Şimdi Ara

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
13.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün size elimden geldiğince Tul Firmasının Ülkemizde yeni satışa çıkan ve Fiyat/Performans oranıyla hızlı bir giriş yapan PowerColor HD7870 PCS+ modelini incelemeye çalışacağım.

Uzun zamandır oyun oynamamanın da verdiği ruh haliyle yaptığım bu incelemede, aslında değişik sistem ve cpular ile incelemeler yapıyorum. İnceleme eklenerek devam edecğei için ilk başta çok fazla oyun detayına giremedim, bu kadarını bünyem kaldırabildi. Zamanla inceleme dahada detaylanacaktır, özellikle Ekran kartları konusunda bilgisine güvendiğim arkadaşlarında yardımlarını ve yapıcı yorumlarını bekliyorum.

Kartı Ülkemize Mascom getiriyor.

http://www.mascom.com.tr/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=3804&category_id=495&Itemid=917

Gelelim kartın, kutu/kutu içeriği/kendisinin resimlerine.

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

Kartın kutusu oldukça göze hoş geliyor. İçerisinde CF köprüsü, Dvı/Hdmı çevirici ve kurulum Cd si çıkıyor. Bu seviyede bir kartın içinden bir oyun çıksa daha güzel olabilirdi tabiki ama düşündüğümde kutu içeriğini yeterli bulduğumu söyleyebilirim.

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

Kartta 2 adet 6pin'lik güç girişi var. Kartın 92mm lik soğutucusu dışarıdan aldığı havayı bakır ısı yapraklarına üfleyerek soğutuyor. Isı bakır ısı yaprakları arasında güzel dağılıyor diyebilirim, ısı borularının katkısı şüphesiz çok büyük. Kartı zorladığımızda zaten bu borular el değmeyecek kadar ısınıyor. Soğutucu resimlerini aşağıda daha net görebilirsiniz.

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

Kart üzerinde kullanılan baskı devre elemanları standart seviyelerde. Herhangi bir özel üretim modül bulunmuyor. Kartın soğutucusu üzerindeki plastik bölüm çok sağlamlık hissi uyandırmıyor ama kart ile zaten top oynamıyoruz yada sürekli elimizde taşımıyoruz, bence bu herhangi bir önem arzetmiyor.

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

Kartın üzerinde 2 adet dvi, 1 adet hdmı ve 2 adette mini port bulunmakta. PowerColor , HD7870 PCS+ ile aynı anda 4 monitörü eyefinity teknolojisi ile kullanabileceğimizi öngörüyor.
    Çoklu monitör kullanılanılan, özellikle oyun sistemlerinde HD7870 ne derece yeterli olur bu tartışılır tabiki. Firmanın onun içinde 6monitöre kadar destek sunan HD7950,HD7970,HD7990 gibi modelleri var.

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

---

Kartın Cd'sinde bulunan proğram hoşuma gitti doğrusu. Sıcaklık,Oc,Görüntü ayarlama vb. bir sürü ayarlama buradan yapılabiliyor. Amd Catalsty çok geliştirmiş, eskiden duyduğum zaman cinnet geçirirdim doğrusu :)

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]. PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

TESTLER

Test Sistemi 1

Anakart : Msı Z77 G45
    İşlemci : İntel 2500K 3.3Ghz
    Bellek : Corsair LP 2x4GB 1600Mhz.
    Sabit Disk : WD 500GB
    Kasa : Zalman Z11
    Psu : Xigmatek Nrp-pc 600W

Test Sistemi 2

Anakart : 785GT UD3H
    İşlemci : Amd X3 450 3.5Ghz
    Bellek : Kingston 2x2GB 1600Mhz.
    Kasa : Xigmatek Utgard
    Psu : Xigmatek Nrp-pc 700W

Test Sistemi 3

Anakart : AsRock 990FX
    İşlemci : Amd FX6100
    Bellek : Kingston 2x2GB 1600Mhz. / 2x8GB
    Kasa : Xigmatek Utgard
    Psu : Xigmatek Nrp-pc 700W

Kartların Boyut Kıyaslaması ve Test Sİstemi Resimleri

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

PowerColor HD7870 PCS+ , 27cm lik GTX260 tan 3 cm daha kısa. Kartın soğutucusu ile pcb si aynı uzunlukta. Tam olarak uzunluğu ise 24cm. Hiçbir kasada uzunluk problemi yaşamayacak gibi görünüyor. Kart Asus DCU GTX560 tan ise 2cm daha uzun.

----

İncelemeyi 1. sıradaki sistemde yaptım, ama aralara 2.sistemdeki sonuçlarıda ekliyorum. 3.sistemi kurmadım henüz, vakit bulduğum zaman zaten karşılaştırmalı testler yayınlayacağım. Sormak istediğiniz olursa rahatlıkla sorabilirsiniz.

----

Sıcaklık ve Ses Seviyesi Yorumları

Sıcaklık : Ortalama 32-37 derece civarında seyrediyor. Herhangi bir oyunda sıcaklığın 70dereceyi bulduğunu hiç görmedim. Sıcaklık olarak değerler hoşuma gitti diyebilirim,tek fanlı soğutma için. (2saat BF3 sonunda sıcaklık 78 dereceyi gördü, ama oda sıcaklı 30 derece belki daha fazla.)

Ekleme : Uuzn süre BF3 Max. sıcaklık 72 , Min. 33 derece. / 3d Mark 11 Max. 63 derece.

Ses Seviyesi : Ölçüm cihazı olmadığı için Tweaktowndaki değerleri yorumluyorum. Yükte 57,boşta 56 DB olarak ölçmüşler. Fan %40'ın üzerine çıktığı zaman ses kasa açıksa duyulur, değilse kulak hassasiyetinize bağlı. Ama %50 ye çektiğinizde kesinlikle gürültü yapıyor diyebilirim. Otomatikte bıraktığımızda yük durumuna göre kendi hızlandırıyor, bu şekilde kartın sesini duymanız pek mümkün değil.

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

Not : Burada 3.5Ghz de X3 450 Cpu ile i5 2500K puan kıyaslamasını da görebilirisiniz.

Oyun Testleri Ve Görselleri

Not : Tüm oyunlar 1920X1080 çözünürlükte , Tüm ayarlar açılabildiği en son kalitede test edilmiştir.

BF3

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

Crysis 2

COD MW3

PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ] PowerColor HD7870 PCS+ İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

DİRT 3

Overclock Yorumları

Gpu 1200Mhz bellekler 5600Mhz Stabil sıcaklık Max. 74 derece 3D Mark 11 X

Yeni Driver 12.11 Beta , 1225 Mhz Gpu , 5600Mhz Bellek , FX6100 3.3Ghz Stok Yeni Sonuçlar

-----------------------

Yeni Driver 12.11 Beta , 1250 Mhz Gpu , 5600Mhz Bellek , FX6100 4.5Ghz Stok Yeni Sonuçlar 2600+

Kişisel YORUM :

PowerColor un piyasaya giriş yapması, Nvidia yeni nesil kartlarını çıkardığı arifede oldukça güzel oldu çeşitlilik açısından. Üstelik giriş yaptığı fiyatlarda oldukça uygun. Distribütörü de Mascom. En yeni oyunlarda , en son grafik ayarlarında dahi kasılma,donma vs. olmadan kaliteli oyun deneyimi sunan PowerColor HD7870 PCS+ , Fiyat/Performans oranı ve kalitesiyle alınabilirliği ile en üst sıralarda yerini alıyor. 800-1000TL lik kartlara bütçesi yetmeyenler için, 679TL lik giriş fiyatı ile kesinlikle akıllarda bulundurulması gereken bir alternatif.

-----

Oyun ve Oc testleri devam edecektir arkadaşlar. Şimdilik bu kadar. Saygı,sevgi ve mantık çerçevesini açmayan yorumları bekliyorum. Fikir ve önerilere ise her zaman açığım.
    Fraps ile aldığım, minimum-maximum ve avarege Fps değerlerinide tablolaştırdıktan sonra ekleyeceğim.

-----

Saygılar,sevgiler. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 24 Ekim 2012; 8:48:11 >

• Önce ben görüp yorum yazdım! En birinci ben oldum! Herkese 0 puan bana 100 puan!!!

Şaka bir yana, incelemenizi sabırsızlıkla bekliyorduk. Potansiyel bir 7870 alıcı olarak size teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxbat -- 29 Ağustos 2012; 17:40:19 >
  • Çok uzun sürdü inceleme vga dünyasından uzaklaşmıştık iyice iyi oldu, inşallah haftaya kadar oyun ve oc testleri ile en güncel haline sokmuş olurum.
  • Hayırlı olsun, BF3, Crysis 2 ve MW 3 testi hangi İşlemci ile yapıldı ?
  • chris tebrik ederim dostum çok güzel bir inceleme olmuş kartın base hızı gtx 580 killer olmuş bu bir gerçek artık crossfire olarak gerçekten güzel değerler vericektir

tekrardan ellerine sağlık
  • Çok detaylı ve her yönden (Sayfa yapısı, içeriği vb) başarılı bir inceleme olmuş.

Tebrik ederim.
  • Teşekkürler Arkadaşlar hepinize. Testlerin hepsi 2500K 3.3Ghz de yapıldı,
    İşlemci kıyaslamaları için sonuçları daha sonra ekleyeceğim. Sanırım onun için farklı bir konu açmak gerekli olacak.

@ cenkyy,

670 lira fiyattan iyi geldi, 660Tİ ile birebir aynı sistemde bir kıyaslama şansımız olursa güzel olur ama F/P olarak sanırım 7850 ve 7870 en mantıklı kartlar görünüyor.
    Zamanının 4850 ve 4870 i gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 29 Ağustos 2012; 17:55:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • inceleme gerçekten güzel olmuş, eline sağlık.
  • Uzun zamandır özlemi çekilen son derece ayrıntılı bir inceleme olmuş. Eline sağlık. Tüm replerim sana...
  • Teşekkürler @sahafiec ,

@ bocekgrafik , iyiki bişey dedik ha. Banner koyaydın bari emeğe saygı ++rep diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Hayırlı olsun, BF3, Crysis 2 ve MW 3 testi hangi İşlemci ile yapıldı ?

+ hangi ayarlarda

bu arada hayırlı olsun benimde gündemimde olan bir kart ve inceleme arıyordum tekrardan teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0101 -- 29 Ağustos 2012; 18:06:44 >
  • Tüh başka işlere daldık konuyu kaçırdık, yerimizi alalım Elinize sağlık, tüm arkadaşlara çok güzel yol göstereceğine eminim incelemenin

Benim öneri getirebileceğim nokta Heaven Benchmark'ında tüm testleri FullHD bir monitörde ve en yüksek ayarlarda yapmanız hususunda olacak. Ancak ful ayarlarda ölçülen değerlerin bir manası oluyor,

Tessellation extreme, 8x AA ve Anisotropy 16x olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 29 Ağustos 2012; 18:18:53 >

• Güzel inceleme.
  • Teşekkürler arkadaşlar.

@kaan0101 , Tüm oyunlar 1920X1080 çözünürlükte , Tüm ayarlar açılabildiği en son kalitede test edilmiştir. Ekleme yaptım. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Teşekkürler arkadaşlar.

@kaan0101 , Tüm oyunlar 1920X1080 çözünürlükte , Tüm ayarlar açılabildiği en son kalitede test edilmiştir. Ekleme yaptım. Teşekkürler.

ben teşekkür ederim cf için güzel bir seçenek oldu
  • Ekran kartı almayı planladığım şu günlerde süper bir inceleme oldu benim için.! Eline, emeğine sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuytu -- 29 Ağustos 2012; 18:48:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Tessellation extreme, 8x AA ve Anisotropy 16x olmalı

Heaven testi için
  • Hayırlı olsun.Kartın performansı kadar merak ettiğim birşeyde,2500k ile fx 6100 arasındaki oyun performans farkıdır.Testleri bekliyorum.Ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 29 Ağustos 2012; 19:28:16 >
  • su anlık kullandıgım bendede athlon x3 mevcut..senın kartınla aynı mhz degerlerınde test yapıp bırazdan eklerım.bu sayede aynı mhz de 7850-7870 farkını gormus olacagız..sevındım sendede x3 olduguna..
  • öncelikle hayırlı olsun kart ,güzel inceleme olmuş eline saglık. o kart 1400 e 1450 de stabil mi yav ? heh tamam bi ara denedim de gitti demişti arkadaş o ara almış gpu-z yi herhalde yoksa 1400 e cıkmaz sanırsam ya da cıkar mı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besmelesiz -- 29 Ağustos 2012; 20:46:47 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.