Şimdi Ara

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.507
Cevap
176
Favori
254.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar viski gibi kokan Parfum varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thierry Mugler Angel Man Pure Malt, arkadaş yazmış yukarda işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

Thierry Mugler Angel Man Pure Malt, arkadaş yazmış yukarda işte

Onu denemistim

• quote:

Orijinalden alıntı: meliyiniz

Sesar hocam selamlar,
    öncelikle sormak istediğim bir durum var. Ben tester parfum satan birisinden Bvlgari Aqva aldım.
    http://checkcosmetic.net/ sitesinden ürünün orjinalliğini, üretim tarihini kontrol ettiğimde, parfümün 2008 yılında üretildiğini öğrendim.
    Daha önceden bu kokuyu koklamadığım için bir fark olup olmadığını anlayamadım.
    Sizce 2008 yılında üretilmiş bu parfümün kokusunda bir değişiklik olmuş mudur? Sağlık açısından zararı var mıdır?

Öğrenmek istediğim bir diğer konu ise, Diesel'in Fuel For Life'ı ve Fuel For Life Denim Collection'ı hakkındaki yorumlarınız.
    Şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba;

Öncelikle konu dışı olarak şunu söylemeliyim ki tester satan birisinden parfüm alıpta üretim tarihi 2008 çıkmışsa o parfümün büyük ölçüde sahte olma durumu söz konusudur. Üretim tarihi şişe için geçerlidir. Tester satanlar ürünü ucuz pahalı demeden satarlar ve ellerinde pek tutmazlar.

Bir parfüm ışık ve nem değişikliği olmayan ortamlarda saklanmalıdır. Bu mesela gardrop, çekmece veya ayna önü olabilir.

Bunun dışında bir parfümü kullanıyorsanız dolapta da saklanabilir, sıktıkça ferahlarsınız.

Kokunun bozulup bozulmadığı bir uzman veya kokuda deneyimi olan birisi tarafından anlaşılabilir.

DFFL oldukça çarpıcı tatlı baharatsı bir yapıya sahiptir. Kalıcık ve farkedilirlik oranı oldukça yüksektir. İçerisinde belirgin şekilde anason ve greyfurt mevcuttur.

FFLD daha fresh yazlık bir kokudur. Fakat karakterli bir koku olduğunu söyleyemem.

Arkadaşlar işten geldim pm atanlara cevap verdim. bu konuda cevap veremediklerime de devam edeceğim.

En son çıkan parfümler Gucci Guilty Black Bay ve Bayan.

Erkeğinde lavanta, paçuli, portakal özleri var. Baharat notalarıyla başlıyor fakat klasikten farkı biraz daha meyvemsi olması. Guilty ve guilty intense tam baharatsı maskulen parfümlerdi BLACK biraz daha meyvemsi ve ilkbahar yaz kullanılabilecek bir parfüm.

Bayanında ahududu ve yine baharat öbekleri var. İlk başta şerbet gibi kokuyor biraz da baharatsı daha sonra ahududunun o çekiciliği ve hoşluğu ortaya çıkıyor.

Gucci Guilty Black ERKEK 214 TL (90 ML)
    Gucci Guilty BLACK Bayan 254 TL (75 ML)

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 4 Nisan 2013; 0:21:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesar

quote:

Orijinalden alıntı: hifled

Güzel konu teşekkürler.
    Ben de D&P Kenzo kullanıyorum. Parfümler ağır olunca başımı ağrıtıyorlar bu yüzden her gün kullanmıyorum. Kullandığım günlerde mutlaka parfümü soranlar oluyor. Parfümde bekledikçe bir yoğunlaşma oluyor mu onu merak ettim.
    Ayrıca annem hava alanından lacoste almış kokusu güzel ama neredeyse 1 gün bile kalmıyor üzerimde lacoste gerçekten böyle bir parfüm mü?

Ekleme, 26 yaşında beyaz tenli kız arkadaşıma 150 tl civarında hangi parfümü önerirsin? Genelde Çiçek bahçesi gibi kokan parfümleri kullanıyor ama o yönde bir parfüm olmayabilir?

PARFÜMLERDE NOTALAR

Parfüm dünyasında kullanılan terimler ile müzik dünyasında kullanılan terimler fazlasıyla benzeşir. Bunun sebebi, büyük olasılık, her iki farklı dünyanın da soyut kavramlara ve duyulara hitap etmesidir. Bir müzik parçasını nasıl elle tutamıyorsak ve algımızda soyut bir anlam, bir duygusal coşku yaratabiliyorsa, parfüm ve kokulu ürünler için de aynı şey geçerlidir. Üstelik her iki farklı disiplinin eserleri de zaman içinde organik yapıları değişken olan ürünlerdir. Bir müzik parçasında nasıl intro, kreşendo ve final bölümleri varsa, bir parfümde de aynı şekilde zamana bağlı değişkenlik mevcuttur. Bu noktadan hareketle nota, org, akor gibi kelimelerin her iki farklı soyut algı dünyasına yönelik ürünler için ortak olarak kullanıldığını görürüz.

Müzik dünyasını kendi uzmanlarına bırakıp, biz parfümlere dönelim. Her ne kadar biz gözle görülemediği için parfümleri "soyut" olarak tanımlasak da, onlar aslında muhtelif kimyasal koku moleküllerinin bir araya gelmesinden oluşurlar. Bu moleküllerin ne ağırlıkları ne de kuvvetleri birbirlerine benzemez. Bir kısmı daha hafif olduklarından daha çabuk havaya karışırlar, bu nedenle de onları daha önce algılarız. Bir kısmı ise moleküler ağırlıkları gereği bu havaya karışma süresini uzatır ve daha geç ortaya çıkarlar.

Bu durumu çizime döksek, ortaya bir piramit şekli çıkar. Bu piramidin en üst noktası, daha hafif moleküller, yani hemen havaya karışan ve ilk anda algıladığımız moleküllerden oluşur. Bu üst bölüme "üst notalar" denir. Üst notalar genellikle meyvemsi kokulardan oluşur. Bu üst notalara ilişkin algımız, genelde 10-15 dakika ile sınırlıdır ve parfümü sıkıp da sokağa çıkıncaya kadar zaten etkilerini kaybederler. Bir başka deyişle, bu notalar sadece "açılış" yaparlar ancak satınalma kararını verdiğimiz zaman dilimine rastladıkları için ticari olarak çok önemlidirler.

Devam edelim: piramidimizin ikinci katmanında biraz daha geç havaya karışan çiçeksi veya aromatik kokular vardır. Bir parfümör parfümü formüle ederken hedef aldığı esas odak bu ikinci katman, yani "kalp notaları"dır. Parfümün karakteri, onu farklı ve beğenilir kılan bölüm, bu katmanın içinde gizlidir. Bu katmana "kalp" adı verilmesinin sebebi de budur ve bir parfüm alırken doğru algıya ulaşmak için aslında biraz süre geçirip kalp notaları algılamalı, satınalma kararımızı da ondan sonra vermemiz gerekir..

Üçüncü ve tabanda yer alan katmana ise "baz notalar" denir. Burada yer alan moleküller, ağırlıkları en fazla olan moleküllerdir. Genelde sürüldükten 2 saat sonra ortaya çıkarlar ve kaybolana dek de algımıza yapışırlar. Görevleri, üst ve kalp notalara bir nevi altlık oluşturmak, parfümün genel kokusal profili bozmadan kalıcılığını desteklemektir.

Her parfüm, bu piramidin her bir katmanı içinde yer alan onlarca farklı tekil notadan oluşur. Bu nedenle herhangi bir yazılı medyada parfümünüzün tanımını okurken, "meyve, çiçek ve odun" veya "şeftali, gül, amber" kelimelerini bir arada görürüz.

Peki, biz bu notaların bazılarını daha çok sevebilir ve diğer notaların varlığını işin içine katmadan onları tek olarak algılamak isteyemez miyiz? Elbette isteyebiliriz. İyi de, bu tekil notalara kolayca ulaşabilir miyiz ? Maalesef hayır, zira parfüm dünyası daha çok soyut ve karmaşık parfümlerden oluşur ve böyle bir tekil nota talebiniz varsa biraz "marjinal" kalırsınız. Parfüm dünyası da bir endüstri olduğundan, kendince haklı olarak, daha fazla satış yakalamak için marjinal tüteticiden çok genel kullanıcıya hitap eder. Bu nedenle tekil bir nota gibi kokan, yani sadece elma, sadece müge, sadece mandalina, sadece ylang ylang gibi kokan bir parfüme ulaşabilmek ve edinebilmek oldukça zordur. Oysa tekil notalar da kendi başlarına kullanılabilirler, bunda hiç bir teknik engel yoktur. Hatta birden fazla tekil nota edinip, bunları üstüste sıkabilir (buna "layering" denir), başkasındakine benzemeyen bir kokuya sahip olarak sosyal ortamlar içine de girebilirsiniz.

Lacoste spor bir kokudur.

Kız arkadaşınıza çiçek kokusu olarak Armani Mania, Valentino Valentina, Dior Jadore, Bvlgari Jasmin Noir, Calvin Klein Beauty vs gibiparfümlerini önerebilirim.

üstadım merhaba. yukarıda da belirttiğim, ''parfümlerde notalar'' başlıklı yazınızdaki güzel türkçeniz ve konuya hakimiyetiniz gerçekten takdire şayan. okurken büyük haz aldım. öncelikle bu zahmetiniz için çok teşekkür ederim. parfümle ilgili bu tür bilgilendirici yazılarınızı daha sık görmek istediğimizi belirtmeden geçemeyeceğim açıkçası. lütfen bunu bizden esirgemeyin. saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbaz -- 5 Nisan 2013; 3:09:29 >
  • @sesar

3 parfüm hakında yorum yapabilirmisiniz.

1) davidoff the game
    2) lancome hypnose
    3) porsche titan

önereceğininz bunlara benzer parfüm varmı ?
  • quote:

Arkadaşlar merhaba;

Prof. olarak parfüm uzmanıyım.

Parfümlerle ilgili aklınıza takılan herşeyi ama herşeyi sorabilir, tartışabilir ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.
    Bende size mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışayım.

Yaz için önerilerim;

CK ONE
    Davidoff Cool Water
    Calvin Klein Eternity Aqua
    Armani GIO
    Lacoste Essential
    Hugo Boss matara
    Kenzo Leaupar
    Carolina Herrera 212

DP açık parfüm;
    Armani Gio
    Lacoste Essential

Bu ürünlerin ortak özelliği yoğun olmamaları ve ferahlık vermeleri. Yaz için parfüm seçimi oldukça önemli olup size olumlu yönde etki edecektir.

Yaz aylarında koltuk altı deostick ve deodorant kullanmanız şiddetle tavsiye olunur.

NEREDEN PARFÜM ALMALIYIM?

Ykm, boyner, sephora, sevil, tekin acar gibi mağazalardan orjinal ürünler satın alabilirsiniz.

Dp, ixora, bargello, david walker, cem ise açık parfümde lider markalardır.

KESİNLİKLE ORJİNAL ÜRÜNLERİN ÇAKMALARINI ALMAYIN. YANİ ÜRÜNLE KUTUSU ŞİŞESİ BİREBİR OLUP 100 TL ALTINDA OLAN PARFÜMLER SOLUDUĞUNUZDA SİZE ZARAR VERİR. AYRICA SU GİBİDİRLER HİÇ KALMAZLAR. SAĞLIĞINIZLA OYNAMAYIN.

PARFÜM NASIL KALICI OLABİLİR YAYILMASINI İSTİYORUM

Parfümün kalıcı olmasını yayılmasını farkedilmesini istiyorsanız teninize değil kıyafetinize uygulayınız. Bu hem daha sağlıklıdır hem de kalıcılığı artırırsınız.

Parfümü omuz başları ve göğüs kafesine doğru 20 30 cm uzaktan sıkmanız farkedilirliği artıracaktır. Eğer ceket mont kazakla dolaşacaksınız parfümü bu bölgelere sıkabilirsiniz.

Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme

Hocam bu parfümü daha öncede sormuştum ama alıp almama konusunda kararsız kaldım. Tavsiye eder misiniz? Başka alternatifler söyleyebilir misiniz? Şu an Dior Homme Intense kullanıyorum bunuda siz önermiştiniz çok memnun kaldım. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: zapotec03

Konuyu bir parfüm araştırırken tesadüfen buldum çok sevindim :D

Şimdi benim derdim bir sürü parfüm kullandım şimdiye kadar koku olarak çoğu hoşuma gitsede kalıcılık nedense bir türlü istediğim düzeyde olmadı. ne tenimde ne kıyafette. Kullandığım parfümleri sıralarsam;

Jovan Musk
    CK in2u
    GF Ferre Lui Him
    İssey miyake l'eau d'issey
    Zırh Ikon
    CK Contradiction
    JP Gaultier LeMale
    Givency Pi Neo
    Givency Xeryus Rouge
    Nikos Sculpture (Denemeden internetten aldım bi kaç fıs'tan sonra kullanamayı bıraktm)
    Kenzo Woody (Abimden otlandım ;)

Bunların dışında; 30 yaş kumral tenli erkek parfümü önerilerinizi iletirseniz memnun olurum. Birde şunu sorayım, parfümlerin internet satış fiyatları ile boyner sevil vs mağaza satış fiyatları arasında bariz fiyat farkları var. Bunun parfümlerin kalitesi ya da kullanım ömürleri ile ilgisi varmı acaba sizce. Yoksa tanıdığımız kokuları güvenilir internet sitelerinden satın almak daha mı mantıklı?

kullandığın parfümler içinde kalıcılığı iyi olan parfümler var, tenden tene farklılık göstersede kıyafette göstermemesi lazım, parfümleri nereden aldın?

bunların dışında biraz daha ileri giderek, dior homme intense, terre d'hermes edp, öneririm bütçen varsa alabilirsin, diğerlerine göre biraz daha pahalıdır

ykm boyner tekinacar gibi siteler fiyatı fazlasıyla şişirir pahalı satarlar ona takılma, mizu güvenilir bir sitedir mesela buradan alabilirsin indirimleri takip ederek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meliyiniz

Sesar hocam selamlar,
    öncelikle sormak istediğim bir durum var. Ben tester parfum satan birisinden Bvlgari Aqva aldım.
    http://checkcosmetic.net/ sitesinden ürünün orjinalliğini, üretim tarihini kontrol ettiğimde, parfümün 2008 yılında üretildiğini öğrendim.
    Daha önceden bu kokuyu koklamadığım için bir fark olup olmadığını anlayamadım.
    Sizce 2008 yılında üretilmiş bu parfümün kokusunda bir değişiklik olmuş mudur? Sağlık açısından zararı var mıdır?

Öğrenmek istediğim bir diğer konu ise, Diesel'in Fuel For Life'ı ve Fuel For Life Denim Collection'ı hakkındaki yorumlarınız.
    Şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba;

Öncelikle konu dışı olarak şunu söylemeliyim ki tester satan birisinden parfüm alıpta üretim tarihi 2008 çıkmışsa o parfümün büyük ölçüde sahte olma durumu söz konusudur. Üretim tarihi şişe için geçerlidir. Tester satanlar ürünü ucuz pahalı demeden satarlar ve ellerinde pek tutmazlar.

Bir parfüm ışık ve nem değişikliği olmayan ortamlarda saklanmalıdır. Bu mesela gardrop, çekmece veya ayna önü olabilir.

Bunun dışında bir parfümü kullanıyorsanız dolapta da saklanabilir, sıktıkça ferahlarsınız.

Kokunun bozulup bozulmadığı bir uzman veya kokuda deneyimi olan birisi tarafından anlaşılabilir.

DFFL oldukça çarpıcı tatlı baharatsı bir yapıya sahiptir. Kalıcık ve farkedilirlik oranı oldukça yüksektir. İçerisinde belirgin şekilde anason ve greyfurt mevcuttur.

FFLD daha fresh yazlık bir kokudur. Fakat karakterli bir koku olduğunu söyleyemem.

Arkadaşlar işten geldim pm atanlara cevap verdim. bu konuda cevap veremediklerime de devam edeceğim.

En son çıkan parfümler Gucci Guilty Black Bay ve Bayan.

Erkeğinde lavanta, paçuli, portakal özleri var. Baharat notalarıyla başlıyor fakat klasikten farkı biraz daha meyvemsi olması. Guilty ve guilty intense tam baharatsı maskulen parfümlerdi BLACK biraz daha meyvemsi ve ilkbahar yaz kullanılabilecek bir parfüm.

Bayanında ahududu ve yine baharat öbekleri var. İlk başta şerbet gibi kokuyor biraz da baharatsı daha sonra ahududunun o çekiciliği ve hoşluğu ortaya çıkıyor.

Gucci Guilty Black ERKEK 214 TL (90 ML)
    Gucci Guilty BLACK Bayan 254 TL (75 ML)

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar

Hocam çok teşekkür ederim. Ben de dediğiniz gibi kokunun sahte olduğunu düşünmeye başlamıştım. Gerek kalıcılığı, gerek koku basitliği, gerek farkedilirliği açısından. Söylediklerinizden sonra artık eminim diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

önce sıcak olup iç yakıpta sonra tatlılaşan bir parfüm varmı, şarap gibi ? bunu merak ediyorum.

deneyimlerimden çıkardığım sonuç biraz çiçeksi parfümlerden hoşlanıyorum,çiçeksi ve alkolün dengeli gidip hissedilen başarılı bir parfüm varmı?
    daha denemediğim çıkardığım liste, içinde anason olan kokular

L'Instant de Guerlain pour Homme
    Versace Blue Jeans Edt
    Giorgio Armani Attitude Homme EDT
    armani code
    Michael Kors – Michael For Men

edit elimde mizudan alınma bulgari aqua ve issey vardır isteyene çok uygun fiyattan verebilirm sanalpazar gg satış açılır. ankara

İçki kokusu bakımından çok fazla parfüm yok ama benim imzamdaki ilanıma bakarsanız an başarılılarından olan Thierry Mugler Angel Man Pure Malt parfümünü görebilirsiniz. Sınırlı üretim olduğu için pek bulunmaz ve kokusu viskinin meyvemsi ve odunsu notalarla yoğrulmuş halidir. Çok ilginç ve harika bir kokusu vardır. Kalıcılık ve farkedilirlik de hat safhada zaten.

@ero444 kusura bakmayın mesajınızı görmemişim. Bu tür değişik parfümler için benim sıralama yapmamdan ziyade sizin denemeniz daha uygun. Herkesin sıralaması farklı olabilir. Biri tatlımsı yazlık bir parfüm, diğeri auqatik,tuzlu bir yazlık.

sorun değil teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

quote:

Orijinalden alıntı: zapotec03

Konuyu bir parfüm araştırırken tesadüfen buldum çok sevindim :D

Şimdi benim derdim bir sürü parfüm kullandım şimdiye kadar koku olarak çoğu hoşuma gitsede kalıcılık nedense bir türlü istediğim düzeyde olmadı. ne tenimde ne kıyafette. Kullandığım parfümleri sıralarsam;

Jovan Musk
    CK in2u
    GF Ferre Lui Him
    İssey miyake l'eau d'issey
    Zırh Ikon
    CK Contradiction
    JP Gaultier LeMale
    Givency Pi Neo
    Givency Xeryus Rouge
    Nikos Sculpture (Denemeden internetten aldım bi kaç fıs'tan sonra kullanamayı bıraktm)
    Kenzo Woody (Abimden otlandım ;)

Bunların dışında; 30 yaş kumral tenli erkek parfümü önerilerinizi iletirseniz memnun olurum. Birde şunu sorayım, parfümlerin internet satış fiyatları ile boyner sevil vs mağaza satış fiyatları arasında bariz fiyat farkları var. Bunun parfümlerin kalitesi ya da kullanım ömürleri ile ilgisi varmı acaba sizce. Yoksa tanıdığımız kokuları güvenilir internet sitelerinden satın almak daha mı mantıklı?

kullandığın parfümler içinde kalıcılığı iyi olan parfümler var, tenden tene farklılık göstersede kıyafette göstermemesi lazım, parfümleri nereden aldın?

bunların dışında biraz daha ileri giderek, dior homme intense, terre d'hermes edp, öneririm bütçen varsa alabilirsin, diğerlerine göre biraz daha pahalıdır

ykm boyner tekinacar gibi siteler fiyatı fazlasıyla şişirir pahalı satarlar ona takılma, mizu güvenilir bir sitedir mesela buradan alabilirsin indirimleri takip ederek

öncelikle bilgi ve önerilerin için teşekkürler. yukarıda yazdığım parfümlerden; jovan, in2u, l'eau d'issey, ferre ve zırh ikon'u strawberry'den almıştım diğerleri ise vimjo, hızlıal, misspera ve birde balerin.com dan aldığım parfümler. sanırım bu sitelerde güvenilir ve orjinal ürünler satıyor.
    parfüm önerilerinde bulunan terre d'hermes internetten araştırdığım kadarıyla çok kaliteli bir parfüm olduğu söylenmiş çoğunlukla. ama bir çok yorum ve incelemede koklanmadan alınmaması gerektiğine dikkat çekmişler. bende çok merak ettim ilk fırsatta deneyeceğim. fiyat olarakta 100 ml sevil'de 252 TL diğer kozmetik sitelerinde'de hemen hemen aynı. yakın zamanda alabilirsem görüşlerimi buradan paylaşırım.
  • Cristian Dior Higher Enery hakkında görüşlerinizi tavsiyelerinizi alabilirmiyim?
  • Merhaba ,

Bende genelde DP den açık parfüm kullanıyorum.
    26 yaşındayım
    Genelde kullandığım Kokular ,

Rochas ,
    Lacoste Red
    Burbery
    Polo Blue
    Adidas orjinal çeşitleri

Polo Blue en uzun soluklu kullandığım parfüm diyebilirim.çevremdeki hemen herkesin anında dikkatini çeken bir parfüm fakat son almamda kokuda değişiklik farkettim ve farklı arayışlar içindeyim.
    Esmer ve kumral arası ten rengim var ne tam olarak esmerim nede kumral :)
    Jil sander ve Bvlgari çeşitlerinden yazlık olarak tavsiye edebileceğiniz hangisi olurdu veya sizin bunlar haricinde kesinlikle kullanmalısınız diyebileceğiniz bir koku varsa önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozyel -- 12 Nisan 2013; 6:17:12 >
  • Hocam Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme kullandım ben 1 şişe. Esmer tene kışın gider. Yazın baharat kokusuna ter kokusu eklendimi çekilmiyor. Daha fresh bişeyler bakmanızı öneririm.

@alpernbugra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ussopp

Hocam Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme kullandım ben 1 şişe. Esmer tene kışın gider. Yazın baharat kokusuna ter kokusu eklendimi çekilmiyor. Daha fresh bişeyler bakmanızı öneririm.

@alpernbugra

Teşekkür ederim
  • 23 yaş beyaz tenliyim yaz için black pointten parfüm tavsiyesi ne olabilir?

black pointten 103R ve diesel kokularını kullanan var mı?Tavsiye eder mi?
  • Merhaba
    Lacoste Essential edindim bir yerden. 125 ml. Mükemmel bir kokusu var fakat 1 saat falan kalıyor kokusu. Çakmasını aldım, onunda kokusu çok iyi değil. Bu kokuyu kullanmak istiyorum kalıcı kokması şartıyla. Ne yapsak ki?
  • arkadaşlar beyaz tenliyim ama yazın 10 gün deniz kenarında kalsam esmerleşiyorum,önceden cildim yağlıydı sivilce ilacı kullanınca yağsız bir cildim oldu şimdi 0 yağ

bu aralarda yazlık bir parfüm önerirmisiniz izmirde kalıyorum yaz geldi zaten buraya.bu arada yaş 21

armani code çok hoşuma gitmişti ama,bahar ve yazlık parfüm müdür? herkes kullanıyor diyolar ama ben daha önce hiç koklamamıştım bu kokuyu,bi de arkadaşımda tmy hilfiger yeşil kapaklı ufak bi şişesi olan bi parfüm vardı o da hoşuma gitmişti

böyle armani code gibi kokan parfümler önerirmisiniz?hafif koku ama unisex e kaçmasın erkek kokusu olduğu belli olsun.
  • Bu ney la herkes metro olmuş,entel dantel saçma sapan muhabbetler var konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Bu ney la herkes metro olmuş,entel dantel saçma sapan muhabbetler var konuda

Mesela?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.