Şimdi Ara

Polo 1.2 TSI uzun yol yakıt tüketimi verisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracım Polo 1.2 TSI Manuel + EcuFast yazılım var (120-125 bg civarı), dün Adana-Ankara yaptım, araçta 5 kişi + bir miktar bagaj vardı, klima hep 22 derecede çalıştı hiç kapanmadı, hız ise 130 km/h bandından aşağı düşmedi.
    Tüketimimiz ise şu şekilde oldu;

Yani 0-900 rakım farkı + 5 kişi + klima ve 130 km/h+ hızlar ile bu kadar yakıyorsa uzun yol için maksimuma yakın tüketimi budur diyebiliriz diye düşünüyorum. Ha tabi ki 180 sabit giden arkadaşlara lafım yok 8-9 bandında yakabilir onlar istisna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MaxPayne_ -- 16 Ağustos 2019; 23:7:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yuklu araba 109 km ortalama hiz(o routeda o hizi tutturmak icin 130 altina pek dusmemej lazim) bence gayet iyi tuketmis. Daha ideal seviyelerde 5.0 yakalaanabilir.

• Devir olarak 3.000 devirde gitmissiniz 130km/h ile.Dsg olsa 2.600 lerde olacakti devir.Cok yakmamis bence.Sonucta aracta ortalama 1500-1600 kg seviyesinde ve performansli gitmissiniz.170-180 olsaydi hiziniz o zaman 8 litreleri gorurdunuz.Yaklasik 4000-4100 devirde oluyor arac.
  • Araçta 5 kişi + bagaj var, 130 altına hiç düşülmedi ve 6 litre ???

İnanmadım. Yol videosu gelene kadar da asla inanmam.
  • Tek kelime ile mükemmel
    Ama pompa ile teyit edilse daha sağlıklı bir veri olur.
    Benzer koşullarda 508 sw.(1.6 ehdi)
    Bizim arabada da 5 kişi var bizde samsundan ankaraya geldik bizimde hızımız aşağı yukarı aynıydı ve full bagaj var (sw nun perdesini bile samsunda bıraktık tavana kadar bagaj yani)
    Klima hep çalıştı.
    (Yolbilgisayarı sapması 0.2_0.3 litre)
    Yani sizin araba (araçların ağırlıklarını göz ardı edersek) 1.6 dizelle neredeyse aynı yakmış, gerçekten muazzam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Ağustos 2019; 23:58:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Araçta 5 kişi + bagaj var, 130 altına hiç düşülmedi ve 6 litre ???

İnanmadım. Yol videosu gelene kadar da asla inanmam.
    Yol videosu yok hocam malesef kameram yok ancak ortalama hızdan aşağı yukarı anlayabilirsiniz, neden yalan söyleyeyim bu konuda 7 yıldır şu forumun üyesiyim hep Otomobil Genel’de takılırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Tek kelime ile mükemmel
    Ama pompa ile teyit edilse daha sağlıklı bir veri olur.
    Benzer koşullarda 508 sw.(1.6 ehdi)
    Bizim arabada da 5 kişi var bizde samsundan ankaraya geldik bizimde hızımız aşağı yukarı aynıydı ve full bagaj var (sw nun perdesini bile samsunda bıraktık tavana kadar bagaj yani)
    Klima hep çalıştı.
    (Yolbilgisayarı sapması 0.2_0.3 litre)
    Yani sizin araba (araçların ağırlıklarını göz ardı edersek) 1.6 dizelle neredeyse aynı yakmış, gerçekten muazzam

Bir kaç gündür pek giremedim foruma hocam cevap veremedim.
    Gerçekten uzun yolda çok başarılı tüketim sergileyebiliyor, ve yazılımın kesinlikle etkisi var tüketimin aşağı düşmesinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!
    8 yıl önce açıldı
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Yuklu araba 109 km ortalama hiz(o routeda o hizi tutturmak icin 130 altina pek dusmemej lazim) bence gayet iyi tuketmis. Daha ideal seviyelerde 5.0 yakalaanabilir.
    Tek kişi 100-105 bandında giderek 4.8 yakmıştım hocam, daha aşağı da yakması pek mümkün değil gibi rakım farkından dolayı.

• Forumun otomobil kısmı niye şunlardan ibaret?

1- Arabam az yakıyor.

2- Tofaş Şahin kullanıyorum ama DSG patlıyor.

3- Dolandırıldım.

4- Sis farı açmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

Forumun otomobil kısmı niye şunlardan ibaret?

1- Arabam az yakıyor.

2- Tofaş Şahin kullanıyorum ama DSG patlıyor.

3- Dolandırıldım.

4- Sis farı açmayın.
    Siz farklı bir konu açın .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Siz farklı bir konu açın .

Alıntıları Göster
    Bir dönerciye gittin. Döner kötü.
    Dönerin kötü olduğunu söyleyebilmek için o işletmeden daha iyi döner yapman gerekmiyor.

Teknik açıdan bir şeyler öğrenmek için giriyorum. Bütün gün ''DSG patlüyür, Ehea çoh üyü, benim at arabası daha az yaküyür'' konuları görüyorum. Sonra yazdığım yorumlara boş yapıyorsunuz. 1 milyonuncu kez açılan ve saçma sapan başlıklarla tabii ki dalga geçeceğim.

• Binbeşyüzüncü tsi ile yakıt üretiyorum konusuna hoşgeldiniz.

Tsi ile az yakmak için gerekli malzemeler: kutu koladan az büyük bir araç, tsi motor, aşağı yönlü bir yol, hız sabitleyici ve kutu kolayı test pilotu hassasiyetinde kullanan bir sürücü...

Genelde yakıt üretenler Ankara'dan aşağı iner ama bu arkadaş Ankara'ya çıktığını iddia ediyor. Her zamanki gibi ispat yok tabi ki... isteyen hemen yer istemeyene paket yapar gönderir.

• 100 110 bandinda gitseydiniz bu ortalamayi beklerdim ama 130 km hiza göre baya düşük geldi, yol bilgisayari düşük gösteriyo gibi geldi bana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç inanamadım

• 5 kişi - 250kg yük astra j 1,3 dizel 5,2 yaktı 680km de.
  • Arka taraf ortada oturan arkadaşa yazık olmuş. Biz 3 kişi arkaya sigamamistik sizinkiler umarım çocuktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

Bir dönerciye gittin. Döner kötü.
    Dönerin kötü olduğunu söyleyebilmek için o işletmeden daha iyi döner yapman gerekmiyor.

Teknik açıdan bir şeyler öğrenmek için giriyorum. Bütün gün ''DSG patlüyür, Ehea çoh üyü, benim at arabası daha az yaküyür'' konuları görüyorum. Sonra yazdığım yorumlara boş yapıyorsunuz. 1 milyonuncu kez açılan ve saçma sapan başlıklarla tabii ki dalga geçeceğim.

Alıntıları Göster
    Sen iyi ve içeriği bol bir başlık aç, işte!

Hepimizin gözü konu görsün, bizlerde sıkıldık bu abuk konulardan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Bu da benim verim. Kahramanmaraş İzmit arası, tatil dönüşü. Araba yüklü. Lancia delta 1.6 dizel.

Tsi ci hızıyla 140civarı bir hızla gelmişim :) Pompa verisiyle 5.7 yaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Bir kaç gündür pek giremedim foruma hocam cevap veremedim.
    Gerçekten uzun yolda çok başarılı tüketim sergileyebiliyor, ve yazılımın kesinlikle etkisi var tüketimin aşağı düşmesinde.

Alıntıları Göster
    Hocam pompa ölçümü yaptınız mı hiç?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.