Şimdi Ara

Parfüm Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar ben Selim 25 yaşında bir gencim,


    İş hayatına girdiğimden beridir parfümlere bir ilgim alakam fazlaca arttı. Çok fazla orjinal, açık parfüm deneme şansım, alma durumum oldu.


    Denemiş olduğum orjinal parfümlerde kalıcılık ve güzel koku bakımından:


    1. Jean paul gaultier le beau le parfum (fragnatica ya baktığımda ananas diyor fakat ben daha çok incir kokusu aldım harika bir kokudur muadili piyasada asla bulamadım)
    2. Paco rabanne 1 million PARFUM (edp ninde üstü)
    3. Paco rabanne İnvictus EDP (fresh bi koku yazın on numara gider piyasada muadili çok fazla bargello markanın ucuz modelleri 2 saat filan kalıcı oluyor biraz paraya kıymak lazım niş alın)
    4. Zara W/END 8:00 PM vanilya gibi fresh bir koku kalıcılık 5 saat 6 saat rahat götürüyor tam bir f/p üründür bir çok açık parfümden ucuz olup kalıclığı EDT olmasına rağmen birçok EDP orjinal parfümden daha kalıcıdır.)
    5. Versace DYLAN BLUE EDT (kalıcılık 4-5 saat koku ağır bir koku kışın on numara gider gibime geliyor)
    6. Versace EROS Parfume ben Hepsibuarada üzerinden ve hepsiburada satıcısından aldım batch kodu filan 9 ay önce üretildi diyor fakat inanmıyorum çünkü parfum olmasına rağmen 2-3 saat sonra yok oluyor verdiğim paraya çok üzüldüm gerçekten)
    7. Versace Blue Jeans (fresh bir koku, pek kalıcılığı yok 3 saat max, tavsiye etmiyorum, kabı çok hoştur ama.)
    8. Loris PASSİON DELİGHT (K'sante Kirke parfümünün muadilir, niş parfümdür, açık parfümler arasında en pahalı ama parasının hakkını veren parfümdür, kalıclık çok yüksek, yayılım orta)
    9. Dolce Gabbana, Bvulgari, L homme, Calvin Klein parfümlerinden uzak durun hem güzel kokmuyor hem kalıcı değil EDT sini asla almayın, Calvin Klein Defy güzel fresh fakat kalıcı değil EDP denemek lazım)


    Parfüm Önerisi


    Parfüm Önerisi


    Parfüm Önerisi



    Ben yorumlarımı yaptım,


    Le Beau Le Parfum Jean Paul Gaultier (muadil varsa önerin max 1500 tl) nasıldır?


    Loris Aqua Woods (invictus muadili diyorlar) sahip olan birisi kalıcılık ve koku hakkında yorum yapabilir mi? (Bargello 561 var max 3 saat duruyo 2-3 saat filan bana daha kalıcı ve yayıcı lazım)

    Loris Bergamot Patchouli (creed aventus muadili diyorlar) sahip olan birisi kalıcılık ve koku hakkında yorum yapabilir mi? (Zara vibrant lether filan uçuyo baya bunlar nasıl acaba)








  • Zaraya girerim begendiğimi alip çıkarım, eskiden sevile girip alirdim ama o günler cok geride kaldi, uzun süredir zaraciyim f/p cok iyi bence.

    Gecen bahar bunu aldim, kullandikca cok daha hosuma gitti bir sise daha aldim, arada magazaya ugrayinca bakiyorum bir daha almak icin ama yok artik. Parfüm Önerisi
  • Zara'nın parfümleri güzel kokuyor ama kalıcılığı düşük gerçekten.
    Ben en son Hugo boss'un bottled parfümünü aldım kokusu kalıcılığı çok iyi . Daha oncesin de prada kullanmıştım o da çok güzeldi .
    Bu arada meraktan soruyorum bir dünya parfümünüz var son kullanma tarihleri geçmiyor mu acaba ?
    Son olarak alacağınız parfümlerin beach kodunu sorgulayin kesinlikle . Bazenleri 5-10 yıllık parfümleri iteliyorlar insanlara .
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Hugo Boss denenebilir, galiba EDT hepsi, EDP versiyonu yok gibi. Deneme şansım olursa yazdım kenara.

    Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim.


    Versacelere ve Lorise iyi para verdim gerisi ucuz parfüm pek önemsemiyorum. Ayrıca parfümlerin 3-5 sene raf ömrü var diye biliyorum. Hatta ben EDT olanları buzdolabında saklıyorum. EDP ler buzdolabında bozulma yapabiliyormuş. Fakat EDT ler buzdolabında daha uzun süre saklanabilirmiş, ne kadar doğru bilmiyorum ama doğru olduğunu düşünerekten, EDT olan değerli parfümleri buzdolabına koyuyorum. Şu ana kadar arasıra sıkarım, kokuda bi bozulma yaşamadım.

  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    Yok edp'si var. Benim aldığım edp zaten . Daha kalıcı olduğu için genelde edp tercih ediyorum . Gerçekten çok memnun kaldım .

    Bir de parfümlerin açıldıktan sonra ki ömrü var . Genelde 1ile 3 yıl arasında degişiyor haberiniz yoksa şisenin üzerinde yazar zaten

    Beach kodu'nu biraz daha açmak istiyorum


    Parfüm Önerisi
    Parfüm Önerisiwww.checkfresh.com
    Parti kodu nasıl bulunur? - CheckFresh.com
    https://www.checkfresh.com/how-to-find-batch-number.html?lang=tr

    Bu siteye parfümün beach kodunu girerseniz üretim yılını görürsünüz.


    Parfüm Önerisi

    Attığım örnek resimde ki gibi yazar kutusunda. Aslinda bu çok önemli çünkü bazı parfümleri üretimin den 5 yıl gecmesine rağmen satışa sunabiliyorlar. Ya da indirimli satabiliyorlar bizde indirimli parfüm aldık diye seviniyoruz . 5 yıl ve üzerinde ki parfümler de eski kalıcılığı olmuyor malesef. Bu yüzden çok ünlü markaların parfümlerini bile kalıcı değil diye beğenmeyebiliyoruz.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın amacım sadece bilgilendirmekti . Çoğu kişi bu durumun farkinda değil malesef. En son boynerden internetten sipariş ettiğim parfüm 11 yıllık çıkınca bende daha çok dikkat etmeye başladım :)





  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Hugo boss şu parfümünü düşünüyorum hocam


    www.gratis.com
    Gratis | Türkiye'nin Kişisel Bakım Marketi
    https://www.gratis.com/erkek-parfum/hugo-boss-bottled-edp-erkek-parfum-200-ml-p-10555240


    ne dersin?

  • luposolitario L kullanıcısına yanıt

    Bu benim aldığım parfüm . Ben çok memnunum kokusu çok güzel . Ama isterseniz Boyner gibi yerlerden kokusuna bakabilirsiniz .

    Bu arada daha önce ki mesajım da yazdığım gibi parfümün kutusunu açmadan önce beach koduna yani üretim tarihine bakın . Bazenleri 10 yıllık parfümleri verebiliyorlar.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    İnternette daha ucuza satan yerler de vardı ama bu bahsettiğiniz sebepten ve sahte olma ihtimalinden gidip kendim almam daha iyi olacak.

    Kokuyu araştırdım biraz baya övülmüş, 200 ml olması da iyi, 1-2 sene kadar gider sanırım.

  • luposolitario L kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle mağazadan almak daha güvenilir olur . Ben 100 ml olanını aldım o bile 1-2 yıl gider bana .


    Parfüm Önerisi

    Ben öncesinde kokusunun kalıcılığını denemek için tester olanın dan rica ettim mağazadan . Sonra çok begenince 100 ml olanını aldım . Ama 200 ml olanları fiyat bakımından çok daha mantıklı


    Parfüm Önerisi




  • Dolce & gabbana the one
    Edpsi de edtsi de güzel kokuyor
    Edtsi bağımlılık yapar ama kokusu çabuk gecer
    Edpsini öneririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.