Şimdi Ara

Polonyada Eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben Berk Pehlivan 4 yıldır Polonya da yaşıyorum ve öğrenim görüyorum. Bu konuyu Polonya hakkında bilgi isteyen arkadaşlar üzerine tekrar açıyorum. Öncelikle bildiğiniz üzere Polonya gelişmekte olan bir Avrupa ülkesidir ve girilmesi en kolay üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Yalnız girilmesi kolay diyince bitirmesi kolay anlamayın Polonyada okumak için herhangibir sınava yada puana ihtiyacınız yoktur bir danışmanlık şirketine gider istediğiniz okul için işlemlerini başlatabilirsiniz. Forumda dolanırken bazı arkadaşların Polonya hakkında bilgi almaya çalışırken gerçekten trollendiğini gördüm. Vallahi yorumları şöyle bir okudum cevap yazmamak için kendimi tutamadım lütfen kimse darılıp gücenmesin ama bişeyi bilmeden insanların geleceğine lafla yön vermek ne kadarda kolay bakıyorumda herkez Polonya'yı kötülemiş. Neden diye sorsam haberler arkadaşlar vs denilicek. Ben 4 Yıldır Polonya'da yaşıyorum ve eğitim görüyorum buradaki hemen hemen her Türk'ü tanırım ama bu zamana kadar ne ırkçılık ile ilgili bir duyum aldım, yaşadım yada şahit oldum, tam aksine Polak insanları aynı Türkler gibi sevecen ve arkadaş canlısıdır, bunu zaten tarihimize bakarakta anlayabilirsiniz. Polonyanın eğitimine dandik diyenler olduğunuda gördüm ama bunu neye mahsus söylediklerini gerçekten sormak istemiyorum. Kısaca özetlemek istersem Polonya hızla gelişen bi avrupa birliği üyesidir mesela 3 sene önce 1 Türk Lirası 1.95 Zloty(polonyanın para birimi) ederken bu sene 1 Türk Lirası 1.2 Zloty değerine kadar gelmiştir bu kısaca herşeyi açıklıyor ama eğitim olarak bu dandik dediğiniz ülkenin dünya sıralamasında ilk 100 de hatta ilk 10 da üniversitesi vardır. Türkiyede herhangibi Üniversite ilk 100'e bile giremedi. Yaşam olarak türkiye ile aynı hatta ucuz sayılabilecek bir ülkedir. Başkenti Varşovadır ve burada yerli nüfüsun yarısından fazla etnik çeşitlilik bulunmaktadır. Eğer aklınıza takılan herhangibir soru olursa lütfen sormaktan çekinmeyin elimden geldiğince yardım etmek isterim iyi günler.







  • BerkPehlivan kullanıcısına yanıt
    Bu dandik ülkenin world ranking de ilk 10 da yada 100 de hatta 200 de bile üniversitesi yoktur arkadaşlar.

    ODTU , İTÜ , Sabancı , Bilkent gibi üniversiteleri ilk 200 de görebilirsiniz.

    https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/world-university-rankings#/sort/0/direction/asc


    Ayrıca bakınız kim gelişmiş ;

    GSYİH (SAGP) 2015 tahmini
    - Toplam 990.568 milyar $ - Polonyanın

    GSYİH (SAGP) 2015[2]
    - Toplam $1.569 trilyon - Türkiyenin

    http://www.investopedia.com/articles/investing/022415/worlds-top-10-economies.asp


    Türkiyede okunmayacaksa gidilecek 10 ülke vardır oda yukarda.


    Ha ben Türkiyede yapamadım Polonyaya gideyim kolay yoldan alayım bir diploma sonra yolumuzu buluruz bir şekilde diye düşünüyorsanız eyvallah.


    Ama yok şöyle kaliteli yok böyle gelişiyor diye yemeyin milleti.




  • Polonya'da Computer Science okudum, Warsaw University of Technology'de. Avrupada görebileceğiniz en dandik ülkelerden birisidir Polonya. İngilizce bilen sayısı azdır, okullarda İngilizce bölümlerin Lehçe bölümlere göre ders içerikleri çok yetersizdir. Derslerinize giren akademisyenler sadece dil sertifikaları olduğu için derslerinize girer, üniversitelerin iyi akademisyenleri Lehçe derslere girerler. Okulda alanınızla ilgili projelere katılamazsınız Lehçe bilmeniz gerekmektedir. Şirketler sunum yapmaya gelirler, afişler ve tanıtım yazıları İngilizcedir ancak sunumun kendisi Lehçe yapılır.

    Polonya'da ırkçılık yok diyen çok açık bir şekilde yalan söylüyordur. Polonya kapalı bir ülke ve yabancılara karşı çok fazla önyargı var.

    Türk lirasının Zloty karşısında değer kaybetmesi Zloty'nin başarısı değil, Türk lirasının gereğinden fazla değer kaybetmesinden kaynaklı. Zloty'nin başarılı olup olmadığını Zloty-Euro karşılaştırmaları yapıp görebilirsiniz.

    Üniversite sıralamaları kesinlikle konuyu açan kişinin söylediği gibi değil, araştırıp görebilirsiniz.

    Konuyu açan kişi neden bu yalanları söyleme ihtiyacı hissetmiş anlamadım.

    Edit: Zaten mesajının ilk kısımlarında niyetini belli etmiş, danışmanlık şirketlerine gidebilirisiniz diyerek. Orada 4. yılın ve hala danışmanlık şirketlerinin hiç bir işe yaramadığının farkına varamadın mı? Ben tek bir maille bütün kayıt işlerimi halletmiştim halbuki kimseye tek kuruş para vermeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danilo Thann -- 15 Eylül 2015; 9:42:25 >




  • İlk 100de ve ilk 10da üniversiteleri var hah

    Beyler dünyanın en ünlü ranklarından CWTS Urap veya Shangai gibi ranklara bakın lütfen..İlk 10u bırak ilk 500'e giren bir okul bile yok Polonya'da..

    Gidip boş boş zaman öldürmek isteyenler için güzel yer.




  • Hangi danışmanlık şirketinden acaba ? Söyledikleri yalan kanmayın arkadaşlar böylelerine,Makedonya, Polonya vs emin olun Türkiye'den çok daha kötü durumda eğitim açısından ama Türkiye'de bir yer kazanamazsın gidersin,hem avrupa görüp gezip hemde diploma alır gelirsin sanada başka katkısı olmaz.Paranız varsa Amerika, Kanada,İngiltere,( mühendislik açısındanda tartışılmaz olarak) Almanya, bu ülkelere gidin, gerisi vakit ve para kaybı olur sizin için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recker06 -- 21 Eylül 2015; 0:33:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidin Çin'e ne Polonyası ? Nur içinde yatın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitime bir şey söyleyemem fakat Polonya 38 milyon nüfuslu bir ülke. Kişi başına düşen değerse türkiyenin çok üstündedir. Boş bir
    şeye bakıp konuşmak ne kadar saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: partypat

    Eğitime bir şey söyleyemem fakat Polonya 38 milyon nüfuslu bir ülke. Kişi başına düşen değerse türkiyenin çok üstündedir. Boş bir
    şeye bakıp konuşmak ne kadar saçma.

    Çok mu üstünde? Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir $10,482 Polonya'da $12,920. Yıllık $2400 farka çok fazla demezdim ben. Ek olarak ev fiyatlarına baktığımızda Varşovada metre kare başına ortalam fiyat $1,816 iken İstanbulda bu rakam $885. Market fiyatlarına baktığımızda da İstanbul sadece %4 daha pahalı Varşovadan.
  • Ukraynaya polonyaya Turkiyeden az gelismis diyenler ya sacmaliyorlardir yada hic o ulkelere gitmemislerdir.

    Burdan gitmek isteyenler ya dandik unileri kazananlar yada kazanamayanlar e zaten durum bu olunca o ulkelerdeki uniler burdakilerden daha kaliteli egitim vermis oluyor.Ha 180 i gecememis veya kil payi gecmis kisiler bosuna okumasinlar kendileri zaman kaybi.

    Egitime ac,gelecegi goren,medeni,maddi durumu iyi,burda kendini azda olsa gostermis kisiler gitmeli.Ukrayna bile fakir olmasina ragmen Turkiyeden daha gelismis daha mednei bir ulkedir.Hersey para degil hersey kagit uzerinde olmuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya olumsuz yorum yapan arkadaşların yorumları gerçekten çok komik. Polonya'ya amerika diye gelmiş ve süprizle karşılaşmışlar sanırım! Araştıran kişi zaten Polonya"ya çok büyük beklentiler ile gitmiyor. Polonya üniversiteleri Türkiye"den daha kaliteli diyebilirm ama çok büyük farkta yok. Eğer gidip Almanya, Amerikada"ki üniversiteler ile karşılaştryorsanz bu çok komik zaten.Zaten herkesi almıyorlar oralara. Almanca şartlar ekstra sınavlar ielts sınavlar fln fln bir sürü şart var! O yüzden insanlara almanyaya git amerikaya git derken bir kez daha düşünün. Oralarn kriterlerini kabul eden arkadaşlar tabi oralara gitsin çok daha üst düzey eğitim ama Yurt dışında okumay kabul eden türk öğrencilerin yuzde 70 80i bu kriteri malesef karşılamyor! peki Neden Polonya"yı eğitim olarak seçiyoruz ?
    -Üniversite kabul prosedürleri kolay. istediğimiz bölümü okuma şansmz var. -
    Hayat ucuz. İnsanlar çok sıcakkanl. Ab üyesi bir ülke. -
    Alalacağımız diploma tüm avrupada geçerli.
    -Avrupa"da yaşamak için ucuz ve kolay kapı. Burada eğitime başlayıp farkl ülkelerde calışma şansımız.
    -2000 3500 EURO arası sınavsız eğitim alıyorsun bundan daha iyi avantaj varmı?
    -Ve eğitim türkiye ile kıyasla gayet iyi.
    ve değinmek istediğim birkaç konu daha var Polonya"ya adım atmamış saçma insanların saçma yorumlarını düzeltmek istiyorum.
    Polonya"da ingilizce oranı çok düşükmüş? Bunu yazan arkadaş sanırım polonya"ya adım atmamış bir insan. Polonya"da büyük şehirlerde sokakta ingilizce bilmeyen kişi bulamazsın! Türkiye ile kıyaslarsak 500 kat daha yüksek ingilizce oranı.Bazen yaşlı nüfus bilmesede büyük şehirlerde ingilizce oranı çok yüksek. Küçük şehirlerde bile genç nüfus ingilizce biliyor.
    -Polonya"da ırkçılık ? Polonya"nın küçük şehirlerinde eğitimsiz kesimlerinde ırkçılık görebilirsiniz evet. Her ülkede kötü insanlar var burada olduğu gibi. Ama büyük şehirlerde bu oran çok daha az. Ve Polonyalı kızların esmer ırka karşı hep ilgisi vardr. Çünkü polonyalı erkekler hep sarışın. O yüzden kızlara karşı bırak ırkçılığı 5 6 adım daha öndesiniz çok ilgi gösteriyorlar esmer erkeklere. Irkcılığı yaşlı ınsanlardan veya dazlak polonyalı holigan diye anılan ayyaş erkeklerden görürsünüz. Polonyann büyük şehirlerinde eğitim alırsanz pek rastlamayacagnız bir durum. İstisnalar tabi var. Şimdi çıkar biri yazar ben gördüm fln o yüzden istisnalar var belirtiyim!

    Son olarak topluyorum konuyu birkaç tavsiyem olacak buraya gelenlere. Polonyada eğitim alacaksanz KRAK0W-WARSAW-WROCLAW-GDANSK. bu şehirler dışında eğitim almamaya bakın. Bu şehirler önceliğiniz olsun. Polonya"da 1 yıllık hazrlk egitimi ingilizcenizi sıfırdan b2 seviyesine getirmez o yüzden sıfır ingilizce ile gelmeyin!.Eğer çok yüksek beklentileriniz varsa eğitim için amerika gibi Polonyayı seçmeyin çünkü yukarda belirttiğim şartlar polonya için. Ama o ülkelerin prosedürlerinede iyi bakn. Kaç arkadaşm vizeden okuldan red yedi almanya için. Kısacası kapasitenizi aşan okullara gitmeyin. Geri dönersiniz. Basit bir örnek. Viyana üniversitesinde çok türk olmasna rağmen mezun olma oran yuzde 10 türkler arasnda! O yüzden lütfen kapasitenizi aşam bölümler ve okullar seçmeyin. Herşeyi araştırın araştırn araştırn. Her duyduğunuza inanmayn olumlu yada olumsuz. Herkese bol şans diliyorum




  • Danilo Thann kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen Amerika fln giderken yanlş uçağa bindin sanrım ? Warsaw teknoloji üniversitesi buranın en kaliteli 2 3 teknik okulundan biri ve eğitim gayet kaliteli. Eğer orayı beğenmiyorsan Polonyaya gelmen hata zaten. O üniversite türkiye ile kıyaslarsak Türkiyede ilk 10a çok rahat girebilecek bir okul o yüzden lütfen mantklı yorumlar yapalm . Polonyayı bir alman amerika okullar ile kıyaslamıyalm. İngilizce bilen sayısı az da komik olmuş. Warsaw wroclaw krakowda ingilizce bilmeyen insana az rastlanr sokakta oda yaslı biridir kesin. Bende öğrenciyim burada şartlar bilerek geldim eğitimi amerika ile yakn derecede hayal etmedim Polonya türkiye seviyesinde gelişmekte bir ülke o yüzden nereye gideceğim hakknda az çok fikrim vard ve gayet mutluyum burada. Zaten hedefi çok yüksek olan insanlar almanya amerika isviçre gibi ülkelere gidiyor. Polonyada eğitimi araştrmıyor. Aşağdaki yorumumu okursan daha detaylı açkladm.




  • enesarslanpl E kullanıcısına yanıt
    Mesajlarımı tekrar okursan Polonya'yı Amerika ile kıyaslamadığımı görebilirsin. Attığım mesajlarda anlamadığın bir yer varsa sor, daha basit bir dille anlatmaya çalışırım gerekirse

    Şimdi gelelim senin argümanlarına;

    Varşova Teknoloji Üniversitesi akademik olarak ortalama üstü bir okul olabilir ancak bu okulun yabancı öğrencilere iyi bir eğitim verdiğini göstermez. Aynı bölümün Lehçe ve İngilizce versiyonlarını kıyasladığında, derslerde yapılandan tut, giren akademisyenlerin kalitesine kadar bir çok farklılık var. İngilizce bölümlerde öğretilenler çok basit ve yetersiz Lehçe bölümlerde öğretilenlere göre. İngilizce derslere giren akademisyenler içerisinde doğru düzgün İngilizce konuşabilen ve ders anlatabilen sayısı ise çok çok az.

    Okulda yapılan bütün profesyonel etkinlikler Lehçe dilinde yapılıyor, kariyer fuarları, seminerler, projeler hepsi Lehçe dilinde.

    Polonya'da İngilizce bilen sayısı az evet. Bunu söylerken Polonya'yı Türkiye ile kıyaslamıyorum, Almanya, Danimarka, Hollanda, Finlandiya gibi ülkelerle kıyaslıyorum. Söylediğim ülkelerden herhangi birine gidersen Polonya'da İngilizce düzeyinin ne kadar düşük olduğunu görürsün. Bu konuda Türkiye ile kıyaslamak zaten akıllıca bir şey değil, insanlar yurtdışına okumaya gidiyor ve günlük hayatta kullanacakları tek dil İngilizce.

    Polonya'da ırkçılık yok? Bunu söylediğine göre çok sosyal bir hayatın olmadığını varsayıyorum, dışarı çıkıp biraz gözlem yaparsan ırkçılığın ne kadar çok olduğunu göreceksin. Şu an hangi parti iktidarda Polonya'da? Avrupa birliği ve yabancı karşıtı Law and Justice partisi. 460 kişilik mecliste 235 koltukları var, bu adamlar halkın oylarıyla geliyor, tesadüfen değil. Polonya halkı muhafazakar ve kapalı bir toplum. Senin çevrende olan açık fikirliler ülkenin tamamını oluşturmuyor.

    Polonyalı kızlar esmer erkeklerden hoşlanıyor demenin eğitimle ne alakası var? Ayrıca çoğunun esmer erkek anlayışı İspanyol, İtalyan v.b. batı ülkelerinden erkekler. Ortadoğulular değil. Tabi ki açık fikirliler var ancak dediğim gibi genel tablo üzerinden konuşuyorum.

    Benim burada gerçekleri söyleme amacım insanları uyarmak. Bir çok kişi eğitim danışmanlıkları tarafından güzel sözlerle kandırılıyor, benim için durum böyle değildi ancak ben de üniversitenin tanıtımına kandım ve 2 yılımı boşa harcadım.

    Senin söylediklerinden yola çıkarsak Polonya senin için güzel bir tercihe benziyor kapasite bakımından söylediklerine bakarak, benim ise kapasitemin altındaydı ve inanıyorum ki, kariyer konusunda hırslı olup, güzel bir hayat sahibi olmak isteyen herkesin kapasitesinin altında Polonya'da İngilizce bir bölüm okumak.




  • Farklı şeyler konuşmuyoruz aslında yazdıklarmı tekrar okuduysan

    -Polonya"da bende öğrenciyim acenta değilim. Ve çok sosyal bir yaşamım var krakow da birçok yabanc arkadaşım ve cok sosyal bir çevrem var. Polonya"da ırkçılık yok demedim Irkçılık küçük şehirlerde var dedim ve Genelde erkekler tarafndan ve yaşlı kesimden görülen bir ırkçılık.İnan sosyal yaşamını hiç etkilemiyor senede 1 yada 2 kere karşılaşacağın bir durum.Krakow varşova ve wroclaw için konuşuyorum.
    -Polonya"lı kızları örnek verme nedenim Polonya"lı kızlar çok ufak bir kesiminden ırkçılık görebilirsin. Evet türkleri araplarla karştryorlar ve çok esmer hayal ediyorlar lakin biz türk deyince inanmıyor birçok arkadaşımızç o yüzden ispanyollara ve italyanlara benzeyen bir ırkız ve ve bizi gördükleri zaman o ilgi bizede oluşuyor.
    -Buraya eğitim için gelen türkler ile tanıştınmı ve sıfır ingilizce ile geldiklerini gördünmü bilmiyorum ? Polonyada ingilizce ile bu 3 şehirde birçok sorununuzu halledebilirsinz ve sokakta üniversite ortamında ingilizce oranı çok yüksek.
    -Benim bunları yazma nedenimde insanları uyarmak.Çünkü İnsanlar senin yazdıklarını okuyarak kendi kapasitelerini unutup almanya danimarka hayalleri kurup hayal kırklığına uğrayabilirler. Bende senin gibi düşünüyorum o kapasiteniz varsa Almanya isviçre danimarka gibi ülkelerin üniversite kabul şartlarını yerine getirebiliyorsanız ki bunu getiren türk öğrenciler %10 civarında diyebilirim. En basit örnek viyana üniversitesi evet ne kadar kaliteli değilmı eğitim seviyesi çok ilerde ? malesefki %10 türk öğrenci mezun oranı. Çünkü öğrencide bu eğitimi kaldıraacak altyapı ve birikim yok şimdi bu öğrencinin orada eğitim alması ne kadar mantıklı ? Bu yüzden kapasitesi birikimi olanlara oralara gitsin tabiki o eğitimi kaldırabilcek kişiler. En basitinden Almanyada almanca şartı aranıyor okul kabulu için .
    -Ben o prosedürleri yerine getiremeyecek arkadaşlar için Polonyada eğitimi kesinlikle tavsiye ediyorum. Türkiye ile kıyaslayaacağım elbette neden Danimarka ile kıyaslıyım ? Danimarka düşünen bir öğrenci zaten Polonyada ne işi var orası çok daha gelişmiş bir ülke. Danimarka panlayan birine Polonyada eğitim önermek komik bir durum zaten.
    - Kısacası anlatmak istediğim. Bu fiyatlarda bu şartlarda Polonya avrupaya açılan ucuz bir kapıdır. Eğitim kalitesi açısından avrupaya göre düşük türkiye"ye göre iyidir. Burada yaşamak insana çok şey katyor ve ileride tüm avrupada geçerli diploman ve çalşma imkanı sağlayan bir avantaj. Eğer nereye geldiğinin bilincinde isen Polonyaya gelen kişiler genel olarak memnun kalacaktr. POLONYADA İNSANLAR GAYET İNGİLİZCE BİLİYOR VE GENEL OLARAK ÇOK SICAKKANLILAR! bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim




  • Bu sayfada ki yazilarin hepsini okudum ve enesarslanpl, sen haksizsin ****. Seni kiniyorum, ve sana laflar
    hazirladim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lethalforce

    Bu sayfada ki yazilarin hepsini okudum ve enesarslanpl, sen haksizsin ****. Seni kiniyorum, ve sana laflar
    hazirladim.

    Bu konu hakkında iki satır okuyunca konu hakkında karar verme yada yargılama lüksüne ne yazıkki erişemiyorsunuz. Buradaki şartlar her ne olursa olsun Türkiye'den kat kat iyi. Milli geliri felan hesaplamaya hiç gerek yok ben Polonyada yaşıyorum bu 5. senem bu süre zarfı içerisinde sadece 1 kez ırkçılık ile karşı karşıya geldim oda zaten umursamaya değecek birşey değil. Kulaktan duyma yada haberlerden googleden arattığınız şeyleri buraya yazmayın. Boş yere konu ile ilgilenen arkadaşlarında zamanını çalmayın. Ben bu ülkenin her şehirine tek tek gidip gezdim ve anlattıklarımı kendi deneyimlerime dayanarak böyle bir konu açtım. Bu ülkeye boş beleş diyen insanlar değil eğitime analarının babalarının parasını 1 sene boyunca okula gitmeden sağda solda uyuşturucuya kumara alkole harcayan insanlar. Ama ne kadar güzel birşeydirki bu gibi salak insanlar 1 seneden fazla kalamıyor burada. Okul tekmeyi basınca tıpış tıpış ülkeden'de tekme yediklerinde içimin yağları eriyor. Ha bunu sakın ayrımcılık olarak algılamayın bu gibi insanlar burada seni beni Türkleri Türkiye'yi temsil ediyor benim bu gibi insanlara itimatım olmaz.




  • BerkPehlivan kullanıcısına yanıt
    KARDEŞ SEZAN AKSU REFERANSINI BU KADAR CİDDİYE ALAN İLK İNSANSIN SENİ TEBRİK EDİYORUM VE IC EXPRESS PENDOLINO'DAN 1 ADET KRAKOW GDANSK TREN BILETI HEDIYE EDIYORUM İYİ YOLCULUKLAR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.