Şimdi Ara

Polo 1.6 8v Vs Focus 1.6 16v Zatec Performans ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce ; 2000 model Polo 1.6 8v 75 HP ve Focus 1.6 16v 100 HP kalkışta ve uzun yolda ne olur ?

Not : Polo 920 KG

Focus 1170 KG

• 1 ve 2inci vitesin ortalarına kadar polo .. daha sonra focus diye tahmin ediyorum
  • tam bilmiyorum ancak dizel focuslar felaket kacıyor onu cok iyi biliyorum (1.6 109 ph) =) benzinlisininde kalkıslarda cok seri oldugunu duydum torkku yüksek oldugu için...
  • Focus her türlü sanırım
  • Kilogram başına düşen beygir gücü
    Polo, 75/920 = 0,0815
    Focus, 100/1170 = 0,0854
    Vites oranlarını, lastik boyutunu ve beygirgücü/devir eğrilerini göz önüne almaz isek focus daha performanslıdır. Ancak 8v motorlar düşük devirde daha çok tork verdikleri için polonun şehir içinde kullanımı daha seri olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Kilogram başına düşen beygir gücü
    Polo, 75/920 = 0,0815
    Focus, 100/1170 = 0,0854
    Vites oranlarını, lastik boyutunu ve beygirgücü/devir eğrilerini göz önüne almaz isek focus daha performanslıdır. Ancak 8v motorlar düşük devirde daha çok tork verdikleri için polonun şehir içinde kullanımı daha seri olabilir.

Ben şuan focus kullanıyorum daha önce de polo vardı :)

valla anlayamadım polo biraz daha seri gibiydi 1. ve 2. viteslerde :S

0-100 de polo alır gibi me geliyor 2 sini de kullandım focus ta gayet iyi ama tam kestiremiyorum kafa kafayada olabilir gibi polo yabana atılcak bir araçta değil :S
  • 1 beygire kaç kg yük düştüğünü hesaplarsak daha kolay anlaşılır.

Focus 1 beygirle 11.7 kg taşır, polo 12.2

Yani kaba hesapla focus geçer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.5 tdci Vs 1.3 multijet
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

1 beygire kaç kg yük düştüğünü hesaplarsak daha kolay anlaşılır.

Focus 1 beygirle 11.7 kg taşır, polo 12.2

Yani kaba hesapla focus geçer.

bilemiyorum
  • focus'un fabrika verisi 0-100 hızlanması 10.9 sn. palio' nunki ise 13sn olarak verilmiş. bu durumda palio 0-100'de geçemeyeceği gibi 100'den sonra hiç geçemez. kısacası her türlü focus.
  • Arada 25 beygir fark varsa sölenecek bişey yok , focus her türlü geçer Ama palio nerden çıktı onu çözemedim, bu arada 1.6 palio ikisinide geçer.... ek bilgi
  • En iyisi deneyin..
  • kalkışta polu daha seri dır
    ama focus yüksek viteslerde arayı açar
  • bende 99 cordoba var.polo ile aynı motor ve kaporta.focusu kalkışta geri bırakacagına eminim.zaten 1.6 2009 focusu kullanan bi arkadaş da benim arabamın daha seri olduğunu söyledi.
  • Sınıfları bile aynı değil ki (: Her türlü Focus derim ben de. Çünkü her şey müthiş hızlanma demek değildir (kaldı ki Focus'un kalkışı da sağlamdır), yol tutuş, konfor gibi etmenler de gözönünde tutulduğunda Focus öne geçer.
  • polo da gerçekten çok seri bir araba kontrolsüz gidiyor ama :))

focus alır bencede biraz duygusal davrandım galiba şuan focus var ama poloyla 7 yılım geçti :)) focusla 6.500 devir çevirerek vites değiştirirsek ve tüm bakamları tamamsa focus alır bencede :))
  • polo 8v ile focusu anca mola yerinde yakalar. focusla polo tartısılmaz bile cok komik olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9997

polo 8v ile focusu anca mola yerinde yakalar. focusla polo tartısılmaz bile cok komik olur

yok komik olur derecede değil :)
    poloyu sakın yabana atmayın :))
    opel tigrayla bile 1,2 viteste baya zorluyorum :))
  • tamam yabana atmayalım ama focusla bir ölçüleilecek bir arac degil özelliklede hız konusunda asla
  • quote:

Orijinalden alıntı: karenin

focus'un fabrika verisi 0-100 hızlanması 10.9 sn. palio' nunki ise 13sn olarak verilmiş. bu durumda palio 0-100'de geçemeyeceği gibi 100'den sonra hiç geçemez. kısacası her türlü focus.

zuhahahaha polo'yu palio okumuşum, palio ile focus nasıl kıyaslanır diyorum
  • Bu iki aracın performansını kıyaslamanın amacı nedir ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.