Şimdi Ara

Polis Beni Azarladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
3
Favori
6.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, polis düşmanı değilim. Ülkemi çok seven bir vatandaşım ama bu ülkede ki polislerin çoğu sevilecek insan değiller.

Başıma gelen olayı paylaşmak istiyorum.

Cuma günü çevirmeye yakalandım. Muayene sürem dolmuş. 1 hafta geçmiş. Eyvallah buraya kadar herşey normal. Aracınız otoparka çekilcecek dedi memur arkadaş. Yapma etme dedim ama çekti. Hakkıdır, görevidir. Tamam buraya kadar da birşey yok.

EE dedim nasıl çıkaracağım oto parktan ? Trafik şubeye gideceksin geçici trafiğe çıkış izni alıp aracını muayeneye götüreceksin dedi.

Saate baktım 16:00

Neyse araba da olmadığı için yürüyerek gittim şubeye.

Girişte üzerimizde ki metalleri bıraktığımız (adını bilmiyorum) o şeyden geçtim. Öttü, görevli polise baktım iki dudağı arasında birşey söyledi ama yemin ederim anlamadım ve efendim diye sordum.

Sormaz olaydım, öyle yüksek sesle devam et devam diye bağırdı ki, yüreğim ağzıma geldi. Kıp kırmızı bir şekilde devam ettim hem utandım hem kendimi bir garip hissettim.

Bana öyle bi bağırmaydı ki bu, kendimi gerizekalı gibi hissettim.

İçeri girdiğimde masa başında oturan bir memura pardon kolay gelsin benim aracım otoparka çekildi geçici bel. dememe kalmadı sol tarafta ki kapı dedi çok tatlı bir dille ve birden moralim düzeldi sanki

Neyse dediği odaya girdim. 45-50 yaşlarda bir polis. İyi günler kolay gelsin dedim. Birşeyler yazıyordu, kafasını kaldırıp cevap bile vermedi. Neyse bende meşgul diye düşünüp bekledim. Yavaş bir şekilde kafasını kaldırdı ve öyle öfkeyle;

-Ne istiyorsun arkadaşım söylesene diye hafif yükseksesle bağırdı. Yine sinirlerim altüst oldu. Normal hayatta çok iyi iletişim kuran ben, birden saçma sapan şeyler söyledim. Adeta;

Ruhsat ben izin belgesi almak ve araba otopark çıkarmak gibi saçma bir cümle oldu.

Bu sefer daha sinirli bir sesle; Saat kaç bu satte mi gelinir ? dedi.

NOT: saat 16:30 ve bu arkadaş mesai saatinde !!!

Amirim çevirmeyi yaptıkları saat çok geçti o nedenle anca geldim dedim.

Yine bağırarak; hayret birşey ya kardeşim iki olur üç olur dört buçukta neden geliyırsun diye resmen azarladı.

Artık bende dayanamadım;

beyfendi bakın şuan mesai saati içindesiniz ve benim bugün arabayı almam gerek dedim.

Çok ukala bir tavırla bi süre yüzüme bakıp beni süzdü ve bana git yarın gel bu saatte olmaz dedi.

Kimse kusura bakmasın böyle polislerden nefret ediyorum abi. Tiksiniyorum böylelerinden. Bu nedir ya kaç gündür moralim bozuk geziyorum.

• Kendini beğenmişerde var iyi niyetlilerde var.Resmi kıyafet bazı vatandaşlara yaramıyor malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede başıma bir olay gelse, yardım istemek için aklıma gelecek son kişiler polisler olur.

Kavga olur ayırmazlar, hırsızlık olur yakalayamazlar, cinayet işlenir zanlıyı bulamazlar, aracın çalınır kasko öder derler, trafik sıkışır umurlarında olmaz vs. vs. Bu arkadaşların son zamanlarda panzerle öğretmen ıslatma, jopla öğrenci dövme, biber gazı ile işçilere zarar verme dışında ne gibi bir görevleri var acaba? Bilen var mı beyler?
  • iyi polislerde var ama kötuleri daha cok. Yapacak birseyde yok. Durum ortada

• 15:30 dan sonra mesaisi biten adama sen16:30 da gidersen boyle olur tabi.

Sen adamın çay keyfini bulmaca keyfini muhabbetini,iddia muhabbetini kes aracım bağlandı de.
    Hatalisin kardeş.

• Kusura bakmasinlar ama sonrasinda da teskilatta da amir memur iliskisi ile eziyor derler.
    Illa tanidik bir amir bulup telefon mu ettirmek gerekiyor, azar mi isitmeleri gerekiyor ama isler baska turlu de kolay kolay yurumuyor.
    Onlar buna alismis, aynisini vatandasa da yapiyorlar...
  • Ya arkadaşlar anam değil babam değil, gelmişiz 30 yaşına beni nasıl çocuk azarlar gibi azarlıyor.

Giydiği üniformanın etkisi midir yoksa masa başında oturuyor olmasından mı yoksa eline tutuşturdukları silahtala mı saygınlık kazandığını zannedip beni ya da başkasını böyle azarlıyor ?

Baksan okuma yazmayı doğru düzgün bilmiyordur. Zamanında ilkokul terk insana böyle görev verdiklerinden, ne oldum ben delisi oluyorlar.

Eğitim düzeylerini yadırgamıyorum ama bu saygısız tavırlarının altında eğitim - öğretim eksikliği olduğu da bir gerçek.
  • Kendini devlet zanneden, devlet memuruna denk gelmissiniz.

• bu ülkede tanıdık bulmadan iş yaparsan olacağı bu, bu memlekette çok ciddi yolsuzluk var, yolunu bulman gerekiyor, her iş için bir yol gerekiyor...
  • Gecen gun ayni sebepten dayimin araci baglandi. Otoparka gittik dayim araci baglayacaksiniz dedi polisler yalvar yakar anahtari verip yolladilar bizi. Dayim kafasina bebek koltugu firlatti polis arkasini donup gitti. Anladiklari dilden konusmak gerekiyor maalesef.

• durumu kesinlikle amir konumuda bulunan şahıslara iletiniz ya da bimer e yazınız bence
  • Tamamen kişiye bağlı bir olay. Benzer bir olay benimde başıma gelmişti.

0 km aldığım aracın ilk trafik sigortası dolmak üzereydi. Sigortacı kuzen arayarak "Kuzen sigortanı yenileyemiyorum. Aracın sistemde gözükmüyor, Büyük ihtimal ruhsat seri numarını yanlış girmişler." (Sistem plaka-ruhsat seri numarası eşleştirmesimi ne yapıyormuş) e dedim ne yapacam, aracın tescil olduğu şubeye gidecen orada düzeltecekler. bilgisini aldıktan sonra;

İnternetten girdim, tabi böyle bir işlem için randevu seçeneği yok. Neyse ya allah gittim Şubeye... İlk sıradan girdim, memura derdimi anlatıyorum ama dinleyen kim. Dinlemeden takılmış plak gibi ruhsat çıkarma için randevu alacan, randevun yoksa öğleden sonrayı bekle. Onun yanındaki memura sordum oda hiç yüzüme bakmadı. Sinirlendim, tam bir laf söyleyecekken. Arkadan genç bir polis memuru " Gel arkadaşım derdin ne çözelim dedi" Neyse yanına gittim. 1 dakika içinde (Gerçekten bu kadar sürdü!) Yanlış olarak sisteme girdikleri ruhsat seri numarasını düzeltti.

• Siz de onları azarlayın. Yapıları, eğitimleri gereği korkaktırlar. Her zaman söylüyorum. "Ne bağırıyorsun, adam gibi konuş biraz" falan diye çıkış, "vatandaşa böyle mi davranıyorsun sen?" falan de, hemen pısarlar.

Benim muayenesiz araçlarım 3-4 kere başka sebeplerden çekildi daha önce. Muayenesizlikten çekilmedi ama. Böyle durumlarda otoparka gidip arabayı çıkartıyordum direkt. Muayenesizlikten de bir ceza yiyor, 1 hafta vaktin var deniyor ve aracı çıkartıyordum. Daha 6 ay önce Chevrolet'leri böyle çıkardım. Muayeneyi de yaptırmadım hala. Muayenesizlikten aracım çekilmedi ama hiç.

Polislerle muhatap olmayın. Lütfediyor da onları muhatap alıyor gibi davranın. Kibar olun. Korkmayın. O zaman onlar korkarlar. Hep üstten, Üst de onun üstünden, onun üstü de emniyet müdüründen, o da bakandan ve mit müsteşarından tırstığı için, tırsaklık silsile vesilesi ile hepsine bulaşıyor. Büyük lokma olduğunuzu hissederlerse 3. çoğul kişi ile size hitab ediyorlar.

27 yaşında bir velet olarak GBT'ye girip, önümde daha 4-5 araba daha varken kimlikleri 40 yaşında bir polisten "beyfendiler çok düzgün insanlara benziyorlar." cümlesi ile geri iade edilmiş biriyim. Bu kadarı da abartı tabi. İnsan gibi davransalar yeter. Ama bunun için bir tırsaklaşmaları gerekiyor. Denemenizi tavsiye ederim.

• ne zaman böyle bi konu görsem kan beynime sıçrıyor. sırf bu kanı bozuklar için hiç sevmediğim halde hukuk seçip savcı olacaktım son anda hakim bi tanidimizla konuştum vazgeçirdi beni. şimdiden bukadar takiyorsan yarin bigun yetkin olunca bunlarin ensesine bineceksin seni hiç kimse sevmeyecek ordan oraya suruleceksin ve hatta bastigin kuyruğa göre iş suikaste kadar gider, ve bunları canlı canlı gorup bir şey yapamaman seni intihara goturur dedi. o an dedimki hakim bile bunu söylüyorsa vay hailimize :)

• Bunlar daha iyi gunler.

• Hiçbirşey olamayan polis oluyor. İşin özeti budur.
  • arkadaşım yanlış anlama ezik durursan ezerler(lütfen yanlış anlama sen kibarlı zannediyorsun onlar eziklik anlıyor)
    keşke hemen sorumlu komiser veya amire çıkıp durumunu anlatsaydın,en azından işini hallederdin..
    ama aslında sorun şu bu memlekette (özellikle emniyette) tanıdığın olacak ..
  • Her zaman söylerim, o polisler de bu halkın içinden çıkıyor. Farklı bir türmüş gibi davranmaya gerek yok. Nasıl ki doktorun, mühendisin, avukatın, hakimin, savcının, motor ustasının, simitçinin iyi olanı kötü olanı varsa aynısı Polisler içinde geçerli. O mavi üniformanın insanlıktan nasibini almamış kişileri insana çevirme gibi büyülü bir özelliği yok. Toplum olarak o kadar saygısız olduk ki bunun örneğini trafikten tutundan kamu dairelerine kadar her yerde görüyoruz. Şu forumad bile elime yetki geçerse polisleri ezeceğim tarzı düşüncelere sahip insanlarda polis olsa, size davranan o saygısız polislerden biri olur.
  • Emniyette ilk defa işin oldu sanırım.
    Onların çoğu aynı şekildedir,misal eminyette bir işin var 10 polis ile yüz yüze görüştün,bunlardan en fazla 1 veya 2 tanesi vatandaşa insan gibi davranıyor.
    Geri kalanı sanki hayvan güdüyorlarmış gibi milleti azarlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUZEY_GÜNEY

Merhaba arkadaşlar, polis düşmanı değilim. Ülkemi çok seven bir vatandaşım ama bu ülkede ki polislerin çoğu sevilecek insan değiller.

Başıma gelen olayı paylaşmak istiyorum.

Cuma günü çevirmeye yakalandım. Muayene sürem dolmuş. 1 hafta geçmiş. Eyvallah buraya kadar herşey normal. Aracınız otoparka çekilcecek dedi memur arkadaş. Yapma etme dedim ama çekti. Hakkıdır, görevidir. Tamam buraya kadar da birşey yok.

EE dedim nasıl çıkaracağım oto parktan ? Trafik şubeye gideceksin geçici trafiğe çıkış izni alıp aracını muayeneye götüreceksin dedi.

Saate baktım 16:00

Neyse araba da olmadığı için yürüyerek gittim şubeye.

Girişte üzerimizde ki metalleri bıraktığımız (adını bilmiyorum) o şeyden geçtim. Öttü, görevli polise baktım iki dudağı arasında birşey söyledi ama yemin ederim anlamadım ve efendim diye sordum.

Sormaz olaydım, öyle yüksek sesle devam et devam diye bağırdı ki, yüreğim ağzıma geldi. Kıp kırmızı bir şekilde devam ettim hem utandım hem kendimi bir garip hissettim.

Bana öyle bi bağırmaydı ki bu, kendimi gerizekalı gibi hissettim.

İçeri girdiğimde masa başında oturan bir memura pardon kolay gelsin benim aracım otoparka çekildi geçici bel. dememe kalmadı sol tarafta ki kapı dedi çok tatlı bir dille ve birden moralim düzeldi sanki

Neyse dediği odaya girdim. 45-50 yaşlarda bir polis. İyi günler kolay gelsin dedim. Birşeyler yazıyordu, kafasını kaldırıp cevap bile vermedi. Neyse bende meşgul diye düşünüp bekledim. Yavaş bir şekilde kafasını kaldırdı ve öyle öfkeyle;

-Ne istiyorsun arkadaşım söylesene diye hafif yükseksesle bağırdı. Yine sinirlerim altüst oldu. Normal hayatta çok iyi iletişim kuran ben, birden saçma sapan şeyler söyledim. Adeta;

Ruhsat ben izin belgesi almak ve araba otopark çıkarmak gibi saçma bir cümle oldu.

Bu sefer daha sinirli bir sesle; Saat kaç bu satte mi gelinir ? dedi.

NOT: saat 16:30 ve bu arkadaş mesai saatinde !!!

Amirim çevirmeyi yaptıkları saat çok geçti o nedenle anca geldim dedim.

Yine bağırarak; hayret birşey ya kardeşim iki olur üç olur dört buçukta neden geliyırsun diye resmen azarladı.

Artık bende dayanamadım;

beyfendi bakın şuan mesai saati içindesiniz ve benim bugün arabayı almam gerek dedim.

Çok ukala bir tavırla bi süre yüzüme bakıp beni süzdü ve bana git yarın gel bu saatte olmaz dedi.

Kimse kusura bakmasın böyle polislerden nefret ediyorum abi. Tiksiniyorum böylelerinden. Bu nedir ya kaç gündür moralim bozuk geziyorum.

Can sıkıcı bir durum ama moraliniz bozuk gezmenize gerek yok. Her öküz gördüğünde morelin mi bozulacak.

Polisin de Allah bilir nasıl bir psikolojisi vardı. Her zaman aynı moral durumunda olamıyoruz. Geçenlerde bir kaç saat karakolda kaldım.Öyle şeyler gördüm ki polislerin işi de zor gerçekten.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.