Şimdi Ara

Programcılık için Matematik zekası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
6.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar programcılık için matematiğimizin ne derecede iy olması lazım?
    programcılık için illa matematik profesörümü olmamız gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yegemen -- 18 Mayıs 2013; 16:39:56 >

• Matematiğim kötüdür, matematiği iyi olan programcıların yaptığı uygulamaları yapabiliyorum ama onlar atıyorum 10 satır kod yazıyorsa ben 13 satır yazmak durumunda kalıyorum. Matematik dersi almayı düşünüyorum zaten gerçekten büyük bir eksiklik .
    Bir çok mühendisin uygulamasının kaynak kodunu görme şansım oldu ve bazılarını günlerce incelememe rağmen kullandıkları formüllere akıl sır erdiremedim.

Matematik hızlı ve stabil uygulama geliştirmek isteyenler için şarttır.Ama matematiğin benim gibi kötüyse programcı olamassın diye bir olay yok. Ancak Mühendis olamassın.
  • Değişir...
  • matematik mantıklı düşünmene %100 katkı sağlar ve şu zekayı belirleyen problem solving ile de %100 alakalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeMasterinCpp -- 19 Mayıs 2013; 13:03:51 >
  • Kesinlikle çok etken bir "belirleyici"dir. Herkes program yapabilir, herkes zor kodlar yazabilir. Fakat iyi bir matematik zekası, sizi kat kat one getirir. Esasında bunun adı arkadaşın da dediği gibi "Problem Solving", "Problem Çozme" zekasıdır.
  • herkes kod yazabilir. ama biri kısa kodla aynı işi yapar 5dk da yapar. öteki de kısa kod yazar 30dk ya yapar. öteki hızlı kod yazar 5 saatte yapar. biri algoritmayı çözemez bile. matematik bilirsen işine yarar. daha pratik olursun ve daha çok getirisi olacaktır
  • Matematiğim kötüdür, matematiği iyi olan programcıların yaptığı uygulamaları yapabiliyorum ama onlar atıyorum 10 satır kod yazıyorsa ben 13 satır yazmak durumunda kalıyorum. Matematik dersi almayı düşünüyorum zaten gerçekten büyük bir eksiklik .
    Bir çok mühendisin uygulamasının kaynak kodunu görme şansım oldu ve bazılarını günlerce incelememe rağmen kullandıkları formüllere akıl sır erdiremedim.

Matematik hızlı ve stabil uygulama geliştirmek isteyenler için şarttır.Ama matematiğin benim gibi kötüyse programcı olamassın diye bir olay yok. Ancak Mühendis olamassın.
  • Ne tür iş yapacğınla çok ilişkili.
    Temel veritabanı işlemleri yapılan otomasyon sistemlerinde pek gerekmeyeblir.
    Ama oyun programlama, veri analizi, istatistik gibi konularda matematik bilgisi gerekebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Biyolojinin sayısal ders olması
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsal

Ne tür iş yapacğınla çok ilişkili.
    Temel veritabanı işlemleri yapılan otomasyon sistemlerinde pek gerekmeyeblir.
    Ama oyun programlama, veri analizi, istatistik gibi konularda matematik bilgisi gerekebilir.

sizinle aynı fikirde değilim matematiği sağlam olan bir kişi her alanda (sadece programlama ve bilgisayar adına değil)10 adım öndedir.

ve şunu söyliyim şu sitede iq testi yaptırın matematiği iyi olanların olmayanlara göre gözle görülürül bir fark attıgını görüceksiniz.

ben sağolsun lys ygs çok yardımcı oldu matematik adına geliştirmeme :)

www.zekatestimerkezi.com
    Zeka Testi Merkezi
    http://www.zekatestimerkezi.com

• quote:

Orijinalden alıntı: converttoint32

Matematiğim kötüdür, matematiği iyi olan programcıların yaptığı uygulamaları yapabiliyorum ama onlar atıyorum 10 satır kod yazıyorsa ben 13 satır yazmak durumunda kalıyorum. Matematik dersi almayı düşünüyorum zaten gerçekten büyük bir eksiklik .

Aynı derttem muzdaribim. Benim matematiğim kötü bile değil sıfır sayılır. Bu ders olayı nasıl oluyor özel ders mi? Aslında çok iyi kaynaklar buluyorum ama tek başına olmuyor işte. Kurs gibi bir ortam olması lazım, disiplin şart. Tavsiyeleri olan varsa yazsa iyi olur. İleri seviye kod yazmak isteyenler için gerçekten büyük sıkıntı bu. Geleneksel şeylerin dışına çıkmak istiyor ama çıkamıyorsunuz. Eli kolu bağlanıyor insanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Matematiğim kötüdür, matematiği iyi olan programcıların yaptığı uygulamaları yapabiliyorum ama onlar atıyorum 10 satır kod yazıyorsa ben 13 satır yazmak durumunda kalıyorum. Matematik dersi almayı düşünüyorum zaten gerçekten büyük bir eksiklik .

Aynı derttem muzdaribim. Benim matematiğim kötü bile değil sıfır sayılır. Bu ders olayı nasıl oluyor özel ders mi? Aslında çok iyi kaynaklar buluyorum ama tek başına olmuyor işte. Kurs gibi bir ortam olması lazım, disiplin şart. Tavsiyeleri olan varsa yazsa iyi olur. İleri seviye kod yazmak isteyenler için gerçekten büyük sıkıntı bu. Geleneksel şeylerin dışına çıkmak istiyor ama çıkamıyorsunuz. Eli kolu bağlanıyor insanın.

Aslında sorun bizde değil eğitim sisteminde ( klasik Türk zihniyeti hemen suçu başkasına ya da sisteme atmak ama gerçek öyle) ben E.M.L Bilgisayar Programcılığı çıkışlıyım
    Lisede sadece kod ezberlettirdiler bize bizde ezberledik. 10.Sınıfta Haftada 2 saat matematik 11. Sınıfta Haftada 2 saat geometri 12. Sınıfta hiçbiri yoktu.
    Yine matematik eksikliğinden dolayı Mühendislik kazanamadım ve Üniversitede 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı okudum,yine kod ezberlettirdiler.
    Ve şuan lise ve üniversite arkadaşlarım arasından bilişim sektöründe çalışan bir tek ben varım oda kendimi geliştirme isteğimden ve yaver giden şansımdan dolayıdır.

• Haklısınız. Problem çözme yeteneği okullarda verilmiyor. Bunun için güzel telefon uygulamaları ve oyunlar var. Fit Brains gibi. Bunların faydası olacağı gibi, hiç ummadığınız şeylerin de faydası olacaktır. Çünkü alışkanlık haline gelmiş, matematik denilince illa türev, integral gibi konular akla geliyor. Tamamen bağımsız. Sayılar üzerine odaklanın. Basit sayı oyunları vardır, pratik işlem, mental aritmetik... Denklemlerin faydası olur. Olasılık ve istatistik. Bunun yanında sıradaki sayı nedir gibi sorular. Bu tarz şeylere çalışacaksınız. Kendi çabanızla da olur bu, sadece ilgi gerektiriyor(ama dediğiniz gibi tek başına olmuyor).

Mesele matematik bilmek değil, matematik anlamak. Sayılar üzerine yoğunlaşmakta fayda var. Farklı yöntemler görmek, matematik zekasına katkıda bulunacaktır.

Ek: Bu arada project euler'in de büyük faydası olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrOwl -- 19 Mayıs 2013; 17:49:46 >
  • benim matematiğimde sıfır ama 4 yılıdr yazılım piyasasının içindeyim matematiği iyi olan arkadaşlardan daha öndeyim ama en büyük sebep benim daha ilgili ve işi bitirmeye yönelik çalışmam

kurduğum algoritmalar onlara göre çok daha iyi çok daha hızlı bir iş bitirebiliyorum

ama sizin dediğiniz gibi oyun yazılımları gibi ileri düzey işlerde nasıl olur bilmem piyasa şartlarında ihtiyaç duyulan herşeyde iyiyim
  • 124 yüksek zeka çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: htxx

benim matematiğimde sıfır ama 4 yılıdr yazılım piyasasının içindeyim matematiği iyi olan arkadaşlardan daha öndeyim ama en büyük sebep benim daha ilgili ve işi bitirmeye yönelik çalışmam

kurduğum algoritmalar onlara göre çok daha iyi çok daha hızlı bir iş bitirebiliyorum

ama sizin dediğiniz gibi oyun yazılımları gibi ileri düzey işlerde nasıl olur bilmem piyasa şartlarında ihtiyaç duyulan herşeyde iyiyim

Koşulları eşit değerlendirmeniz gerek. Onlar ilgili siz ilgili, onların matematiği iyi, sizin iyi olmasaydı durum çok daha farklı olabilirdi. Elbette ki, en etken şey çalışmak, vakit ayırmak. Bunlar hepsi eşit olduğunda farkı yaratacak olan şeyler.
  • quote:

124 yüksek zeka çıktı

Bu tarz testlere itibar etmeyin sakın, benim en yüksek değer çıkıyor. Soru kalıplarını ezberledim çünkü :) Gerçek zeka testleri bu tarzda değil. Hatta zeka testini hala yapamıyoruz, çünkü farklı alanları mevcut. Hangi zeka? Hala tartışma konusudur bu testlerin yapılabilirliği.
  • Kesinlikle haklısınız bu testler zaten ticari amaçlı ve soruların zeka belirlemekle hiçbir alakası yok ,matematiği kötü olan birinin 124 almasıda bunun kanıtıdır zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Hocam matematik konusunda nasil bir eksiginiz var onu anlamadim ben. Yani forumda gordugum kadariyla C++ konusunda gayet deneyimlisiniz, yazmis oldugunuz bir kac ornegi inceledigimde normal bir sekilde yazilim gelistirme kabiliyetinizin oldugunu goruyorum. Burda biraz kafam karisti, sormasi ayip hangi matematik konularinda calismak istiyorsunuz?

• arkadaşlar web programcılığında matematik zekası çok gerekiyormu?

meslek lisesi bilişim bölümü okuyorum, benim matematiğim her zaman karnede 2 dir. programlama derslerinde hoca bir program yazmamızı ister ve o programı yazmak için mantık yürütmekte zorlanırım. ama bahsedilen programın yazılmış halini gördüğümde mantığını rahatça anlayabiliyorum. benim tek sorunum program yazarken mantık yürütmektir. sanırım bunun içinde matematik zekası gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yegemen

arkadaşlar web programcılığında matematik zekası çok gerekiyormu?

meslek lisesi bilişim bölümü okuyorum, benim matematiğim her zaman karnede 2 dir. programlama derslerinde hoca bir program yazmamızı ister ve o programı yazmak için mantık yürütmekte zorlanırım. ama bahsedilen programın yazılmış halini gördüğümde mantığını rahatça anlayabiliyorum. benim tek sorunum program yazarken mantık yürütmektir. sanırım bunun içinde matematik zekası gerekli.

hiçbirşey gerekli değil kardeşim ya. sadece otur çalış programcılığı. ama mateamatik bilirsen pratik olursun dolayısıyla daha kısa zamanda daha az kodla yaparsın bu işi. ama abartılacak bir şekilde değil. 100 satırla yapacağın şeyi 90 satırla yaparsın
  • 142 cikti hic hayra alamet degil. :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.