Şimdi Ara

Power Supply Voltajlar Tam olmasına rağmen neden çalışmaz ?? GÜZEL SORU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Aziz dostlarım ben hem
    12 Voltu hem
    5 voltu hemde
    3,3 voltu
    12V 50W halojen lamba ile deniyorum herşey güzel 0,4-0,6 sapma oluyor genelde

Ama hem lamba ışık veriyor yani çalışıyor hemde PSU'da sorun yok gözüküyor

ama neden çalışmaz anlamadım

iyide siz çıkışları halojen lamba ile tek tek denediniz sanırım. yük bütün çıkışlara aynı anda
    bindiğinde psu arızaya geçiyor. zor arıza..
  • Bizim power da da var benzer bi sorun bazen kasayi oynatinca veya temizledikten sonra guc tusuna basinca tum fanlar (islemci ekran karti sogutma ve psu fanlari) calisiyo tum isiklar yaniyo ancak pc acilmiyo psu ya okkali bi samar yapistirinca sorun kalmiyo garantiye gonderdik iki kere sorun yok diye geri yolladilar (fesuphanallah)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Bizim power da da var benzer bi sorun bazen kasayi oynatinca veya temizledikten sonra guc tusuna basinca tum fanlar (islemci ekran karti sogutma ve psu fanlari) calisiyo tum isiklar yaniyo ancak pc acilmiyo psu ya okkali bi samar yapistirinca sorun kalmiyo garantiye gonderdik iki kere sorun yok diye geri yolladilar (fesuphanallah)

evet benimki de öyle tüm fanlar çalışıyor ama anakart start almıyor anladığım kadarıyla.. ben okkalı bi vuruş yapmadım henüz ama yapabilirim az kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HawrecT -- 6 Temmuz 2015; 22:41:45 >
  • HawrecT kullanıcısına yanıt
    Eski psu bildigin adi sani olmayan cin mali dandik bi psu idi hic boyle bise olmamisdi guya sistemi iyi bi psu ya emanet edelim dedik huyu bozuk cikti tam icini aciyordum ki vazgecip bi tokat aşkettik calisti gittigi yere kadar artik

• sizin psu dayaktan anlıyormuş anlaşılan :) benim power dandik de değil, 6 yılda da bence ölmemesi gerek. hele ki en fazla % 60-70 yükte kullanıldıysa. tozlarını tamamen temizlesem sıfır gibi şu anda.
  • HawrecT kullanıcısına yanıt
    Mubarek seninki yine iyi dayanmis benimkinin garantisi biteli daha iki ay oldu 6-7 yil dayansa gam yemezdim

• okulumdaki eski bilgisayarların power ları genelde bu şekilde oluyordu. ölçtüğümde voltaj var fakat bilgisayar bağlayınca (yüke binince ) çalışmıyordu. bunun en büyük sebebi kuruyan ya da eskiyen kondansatörler. 4-5 tane power ı bu şekilde tamir ettiğimi bilirim. bazı kondansatörler de çok az şişme olsa da bu şekilde hata verebiliyor.
  • babapars kullanıcısına yanıt
    bana 6 yıl az geldi o zaman. neyse buna şükür de eski kalitesiz 200 wattla çalışan bilgisayarım vardı 6- 7 yıl gitmişti. insan bunlardan daha uzun ömür bekliyor. tabi sonuçta hepsi de elektronik parça ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

okulumdaki eski bilgisayarların power ları genelde bu şekilde oluyordu. ölçtüğümde voltaj var fakat bilgisayar bağlayınca (yüke binince ) çalışmıyordu. bunun en büyük sebebi kuruyan ya da eskiyen kondansatörler. 4-5 tane power ı bu şekilde tamir ettiğimi bilirim. bazı kondansatörler de çok az şişme olsa da bu şekilde hata verebiliyor.

benimkinde de böyle bir sorun varsa kondansatör değiştirip devam etmemiz sağlıklı olur mu peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HawrecT -- 7 Temmuz 2015; 19:57:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HawrecT

quote:

okulumdaki eski bilgisayarların power ları genelde bu şekilde oluyordu. ölçtüğümde voltaj var fakat bilgisayar bağlayınca (yüke binince ) çalışmıyordu. bunun en büyük sebebi kuruyan ya da eskiyen kondansatörler. 4-5 tane power ı bu şekilde tamir ettiğimi bilirim. bazı kondansatörler de çok az şişme olsa da bu şekilde hata verebiliyor.

benimkinde de böyle bir sorun varsa kondansatör değiştirip devam etmemiz sağlıklı olur mu peki?

Muhtemelen olur. İçini açıp bakılması lazım. Psu arızalarının çoğu kondansatörlerden kaynaklanmaktadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HawrecT

quote:

Muhtemelen olur. İçini açıp bakılması lazım. Psu arızalarının çoğu kondansatörlerden kaynaklanmaktadır.

dediğim gibi dışarıdan bir problem gözükmüyor ama bir baktırayım yine de teşekkürler

• Benim PC de de aynı sorun oluştu, PC açılmıyor, PSU 24 pinli sokette bütün voltajlar OK ama tetiklenmiyor ve PC açılmıyor.Daha önce PSU nun içine şöyle bir bakmış ve yanık vb bir parça görememiştim ancak forumu okuduktan sonra tekrar açtım ve daha dikkatli baktım ve boom...bir kapasitör şişmiş.10v 1000mF lık bir kapasitör..elde 10v 2300mf lık vardı onunla değiştirdim,yeni aldığım PSU yu söküp tamir ettiğimi taktım ve şimdilik herşey yolunda ..25 kuruşluk bir kapasitör yüzünden bir sürü canım sıkıldı,yeni PSU aldım filan filan..aslında bu forumlar tam da bu sıkıntılar için var ama biz üşenip okumuyoruz..Sonuç PSU ları atmadan alıcı gözü ile bakalım belki basit bir onarımla tekrar hayata dönebilirler.
     Power Supply Voltajlar Tam olmasına rağmen neden çalışmaz ?? GÜZEL SORU

• feyizu F kullanıcısına yanıt
    Benim güç kayanğında da bütün voltajlar tamam sadece power good sinyali vermiyor. Hala elimde duruyor kaç yıldır kutusuyla :) Şişmiş kapasitör göremedim ben tekrar bakacağım ama. O zaman toplamda 350 watt civarı lambaları bağlamıştım sorun yoktu ama bilgisayarı açmıyor. İyi siz çözmüşsünüz sorunu.

• Son mesajdaki sorun bende de mevcut. PG dışında tüm değerler referans aralığında. PG kablosuna 5v verilse bu sorun çözülür mü ya da tamiri kolay bir hata mıdır? Uğraştırır mı? Bilen eden var mı?

Aopen Z750-14AE6 modeli

• Konu tekrar hort oldu ama bu soruyu herhalde bir elektronikçinin cevaplaması lazım. Ben de cevap alamadım. Kimsenin bilmemesi ilginç ? Sonuçta güç kaynağının yapısı çok karışık değildir diğer cihazlara göre.

• bir insan neden ölüre bir cevap bulursan bunada bulmuş olursun.

• Arkadaşlar aynı psu banada geldi tamir ettim gönderdim adam tekrar abi bu bilgisayarda çalışmıyor tester ve yeşil siyah kısa devre yapınca çalışiyor dedi bende mümkün değil dedim denedim gerçekten çalışmadı çözüm yolu bulana kadar akla karayı seçtim opamp entegresi 7045 getirttim taktım sonuç aynı sonra stand-by trafosu önündeki 470 MF 10 veya 16 volt olan iki kondansatör vardır onların birinin değeri düşmüş 300 MF gosteriyordu onuda değiştirince sorun düzeldi arkadaşlar kontrol etmediğim direnç kondansatörler kalmadı kondansatorlerde şekil bozukluğu yok genede çıkarın bakın sayın arkadaşlar cozemesseniz yardımcı olurum
     Power Supply Voltajlar Tam olmasına rağmen neden çalışmaz ?? GÜZEL SORU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugaybozkurt -- 13 Haziran 2024; 20:38:11 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.