Şimdi Ara

prestij gerçekten önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence toplumun ne düşündüğünün zerre önemi yok, paranın önemli olduğu kesin.

ama bazı insanlar prestiji de çok takıyor.

peki diyelim önünüzde iki seçenek olsa:

1. bir yeteneğiniz veya mesleğiniz olacak, ama bu mesleği insanlara pek anlatamıyor olacaksınız insanların genelde anlamadığı bir iş olacak önemli bir yetenek de olsa, belirli bir kitle ile çalışıyor olacaksınız, ama o kadar çok para kazanacaksınız ki ömrünüz boyu çok rahat yaşayabileceksiniz, istediğiniz vakit dinlenip istediğiniz vakit çalışabileceksiniz. kendi patronuz olacaksınız, ne kimseye ne de hiç bir sisteme köle olmak olmayacak. sadece toplumda sizi parmakla gösterip işte şu falan kişi "doktor", "mühendis", "avukat" vs vs. demeyecekler, övülmeyeceksiniz, kısacası para çok, prestij önemsiz bu seçenekte.

2. ikincisi ise nerdeyse tüm toplumun saygı duyduğu mesleklerden biri olabileceksiniz, ama ömür boyu sisteme full hizmet edeceksiniz. para normal seviye, prestij yüksek. ve belki yaptığınız işi de sevmeyeceksiniz.

hangisini seçerdiniz? ben kesinlikle toplumu takmayıp çok para kazandığım seçeneği tercih ederdim, kısacası birinci seçenek.

ben ömür boyu nefret ettiğim birşeyi yapacaksam kendimi köle gibi hissedeceksem toplumdaki prestijimin ne önemi var ki? gerekirse işsiz sansınlar beni ama yaptığım bir çeşit meslek ile ömürlük rahat edeyim.

• Önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Önemli.

prestijin peki egodan başka katkısı var mıdır
  • Prestij insana motivasyon verir.
  • Çok para kazanırsan zaten prestijin olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıyaslama saçma olmuş bence. Çok çok para kazandıktan sonra niye prestij olmasın ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Kıyaslama saçma olmuş bence. Çok çok para kazandıktan sonra niye prestij olmasın ki?

aldığın lüks arabaya lüks eve prestij deniyorsa onu bilemem tabi. ama çok değişik meslekler gördüm, adam poşet satarak zengin olmuş mesela. poşetciyim deyince ona saygı mı duyacak toplum? gibi yani. bazı zihin gücüyle yapılan meslekler de var, tam olarak anlamıyor toplumun çoğu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Para ve prestij olmadan da yaşanabilir, bunların önemli olduklarını sana medya öğretiyor. Maalesef çok dar bir açıdan ele alıyorsun hayatı, sanırım bunun etkisi var depresif olmanda. İnsanların senin hakkında ne düşündüklerini önemsemeyi bırak. Dışarıya çıktığında aklında sadece sen ol yoksa her darbede kolayca yıkılırsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicideRelated

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Kıyaslama saçma olmuş bence. Çok çok para kazandıktan sonra niye prestij olmasın ki?

aldığın lüks arabaya lüks eve prestij deniyorsa onu bilemem tabi. ama çok değişik meslekler gördüm, adam poşet satarak zengin olmuş mesela. poşetciyim deyince ona saygı mı duyacak toplum? gibi yani. bazı zihin gücüyle yapılan meslekler de var, tam olarak anlamıyor toplumun çoğu.

Zaten poşetçiyim demeyeceksin. Ambalajlama ürünleri şirketi kurucusu ve sahibiyim diyeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Para ve prestij olmadan da yaşanabilir, bunların önemli olduklarını sana medya öğretiyor. Maalesef çok dar bir açıdan ele alıyorsun hayatı, sanırım bunun etkisi var depresif olmanda. İnsanların senin hakkında ne düşündüklerini önemsemeyi bırak. Dışarıya çıktığında aklında sadece sen ol yoksa her darbede kolayca yıkılırsın

insanların düşüncelerini gerçekten önemsiyor olsaydım prestij önemlidir derdim zaten, başlıkta detaylı yazdıklarımı okudun mu? prestij önemsiz diyorum. ama para olmadan nasıl yaşanabilir ki?

paraya özellikle benim ihtiyacım var çünkü depresifim, çünkü asosyalim, çünkü bir çok mesleği yapabilecek niteliklere sahip değilim, iletişim kurmak da güçlük çekiyorum, insanlardan uzak olmak istiyorum vs vs. ancak para insanı koruyabilir bu durumlarda.

• suicideRelated kullanıcısına yanıt
    Paraya odaklı bir güç istiyorsan ve 'hiçbir özelliğim' yok diyorsan işin çok zor. Derdim kimseyi üzmek değil aksine alternatifler göstererek çözüm üretmek. Günümüzün sıfırdan başlayarak bugün zenginleri arasına adını yazdıranlar baba parasıyla değil aksine klişe olacak ama çok ama çok çalışarak hep çalışarak bugünlere ulaşabildiğini anılarını okuduğumuzda görebiliyoruz

Herkes eşit, herkes başlarda aynı yeteneksizlik seviyesindeydi ama onlar yılmadan sürekli çalışarak bu noktalara ulaşmış. Sen onlara baktığında zenginlik veya prestij görüyorsun, bense fedakarlık görüyorum

Tabi yazdıklarım klişeden ibaret. Para ve prestij medya öğretisi. Avucuna almış sizi ne diyeyim

Ne olmak istediğine karar ver ve çok çalış işin sırrı bu, kimsenin sihirli değneyi yok ama mazeretlerimiz de çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 27 Şubat 2016; 21:50:24 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Önemli.

prestijin peki egodan başka katkısı var mıdır

Prestijin kişiye katacakları kişinin eğitim seviyesi,karakteri ve kişiliği ile orantılıdır. Ego'nun kazanım olarak nitelendirilmesini doğru bulmuyorum.
  • Hiçbiri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Paraya odaklı bir güç istiyorsan ve 'hiçbir özelliğim' yok diyorsan işin çok zor. Derdim kimseyi üzmek değil aksine alternatifler göstererek çözüm üretmek. Günümüzün sıfırdan başlayarak bugün zenginleri arasına adını yazdıranlar baba parasıyla değil aksine klişe olacak ama çok ama çok çalışarak hep çalışarak bugünlere ulaşabildiğini anılarını okuduğumuzda görebiliyoruz

Herkes eşit, herkes başlarda aynı yeteneksizlik seviyesindeydi ama onlar yılmadan sürekli çalışarak bu noktalara ulaşmış. Sen onlara baktığında zenginlik veya prestij görüyorsun, bense fedakarlık görüyorum

Tabi yazdıklarım klişeden ibaret. Para ve prestij medya öğretisi. Avucuna almış sizi ne diyeyim

Ne olmak istediğine karar ver ve çok çalış işin sırrı bu, kimsenin sihirli değneyi yok ama mazeretlerimiz de çok

orası zaten öyle, tabi ki sıfırdan bir yere gelmek fedakarlık ister. ben çalışmaktan korkmuyorum. sıfırdan bir yerlere gelmek için hayatını feda etmen bile gerekebilir. ben sadece prestijin önemsiz, paranın ise özellikle benim gibi biri için çok önemli olduğunu söylüyorum. mesela büyük bir sosyal ağ'ın kurucusu olsaydım, hiç bir şekilde adımı şanımı duyurmazdım, duyurmamaya çalışırdım. ürettiğim üründen gelecek para önemli olurdu benim için. insanların adımı anıp "vay ne akıllı/başarılı/çalışkan biri böyle birşey yaptığına göre" demeleri hiç birşey ifade etmiyor benim için. ki benim de hayatımı tam olarak burada kimse bilmiyor sonuçta. yattığın yerden sadece hayal kurarak hiç birşey olmayacağı kesin.

• ben demek istediğini şöyle anladım ilk seçenekte, çok iyi kazanacaksın zorluk çekmeyeceksin ama gölge adam olacaksın kimse senin toplumdaki rolünü bilmeyecek dolayısıyla takdir görmeyeceksin.
    ikincide de çoğu insan seni tanıyacak takdir edecek ama düzenli olarak çalışman gerekecek ve büyük ihtimalle de yaptığın işi gönülden sevmeyeceksin.

seçme şansım olsa direkt ilkini seçerim çünkü toplumun takdirini almak, ünlü olmak o an için çok göz kamaştırıcı hatta hayatın amacı buymuş gibi bir his uyandırır ama inanın bana hiçbir zaman insanların gerçekten umurunda olmayacaksınız zaten toplumun değerleri zevkleri de hiç durmadan değiştiği için yakın bir zamanda prestijiniz tamamen değersiz hale gelecek.

hem zaten ben ne iş yaptığım anlaşılmadan çok para kazanma fikrini severim gizemli bir his uyandırır çevremde

• ama tabi ki hem sevdiğim işi yapıp köle möle olmadan hem de ünlü olmak çok güzel olur o ayrı
    yani facebookun kurucusu olsam adımı sanımı saklamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

ben demek istediğini şöyle anladım ilk seçenekte, çok iyi kazanacaksın zorluk çekmeyeceksin ama gölge adam olacaksın kimse senin toplumdaki rolünü bilmeyecek dolayısıyla takdir görmeyeceksin.
    ikincide de çoğu insan seni tanıyacak takdir edecek ama düzenli olarak çalışman gerekecek ve büyük ihtimalle de yaptığın işi gönülden sevmeyeceksin.

seçme şansım olsa direkt ilkini seçerim çünkü toplumun takdirini almak, ünlü olmak o an için çok göz kamaştırıcı hatta hayatın amacı buymuş gibi bir his uyandırır ama inanın bana hiçbir zaman insanların gerçekten umurunda olmayacaksınız zaten toplumun değerleri zevkleri de hiç durmadan değiştiği için yakın bir zamanda prestijiniz tamamen değersiz hale gelecek.

hem zaten ben ne iş yaptığım anlaşılmadan çok para kazanma fikrini severim gizemli bir his uyandırır çevremde

aynen öyle hocam demek istediğim tam olarak bunlardı. düşüncelerimiz benziyor.

sevdiğin işi yapıp bir yerlere gelip adını şanını saklamak veya duyurmak ise tercih meselesi ona birşey diyemem. ürünüm ya da sanatım her neyse istediği kadar duyulsun ama ben kendi adımı kişisel bilgilerimi vs. duyurmama şansım olsa duyurmam yani, özgürlüğü ve rahatlığı seviyorum, şöhretin özgürlüğü kısıtlayıcı olduğunu düşünüyorum. getirdiği ekstra sorumluluklar da var.

• quote:

orası zaten öyle, tabi ki sıfırdan bir yere gelmek fedakarlık ister. ben çalışmaktan korkmuyorum. sıfırdan bir yerlere gelmek için hayatını feda etmen bile gerekebilir. ben sadece prestijin önemsiz, paranın ise özellikle benim gibi biri için çok önemli olduğunu söylüyorum. mesela büyük bir sosyal ağ'ın kurucusu olsaydım, hiç bir şekilde adımı şanımı duyurmazdım, duyurmamaya çalışırdım. ürettiğim üründen gelecek para önemli olurdu benim için. insanların adımı anıp "vay ne akıllı/başarılı/çalışkan biri böyle birşey yaptığına göre" demeleri hiç birşey ifade etmiyor benim için. ki benim de hayatımı tam olarak burada kimse bilmiyor sonuçta. yattığın yerden sadece hayal kurarak hiç birşey olmayacağı kesin.

Adını duyurmama konusunda yalnız değilsin.

Şu an Dota'nın oyun sektöründe geldiği noktaya bak mesela. Oyunun fikir babası ve Dota 1'i yapan IceFrog'un gerçekte kim olduğu hâlâ soru işareti.

Aynı şekilde sanal para birimi Bitcoin'i ortaya çıkaran kişi de takma isim kullanıyor ve gerçekte kim olduğu bilinmiyor. Araştırsak çok daha fazlasını bulacağımıza eminim.

Bence zenginliğin ve prestijin getireceği samimiyetsizlik ve riskler için kendilerini ön plana çıkarmıyorlar. Buradan da prestijin mutlak iyi birşey olmadığı sonucuna ulaşabiliriz diye düşünüyorum.

• Özetliyorum:
    Para prestiji getirebilir
    Ama prestij parayı getiremez..
    Seçim senin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

ben demek istediğini şöyle anladım ilk seçenekte, çok iyi kazanacaksın zorluk çekmeyeceksin ama gölge adam olacaksın kimse senin toplumdaki rolünü bilmeyecek dolayısıyla takdir görmeyeceksin.

aynen öyle hocam demek istediğim tam olarak bunlardı. düşüncelerimiz benziyor.

sevdiğin işi yapıp bir yerlere gelip adını şanını saklamak veya duyurmak ise tercih meselesi ona birşey diyemem. ürünüm ya da sanatım her neyse istediği kadar duyulsun ama ben kendi adımı kişisel bilgilerimi vs. duyurmama şansım olsa duyurmam yani, özgürlüğü ve rahatlığı seviyorum, şöhretin özgürlüğü kısıtlayıcı olduğunu düşünüyorum. getirdiği ekstra sorumluluklar da var.

Bu iki secenegin iyi yanlarini birlestirince yani ilkinden sevdigin isi yapmayi ikinciden de taninmayi alinca ortaya spiderman olmak mi ironman olmakmiya benzer bi soru cikiyor
    iste bunda ben cok kararsizim ama unlu olup sevmedigim bir isle ugrasmak emrivakiler, ozgur olmamak durum boyle olunca kesinlikle ilk secenek daha iyi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.