Şimdi Ara

[Çözüldü] Kasa-anakart bağlantısı (power tuşu led vs)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi kitapçıkta pwr led + ve - yazan girişleri taktım. hdd led + ve - yi de taktım. Kitapçıkta Reset yazan 2 pinli giriş var. Bende de 2 pinli reset sw yazan kablo var. Ama bu reset kablosundaki 2 pinden hangisinin - hangisinin + olduğunu yazmıyor. Kitapçıkta da reset yazan kısımda sol tarafında ground yazıyor.
    Yani 2 pinli kablonun 1. pinini nereye 2. pinini nereye takacağımı bilmiyorum. Bir sorun daha var, kitapçıkta PWRBTN diye gösterdiği yerler var + ve -. Bende PWRBTN diye kablo yok. PWR led vardı bir tek onu da zaten taktım. Boşta kalan m/b SW diye bir kablo var. Bu kabloda da aynı şekilde + ve - yazmıyor. Ben bu RESET SW ve M/B SW kablolarını nereye nasıl takacağım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 12 Eylül 2010; 9:56:27 >



  • 1-reset sw kablosunda + ve - önemli değildir,bu aynı şekilde pwer sw içinde geçerli, kafana göre takabilirsin.
    2-m/b sw yazan kabloyu power sw olarak kullan.
    Zaten kasada 2 led için 2 adet te power ve reset sw için kablo bulunur genelde.
  • yeni anakartlar hariç bir çok anakartta standarttır ana renkler kasanın dışına bakar yani + olanlar
    şöyle anlatayım

    . . . .
    . . . . .

    bu şekilde bakarsan pinlere

    sağ üst power switch , hemen altı reset switch , reset switch'in sol tarafı hdd led , hdd led'in üstü power led

    ve renkler hep dışarıya bakar ana renkler örneğin turuncu , kırmızı , yeşil , siyah bunlar + olanlar - olanlar ise beyazlardır .
  • Yarı-rastgele taktım ve çalıştı sorun yok arkadaşlar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.