Bildirim
Power supply den en fazla kaç volt alınabilir ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
psu ın amacı sabit voltaj vermektir. 12v 5v 3.3v -12v ve -5v sabit olarak verir.. elektronik olarak müdahale etmeden farklı voltaj üretmezler..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: necoinside
psu ın amacı sabit voltaj vermektir. 12v 5v 3.3v -12v ve -5v sabit olarak verir.. elektronik olarak müdahale etmeden farklı voltaj üretmezler..
bende onu soruyorum. elektronik müdahale yapacağım içindeki trafoların ne kadar voltaj çıkışı var. neleri değiştirirsem kaç volt alabilirim. psunun amacını sormadığımı ikimizde biliyoruzbenmi yanlış anlattım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbey53 -- 24 Aralık 2012; 14:04:48 >_____________________________ -
Voltaj arttırmak için neyapılıyosa onu yap hatta direkt 12v çıkışından bir devre ile yüseltebilirsin ama İ düşer _____________________________ Teknoloji... -
Bir bilgisayarcı olarak ps 12v 5v 3.3v bu voltajları verir. buradaki 12 v ve 5 v yi sen seri olarak bağlayıp 17 v alabilirmisin onu elektronikçi arkadaşlar bilirler. onlardan bir yorum görelim de aklımızda bulunsun lazım olursa kullanırız. _____________________________ -
Voltajı yükseltmek öyle kolay değil. Şunu sök şunu tak diyemeyiz. Cihazın devre şeması olması gerek. Kendin şemayı inceleyip anlayıp gerekli modifikasyonları yapmalısın. Ama kısaca şunları söyleyim psu içinde kontrol entegresi vardır. 494,7500,3525 tarzı. Bunların datasheetlerini inceleyerek ve devredeki bağlantı şekline bakarak geribesleme voltajında ayarlamalar yaparak istediğin voltajı elde edebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Lesitin bütün vücut tarafından ihtiyaç duyulan bir maddedir, hücre zarını oluşturan yapıtaşlarındandır. Hücre zarına esneklik verir. Ayrıca beynin etrafındaki koruyucu zarlar da yüksek düzeyde lesitin içerir. Yeterli beslenen bireylerde lesitin karaciğer tarafından üretilmektedir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Lesitin
Voltajı yükseltmek öyle kolay değil. Şunu sök şunu tak diyemeyiz. Cihazın devre şeması olması gerek. Kendin şemayı inceleyip anlayıp gerekli modifikasyonları yapmalısın. Ama kısaca şunları söyleyim psu içinde kontrol entegresi vardır. 494,7500,3525 tarzı. Bunların datasheetlerini inceleyerek ve devredeki bağlantı şekline bakarak geribesleme voltajında ayarlamalar yaparak istediğin voltajı elde edebilirsin.
ben kondansatörlerin voltajını artırmak ve trafo sarımını düşürerek voltaj arttırabilirim diye düşünmüştüm. entegrelerle biraz oynama yapacağım. bunu deniyeceğim evet .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbey53 -- 24 Aralık 2012; 14:53:42 >_____________________________ -
Peki bu ps ler tersinir çalışır mı? yani ben ps nin 12 volt veren ucuna 12 voltluk bir enerji versem bana girişinden 220 volt çıkartır mı?
Tamamen deneysel sorudur. bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum._____________________________ -
arkadaşlar hallettim şöyle diyim mavi(-12) kablo ile turuncu(3,3v) kablo dan 15,50 volt alıyorum geniş soketteki kablolar bu . işimi görüyor gerek yok modifiyeye :D teşekkürler _____________________________ -
psu normal trafolu bir adaptör olmadığı için öyle trafo sarımı, kondansator değişimi gibi kolayca voltaj arttırmak mümkün değil.. dc to dc step up devresi yaparsan psu adaptörü akü pil farketmeden girişine bağladığın kaynağın voltajını yukseltebilirsin elbet..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
evet birkaç konu inceledim diğer forumlardan onun üzerine 15 v aldım. akü için kullanacaktım adaptörüm vardı 1 güne dolduramadı bende direk psu dan 15 volt aldım akünün de şarj voltaj aralığı 13,8-15 10 amper le 1 saate ful şarj oldu su kaynıyodu motora bağladım marşa dokunduğumda motor çalışıyor : ayrıca güzel şarj etti aküde psuda ısınma yok araya bi diyot koymuştum . zaten balkona koydum dışarısı buz gibi 13,78 de doluyodu şarjdayken dolduğunda sanırım psu kendini kapattı neyse hallettim.
Peki bu ps ler tersinir çalışır mı? yani ben ps nin 12 volt veren ucuna 12 voltluk bir enerji versem bana girişinden 220 volt çıkartır mı?
Tamamen deneysel sorudur. bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum.
bu dediğiniz olay mümkün değildir. psu yapısı itibari ile AC güçü DC güce cevirmektedir DC güç verip de AC güç alamazsınız aksine yanabilir yada bozulabilir._____________________________ "INSANIN INSANA VERBILECEĞI EN ÖLÜMSÜZ HEDIYEDIR SEVGI"
SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ! -
Aga powerın üstünde yazar kac volt kanalında kac w saglıyabileceği.. _____________________________ İMZAM KURAL DIŞI DEĞİL RAHAT BIRAKIN :( -
Topci okumadım belki yazmışlardır....
Öncelikle tüm çıkış filtre kondanstörlerini biraz daha yüksek voltajlı kondansatörler ile değiştiriyorsun. Psudaki kontrol entegresinin datasheetinden geribesleme bacağını buluyorsun. Sonra o bacak ile + arasındaki dirençlerin değerlerinin aynısı kadar oraya pot koyuyorsun ve çıkış voltajı ayarlı psun oluyor....
"sonra o bacak ile + arasındaki dirençlerin değerlerinin aynısı kadar oraya pot koyuyorsun" 'dan kasıt :
mesela geribesleme bacağı ile artı arasında 2 adet direnç var.biri 10 k biri 50 k diyelim. 10klık direnci söküyorsun onun yerine pot takıyorsun. Potla oynayınca çıkış voltajı değişiyor_____________________________ Eski kullanıcı adı: Citizen
-
quote:
Orijinalden alıntı: boşyok
quote:
Orijinalden alıntı: HaSaN_2144
evet birkaç konu inceledim diğer forumlardan onun üzerine 15 v aldım. akü için kullanacaktım adaptörüm vardı 1 güne dolduramadı bende direk psu dan 15 volt aldım akünün de şarj voltaj aralığı 13,8-15 10 amper le 1 saate ful şarj oldu su kaynıyodu motora bağladım marşa dokunduğumda motor çalışıyor :ayrıca güzel şarj etti aküde psuda ısınma yok araya bi diyot koymuştum . zaten balkona koydum dışarısı buz gibi 13,78 de doluyodu şarjdayken dolduğunda sanırım psu kendini kapattı neyse hallettim.
arkadaşlar hallettim şöyle diyim mavi(-12) kablo ile turuncu(3,3v) kablo dan 15,50 volt alıyorum geniş soketteki kablolar bu . işimi görüyor gerek yok modifiyeye :D teşekkürler
Yaptığınızı biraz açabilirmisiniz. Psu çıkışlarından - 12 volt ile 3,3 voltu seri bağlayarak 15,5 volt elde ettiniz ve akünüzü kaynatacak kadar şarj ettiniz doğrumu anladım.
Selamlar.
bi kelimemi atladın gerisi doğru anladıngeniş soketteki (buraya dikkat lütfen) mavi kablo (eksi) -12 vdc dir. yine aynı sokette turuncu renk kablo var (artı)+ 3.3vdc dir . araya bitane diyot koyuyosun ters akımı önlemek için.(araya derken akü ile psunun bi tane kablosuna) sonra aküye bağlıyosun mavi kablo eksi kutba turuncu kablo + kutba sonra artık akünün kapasitesine göre dolar. 1 saate falan daha kısa da olabilir. bende pek inanmıyodum ama beklediğimden hızlı şarj oldu ve sorunsuz çalışıyor. yalnız şuna dikkat: psu nun çok ısınması söz konusu şöyleki psunun pcbdeki bakır yollarını kablo ile lehimleyin ki güçlensin yoksa o yollar yanar. bu arada kablodan 15,50 v alıyosunuz. ama aküye bağlayınca sürekli 13,78 voltta sabit şarj etti. sonuna kadar da hiç 15 volta çıkmadı. aküm 12 v 9 amper . şunuda ekleyim aküyü tamamiyle şarjı bitirdim. farları açık bırakarak. sonra tam şarj ettim. böylelikle şarj da tutuyor akü daha canlandı. kaynama olunca hemen elektriği kesmenizi tavsiye ederim. psuya zarar verebilir. araya ampul bağlarsanız akım düşüyor süre uzuyor tavsiye etmiyorum. umarım anlatabildim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbey53 -- 24 Aralık 2012; 23:58:17 >_____________________________
-
Oldukça amatör birisi olarak soruyorum;
Turuncu : +3,3V
Sarı : +12V
Mavi : -12V
Kırmızı : +5V
Beyaz : -5V
olduğuna göre 24 V için sarı ile maviyi birleştirmek gerektiği söyleniyor ama nasıl? Ben basit bir deneme ile sarı ve mavi uçları birleştirip uygun bir DC ampüle + uç olarak bağladım, siyah ucu da ampüle - uç olarak bağladım ama PSU arızalandı. Sorun nerede acaba? PSU şu an çalıştırmak istediğimde üzerindeki fan çok az hareketleniyor ve duruyor. Yardımcı olabilecek vra mı?_____________________________ İLİM Peygamber'den , MAL Firavun'dan Mirastır!! -
quote:
Orijinalden alıntı: unknownrealmman
olduğuna göre 24 V için sarı ile maviyi birleştirmek gerektiği söyleniyor ama nasıl? Ben basit bir deneme ile sarı ve mavi uçları birleştirip uygun bir DC ampüle + uç olarak bağladım, siyah ucu da ampüle - uç olarak bağladım ama PSU arızalandı. Sorun nerede acaba? PSU şu an çalıştırmak istediğimde üzerindeki fan çok az hareketleniyor ve duruyor. Yardımcı olabilecek vra mı?
siz en iyisi yazımı 1 kere daha okuyun dikkatlice_____________________________ -
quote:
olduğuna göre 24 V için sarı ile maviyi birleştirmek gerektiği söyleniyor ama nasıl? Ben basit bir deneme ile sarı ve mavi uçları birleştirip uygun bir DC ampüle + uç olarak bağladım, siyah ucu da ampüle - uç olarak bağladım ama PSU arızalandı. Sorun nerede acaba? PSU şu an çalıştırmak istediğimde üzerindeki fan çok az hareketleniyor ve duruyor. Yardımcı olabilecek vra mı?
Sarı ile maviyi birleştirmekten kasıt, yükünüzü bu iki terminal arasına bağlayarak 24 volt'a ulaşmaktır. Yani siz ampulün bir ucuna sarı, bir ucuna mavi kabloyu bağlamalıydınız. Ama maalesef +12V ile -12V terminalini kısa devre ederek güç kaynağınızın arızalanmasına neden olmuşsunuz. Çözüm konusunda ise PSU'ların yapısına pek hakim değilim, yalnızca (varsa) kısa devre korumasına takılıp sigorta attırmakla kalmış olmanızı umuyorum._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: HaSaN_2144
quote:
siz en iyisi yazımı 1 kere daha okuyun dikkatlice
Sanırım yaptığınız işlemin kabaca şeması resimdeki gibi. Yaptığım hatayı da anladım bu arada, teşekkürler.
_____________________________ İLİM Peygamber'den , MAL Firavun'dan Mirastır!!
-
Anladığım kadarıyla sigortada problem yok.
Elektronik konusu tamamen kişisel merakım, hiçbir akademik eğitim almadım maalesef. İnternetten öğrenebildiğim kadarıyla birşeyler yapmaya çalışıyorum ama bir yerde tıkanıyorum mutlaka. Şimdi PSU ile ilgili cevabı okuyunca nasıl ucuz bir hata yaptığımı fark ettim ama iş işten geçti artık. Cevaplar için teşekkür ederim._____________________________ İLİM Peygamber'den , MAL Firavun'dan Mirastır!!
Benzer içerikler
- elyaf nerede satılır
- woofer nedir
- en iyi ses sistemi
- dolby atmos
- marshall middleton 2
- marshall kilburn 3
- jbl boombox 4
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X