Şimdi Ara

Pronto Tour'dan sakın Benelüks - Paris turu satın almayın... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
6
Favori
39.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bundan 2 sene önce Lady Travel ile İtalya turuna katılmıştık.Bizde sizin gibi" izmir kalkışlı gidelim, rahat ederiz" diye düşünmüştük.Fakat işin aslı öyle olmadı. Önce ekstra turları zorunlu olarak satmaya çalıştılar.Fiyatının uygunluğu sebebi ile 3 yıldızlı oteli tercih ettik.Fakat bu otelde yer olmadığını söylediler ve 4 yıldızlı otelden satın almak zorunda kaldık.Oraya gittiğimizde ise herkese 4 yıldızlı otelden sattıklarını öğrendik.Bizleri resmen enayi yerine koydular.Zamanımız kliması çalışmayan otobüslerde ve Autogrill denen mola yerlerinde geçti.Bir de son dakika lugano turu çıkardılar.Gitmek istemeyenlerin otobüslerini değiştirdiler.Bu esnada aileler arasında yer kavgası çıktı. Otobüsden indikten sonra da kavga devam etii.Milano'nun meydanında 10 kişi birbirine girdi.Herşey tam bir rezaletti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 22 Temmuz 2014; 10:19:52 >
  • BUNU HERKESİN BİLMESİNİ VE DUYMASINI İSTİYORUM...BU UYARIMI KESİNLİKLE DİKKATE ALIN...Prontotur'dan kesinlikle erken rezervasyon tur almayın.Bu yıl Nisan 2014 te Paris-Benelüx turu satın aldım.Tur tarihi 19-27 Temmuz 2014.Yani tur tarihinden 3 ay önce 699 euro ya 2 kişi olarak 1398 euro peşin ödedim.Tur sırasında bizim grubu Prontotur un başka bir grubuyla birleştirerek ekstraları gezdirdiler.O grubun turu 399 euro ya hem de tur tarihinden 10 gün önce almış olduğunu öğrendik.Yani Prontotur aynı hizmeti benim almış olduğum fiyattan 300 euro daha düşük fiyata verebiliyormuş.Bunu öğrenince tur esnasında grupça çok moralimiz bozuldu. Kişi başı 300, 2 kişi gittiğim için toplamda 600 euro yu düşündükçe tur burnumuzdan geldi.Erken rezervasyon ne demektir? Turu ileri tarihlerdi alanlardan daha uygun fiyata almak demektir.Ama biz tam tersi bunun cezasını çektik.Bu durum hiç etik değildir.Tabiri caizse resmen kazıklandık. Prontotur'dan tur alacaksanız boşa harcayacak fazla paranız var demektir.Çünkü, verdiği hizmetin de diğer turlardan farkı yok.Sadece pahalı satarak daha iyiymiş gibi bir imaj vermeye çalışıyor.Bundan sonra Prontotur benim ve birlikte gittiğim diğer arkadaşlarım için bitmiştir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayşe gül YILMAZ

    BUNU HERKESİN BİLMESİNİ VE DUYMASINI İSTİYORUM...BU UYARIMI KESİNLİKLE DİKKATE ALIN...Prontotur'dan kesinlikle erken rezervasyon tur almayın.Bu yıl Nisan 2014 te Paris-Benelüx turu satın aldım.Tur tarihi 19-27 Temmuz 2014.Yani tur tarihinden 3 ay önce 699 euro ya 2 kişi olarak 1398 euro peşin ödedim.Tur sırasında bizim grubu Prontotur un başka bir grubuyla birleştirerek ekstraları gezdirdiler.O grubun turu 399 euro ya hem de tur tarihinden 10 gün önce almış olduğunu öğrendik.Yani Prontotur aynı hizmeti benim almış olduğum fiyattan 300 euro daha düşük fiyata verebiliyormuş.Bunu öğrenince tur esnasında grupça çok moralimiz bozuldu. Kişi başı 300, 2 kişi gittiğim için toplamda 600 euro yu düşündükçe tur burnumuzdan geldi.Erken rezervasyon ne demektir? Turu ileri tarihlerdi alanlardan daha uygun fiyata almak demektir.Ama biz tam tersi bunun cezasını çektik.Bu durum hiç etik değildir.Tabiri caizse resmen kazıklandık. Prontotur'dan tur alacaksanız boşa harcayacak fazla paranız var demektir.Çünkü, verdiği hizmetin de diğer turlardan farkı yok.Sadece pahalı satarak daha iyiymiş gibi bir imaj vermeye çalışıyor.Bundan sonra Prontotur benim ve birlikte gittiğim diğer arkadaşlarım için bitmiştir.

    Aynı şeyi yaşamış biri olarak sizi anlıyorum, size inanıyorum çünkü aynısını yaşadım. Ben bir yıldan uzun süredir bunu anlatıyorum burada, ancak tüm konuyu okursanız pronto tur size yaptığı ve bana yaptığı yanlışındaki karakterini devam ettirerek bu konuyu da sabote ediyor, sizden ricam bu bilgiyi olabildiğince paylaşın, ben onlarca arkadaşımı pronto dan yurt dışı tur almaktan vazgeçirdim, insanları resmen kandırıyorlar, geçmiş olsun diyorum...




  • ZDA kullanıcısına yanıt
    Tşk ZDA....Ben de yılmadan usanmadan bu konuyu yaymaya devam edeceğim.Yaşadığım şehirde ve sosyal medyadaki arkadaşlarımla da konuyu paylaşıp herkesi bilgilendiriyorum.size de kolay gelsin.Yılmak yok :-)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayşe gül YILMAZ

    Tşk ZDA....Ben de yılmadan usanmadan bu konuyu yaymaya devam edeceğim.Yaşadığım şehirde ve sosyal medyadaki arkadaşlarımla da konuyu paylaşıp herkesi bilgilendiriyorum.size de kolay gelsin.Yılmak yok :-)



    :) Zaten pronto tur gibi bu tecrübeden anladığım kadarıyla dolandırıcı felsefesiyle hareket eden kurumları afişe etmek dışında yapılabilecek pek bir şey yok, herşeyi kitabına uyduruyorlar, müşteri memnuniyeti diye bir dertleri de yok çünkü müşteri çok, ancak bizler insanlardan haksız kazanç sağlayan pronto turun yurt dışı ve yurt içi satışlarına etkileyecek düzeyde bir ses getirebilirsek o zaman bişeyler değişir diye ümit ediyorum, yılmak yok, haklıya hakkını vermek gerek, işini iyi yapanın yolu açık olsun, bizleri kandıranlarsa yıkılsın batsın...




  • Merhaba,

    Eylül içinde bir tarihte Paris-Benelux turuna katılmak istiyoruz. Bu konudaki tüm mesajları okudum.
    Tur programındaki ekstra turlara katıldığınızda neredeyse tur fiyatı kadar bir extra ödüyorsunuz.
    otel mesafelerini kestiremediğimizden ve toplu taşıma blgimiz olmadığından Extra turları kendimiz yapabilir miyiz?
    Veya extraları ödeyip rehberle mi yapmak daha güzel.

    Geziye katılmış arkadaşların fikirleri çok değerli, ne önerirsiniz?
  • Proxy1 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben turdan geleli bir hafta olmadı size tavsiye vereyim.

    Bütçe geniş değilse bizim de değildi.Mesela pahalı ve gereksiz turları atın.Ben Pronto ile gittim çokta iyi fiyata 1 ay önce alıp 400 euro gittim 2-3 yıldızdı

    otellerimiz sonra 3-4 olarak güncellendi.

    Size tavsiyem mesela Paris Kombine kesinlikle rehberle yapılması gereken bir tur tek başınıza yapıp o kadar bilgi alamazsınız.

    Mesela Brugge turu kesinlikle rehberle yapılmalı çünkü Türkçe anlatıyor baya baya.

    Gereksiz ve pahalı turları atın mesela Disneyland ve lido Show almaya gerek yok biz almadık.Tur da 9-10 kişi disneylanda aldı yani %25 aldı.

    Lido show kimse almadı bunlar gerekli değil şayet minimum bütçe varsa.

    Rehbersiz yaparsanız düm düz geçer.Mesela bizim rehber Louvre kendiniz gezin dedi.Mona Lisa vs. gördük.Louvre turunda mesela biz kendimiz gezdik.

    Mona Lisa'da izdiham var.Müze de her açıklama Fransızca ingilizce yok.Ben Fransızca bilmeme rağmen bazılarını anlamadım günlük kullanılan sözcükler değil.

    Kendiniz yapmaya kalkarsanız düm düz geçer.Gördün mü? Gördük.

    Tekne Turları Brugge dışında biz kendimiz yaptık İngilizce'niz varsa İngilizce kendiniz çok rahat yaparsınız.

    Paris Tekne'yi isterseniz turla aynı zamanda yapabilirsiniz.Rehber 1saat diyor biz gideceğiz katılmayan otobüsten insin.bilet alıp aynanda rehbersiz

    daha ucuza yaparsınız.Orada Türkçe bilgi kartı da var mutlaka alın.Başka hiçbir yerde Türkçe yok ama orada var.

    Amsterdam tekneyi kendiniz yapınca çokta ucuz olmuyor.Rehber kendi anlatacaksa katılın.Bizim ki anlatmamış bizde katılmadık zaten

    Luxembourg çok hoş zaten sadece tekne turu var orada biz katıldık mı katılmadık.Ama çok yağmur yağdığı için tur iptal etti katılanda azdı.Nasıl bir tur

    bilmem gitmekte fayda olabilir.

    Otel şehir dışında ama otobüs var.Mutlaka otobüs hakkında bilgi alın.Biz almayı unuttuk rehberden luksembourgda yağmur altında yürüdük çok zevkliydi.

    Grubumuzda kafa insanlar vardı çokta güzeldi gerçekten.

    Kesinlikle Vadi'ye inip yürüyün eşinizle bunu tur merkezdeyken yapın.

    Bir de gece yorulduk vs. demeyin.Gece nehir kenarında Publar var.Rehbere sorun o size bilgi verir.Bizim yanımızda orada 2,5 ay kalmış bir abi vardı.

    O götürdü.Çok nezih ortam güzel hoştu Pubları.Publar vadi içinde nehir kenarında hoş.

    Hollanda'da otel airport oteldi.Rehber size ulaşım satmaya çalışır ama almayın.Park İnn otelse ücretsiz shuttle var havalimanından.

    Sabaha kadar tren var şehir merkezinde rehbere sorun gar nerede diye.Sonra 5 euro tren var onla havalimanına gidin.Orada otellere özel diafon var.

    Shuttle araçları için oradaki diafondan Park İnn otele basıp Shuttle değin.Bir Vito tarzı araç gelir.

    Üstünde otel ismi neyse o yazar gelince binersiniz.

    Boş gününüz olursa otelden ayrılırken shuttle la ayrılabilirsiniz.Biz turdan erken gidip Free Shop vs. takılmıştık havalimanında.

    Gezi olarak Marken-Volendam ve Grand Holland hoştu.

    Marken-Volendam mutlaka gidin derim imkan varsa.Hoş balıkçı kasabası Hollanda değirmenler peynir çiftliği tarzı bir yere gidiyorsunuz hoş.

    Balıkçı kasabası bunlar gezdiriyor sizi orada yaşamak için can atacaksınız ama fiyatları sakın sormayın.

    Grand Holland güzel Kuzey Denizine gidiyorsunuz rehber bir şey demiyor ama siz ayakkabıları çorapları çıkartıp girin.Rehber girin demiyor ama tur

    kafa olunca 9-10 kişi kumsala gidip dizimize kadar denize girdik. Yarım saat duruyorsunuz orada.

    Bir de size dünyadaki ilk panorama çalışmasına götürüyor.

    Kraliyet ailesinin sarayını kapı önünden görüp fotoğraf çektiriyorsunuz.

    Paris by Night turunu da alın yazmayı unuttum.Bence rehber anlatımı ile hoş bir olay fiyatı TL'ye vurunca çok gelse de normal.

    Bu arada sakın Rehber'in burası bizim yediğimiz yer tarzı yerlere girmeyin fiyatlar uçuk oluyor.En ucuz hediyelik eşya dediği yer en pahalılar oluyor.

    Marken-Volendam turunda bir yerde belgesel izleyeceksiniz orası ucuz diyecek o girşte o caddenin devamı full hediyelik eşya satıyor ve onlardan ucuz.

    Biz yemeği rehberle değişik tatlar yesekte.Brugge'da midye yenir diyecek ama brugge pahalı onun için brükselden market alışverişi yapın Brugge yine de

    carrefour var.Brüksel'de patates yiyin derim. Waffle da bizimkiler daha iyi.

    Bu arada midye tencere de gelir iki kişi bir tane söyleseniz rahat doyarsınız.

    Uzun uzun yazdım rehber kazığına dikkat edin.Her dediğine atlamayın sizde araştırın.Mesela biz önce bir fiyat gezisi yapıp sonra rehberin dediği yere

    oturuyorduk mesela belgesel izlediğiniz yerde ileride balık ürünü satan yerler daha uygundur.

    Bizim yediğimiz ucuz Paris'te döner yedik faslı yerinde içeçek+dürüm(tek 6 euro) döner 8 euro uygundu çevreye göre(Yalnız ayakta yeme parası ).

    Bir de Lüksembourgtaki İstanbul restaurant uygundu birde.

    Sorular varsa alırım gereksiz uzun oldu fark ettim.




  • Ayşe gül YILMAZ A kullanıcısına yanıt
    Üzülmeyin ben 400 euroluk promosyon tura gittim.Farkı şu ne kadar 300 euro eder tartışılır.

    Siz Brüksel'e indiniz biz ucuz diye Amsterdam'dan otobüsle Brüksel'e geldik.

    Dönüşte biz Amsterdam'da öğlen uçuşuna katıldık siz ise akşam tam gün tur yaptınız son gün.

    Bir de bizim 400 euroluğu iptal edersen 400 euronun tamamı yanıyordu.

    Ekstraları birlikte yapma nedeninizde şu diğer turlara katılım yeterli olmayınca rehberler kimseyi mutsuz etmemek ve para kazanmak adına iki grubu

    karıştırıyorlar.

    Bize iki kişi toplam yeme,içme,hediyelik eşya,tur parası,ekstra turlar toplam 6300 tl ama disneyland ve lido show'a katılmadık sadece.
  • ahmetbilgn A kullanıcısına yanıt
    Yalnız en büyük yalan THY 100 euro farkı.Hayatımdaki gördüğüm en atmasyon yalan her halde.Vallah 400 euroya THY uçtuk.Hilton'da da kaldık

    400 Euro'ya şu ana kadar gördüğüm en ucuz turdu internette.400 euroluk tur buydu otel ve ulaşım imkanları olarak:

    Uçak:THY Gidiş-Geliş

    Oteller:Alırken 2-3 yıldız diye aldık ama sonra Pronto sağ olsun otelleri yükseltti.

    Park İnn(Hollanda):Şehire Uzak ama otelin SHuttle ücretsiz havalimanı 5 euro metro amsterdam merkezdesin.Gece de Shuttle var ama diafonla

    çağrıyorsunuz.Tabi ki Shuttle lar bedava.Sakın takisye felan bineyim demeyin 2 kişi binecekseniz kalabalık binin biz anlaşıp 70 euroya gelmiştik 7 kişi 10

    euro otele.Taksciler Türk ve pazarlığa açıklar.Vito,Transit tarzı taksiler var.

    İbis Paris bir kaç tane var ama turdaki en dandik otel ama aynı zamanda en iyi kahvaltı da burada çıkıyor.Hilton vs. kahvaltısı yalan.Metroyla ulaşım rahat ,

    ama yürümeniz gerek çok az incileriniz dökülmez yorucu değil.Aktarma ile uğraşmayın gidin 500 metre yürüyün.

    Lüksembourg Hilton:Şehirdışında 2-3 euroluk bilet var ama şoförler bileti göster okuttun okutmadın vs. yok zaten en fazla 2 otobüsle şehirin bir noktasına

    ulaşıyorsun.Ama saatleri esnek değil.

    Brüksel'de sanırım İbis'ti çünkü kahvaltısı yine çok güzeldi.Sheriton'a bitişik ama nasıl bilmem sorusu olan varsa alayım.

    Tur rehberi bir yer ucuz derse sakın hemen atlamayın önce etrafta ufak bir fiyat turu atın korkmayın yemezler sizi.Genelde rehberden ucuz bulursunuz.

    Nedeni rehberler pay alır restorant vs.lerden.


    Ama 3-4 otele 400 euro ödedik kalitede buydu yani.Bence hoş bir geziydi.Pronto Tur la bir sıkıntım ne de otelle oldu.Tur içinde ne bir ses yükseltme ne bir

    kavga sanki sanarsın 40 yıldır tanıyoruz aile gibiydi.

    Ama İbis Paris biraz üzdü beni oda kalitesi vs. ama gerisi çok hoş.Bunları 400 euro almak bir de başkalarının daha kötü otelleri 600 euroya aldığını bilmek

    paha biçilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 22 Ağustos 2014; 7:06:54 >




  • Hocam ne güzel uzun uzun yazmışsınız, elinize sağlık.
    Çok faydalı bilgiler, teşekkür ederim.
  • fiyatlar kişibaşı 550-590-649euro, thy var pegasus var, oteller 3-4* merkezden uzak ama ulaşım var dediler(celo tur- tatil.com - pronto vs) Extralar sizin önerdiklerinize katılsak 200-400e civarı firmaya ve tur sayısına göre değişiyor. Bunları karşılayabiliriz sanırım süpriz başka şeyler çıkmazsa.

    Yol üstü extra tura katılmayanları benzin istasyonunda bekletme durumu var mı?
    Varsa ne önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proxy1 -- 22 Ağustos 2014; 19:07:20 >
  • Proxy1 kullanıcısına yanıt
    Bir tek Brugge turu var.Yol üstü benzin istasyonu vs. bekletmek bizde olmadı.Onlar tur yaparken bizi de otobüsten indirdi bu çevre de serbestsiniz şu saatte burada olun diyor.Biz o sürelerde çevre de gezdik.Sonra tekne turlarını Brugge dışında kendimiz yaptık.Amsterdam da İngilizce'm iyi değil bu nedenle tekne de İngilizce anlatım vardı bu nedenle benim adıma verimli geçmedi ama bir çok yeri gezdiriyor hoştu.

    Ben size kendi katıldıklarımız ve Pronto tur hesabını vereyim.Total de tura ne kadar harcadık iki kişi onu da yazarım.

    Bu arada ekstra müze giriş ücretleri çıkar 15-20 euro ben PM düzelince müzeler hakkında bilgi veririm size.

    Brugge 40 euro

    Paris kombine 60 euro

    Paris by Night 25 euro

    MARKEN & VOLENDAM - GRAND HOLLAND TURU(ikisi birlikte) 120 EURO

    220+25=245 euro tura verdik biz.

    Esktra olarak işte Louvre'a kendiniz giderseniz onun girişi 15 ya da 20 euro bu tarz şeyler var.

    Biz iki kişi ortalama yiyerek mesela öğlen rehberin gösterdiği yerde yediysek akşam kendimiz otelde yedik.Ben olsam bütçem baya kısıtlıysa buradan ton

    balığı ve makarneks tarzı şeyler götürür yerdim.Ki yedikte mesela götürdüğümüz ton balıklarını parisin ortasında açtık baget ekmek alıp ortasına koyup

    yedik.Bir de suya çok para haracayacaksınız.Mesela restoran da yemeyin bizdeki gibi onlarda da marketler de hazır sandviçler satılıyor.Dardanel vs. var ya

    onun gibi işte.Onlar la doyurun karnınızı biz öyle yaptık ama yöresel yemek olunca yedik mesela Marken-Volendam gezisinde deniz ürünleri yedik.

    Brugge'sa midye 2 kişiye bir tencere yetiyor zaten.

    Onun dışında marketlerde satılan sandviç ve kurabiyeler birde getirdiğimiz ton balıkları vs. ile beslendik.

    Hoştu da yemek pahalı orada mesela Lüksembourg'da türk restoranı uygun geldi yedik.

    Rehberin gösterdiği yerle sınırlı kalmayın sürenize dikkat ederek gezin bulunduğunuz yerleri biz öyle yaptık.Mesela orası için uygun sayılacak Hollanda'da

    4 euroya döner bulduk.Gibi gibi dolu örnek var.Dışarı da yemek yemeyip kendi götürdüğünüzü yerseniz çokta abartmazsanız sorun yok.

    Bize tur aldığımız hediyelik eşya,oradan aldığımız hediyelik içki(içki alacaksanız en uygun Türk free shopu sonra da lüksembourgta marketler.Onların

    freeshopu pahalı bizimkine göre.

    Hediyelik+tur ücreti+yeme-içme orada(rahat rahat harcayınca)+İçki+ekstra turlar+eğlenme(gece çıkması)+kişisel harcamalar

    Kısaca aklınıza gelebilecek vize dışında her şey bize 2 kişi 6.150TL'ye geldi.Ki buna dediğim gibi hediyelik eşya vsç dahil.

    Ama kendinizi kasarak kişi başı biz 3.000TL yaptıysak siz içki vs. almayıp hediyelik almayı dışarıda yemezsebşz 2500 civarına kadar zorlarsınız rahat.

    Gece çıkarsanız club vs. de alkol almayın Pub tarzı uygun yerlerde alın ya da tekellerden alıp meydanlarda için herkes öyle yapıyor.Gece kulübü vs. para

    yatırmayın.

    Öğrenci değilseniz şayet kışın gitmek daha uygun.Jolly tour'un ekstralar dahil 600-700 civarı turları oluyor araştırın derim.

    Biz öğrenci olunca mecbur böyle gittik.

    Şu an Pronto'da en uygun olanhttp://www.prontotour.com/Tour/TourDetail.aspx?PPID=47903

    Hocam alırken şartları vsç okuyun promosyon alır ve gitmezseniz tüm paranız direk yanıyor.Yani promosyonu iptal ya da erteleme şansı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 22 Ağustos 2014; 19:14:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proxy1

    Merhaba,

    Eylül içinde bir tarihte Paris-Benelux turuna katılmak istiyoruz. Bu konudaki tüm mesajları okudum.
    Tur programındaki ekstra turlara katıldığınızda neredeyse tur fiyatı kadar bir extra ödüyorsunuz.
    otel mesafelerini kestiremediğimizden ve toplu taşıma blgimiz olmadığından Extra turları kendimiz yapabilir miyiz?
    Veya extraları ödeyip rehberle mi yapmak daha güzel.

    Geziye katılmış arkadaşların fikirleri çok değerli, ne önerirsiniz?

    Merhabalar Kutu149 arkadaşımız uzun uzun anlatmış sağolsun, birçok hususta onunla hemfikirim açıkçası. Kısaca bende kişisel tecrübelerimden, tur öncesi araştırmalarımdan, turda yaşadıklarımdan ve turdan sonraki öğrendiklerimden sonra;

    - Benelux Paris Tur'unu pronto'dan almayın gereksiz yere fazladan para verirsiniz ve bu tüm tatilinizi inanın mahveder. Otobüste yan koltukta oturan, aynı otelde kalan sizinle ve aynı rehberin grubundaki birinden 100 hatta 200€ fazla vermiş olmak tur boyunca mutsuz olmak için yeterli bir sebep.

    - Lido show çok gereksiz bence ekstra tur olarak, çok pahalı, açıp youtube den izleyin, aynısı, o ortama illa da girmek lazım mı? kişisel bir şey bu... bence çok gereksiz, para tuzağı...

    - Baktınız rehberini kafa biri, işini iyi yapıyor, o zaman anlaşıp çok güzel olan Brugge, Büyük Hollanda, Marken-Volendam kesinlikle rehberinizle beraber yapın. Bunun dışında eğer eğlenceyi seviyorsanız oraya kadar gitmişken disneyland ı kaçırmayın derim, pahalı ama eğlence severler için çok özel, eğer oraya gidip eğlenmeyecekseniz boşuna zamanda para da harcamayın.

    - Bunlar dışındaki şehirlerdeki tekne turlarını tek başınıza da yapsanız olur, daha da ucuz olur.

    - Ekstra turlarla ilgili olay rehberin fazlaca insiyatifinde, iyi pazarlık yapıp yarıyarıya getirebilirsiniz...

    İyi eğlenceler...




  • Evet aramızdaki fark kesinlikle 300 euro etmez.Zaten prontotur benim için bitti.Bundan sonra başka tur şirketlerini deneyeceğim.
  • benelux paris turları programlarında Ntatil turizmi tek geçerim. hem fiyatları uygun hemde yurtdışı turları işini çok iyi yapıyorlar. Yurtdışı turuna çıkacaksanız sadece yurt dışı turu yapan turizm şirketleri ile gitmenizi öneririm. Çünkü rehberleri çok iyi oluyor. iyi tatiller,
  • Geçen sene turla, bu sene başında arkadaşlarla tur olmadan gittim gezdim. Az biraz ingilizceniz varsa tur olmadan bireysel yapın.
    3 arkadaş 400'er euro bütçeyle viyanadan araç kiralayıp, avusturya, budapeşte, prag ve slovenya'yı gezdik. 5 gece araçta uyuduk, 3 gecede hostelde kaldık. Yol üstünde istediğiniz yerde durup , istediğiniz farklı rotalara gidebiliyorsunuz. Turdu bu imkanınız yok malesef. Herşey standart farklı şeyler extra tur olarak ücretlendiriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ingilizcem iyi degil italyaya tek basima gitsem kendim oteli ayarlasam kaybolmam degilmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkish_republic kullanıcısına yanıt
    Cesaretinizi kırmayın, hiç bişey olmaz.
    Eğer yine de içiniz rahat olsun istiyorsanız, nasolsa cep teliniz vardır. Yükleyin italya haritasını.
    Kaldığınız oteli orada favorilere kaydedin, merkeziniz olsun, ona göre gezin.
    Zaten otellerde, otelin merkez olduğu ve etrafı gösteren harita verecekler, navigasyona bile gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proxy1

    Cesaretinizi kırmayın, hiç bişey olmaz.
    Eğer yine de içiniz rahat olsun istiyorsanız, nasolsa cep teliniz vardır. Yükleyin italya haritasını.
    Kaldığınız oteli orada favorilere kaydedin, merkeziniz olsun, ona göre gezin.
    Zaten otellerde, otelin merkez olduğu ve etrafı gösteren harita verecekler, navigasyona bile gerek yok.

    Hocam baktimda tur sirketleri ile arada pek fark yok gibi simdi onlar ucak biletini de aliyor oteli de ayarliyor bunlari kendimiz yapmaya kalksak vize + otel + bilet astari yuzunu gececek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman gideceksiniz İtalya'ya?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.