sizlerin yorumu nedir teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lsengul kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam, kappatur va cafetur u tecrübe etmedim, uzun zamandır turlarla gezmeyi tercih etmiyorum ancak yurt dışı turlarını zaten jolly kendisi organize etmiyor, bu firmalar size turu satıp, yurt dışından oradaki bir tur firması aracılığıyla sizi tura gönderiyor, böylece jolly ya da irili ufaklı hangi firmadan alırsanız alın aslında aynı tura gidiyorsunuz, kappatur da böyle yapıyorsa eğer hangisi ucuzsa onu alın derim zaten aynı turu satın alıyor olacaksınız.
  • ZDA kullanıcısına yanıt
    Sizin forumdaki yazınızı okumuştum zaten aklımı kurcalayan bu yazı oldu öncelikle bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim

Sadece ets kendi turunu düzenliyor diye duymuştum diğerleri aynı turun acentigini yapıyormuş peki siz turla gitmiyorsunuz yine de tecrübenize göre hangi turu tercih etmeliyim yada hangi kriterleri göz önünde bulundurmaliyim teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kappatur da kendi turunu düzenliyor hocam.Tatilsepeti vb. gibi firmalara da satış yaptırıyor bu turları.Gittiğimiz dönemdeki araştırmalara göre tur programları hemen hemen aynı.Şahsi görüşüm olarak size sunacakları en büyük fark oteller ve otobüs konforu olur; ki bunların bilgilerini muhtemelen seyahati satın aldığınız zamanda size hiç bir firma vermeyecektir.Dolayısıyla önceki misafirlerin fiyat memnuniyet oranına bakarak tercih etmekte fayda var ama Prontodan ben memnun kalmıştım bazı giden kişiler memnun kalmamış doğal olarak.Aynı durum Ets'de de vardır muhtemelen diğer firmalarda da.

Kısacası otelleri öğrenebiliyorsanız öğrenmeye çalışın.Tura katılmama durumunda şehir merkezine yakınlık derecesi,konfor vs. durumlar önemli.Uçaktan indikten sonra bütün seyahatiniz otobüste geçeceği için otobüste çok önemli.Mesela bize tur firması kendi aracını getirtmişti Türkiye'den.Son gün yeni tur yapacakları almak için başka bir şehre geçti ve bize Hollanda'dan bir araç kiraladılar.Diz mesafesi bir hayli fazlaydı, çok daha konforluydu.

• Şikayet var gibi sitelere baktım dediğiniz gibi tüm turlar hakkında olumsuz yorumlar var dediğiniz kappaturu inceleyeyim o zaman kendi düzenliyorsa oteller anlamında kesin bilgi alabilirim muhtemelen
    Desteğiniz için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: lsengul

Şikayet var gibi sitelere baktım dediğiniz gibi tüm turlar hakkında olumsuz yorumlar var dediğiniz kappaturu inceleyeyim o zaman kendi düzenliyorsa oteller anlamında kesin bilgi alabilirim muhtemelen
    Desteğiniz için teşekkür ederim

Yok kesin bilgi onlarda vermiyor oteller konusunda maalesef.Belirli otellerimiz var onlardan birinde konaklanıyor müsaitlik durumuna göre diyerek biraz oyalama çekiyorlar sanki o konuda.Kappa turun otellerinde hatırladığım kadarıyla 1 otel harici diğerleri güzeldi.Biz tüm turlara katılıp ekstra olarak şehir merkezlerine inmediğimizden şehir merkezine uzaklık açısından değerlendirmeyin yalnız bu güzel tabirimi.Temizlik ve konfor bakımından iyiydiler.Kahvaltı konusunda zaten zaman olarakta seçenek olarakta çok bir şey beklemeyin bana kalırsa.Genelde taze kruvasan oluyor kahvaltılarda ek olarak reçeller ve peynir.Biz son dakikalarda indiğimiz için onlardan da alıp bir kaç adet otobüste yemeği tercih etmiştik.

• Genelde sanırım oteller şehir merkezine uzak oluyor sitelerde yorumlarda gördüğüm kadarıyla uzak yazmışlar

Misal paris 3 gün diyor bir günü tura katılıp diğer günleri gezmek bana daha mantıklı geliyor böyle durumlara telefonu kullanayım diyorum GPS metro hattı vs peki rehberler bu anlamda yardımcı oluyorlar mi?

Tek korkum rehberin kötü çıkması artık orada da şansıma demekten çarem yok

Evet maalesef genelde oteller şehir merkezine uzak ama bireysel olarak gezmek istediğinizde de çok zorlanacağınızı sanmıyorum şehir merkezine ulaşmak için.

Parisin 1 günü disneylanda gidiyor ama şahsi olarak katılmanızı hiç tavsiye etmem çocuğunuzla falan gitmeyecekseniz.Çünkü alana girdiğiniz andan itibaren rahat olarak 1 max 2 saatiniz oluyor.Onun haricindeki sürelerde (biz Temmuz ayındaki tura katılmıştık) müthiş bir yoğunluk ve 1 saate yakın bekleme süreleri oluyor bazılarında.He eğlenceli mi derseniz evet eğlenceli ama yorucu ve gün sonunda toplam 7/8 kere eğlence aletine binmiş yada bir şey izlemiş oluyorsunuz ve bütün gün oradan oraya koşuşturmayla geçmiş oluyor.Bu arada Disneylan'ın yanında ucuz bir alış veriş avm si gibi bir yer varmış.Bir kişide oraya gitmişti ama o da pek bir şey olmadığını söylemişti o dönem.Belki ilginizi çeker rehbere danışırsınız.

Kappa tur da benelüx ün turlarından Uğur bey denk geldi bize.Yorumlarda da genelde ismi çıkıyor.Kendisi tura katılımlardan, otobüsle merkeze inme, nerede ne yenir, ne gibi etkinlikler var vs. gibi konuların hepsinde çok yardımcı oluyor.Hatta biz Amsterdam'da mantar, kek gibi konularda da tavsiye istedik.Onlarda bile yardımcı oldu sağ olsun.Tarih severseniz bayılırsınız kendisine çünkü yanlış hatırlamıyorsam Tarih eğitimi almıştı ve gerçekten tarihe doyuruyor tur boyunca anlatımlarıyla Diğer firmalarda da rehber konusunda sorun yaşayacağınızı pek sanmam çünkü sizi bilgilendirme ve yardım konularında oradalar.İstediğinizi sorabilirsiniz.Sadece sizi buranın çikolatası buranın balığı buranın eti güzel , burası uygun indirimimiz de var dediğinde ona aldanmayın.Sonuçta götürdükleri yerler kendi komisyonla çalıştıkları yerler ve emin olun daha kaliteli daha ucuz yerler bir iki dükkan yanlarında.Grup olarak dükkanlara daldığınızda pek pazarlık şansı olmuyor ama daha tenha dükkanlarda bu şansınız artıyor ve oraları tercih etmenizi öneririm.
    Volendam'da 1 gün önceden rezervasyon yaptırılıp gidiliyor denilen restoran ne deniz görüyordu ne de memnun ayrıldı herkes.Biz 10 dk daha ileride deniz kenarında daha güzel bir yerde daha ucuza yedik ve keyifle oturduk.Bizi gören herkes de keşke bizde burada otursaydık gibisinden şeyler söyledi.He bazı noktalarda da süre kısıtlı olduğu için aç kalmamak adına mecburen onun yönlendirdiği yerlerde de yemek durumunda kaldık açıkçası çünkü bizdeki gibi söyle 5 dk da gelsin ye kalk olayı olmadığından sorun yaşanabiliyor.Bu konularda dikkatli olursanız diğer konularda dediğim gibi rehber konusunda sorun olacağını sanmıyorum.

• Öncelikle bu kadar uzun ve açıklayıcı bilgi için çok teşekkür ederim sanırım bahsettiğinizden kappatur mantıklı gelemeye başladı hemde ekonomik

Dediğiniz gibi disneyland ve gece eğlencesi turları varmış onlara katılmayı düşünmüyorum onların yerine kendim gezeyim diyorum

Alışveriş ve yemek konularında dediğiniz konulara mutlaka dikkate alicam

Peki sizce eşimle tek gezdiğim süreçte güvenlik anlamında sorun yaşarmiyim öyle ortamlar oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: lsengul

Öncelikle bu kadar uzun ve açıklayıcı bilgi için çok teşekkür ederim sanırım bahsettiğinizden kappatur mantıklı gelemeye başladı hemde ekonomik

Dediğiniz gibi disneyland ve gece eğlencesi turları varmış onlara katılmayı düşünmüyorum onların yerine kendim gezeyim diyorum

Alışveriş ve yemek konularında dediğiniz konulara mutlaka dikkate alicam

Peki sizce eşimle tek gezdiğim süreçte güvenlik anlamında sorun yaşarmiyim öyle ortamlar oluyor mu?

Rica ederim.

Bende eşimle birlikte katıldım bu tura.Zaten rehber hırsızlık konusunda sizi bol bol uyaracaktır Fransa'da.Diğer ülkelerde bu şekilde bir durumdan hiç bahsetmedi bile zaten öyle bir ortamda pek yok Fransa haricinde.Siyahiler sağ olsun her yeri mesken edinmişler Fransa'da ve genel olarak bu kişilerden geliyormuş hırsızlık durumları.Diğer ülkelerde dikkat etmenize pek gerek yok dediğim gibi ama Fransa'da olduğunuz süre boyunca özellikle Paris'te gezerken bütün eşyalarınızı sırt çantanıza koyup önden takarsanız çantayı herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Rehber bize Fransa'ya girdikten sonra belki 5 6 defa bu hırsızlık konusunu söylemesine karşın otobüste unuttuğu çikolatalar ve yine otobüsün navigasyonunu çalmışlardı ama otelde herhangi bir sorun olmadı ilk katta kalmamıza rağmen (gerçi panjur vardı her türlü duruma karşı kapalı tutmuştum ben).

Genelde ilk gidenlerin kafasında (bende öyle bir izlenim vardı) hafif uyuşturucu serbest olduğu için Amsterdam tehlikeli gibi gelir ama en rahat gezdiğim yerlerden biride Amsterdam dı.

Biz turların hepsine ödeme yaptık bu arada ama dediğim gibi Disneyland bana çok gereksiz geldi ama 3 gün süreden sonra Paris'ten de sıkılmıştık açıkçası (şehir kalabalığı bizi yordu sanırım). Yani Disneyland a gitmeyip müze gezmeyi tercih ederseniz tavsiye ederim.
    Amsterdam'ı sevdiğimiz için parasını ödemiş olmamıza rağmen yolda uzun olduğu için Rotterdam turuna katılmadık biz.Katılanlarda çok bir şey kaybetmediniz gittik yarım saat tur attık köprüde fotoğraf çektik döndük demişlerdi.
    Diğer bütün turlara katıldık.İçlerinden Cochem , Marken & Volendam , Brugges , Eiffel , Gant , Schengen ve Champagne turları güzeldi.Bunlara katılmanızı tavsiye ederim.Bölgeler hakkında araştırma yaparsanız zaten gidenlerde resimlerini ve yazılarını paylaşmışlar.Hoşunuza gidip gitmeyeceğini kestirebilirsiniz.

Turları toplu almazsanız tur başlangıcında otobüse geçtiğinizde size süre veriyor biraz çünkü paraları toplayıp başka bir çalışana teslim edeceğim diyor rehber dolayısıyla her tur başında ücreti neyse vereyim katılayım deme şansınız maalesef orada da yok.O yüzden oradaki karambole gelip neye gidelim neye gitmeyelim karmaşasına kapılmamak adına hangi turlara gideceksiniz onları da baştan karar vermekte fayda var.Bu söylediğim turları muhtelemen rehberde söyleyecektir bize kendisi tavsiye etmişti mutlaka görün diye.
    Bunun haricinde otelden çıkıp tam gün turun haricindeki yol üstü turlara katılım mecburen sağlamanız gerekecek ki ben o turlarda genelde kötü yerlere denk gelmedim.Katılım yapmazsanız sizi yakın bir oturabileceğiniz alanda bırakıp dönüş yolunda tekrar alıyorlar ve genelde orada bir şeyler içip yeme harici pek yapılabilecek ve uzaklaşabilecek zamanınız olmuyor.Ama tam gün turlarda yada aynı otele dönüş turlarına katılmayıp kendinizde gezebilirsiniz ki Disneyland a daha önce gelmiş olan çocuklu bir çift biletleri daha önceden internetten alıp araba kiralayarak gelmişlerdi ve daha ucuza mal ettiklerini söylemişlerdi.

Umarım gittiğiniz dönemde yağışa denk gelmezsiniz ve güzel bir tatil geçirirsiniz.Keyifli bir gezi oluyor gerçekten.

• Öncelikle size çok teşekkür ederim bu kadar detaylı ve uzun bir yazı ile beni bilgilendirirdiginiz için sizinle dün burdan görüştükten sonra şikayet var sitesindeki yorumlara baktım genelde otelden şikayetçi çoğu kişi ve tur rehberinden bu sadece ucuz turlar için değil pahalı turlar için de geçerli şikayetler

Aslında benimde de tedirgin olduğum bir konu özellikle bazıları otellerdeki tahta kurdu yada örümceklerden bahsetmis siz böyle bir durumla karşılaşmismiydiniz

Rica ederim.Size anlattıkça benimde anılar canlandı

Yok hocam o şekilde bir durumla karşılaşmadık biz.Dediğim gibi sadece bir otelde hijyen olarak pek temiz sayılmazdı (banyo eskiydi biraz) onun haricindeki oteller orta dereceliydi (Fransa ve Hollanda otellerimiz güzeldi hatta 3 veya 4 yıldızlıydı ikisi de.Yakın bir zaman olsa isimlerini de hatırladığım kadarıyla iletirdim size ama şu an hiç aklımda yoklar maalesef.

Otelleri bende çok araştırdım gitmeden önce.Özellikle otel listesi geldikten sonra şehir merkezine nasıl inilir falan bakmıştım ama bütün gün erken kalk koştur gez derken tatlı bir yorgunluk oluyor ve inanın yatak rahat ve temiz olsun gerisini çok görmüyorsunuz Bir tek Amsterdam otelimiz Leiden bölgesindeydi ve Rotterdam turuna katılmadığımız gün dönüşü kendimiz trenle yaptık; çokta keyifliydi.Gerçi bize Türk taksi şoförlerinin telefon numaralarına kadar vermişti rehberimiz taksiyle dönmek isteyen kişiler için ama biz kendimiz döndük.(Taksiylede bir saat belirleyip 4 kişi döndüğünde ortalama iyi bir fiyata geliyordu hatırladığım kadarıyla)

Dil konusunda çok yeterli düzeyde değilseniz hattınızı yurt dışına açtırır ve konaklama bölgenizi haritadan işaretlerseniz google maps ten hangi trene hangi otobüse bineceğiniz, saat kaçta kalkar kaçta varır bütün hepsi çıkıyor zaten.Trenle varmak istediğiniz çoğu yere yakın lokasyonlara ulaşmanız mümkün; oradan da yürüme mesafesindeyse yürüyüşü biz tercih ettik size de öneririm her yer yemyeşil çünkü.Uzak kalıyorsa da mutlaka otobüs geçiyordur o bölgeden.Tren biletlerini de istasyonlardaki otomatlardan kredi kartıyla alabiliyorsunuz kolay bir şekilde(kartınızın yurt dışına açık olması gerekiyor).

• İngilizcem kendime yetecek kadar var sizin dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum yurt dışına hattı açtırıp google maps ile bazı günler gezmeyi düşünüyorum

Birazda şans sanırım tekrar sagolun verdiğiniz bilgilerden mutlaka yararlanicam

• Rehber konusunda biz grup olarak sorun yaşamadık ama benim gözlemlediğim kadarıyla biraz da grupla da alakalı bir durum.Bazı kişiler sorumlu davranıp buluşma noktasına zamanında gelirken bazı kişiler son dakika bazı kişilerde geç gelebiliyor(Karadeniz turuna katılmıştık ailecek orada yaşadık bunu bol bol).E bu da ister istemez diğer yolcularla rehber arasında soruna yol açıyor.Katılımcıları bilemediğiniz için o artık şansa kalmış bir şey.

Bizim rehberimiz extra tura katılmayıp dönüş yolunda denk geldiğimiz misafirleri bile alıp otele götürmüştü ki kendi de söyledi zorunluluğu yok.Diğer para verip gelen kişilerde itiraz edebilirlerdi ona rağmen aldı mesela o kişileri.He aynı yere gidiyoruz çok bir şey yapmamış gibi gözükebilir ama bırakması da orada hoş gözükmezdi.

Ulaşmak isterseniz facebook profilini de paylaşayım daha ayrıntılı sorularınız varsa (gerçi bilmiyorum bakıyor mudur profiline yada devam ediyor mudur rehberliğe )

https://www.facebook.com/ugur.aras.988?ref=br_rs

Temmuz başı gittiğimizde Fransa ve diğer ülkeler sıcak olmasına karşın zaman zaman yağmur olmuştu bu arada.Yağmurluk almanızda fayda var.Amsterdam a biz şortlarla inmiştik ilk gün ufaktan bir titretmişti Orası içinde bir tık kalın bir şeyler almanızda fayda var.Memleket güzelde soğuk hakikaten

Rica ederim.Umarım güzel bir tatil geçirirsiniz.
  • Bende Benelüx Turu almak istiyorum Kappa tur dan fiyat şu an çok uygun ama kafam karıştı.Oteller şehire çok mu uzak acaba?Şimdilik tur alma planım yok almaz isem yol üstünde bizi terk edecekler yada otelde bırakacaklar ulaşım zor olacak diye tereddütteyim.Geçen sen Anıturla Orta Avrupa yapmıştık.Tüm turları aldık çok memnun kaldık ama herşey bir maaliyet en ucuza nasıl gideriz hesabı yapıyoruz.Akşamları eşimle gece dışarı çıkıyoruz oteller çok uzaksa eğer sorun olacak.6 kişi 3 büyük 3 genç olacağız turlarda drup indirimi yapıyorlar mı acaba?Birde zahmet olmazsa hangi otellerde konaklamıştınız genelde aynı otellerde devam ediyor turlar.Ayrıntılı yazmışşınız ama ben biraz pimpirikliyim herşeyi düşünüyorum.
  • ekaban kullanıcısına yanıt
    Hocam otellerin isim ve bölgelerini pek hatırlamıyorum açıkçası.Ama genelde araçla merkez yarım saat uzaklıkta kalıyor gibiydi.Şehir geçişlerindeki yani konaklamasız turlara katılım sağlamayacaksanız pek tavsiye etmem turla gitmenizi.Hem bekleme yerlerinde boşa zaman kaybetmiş olacaksınız hem de bir çok güzel yeri görmeden tura devam etmiş olacaksınız; genelde de anlatıldığı gibi benzin istasyonu oluyor bu yerler.Ama ben ara turlara katılırım genel olarak şehirde konaklama yapıldığında kendim gezer daha uygun maliyet çıkartırım diyorsanız o mantıklı ki Amsterdam da biz kendimiz gezdik akşamda trenle otelimize döndük.Amsterdam oteli Leiden bölgesindeydi mesela mesafeyi oradan çıkartabilirsiniz belki.
  • benelux turundan ziyade budapeste -viyana-prag turunu öneririm..daha eğlenceli..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

Hocam otellerin isim ve bölgelerini pek hatırlamıyorum açıkçası.Ama genelde araçla merkez yarım saat uzaklıkta kalıyor gibiydi.Şehir geçişlerindeki yani konaklamasız turlara katılım sağlamayacaksanız pek tavsiye etmem turla gitmenizi.Hem bekleme yerlerinde boşa zaman kaybetmiş olacaksınız hem de bir çok güzel yeri görmeden tura devam etmiş olacaksınız; genelde de anlatıldığı gibi benzin istasyonu oluyor bu yerler.Ama ben ara turlara katılırım genel olarak şehirde konaklama yapıldığında kendim gezer daha uygun maliyet çıkartırım diyorsanız o mantıklı ki Amsterdam da biz kendimiz gezdik akşamda trenle otelimize döndük.Amsterdam oteli Leiden bölgesindeydi mesela mesafeyi oradan çıkartabilirsiniz belki.
    hocam haziran 9-16 benelux için şu an en uygun fiyat kappaturda mı? 3 yaşında bir de çocuğum var

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.