Şimdi Ara

Porsche'un kârı bir yılda yüzde 99 düştü; Şirket elektrikli araçlara geçişi durdurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: AfyonumuFünyeylePatlattm , boras06 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Porsche'un kârı bir yılda yüzde 99 düştü; Şirket elektrikli araçlara geçişi durdurdu
    Alman otomobil devi Porsche, kabus gibi bir yıl geçiriyor. Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 974 milyon euro kâr açıklayan şirket, bu yılın aynı döneminde ise 967 miyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Üstelik bu sadece son çeyreğe özel bir durum da değil. Yılın başından beri Porsche için işler iyi gitmiyor. Şirketin yılın ilk üç çeyreğindeki toplam kârı 40 milyon euroda kaldı. Oysa 2024'te bu sayı 4 milyar euroydu.



    Normalde Volkswagen grubun en güvenilir gelir kaynaklarından biri olan Porsche'un böylesine büyük bir çöküş yaşamasının en önemli sebeplerinden biri, büyük umutlar bağladığı elektrikli otomobillerinin beklenen ilgiyi görmemiş olması. Nitekim şirket de yaşanan bu krizin faturasını elektriklilere kesti.



    Porsche, Elektrikli Otomobillere Geçme Planını Askıya Aldı



    Yatırımcılarına 2026'nın çok daha iyi geçeceğini söyleyen Porsche, bu vaadin altını doldurabilmek için elektrikli otomobillere geçiş planlarını askıya aldı. The Financial Times tarafından aktarılan bilgilere göre yeni elektrikli-hibrit modelini rafa kaldıran şirket, bunun yerine karbon yakıtlı modellere yöneldi.



    Porsche'un yaşadığı sıkıntıların bir diğer sebebi de Çin pazarında değişen dengeler. Bildiğiniz gibi Çin'de son dönemde yerli otomobil üreticileri hızla yükselirken, Porsche gibi yabancı şirketlerin payı hızla düşüyor. Nitekim Çin'de Porsche satışları bu yıl yüzde 26 düştü. Üstelik önümüzdeki dönemde bu düşüşün devam etmesi bekleniyor. Çin gibi şirket için oldukça önemli olan bir pazarda böylesine büyük bir düşüş yaşanması da rakamlara yansıyor.



    Ayrıca Bkz.Tesla'nın hız sınırlarını hiçe sayan ‘Mad Max’ modu soruşturma altında



    Bir yandan elektrikli otomobil projesinin beklenen etkiyi yaratamaması, diğer yandan Çin'deki pazar payının giderek düşmesi derken, Porsche'un bu kötü gidişatı tersine çevirmesi o kadar da kolay görünmüyor. Önümüzdeki yılın başında CEO koltuğunu devralacak olan esk McLaren patronu Michael Leiters'i oldukça zorlu bir görev bekliyor.




    Kaynak:https://www.ft.com/content/989cc0fa-8ec3-41fe-ae06-ce3089d8ba72







  • Baya sığ bakmışsın. Çin pazarında başarılı olamayan araba üreticisi nerede satacak ürettiği arabayı, dünyanın en aç piyasası şuanda orası.

    Orada da elektrikli modeller revaçta. Fakat Çinli üreticiler çıtayı o kadar yükseltiyor ki Porsche bile olsan yanıt veremiyorsun.

    Yoksa Avrupalı nerede verecek porscheye 80 100 bin Euro parayı:)


    Porsche akaryakıtlı araba da üretiyor zaten, tümüyle elektriğe geçiş gibisinden planları vardı onların o salakliktan vazgeçmişler

  • Taycan kasasına normal motor koysun bak nasıl satıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • malsınız çünkü mal. size ne ulan emisyondan. miss gibi benzinli motorlarınız var. onları üretmeye devam edin. bırak bu pilli otomobilleri çinliler üretsin.

    _____________________________
    Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım.
  • çokta fifi komple batsınlar banane

    _____________________________
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    Baya sığ bakmışsın. Çin pazarında başarılı olamayan araba üreticisi nerede satacak ürettiği arabayı, dünyanın en aç piyasası şuanda orası.

    Orada da elektrikli modeller revaçta. Fakat Çinli üreticiler çıtayı o kadar yükseltiyor ki Porsche bile olsan yanıt veremiyorsun.

    Yoksa Avrupalı nerede verecek porscheye 80 100 bin Euro parayı:)


    Porsche akaryakıtlı araba da üretiyor zaten, tümüyle elektriğe geçiş gibisinden planları vardı onların o salakliktan vazgeçmişler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    söz bilmezsen sükut eyle seni adam sansınlar
  • Avrupalıların hiçbiri elektrikli konusunda iyi yerde değil ki. Batıdan tesla doğudan çinliler araya aldı bunları perişan ettiler. Tasarımlar zaten çok kötü. Mercedesin cla350 elektriklisini gördüyseniz parayla alınabilecek en çirkin arabalardan birisini yapmayı başarmışlar. Avrupa için iş işi geçti. Batı her konuda duraklama dönemine girmiş durumda. Sonrası çöküş olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Porche son zamanlarda çok fazla prestij kaybetti. Modellerinde eski kalite ve donanım çeşitliliği yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheCraxy kullanıcısına yanıt
    Her türlü süper araç hocam, menzili benim gözümde tek kusuru. Umarım yakın bir zamanda nasip olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıllarca Çin'e itelediniz, geçirdiniz
    Şimdi onlar üretmeye başlayonca gelsin milyarlık zararlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Niye? Çünkü TOGG'u Almanya pazarına saldık ve sonuç bu.

    Salam ve sosis ile

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Donanimous kullanıcısına yanıt
    Taycan 4S - 12.6 milyon tl

    Ne 0-100 hızlanmada ne de top speed'de 4.5 milyonluk Tesla Performans modelini yakalayamıyor. İsterseniz 16.2 milyon ödeyerek Tesla'yı 0.3sn kadar geçebilirsiniz. Şimdi bu şekilde bakınca aradaki fiyat farkını hakkettiğini söylemek bence oldukça güç. Verilen paranın karşılığı olarak marka itibarı satın alıyorsunuz. Sürüş dinamikleri de daha iyidir muhakkak ama +12milyon kadar olmadığına eminim. Tabi bu Tükiye için...

    Mantık çervesinde baktığımızda -özellikle Çin'de- alınmaması gereken bir araç olduğunu söylemek yanlış olmaz bence. Yerli üretim araçlar hız rekorları kırıyor, konforda seviyeyi arşa çıkarıyorlar ve çok daha ulaşılabilir fiyatlara satılıyorlar. Vag grubu bu araçlarla rekabet edemiyor.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Harbi bitmişiz hocam, vergisiz hali 5 milyon etmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Porsche 1/3 fiyatına satılan aile sedanı Çinliler bile daha uzun menzilli ve hızlı bundan. Kim niye alsın ki?

    _____________________________
  • yerle bir olun. Ama işsiz kalacak insanlara üzülürüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem4 -- 27 Ekim 2025; 2:6:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çinliler ucuza satınca mağduruz moduna girdiler olarak yorumladım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Şurada haberin detayları var
    porsche newsroom
    Porsche AG reports robust net cash flow in a challenging market environment
    https://newsroom.porsche.com/en/2025/company/porsche-third-quarter-2025-financial-figures-40833.html






    Faliyet karının düşmesinin temel Nedenleri
    Stratejik yeniden yapılanma: Ürün portföyünün (EV’ler) esnekleştirilmesi ve batarya faaliyetleri için €2.7 milyar ekstra gider.
    ABD ithalat vergileri: %15 gümrük vergisi nedeniyle yıl sonuna kadar €300–400 milyon ek maliyet.
    Çin: lüks segmentte zayıf talep, güçlü rakipler ve organizasyonel değişiklikler.
    Elektrikli araç platformlarının ertelenmesi: 2030 sonrası için planlanan yeni EV platformu yeniden tasarlanıyor.

    Elektrikli Araçlar
    Elektrikli araçların toplam teslimatlardaki payı %35.2’ye yükseldi.
    %23.1 tam elektrikli
    %12.1 plug-in hibrit
    Avrupa’da bu oran %56’ya ulaştı.
    Macan modeli %18 büyüme ile öne çıktı.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.