Şimdi Ara

popüler diye programcılık yazdım pişmanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben 1 senedir programcılık okuyordum bu sene farklı bi okula geçtim ama derslere gidesim gelmiyor her yerde yazılım vs göre göre popüler diye yazdım bu bölümü ama derslerde kod yazmanın aşırı sıkıcı olduğunu gördüm bu iş gerçekten sabır gerektirecek bir iş ve bende de sabır yok ve çok sıkıcı geliyor kodları yazmak ayrıca 3 senedir bilgisayarım var öyle bilgisayarla büyüyen bir insan değilim. Normalde inşaat mühendisliği istiyordum ama mühendislik gelmeyince bu alana yöneldim şimdi ise pişmanım

sizce nasıl bir yol izlemeliyim 2. dönem yatayla inşaata geçmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gainzzz34 -- 12 Ekim 2024; 14:17:12 >

• gainzzz34 kullanıcısına yanıt
    Tıp geç

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cibiggi kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam çok teşekkür ederim cevabın için

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sevmediğin bölümü popüler diye yazmak?  

• bu konu gerçek mi

• Sanal gerçeklik geç. ZAKIRBERG yolundan git.

+ "Kod yazmak" var, kod yazmak var. Hepsini aynı kümeye koymak doğru gelmiyor. İçlerinden hiçbiri ilgini çekmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş makineleri operatörlüğüne geçebilirsiniz inşaatla alakalı hem

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt
    Gerçek maalesef tercih döneminde saçma sapan tercihler yapıyorum hep sınava da gerek kendi hatalarım gerek ailevi meseleler gerekse zamanında olan imkansızlıklar nedeniyle çalışamadım 20 yaşındayım ne yapacağım bilmiyorum kimse de bi yol göstermedi bana bu yaşıma kadar ailem de ilkokul mezunu olunca sonuç böyle oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gainzzz34 -- 12 Ekim 2024; 16:42:23 >
  • laurange L kullanıcısına yanıt
    Dalga da geçseniz teşekkür ediyorum yine de

• Neden inşaat istiyorsun, onun üzerine düşün bence. Bilgisayardaki gibi mi yoksa gerçekten ilgini çektiği ve bölüme dair bilgin doğrultusunda mı.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt
    Hocam sahada çalışmaya daha yatkınım. Bii bilgisayar başında oturup kod yazmak, vs code uygulamasına bakmak bile içimi sıkıyor, daraltıyor ve sabırsız bi insan olduğum için hata çıkınca aşırı geriliyorum. Benlik bir bölüm olmadığını daha yeni kavradım. İnşaat mühendisliğine girebilseydim hiç düşünmeden yazardım ama önlisans inşaat teknolojisi yazmaktansa böyle bir yol seçtim buna her yerde yazan yazılım şöyle böyle yazıları da etkili oldu sevmediği iş insana eziyet gibi geliyor eğer yazdıklarımı okuyan olursa sevdiği içinde olan şeyi tercih etsin çevreye göre, sosyal medyada yazanlara göre hareket ettim çok pişmanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gainzzz34 -- 12 Ekim 2024; 16:50:16 >

Hocam inşaatta da hata ile uğraşma durumu çok farklı olmaz gibi geliyor, mühendisliğin geneli problemlerle uğraşmaya yönelik, yani ciddi sabır gerektiriyor diye düşünüyorum. Mühendislik dışı bölüm düşünüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 12 Ekim 2024; 17:26:10 >
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten aldığım puan ve yaptığım tercihle mühendislik gelmiyor ve sorun bence bilgisayar programcılığında gibi çünkü içimi daraltıyor yapılan iş. Bilmiyorum burda kalıp okumaya devam etsem bi şey öğrenemeyeceğim öylesine mezun olurum sonrasında da kendimi hiç geliştirmem sanırım çünkü bana göre değil 2. Dönem inşaat önlisans geçeceğim sanırım oradan devam ederim yaş 21 oluyor ama artık takmıyorum onu da

• Kod yazmıyorsunuz zaten, GPT'ye girip "bana kodu yaz" yazacaksınız. Kod yazamayan öğrenciler elense bilgisayar mühendisliklerindeki öğrencilerin 80%'i giderdi.

İşin şakası bir yana hocam kırdıysam kusura bakmayın.

İnşaat mühendisliği, şuanda eğer babanız müteahhit değilse en okunmayacak meslek. Bakın bir meslek %100 işsizlik garantisi verir mi, bunu inşaat mühendisliği bölümü veriyor. Tabi asgari ücreti saymıyorum madem asgari ücretle işe gireceksin neden okudun?

Madem sahada çalışmayı seviyorsanız ve hayalinizin peşinden gidecekseniz yani lisans düşünürseniz size en uygun bölüm maden mühendisliği olur. Hem sıralaması çok düşük hem de okuyan her öğrenciye karşılıksız burs + mezun olunca istihdam garantisi veriyorlar. Eğer maddi sorunlar varsa bu iyi olacaktır.

Bir de merak etmeyin 20 yaş hiç ama hiçbir şey için geç değil. Babam 21 yaşında üniversiteye girmiş, hala üniversitede ve meslek açısından gelebileceği en yüksek noktada. Bundan 15 sene sonra hangi yıl 20 yaşında olduğunuzu hatırlamayacaksınız bile ondan asla moral bozmayın.

• Ee size dedik zamaninda tip yazin diye. Siz yok ben silikon vadisinde kahve icerken macbookumdan kod yazacagim ve yilda 100k ustu dolar maas alacagim dediniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.