Şimdi Ara

Ram'leri soğutmak için bu fan'ı almaya değer mi ? (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• tabiki olur helede ocz kalitelidir bilirsin ki ramlere oc yapmayacaksan gereksiz bence bunun yerine ram soğutuculardan alabilrsin bakırından aliminyumundan
  • [Deleted by Admins]
  • Getirdiği yarar yaptığı gürültüden daha az olacaktır. O ufak fanlar 3700 devirde nekadar kaliteli olurlarsa olsunlar baya bi gürültü yapar.

Bir de o fanların hava alacağı yüzey delikli alüminyumla kapalı. Ama delikler biraz ufak gibi. Tam açık olsa çok daha iyi olurdu. Bu şekilde geçecek hava baya azalır.
    Bunun yerine Thermalright Ultra-120, zalman 9700,9500,synthe,noctua tipinde bir işlemci soğutucusu almanı tavsiye ederim. Bu tip soğutucuların fanları arka egzos fana doğru olması sayesinde ramlerin üzerinden hava akımı sağlar. Bu hava akımı OCZnin bu modülüne yakın bir yarar sağlar diye düşünüyorum.

Yada bir diğer seçenek 120lik bir fan alıp, kasa kapağında ramlerin üzerine gelecek şekilde bir delik açarsan OCZnin modülünden çok daha iyi soğur ramler.
  • baya işe yarıyomuş bu 5-10 derece kadar düşürüyor ramlarin ısısını ancak fazla ses yaptığı söyleniyor
  • Buna 32 lira verene kadar bi tane 8cm fan al ramların üstüne doğru salla onu da 7V hattına bağla gitsin Mustafa abi gözünü sevim yapma böyle şeyler...
  •  Ram'leri soğutmak için bu fan'ı almaya değer mi ? (resimli)

Ben en çok Haluk'un çektiği fotoğraflara bitiyorum. İncelemesi de şurada:
    http://www.pclabs.gen.tr/2008/01/31/ocz-xtc-bellek-sogutucusu-incelemesi/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam vazgeçtim gereksiz gibi oc yapmayanlar için, aslında görüntüsüde güzel diye heveslenmiştim

Ümit'çiğim madem 8'lik fanla oluyor, sendeki fazla olanlardan bir tane bu abine versen iyi olmaz mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leone_510
    Tamam vazgeçtim gereksiz gibi oc yapmayanlar için, aslında görüntüsüde güzel diye heveslenmiştim
    Ümit'çiğim madem 8'lik fanla oluyor, sendeki fazla olanlardan bir tane bu abine versen iyi olmaz mı ?

Overclock yapmıycaksan,hatta ramlara yüksek voltaj vermiyceksen gerek yok abi fana felan...

Ayrıca,elimde standart 8cm fanlardan var ama fişleri yok yani 2 kablolu,adam gibi şöyle temiz bi fanım yok açıkçası vermeye değecek kadar.
    Ama yine de işimi görür dersen verebilirim abi tabii ne demek.

• Dün aldım bu soğutucuyu imzamdaki sisteme bir türlü takamadım. ekran kartını çıkarmak zorunda kalıyorum takarken ve tam oturtamıyorum, bunu en iyi şekilde takmanın yolu nedir?
  • Beyler bende var bi tane OCZ XTC Cooler.
    Eger almak isteyen olursa
    atsin
  • cok gereksiz yapmayın yaw....
    Nekadar ısına bilir bi ram yaw.. ramın fiyatı okadar etmiyor herşeye fan takmaya amma meraklıyız ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur.911

cok gereksiz yapmayın yaw....
    Nekadar ısına bilir bi ram yaw.. ramın fiyatı okadar etmiyor herşeye fan takmaya amma meraklıyız ...

Yeni bir efsane mi doguyor ?
  • Çok sesli çalışıyolar birincisi, ikincisi OC yapılmayacaksa ramler için hakikaten gereksiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur.911

cok gereksiz yapmayın yaw....

Ömründe DDR rama 3.2V ve yukarısın vermediğin belli olduğu için bişey demiyorum...

• http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd98960

bende bundan var. Eğer sisteminiz micro-atx anakart+büyükçe bir ekran kartı şeklinde değilse bunu takabilirsiniz. Şu dediğimi açarsam ram slotları ile ekran kartı slotu arasında bir 2-3 santim boşluk varsa alın kullanın.

Gayet sessiz. soğutması da iyi. Ben sığmadığından(alırken salaklık yaptım) biraz farklı bir şekilde tutturdum ama yine de ısınan ramler için faideli o haliyle.

bu söylediğiniz ocz'nin yarı fiyatına. iki slotluk ram için idealdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 18 Mayıs 2008; 20:39:59 >

• bu sistemin sadece şekli güzel bunun yerine silverstone 120 cm fan alırsın hem hız ayarı var 30 ytl fiyatıda 110 cfm ye kadar hava üflüyor deli bişey olur senin için
  • gereksiz bişey bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.