Bildirim
Portre Fotoğraf çekerken uygun enstantane ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Portre modunda enstantane çok önemli değil. Elin titremesin yeter.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanıcı ayarlı mod(M) kullanmanı tavsiye ederim. Enstantaneyi de ışığa göre ayarlamak en doğru olanı zaten. Net bir değer vermek mantıklı olmaz ancak 1/10'dan daha hızlı bir çekim yapılmalı bence. -
Pek tutarli bi soru olmamis. Sonucta enstantene ayari isikla dogru orantilidir. Tabi diyafram 1.8 de sabit kalicaksa. Kaldiki 1.8 de cekim yaparsaniz eger kisinin uzerindeki herhangi one cikan bir nesneyi ( kiyafet, one dgru uzatilmis eller, vs vs) focusladiginiz taktirde kisinin surati haliyle flu cikar. Bu yuzden diyaframi degistirerek denemekte fayda var. Ve focusu gozlere yapmaya calisin
F/1.8'de fokuslama hatası fotoğrafa yansır, bence fokus hatasıdır. -
Dostum neden Fransızca kullanıyorsun ki? Perde hızı desek? Örtücü hızı da olurquote:
Orijinalden alıntı: ozturert
-
quote:
Orijinalden alıntı: coxackie
F/1.8'de fokuslama hatası fotoğrafa yansır, bence fokus hatasıdır.
o zaman "fokus" yerine de "netleme" demek de daha tutarlı olacaktır. -
quote:
Orijinalden alıntı: sokak_papagani
quote:
F/1.8'de fokuslama hatası fotoğrafa yansır, bence fokus hatasıdır.
o zaman "fokus" yerine de "netleme" demek de daha tutarlı olacaktır.
Aynen öyle. Takılıyorum sadece -
Kullandığın lensin filtre ebatı,diyafram aralığı ve ortamın ışığına göre değişir tabi en önemlisi elin titrememesi ve keskin bir portre çıkartılması genellikle iso100 f/8 1/60 enstanten ve netleme noktalarının iyi ayarlanması gerektiğini düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebel Dragonite -- 28 Mayıs 2013; 22:03:40 > -
Bu işi profesyonel yapanlar portre çekerken diyagramı f/11'de kullanirlar.altin oran gibi bişey diyebiliriz.diyagrama ve kullandiginiz lensin odak uzunluguna uygun bir enstantane değeri vermeniz yeterli olacaktir.
1/16000'den aşağı inersen portre çekim olmaz; mimari çekim olur. Profesyoneller 1/16000 altına inmezler. -
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
1/16000'den aşağı inersen portre çekim olmaz; mimari çekim olur. Profesyoneller 1/16000 altına inmezler.
hatta portreyi iso 6400 de cekınce keskınlık mukemmel olur zaten profosyonellerde ole ceker
-
quote:
Dostum neden Fransızca kullanıyorsun ki? Perde hızı desek? Örtücü hızı da olurquote:
Elimden kaymış haklısın body
makineden makineye ve çekenden çekene değişiyor. AV modun da çektim. 650d + tamron f2.8 lens ile f8 1/50 felan çekmiş leş olmuş. ama enstantene 1/200 de çekilenler efsane olmuş.
mark ii + 85mm f1.8 lens ile f8 iso 400 1/200 ile çekim de çok güzel çıktı.
kendi deneyimimden yola çıkarsam AV modunu bir daha kullanmıyacağım portrede TV 1/200 ile çekmeyi düşünüyorum. -
Ucuz filtre kullanıyorsanız çıkartın ve hiç kullanmayın. Lensimi korumak için kullanıyorum diyor iseniz. Parasoleyler alıp onu takın ve lensinizi öyle koruyun. Ucuz filtreler keskinlik kaybı yaşatmaktadır.
http://blog.fotografium.com/neden-ucuz-uv-filtre-kullanmamalisiniz/uvtest/ -
quote:
quote:
Elimden kaymış haklısın body
Yanlış anlama, Türkçeyi doğru kullanma gayretini gerçekten takdir ediyorum, diğer yaptığın işler gibi (halk böyle istiyor gibi). Ama malesef günlük hayatta hepimiz az veya çok bu tür yabancı terimleri kullanıyoruz
-
quote:
Orijinalden alıntı: rocker_tr
Ucuz filtre kullanıyorsanız çıkartın ve hiç kullanmayın. Lensimi korumak için kullanıyorum diyor iseniz. Parasoleyler alıp onu takın ve lensinizi öyle koruyun. Ucuz filtreler keskinlik kaybı yaşatmaktadır.
http://blog.fotografium.com/neden-ucuz-uv-filtre-kullanmamalisiniz/uvtest/
Ne öneriyorsunuz uv filter olarak? -
82mm degrade oneririm sahsen
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
82mm degrade oneririm sahsen
Degrade uv filtre piyasada varmı ?
quote:
Kısacası, eğer filtre almaya karar verirseniz mutlaka kaliteli olan bir filtre alın ben B&W ve Heliopan markalarını kullanıyorum, şimdiye kadar bir sorunum olmadı. Başka markalardan kullanıp çöpe attıklarım olmuştur. Cokin, Hoya, Tiffen gibi markalar en çok satılan markalar, fakat tamamını incelemediğim için haklarında pek birşey söyleyemeyeceğim. Sadece Cokin ile kötü bir tecrübem olmuştu. İncelemek için ne zamanım, ne de harcayacak param var, o yüzden henüz B&W ve Heliopan dışında bir marka kullanmayı tavsiye edemiyorum.
Bende kalitesiz bir UV filtre var. Test ettim ve görüntüde kalite düşmesi görünce çıkarttım iu anda kullanmıyorum. Şu anda yeni bir tane UV filtre alabilecek durumda değilim. Almayacağım bir şeyi araştırmayı sevmediğim için daha araştırmadım. Alacağım zaman araştıracağım için şu anda hiç bir bilgim yok. Alacağım zamanda büyük ihtimal çapı büyük bir filtre alıp close-up ile takmayı düşünüyorum. Close-up takınca resme etkisi olur mu bilmiyorum alacağım zaman araştıracam.
Benzer içerikler
- instax mini 11 turuncu ışık yanıp sönüyor
- samsung wb100
- instax mini 12 flaş kapatma
- nikon d3000
- yapay zeka ile fotoğraf yapma ücretsiz
- hdr ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X