Şimdi Ara

Projeksiyon cihazı DLP mi LCD mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.. Projeksiyon cihazı almayı düşünüyorum.. ama cihazlar hakkında pek fazla bilgim yok HD ve LCD arasında ki fark nedir? hangisini tavsiye edersiniz??.. açıklayabilirseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lly -- 25 Ağustos 2006; 10:45:32 >

• Bu şekilde bir başlığa ve böyle bir soruya cevap alma ihtimaliniz yok.

Forumdaki geçmiş konuları inceleyin, Google'dan arama yaptırın, temel bilgileri edindikten sonra daha net sorular sorun derim ben.
  • hem o hd değil dlp olacaktı.
  • hmm.. o zaman lcd mi dlp mi diye soriim..???
  • Bu linki bir oku derim. Ben cok sey ogrendim. Bircok seyin baslangici orasi olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_5032978/tm.htm
  • ama arkadaş projeksiyon cihazından bahsediyor projeksiyon tv değil.

yoksa ondan bahsediyor soru başlığımı yanlış acaba
  • evet projeksiyon cihazı.. şu perdeli olandan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oled TV mi Nanocell TV mi ?
    6 yıl önce açıldı
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zaman verilen linkte hep tv le alakalı şeyler yazılmış zaten orda tartışılan konu da projeksiyon tvler projeksiyon cihazı değil.
  • o zman projeksiyon cihazlarıyla ilgili bilgi verebilirmisiniz?? hangisini tavsiye edersiniz??
  • Daha net olması açısından;
    bu iş için ayırdığın bütçeyi ve ne amaçlı kullanacağını (evde,ofiste, dvd,ps2 vs.) da açıklayabilirsen daha net açıklamalar bulabilirsin..
  • 1.000-1.500 ytl arasında bişeyler düşünüyorum ewde kullanıcam 800X600 uygun olur herhalde..
  • Bende bu rakamlar arasında epson tw20 lcd (vatan bilgisayarda minton dvd ile 1200.YTL civarıydı) ve benq mp610 dlp (180*180 perde ile 1414.YTL) arasında kalıp tercihimi benq'dan yana kullandım. Ve memnunum. Özellikleri forumun pek çok yerinde anlatılıyor. Bu yüzden ayrıntısına girmiyorum, teşhir edilen bir yerde görüp hangisi size daha hoş görünüyorsa onu tercih etmelisiniz.
  • zaten 800x600 çözünürlükten yukarısı direk 1 milyara yakın fark ediyor..
    DLP mi yoksa LCD diye sorarsan,
    o konuya hiç girme derim..lakin girersen projektör almaktan vazgeçebilirsin
    iki teknolojinin de birbirine göre artıları ve eksileri var..

ama yinede alırken bütçene göre olan yukarıdaki markaların demolarını izleyip öyle karar ver derim..
  • valla ben dlp darkchip 2 getirtiyorum zira hareketli görüntüler için kullancam. durağan şeyler ve parlak sinema için lcd diyor burdaki ustalar...
  • DLP' de Görüntü daha net:

DMD yaklaşık 800.000 mikroskobik aynadan meydana gelmiştir ve her ayna bir pikseli temsil etmektedir. Bu aynalar dijital sinyale göre saniyede 5000 defa (-) ve (+) 10 derecelik açılarla hareket edebilmektedir. Bu olağan üstü hız sayesinde tüm renkler ve görüntüler eksiksiz şekilde ekrana yansımaktadır.

Mükemmel Çözünürlük:

Aynalardan oluşan pikseller arası boşluk 1mikrondan daha az olduğu için görüntü büyüklüğünü arttırsanız bile netlik bozulmaz. Analog teknolojilerde görüntüde oluşan, piksel boşluklarını fark etmek çok güçtür.

Daha Parlak:

DMD'yi oluşturan aynalar çok parlak bir yüzeye sahip olduklarından ışığı maksimum düzeyde yansıtırlar. Bu düşük güçlü ampuller ile yüksek lümen yani, prezantasyonlarınızı daha aydınlık ortamlarda yapabilme olanağını sağlar. Ayrıca düşük güçlü ampuller, cihazın gürültüsüz çalışmasında doğrudan etkilidir.

Gerçek Renkler:

Diğer görüntü teknolojilerinde fotoğraf görüntüleri daha sentetik ve cansızdır. DLP teknolojisi bu donuk görüntüleri dijital sinyal ve ışık işleme sayesinde gerçeğe daha yakın hale getirir.

Portatif:

DLP teknolojisi, diğer analog teknolojilerde olduğu gibi büyük ve ağır optik sistemlere gerek duymadığı için çok hafif projektörlerin yapılmasına olanak sağlamıştır. Şu anda dünyadaki en ufak video projektör DLP teknolojisi ile üretilmiştir.

Bakım Gerektirmez:

DMD'nin kapalı bir optik blokta yeralması ve ısıya maruz kalmaması nedeniyle tozlanma etkileri azalmış ve LCD teknolojisine göre dört kat daha az bakım gerektirdiği görülmüştür. DLP, uzun vadeli kullanımlar için vazgeçilmez bir seçenektir.

--------------------------------------------------------------------------------

Halihazırda video projektörlerde yaygın olarak kullanılan 2 ayrı sistem vardır.

Birincisi LCD (Liquid Crystal Display) teknolojisi,
    Diğeri ise DLP (Digital Light Processing) teknolojisi.
    Bu iki teknoloji dışında daha profesyonel amaçlı ve pahalı teknolojilerde vardır (CRT v.s).

DLP ve LCD teknolojileri birbirinden oldukça farklı sistemlerdir.
    DLP teknolojisi daha yeni ve başarılı bir teknoloji olarak kabul ediliyor. Amerikan Texas Instruments'ın geliştirdiği bir sistemdir. LCD cihazların en büyük handikapı görüntüyü oluşturan piksellerin küçük karecikler halinde perdede izlenmesidir. Görüntü büyüklüğü artırılırsa pikseller daha belirginleşip sanki perde üzerine ince bir ağ gerilmiş gibi görünüm ortaya çıkar. DLP cihazlarda görüntü farklı bir tarzda oluşturulduğu için perdeye yansıtılan görüntüde pikseller seçilemez; tıpkı gerçek bir sinema perdesindeki görüntü gibi. Ayrıca DLP teknolojisi görüntüde daha yüksek bir kontrast oranı sağlamaktadır. Örnek vermek gerekirse piyasada bulunan çoğu LCD projektörler en iyi ihtimalle 400:1 veya 600:1 kontrast oranlarına sahipken bir DLP cihaz 3000:1 kontrast oranını rahatlıkla sağlayabiliyor. Bu kadar yüksek kontrast oranı plazma TV'lerin dahi bir kısmında yok. Yüksek kontrast oranı demek gerçeğe en yakın renk demektir. Ayrıca DLP cihazlar daha yeni teknoloji oldukları için LCD cihazlara göre daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır (Kapalı bir optik blok olduğu için kesinlikle ısıya maruz kalmaz ve tozlanma etkileri sıfıra inmiştir)

ALINTIDIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogge -- 28 Ekim 2006; 23:31:47 >

• LCD TEKNOLOJİSİNE OLDU OLASI ŞAŞI BAKMIŞIMDIR ZATEN !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.