Arkadaşlar aynı psu banada geldi tamir ettim gönderdim adam tekrar abi bu bilgisayarda çalışmıyor tester ve yeşil siyah kısa devre yapınca çalışiyor dedi bende mümkün değil dedim denedim gerçekten çalışmadı çözüm yolu bulana kadar akla karayı seçtim opamp entegresi 7045 getirttim taktım sonuç aynı sonra stand-by trafosu önündeki 470 MF 10 veya 16 volt olan iki kondansatör vardır onların birinin değeri düşmüş 300 MF gosteriyordu onuda değiştirince sorun düzeldi arkadaşlar kontrol etmediğim direnç kondansatörler kalmadı kondansatorlerde şekil bozukluğu yok genede çıkarın bakın sayın arkadaşlar cozemesseniz yardımcı olurum
quote:
Orijinalden alıntı: kenakord08
Bu mesaj silindi.
birden bire fazla akım çekilirse psu kendini kapatır... demekki psu o bilgisayar için uygun değilmiş.. başka bir arızası yoksa tabiki..
quote:
Orijinalden alıntı: eloko
birden bire fazla akım çekilirse psu kendini kapatır... demekki psu o bilgisayar için uygun değilmiş.. başka bir arızası yoksa tabiki..
Hocam doğru söylüyorsunuzda. Ama bu tip sorunlar PSU alındığında olmuyor. Sonradan oluşuyor. Benim laptop adaptörümdede ölçtüğümde bir sorun yok, ama biraz akım çekmeye gelince SMPS arızasından olsa gerek gerilim düşüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mozkan1987
quote:
Hocam doğru söylüyorsunuzda. Ama bu tip sorunlar PSU alındığında olmuyor. Sonradan oluşuyor. Benim laptop adaptörümdede ölçtüğümde bir sorun yok, ama biraz akım çekmeye gelince SMPS arızasından olsa gerek gerilim düşüyor.
Alıntıları Göster
psu larda sıkça kondansatör şişmesi görülüyor, bunun dışında psu tamircisi bir arkadaşımdan edindiğim bilgiye göre 220 volt köprü çıkışındaki 2 blok kondansatörün değişmesinde fayda var.
quote:
Orijinalden alıntı: audiocu
psu larda sıkça kondansatör şişmesi görülüyor, bunun dışında psu tamircisi bir arkadaşımdan edindiğim bilgiye göre 220 volt köprü çıkışındaki 2 blok kondansatörün değişmesinde fayda var.
Alıntıları Göster
harici çalıştırdığınızda da aynı voltajlar geliyor mu geliyorsa çok ağır olmayan bir yük bağlayın araba stop lambası mesela yüke binince çöküyorsa 12 volt ve 5 volt çıkışındaki filtre kondansatörlerini değiştirin
quote:
Orijinalden alıntı: çaycı
harici çalıştırdığınızda da aynı voltajlar geliyor mu geliyorsa çok ağır olmayan bir yük bağlayın araba stop lambası mesela yüke binince çöküyorsa 12 volt ve 5 volt çıkışındaki filtre kondansatörlerini değiştirin
Alıntıları Göster
Aziz dostlarım ben hem 12 Voltu hem 5 voltu hemde 3,3 voltu 12V 50W halojen lamba ile deniyorum herşey güzel 0,4-0,6 sapma oluyor genelde
Ama hem lamba ışık veriyor yani çalışıyor hemde PSU'da sorun yok gözüküyor
ama neden çalışmaz anlamadım
quote:
Orijinalden alıntı: _KARDELEN_
Aziz dostlarım ben hem 12 Voltu hem 5 voltu hemde 3,3 voltu 12V 50W halojen lamba ile deniyorum herşey güzel 0,4-0,6 sapma oluyor genelde
Ama hem lamba ışık veriyor yani çalışıyor hemde PSU'da sorun yok gözüküyor
ama neden çalışmaz anlamadım
Alıntıları Göster
KARDELEN; mesajın anlaşılmıyor, sorun tam olarak nedir?
Başlığı birkaç kez okumanız yeterli Aksi takdirde anladığınızı anlatabilirsiniz Saygılarımla
quote:
quote:
Başlığı birkaç kez okumanız yeterli Aksi takdirde anladığınızı anlatabilirsiniz Saygılarımla
Alıntıları Göster
arkadaşlar aynı sorun bende de var bir el atsanız da bu sorununda üstesinden gelsek.
quote:
Orijinalden alıntı: kenakord08
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
gerçekten bu powersuply arızaları çok ilginç bizimkinde de bir garip arza var sabah ilk açılışta arkadaş acaip nazlanıyor power ışığı yanıp anında sönüyor sonra bir müddet bekliyorsunuz eğer ortam sıcak ise 10 dk soğukl ise yarım saat falan bekledikten sonra ana elektriği kesip açtıktan sonra pc çalışmaya başlıyor bir türlü çözemedik bu sorunu ne zaman yapacağı ve kaç defeda açacağıda belli olmuyor, neyse artık o pc den kurtuldum, 2002 yılından kalma AMD atlon yerine şimdi 4 çekirdekli bir AMD phenom kullanmaya başladım
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
gerçekten bu powersuply arızaları çok ilginç bizimkinde de bir garip arza var sabah ilk açılışta arkadaş acaip nazlanıyor power ışığı yanıp anında sönüyor sonra bir müddet bekliyorsunuz eğer ortam sıcak ise 10 dk soğukl ise yarım saat falan bekledikten sonra ana elektriği kesip açtıktan sonra pc çalışmaya başlıyor bir türlü çözemedik bu sorunu ne zaman yapacağı ve kaç defeda açacağıda belli olmuyor, neyse artık o pc den kurtuldum, 2002 yılından kalma AMD atlon yerine şimdi 4 çekirdekli bir AMD phenom kullanmaya başladım
Alıntıları Göster
kir-pi
şebeke girişinde bulunan ntcyi değiştirip bir dene istersen.
Power good sinyalini veren komparatör katında arıza olabilir. PC ye bu sinyal gelmezse kendini açtırmaz. lm339 yada benzeri bir eleman olması lazım bir bakın hatta yükteyken lojik seviyesini bir ölçün isterseniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Sozuak
kir-pi
şebeke girişinde bulunan ntcyi değiştirip bir dene istersen.
Power good sinyalini veren komparatör katında arıza olabilir. PC ye bu sinyal gelmezse kendini açtırmaz. lm339 yada benzeri bir eleman olması lazım bir bakın hatta yükteyken lojik seviyesini bir ölçün isterseniz.
Alıntıları Göster
Anlaşıldı biz bunu bulamayacağız galiba
quote:
Anlaşıldı biz bunu bulamayacağız galiba
Alıntıları Göster
5 volt SB çıkışına da bakın. O kısım düzgün çalışmazsa power off oluyor.
5 V SB Normalde +5V ile ortak değilmi?
Ayrımı çalışıyor yoksa
quote:
Ayrımı çalışıyor yoksa
+5V Stand By powerda ki kırmızı kablodan aldığınız +5 Volttan farklı bir hattır ve anakarta taktığınız 20 veya 24 pinli soketteki genelde mor renkli kablodur. Powera güç verildikten sonra pc ye start verilmese bile mor renkli kablodan 5 Volt ölçebilmeniz gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: kukubara
quote:
Ayrımı çalışıyor yoksa
+5V Stand By powerda ki kırmızı kablodan aldığınız +5 Volttan farklı bir hattır ve anakarta taktığınız 20 veya 24 pinli soketteki genelde mor renkli kablodur. Powera güç verildikten sonra pc ye start verilmese bile mor renkli kablodan 5 Volt ölçebilmeniz gerek.
Alıntıları Göster
Anakarta takılan soketinde de sorun olabilir.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: The Griff
quote:
Normalde o bilgisayara uygun olan PSU şimdi neden uygun değil?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: The Griff
quote:
Normalde o bilgisayara uygun olan PSU şimdi neden uygun değil?
Alıntıları Göster
aynı sorun bende de var hepsini denedim olmadı
quote:
Orijinalden alıntı: Mogolo
aynı sorun bende de var hepsini denedim olmadı
Alıntıları Göster
Bu sorun benim de başımda. Tüm voltajlar normal ancak "power good" sinyali yok. Power supply nin içi temiz erime yanma vs. yok. 6 yıldır orta yükte kullanıyordum. Tamir edilebilir mi yoksa 6 yıl yeter mi bu güç kaynağı için?
Power Good "Pwr_on" sinyali 0.06 v +12v 12.06v +5v 5.17v +3.3v 3.41v +5Vsb 5.19v -12v 11.82v
power : HP-500-A12S high power 500 watt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HawrecT -- 6 Temmuz 2015; 14:08:05 >