Şimdi Ara

POWER SUPPLY İM YANDI HEMDE BİLİSAYAR KAPALIYKEN....!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 4 ay önce aldığm be quiet 500w power eve geldiğiğmde yanmış vaziyette buldum odanın kapısını açınca inanılmaz bir metal kokuvardı hemen nerden geldiğini tespit etmeye çalıştım kablolarmı yandı diye düşündüm kokuyu takip edince powerdan geldiğini anladım ve çok şaşırdım nilgisayar kapalı halde gitmiş hala sıcaktı evdeki sigortayı attırmış zaten açmaya kalkınca tekrar attı...Kalteli marka diye aldık kapalıyken gitti hemen garantiye verdim sonra hemen sisteme baktım üzerinde çok değerli parçalar var allahtan onlara bişi olmamış sanırım kapalı olmasından kurtudum artık 750 w bir psu şart oldu bunu anlatmamın nedeni bu tarz olaylara karşı hazır olun ve mümkünse elektiriği komple kesin allah korusun yangın çıkmaması gibi bir sebep yok dikkatli olun kolaygelsin herkese....

• Bence kesinlikle paranı geri almalısın. Benim bildiğim kaliteli bir PSU aşırı akım geldiğinde yanmaz, kendi iç sigortası patlar o kadar.

Orjinalden alıntı: OErdem

kural bir bilgisayar ile işiniz bitince bilgisayarın fişini çekin, hocam ucuz kurtulmuşsunuz çok daha başka yerleride yakabilirdi

Aslında bunu çok güzel demişsiniz ama bilgisayar ile hiç işim bitmiyor benim. Başında olmasam bile 24 saat açık yüklemeler yüzünden. Server gibi mübarek. Yani sürekli Allah a emanetiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 3 Aralık 2007; 23:33:54 >

oturduğum apartmanda asansör var ve sürekli çıt çıt mod değiştiriyor kontrol ettiğimde 200 volt altına bile düştüğünü görebiliyorum giriş voltajının

Orjinalden alıntı: OErdem

o zaman mutlaka ups(kgk, kesintisiz güç kaynağı) edinin, dengesiz voltajı düzenler

oturduğum apartmanda asansör var ve sürekli çıt çıt mod değiştiriyor kontrol ettiğimde 200 volt altına bile düştüğünü görebiliyorum giriş voltajının

Ups vardı bende o da çözümdeğil en temizi fişi çekmek herkese teşekkürler aman dikkat edin arkadaşlar bakalım garantiden sonra ne olucak...

ne olur ne olmaz sende çek.Yanlız duvarda lekeler oluştu fiş izleri,tak,çıkar tak çıkar :) duvara çarpa çarpa
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Benim bilgisayar 2 senedir hiç kapanmadı. Bazen başka bir şehre gidiyorum 1 hafta yokum ama PC açık oluyor... Bu zamana kadar film arşivi yapıyodum, artık tamamladım fakat bu sefer de PC'yi kapatamıyorum çünkü kapatırsam en az 2-3 gün kendine gelemiyor ve zaman zaman stabilite sorunları yaşıyorum. Çünkü iyi gidiyo alet, full stabil.

Bence PC her zaman açık kalmalı ama elektrik faturası ve gereksiz sarfiyat vs. deyip konuyu haklı olarak küresel ısınmaya kadar dayandıracak kişiler olacağından, uzatmayacağım.

PSU'su yanan arkadaşla benzer ürünler kullanıyoruz. Kaliteli PSU'lar yanmaz diye bir kural yok, bazı yerlerde de evin elektrik hattında topraklama olmadığından bu tarz aşırı ısınma-ses ve bir süre sonra yanma sorunları yaşanıyor. Hatta Enermax PSU'm yandı diye sanki marka ile ilgiliymiş gibi konular da açılıyordu eskiden çok iyi hatırlıyorum. Sorun bazen de elektrik hattında oluyor. PSU'yu değiştirdiğinde bi ihtimal ona da bir süre sonra aynısı olabilir, o yüzden dikkatli olmanda yarar var. Allah korusun yangın falan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTaDoR -- 4 Aralık 2007; 3:32:29 >

• power gerçekten çok kötü bir power olsaydı şimdi bilgisayarın diğer parçalarının üstüne de bir bardak soğuk su içmiştin

Bugün eminönünde gördüm regülatörlü 5li Trust marka prizler var.onlardan almak gerek, ani şebeke dalgalanmasını engeller biraz en azından...20 YTL birşeydi...

==> Chemical & Mechanical Engineer <==
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Benim bilgisayar 2 senedir hiç kapanmadı. Bazen başka bir şehre gidiyorum 1 hafta yokum ama PC açık oluyor... Bu zamana kadar film arşivi yapıyodum, artık tamamladım fakat bu sefer de PC'yi kapatamıyorum çünkü kapatırsam en az 2-3 gün kendine gelemiyor ve zaman zaman stabilite sorunları yaşıyorum. Çünkü iyi gidiyo alet, full stabil.

Bence PC her zaman açık kalmalı ama elektrik faturası ve gereksiz sarfiyat vs. deyip konuyu haklı olarak küresel ısınmaya kadar dayandıracak kişiler olacağından, uzatmayacağım.

PSU'su yanan arkadaşla benzer ürünler kullanıyoruz. Kaliteli PSU'lar yanmaz diye bir kural yok, bazı yerlerde de evin elektrik hattında topraklama olmadığından bu tarz aşırı ısınma-ses ve bir süre sonra yanma sorunları yaşanıyor. Hatta Enermax PSU'm yandı diye sanki marka ile ilgiliymiş gibi konular da açılıyordu eskiden çok iyi hatırlıyorum. Sorun bazen de elektrik hattında oluyor. PSU'yu değiştirdiğinde bi ihtimal ona da bir süre sonra aynısı olabilir, o yüzden dikkatli olmanda yarar var. Allah korusun yangın falan...

Bazı arkadaşlar anlamamış sanırım ben psu yu kesintisiz güç kaynağı ile korurken oldu olay ve bu olay şehir ceyranı ile alakası yok prizlede ; kesintisiz güç kaynağı vardı ve allah tan o alet sigortayı attırışta yırttık böyle kaliteli markaların bilgisayar kapalıyken yanması garip değilmi şimdi bence bunu savunmayın artık dikkatli olun tabii şanslı olmanızda gerekecek...saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meethot -- 4 Aralık 2007; 12:05:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

6 yıllık pc kullanıcısı olarak (yaş15) her zaman kapattıktan sonra fişi çekmişimdir.

ne olur ne olmaz sende çek.Yanlız duvarda lekeler oluştu fiş izleri,tak,çıkar tak çıkar :) duvara çarpa çarpa

Bunun yerine PSU olursa ve onun arkadan kapatma fişini kapatırsan sorun olmayacaktır.
    www.zkare.com
    İstanbul
  • quote:

6 yıllık pc kullanıcısı olarak (yaş15) her zaman kapattıktan sonra fişi çekmişimdir.

Fişle neden uğraşıyorsun

psu nun anahtarından off yap yeterli

Boya badana olmuyor galiba sizin ev 6 yıldan beri
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.