Şimdi Ara

polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
49.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenakord08

Üstad var ama ben baskı devreleri Boar maker ile çiziyorum eğer bunu kullanıyorsanız yollıyayım yok sada hiç zor bir devre değil 10 dakikaya çızılebilir... isterseniz baskı devre semasını yollıyayım...

quote:

Orjinalden alıntı: MaiTHuNa

quote:

Orjinalden alıntı: kenakord08

Daha kararlı devre şeması bunu yapın .... Kolay gelsin..

polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum...

Üstadım bu devrenin baskı devre şeması varmıdır sizde, varsa rica etsem bizimle paylaşırmısınız.

Boardmaker kullanmıyorum ama indirip yükleyeceğim pc ye o zamana kadar da çizmeye çalışacağım.
    Teşekkür ederim yardımlarınız için

• bu konuyu hiç inceledinizmi ben yaptım ama:D köşede duruo nikelajlı kutu lazım ?
    oto parçacılarda içi ledli satılıo ama onlarda sabit yanıo benm bu devreyi o kutuya koymak lazım

http://forum.donanimhaber.com/m_31838743/mpage_1/key_//tm.htm#31978369

bu kutuların ledsiz hali yani boş kutu olarak satılıomu acaba?

• Çok teşekkürler hocam sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murder1091 -- 15 Ekim 2009; 15:53:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

kolay gelsin... zor bir devre değil kolaylıkla yaparsınız....

arkadaşlar forumda gerek bilgi olarak gerekse yardım olarak bilgi paylaşımı yapan herkese çk tşk ederim. kenekord arkasım acaba bu devrenin baskı devre şemasını gönderebilirmisin mümkünse bu benm sorduğum devre demi size?
  • Bu konuyu tekrar tekrar tepede gorup uzuluyorum, haydi birsey demiyeyim diyorum ama artik yeter.

Guzel kardeslerim, bunu yapipta ne icin kullanacaksiniz ?

Bu memlekette kendini polis gibi gosterip adam kaciran, kacirdiginin ailesinden fidye isteyen, kacirdigini olduren insanlar var.

Siz tabii bunu yapmiyacaksiniz, siz tamamen bilimsel merakla kavrulan insanlarsinizda burayi okuyan baska biri bunu yapabilirmi ? Bunu yaparken buradaki devreler isine yararmi ?

Kulturumuzde hayirlara vesile olmak diye guzel bir kavram var. Bu yazilanlar hangi hayira vesile olacak ?

Simdi buradaki arkadaslar bu yazdiklarimi kendi uzerlerine almasinlar. Bu tepkim sahsi degildir. Ben daha oncede "bomba funyesi nasil yapilir" veya baskasinin binbir emekle yazdigi "mikrokontroller icindeki program nasil kopyalanir" gibi konularda acilan basliklarda ayni tepkiyi gosterdim, once arkadaslara yapmayin etmeyin dedim sonrada konularin artik kapatilmasinin gerekliligini yonetime bildirdim.

Ben bu tur konu basliklarinin hemen kapatilmasi yerine daha ogretici ve guzel bir mecraya cekilmesi taraftariyim. Bunun icin su anda bu konu hemen kapansin istemiyorum, cunku benzerleri gelmeye devam edecek.

Simdilik, baskasinin canini yakmaya, en azinda terbiyesizlik etmeye aday insanlara bu istediklerini yapmaya yardimci bilgi vermek yerine, simdiye kadar bu bilgileri veren arkadaslarin yazdiklarini silmelerini rica ediyorum. Sonrada boyle bir cihazin yanlis ellerde nelere yol acabilecegini konussak daha hayirli olur belki.

Hepinize ve ailelerinize guzel bir dunya dilerim.

• Konuyu ben açmıştım. Üzerinden uzunca bir zaman geçmesine rağmen hortlamış. Ve şimdide üyelerimizden biri diyor ki bunu ne için kullanacaksınız?
    Çocuk kaçıracaz,tövbe tövbe... Bu zihniyette gidip herşeye vesvese ile yaklaşırsanız bu ülke sadece MAŞA olur.

Nereden bileceksin ki,bu işe yıllardır hevesle devam eden ve her gün üzerinde çalıştığımız birşeyde bir aşama daha atlayıp ekmek mücadelemize devam ettiğimizi?

Konunun açılma amacı birşey bilmediğimizden değil,sadece üzerinde çalıştığım yüksek frekans devresine uygun bir sürücü tasarımı yapmaktı. Ancak kötüye yorumladınız ya. Helali hoş olsun.
    Konuyu açan şahıs olduğumdan,ucu bana dokundu ve zoruma gitti. Cevap yazma zorunluluğu hissettim.
  • Ayrıca bazı insanlar içindeki şeytanı kullanarak paylaşımları kötüye kullanacak diye paylaşım yapılmasına karşıysanız,bu tip forumlara girmeyiniz.

Unutulmasın ki, insan bir hiçtir. Nefsinin hükmüne boyun eğmişse,buradaki devreler sivrisinek vızıltısı gelir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Mizra

Ayrıca bazı insanlar içindeki şeytanı kullanarak paylaşımları kötüye kullanacak diye paylaşım yapılmasına karşıysanız,bu tip forumlara girmeyiniz.

Unutulmasın ki, insan bir hiçtir. Nefsinin hükmüne boyun eğmişse,buradaki devreler sivrisinek vızıltısı gelir..

(( Unutulmasın ki, insan bir hiçtir. Nefsinin hükmüne boyun eğmişse))
    bu cümleden ciltlerce kitap yazılabilir,
    derin manalar çıkarılır
    bi yerlerde duymuştum ama, hatırlayamadım.
  • arkadaşlar bu konunun böyle bu kadar köyüye aksatılcak hiçbir tarafı yok.madem ki siz bu düşüncedesiniz o zman bu tür bilgi forumlarını kaldırsınlar söyleyinde.burdaki konuları eminim ki arkadaşlar kötü amaçlı kullanmak amacıyla yapmıyolardır.merakı olan elektronik hakkında araştırma yapıyor.madem ki şahis olarak konuşmuyorum bu nu her kim olursa olsun o zman paylaşım sitesinde olmamalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

(( Unutulmasın ki, insan bir hiçtir. Nefsinin hükmüne boyun eğmişse))
    bu cümleden ciltlerce kitap yazılabilir,
    derin manalar çıkarılır
    bi yerlerde duymuştum ama, hatırlayamadım.

Sevgili Rondo1194 seninle aynı düşüncedeyim. Niyazi divanında geçer bu tarz cümleler genelde.

Çok tuhafıma geldi,forumda yüzlerce farklı konu açılmış. Yok lazer kılıcıymış,yok bilmemneymiş
    Buna mı bahane bulundu ?
  • quote:

cengizumur Üstad... Galiba Sen Haklısın . ben hiç düşünmemiştim bu tür bir olayı.... o yüzden ha bire cevaplar veriyorum... Ama sanmıyorum veya en azından böyle olmasını düşünmek istemiyorum... İnşallah ta öyledir.... Nobel de dinamiti kötü amaçla kullanmak istememiş... Einstain de Atomu kötü amaçla parçalayan formülü bulmamıştı... Ne diyelim Hayırlısı olsun....
    Biz işi teknik olarak düşündük Kötü Amaçlı birşey hissettiğim anda tüm bu yazılarımı silerim..... Kalın Sağlıcakla...

Kenan bey,

Yukarida yazdiklarimdan sonra bugun butun gun siz yazdiklarimi okumadan once foruma girip sizin hakkinizda bir duzeltme yapmak istedim ama firsatim olmadi ve goruyorumki gec kalmisim. Bari eklemeyi buraya yapayim.

Kenan bey ben sizin iyi niyetle bir devreye ihtiyaci olan herkese yardimci oldugunuzu biliyorum. Bu seferde yine oyle yapiyorsunuz. Kesinlikle sizin iyi niyetinizden suphem yok. Bu gec eklemem icin sizden ozur dilerim.

Silme konusunuda siz benden daha iyi takdir edersiniz. Benim demek istedigim sadece sudurki bu baslik komple silinmek zorunda degil. Mesela ben boyle bir devre yapmak istesem nasil yaparim, nasil bir modulasyon kullanirim filan gibi bir tartisma faydali olur. Ama devrenin bu yondeki derinligini birakipta sadece biran once parcalari birlestirip boyle bir devreyle yollara cikma hevesinde olanlara yarar sekilde, armut pis agzima dus kolayliginda devreler vermenin cok ogretici bir yani oldugunu dusunmuyorum.

Bastada dedigim gibi diger arkadaslarda cok kendi uzerine alinmasin. Simdi buradaki herkes iyidir ama bir ay veya bir yil sonra kim gelirde bunu okur, gider kimin canini yakar bilemeyiz.

• bn bi sitede gördüm yaptm proteusda çalışıyoo gerisi size kalmış..

• İllaki kötü niyetle kullanılacak dye bir şey yok canım. Bu da benim model aracıma yaptığım.

http://vimeo.com/7449814
  • quote:

Orijinalden alıntı: epsis

İllaki kötü niyetle kullanılacak dye bir şey yok canım. Bu da benim model aracıma yaptığım.

efektler güzel olmuş. Picle yapmayı düşünenler için gerçekten güzel efektler var videoda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: epsis

İllaki kötü niyetle kullanılacak dye bir şey yok canım. Bu da benim model aracıma yaptığım.

Çok güzel olmuş gerçekten.Bunun devresi varsa koyabilirmisiniz??
  • kötü yorumlar gördüm :D
    o olayı yapmak isteyen adam hiç uğrasmaz gider satın alır :D

belki bunu yapan adam eve yapıp kopucak :D

veya ne bilim rc araçlara uygularlar
  • quote:

Daha kararlı devre şeması bunu yapın .... Kolay gelsin..

Video linklerini veriyorum.. birinci link deha evvel verdiğim devredir.
    Diğer 3 link şimdi verdiğim şemaya aittir..

http://www.akilli.tv/video/333967/polis-Flaseri.aspx

http://www.akilli.tv/video/361651/polis-Flaseri-3.aspx

http://www.akilli.tv/video/361645/polis-Flaseri-2.aspx

http://www.akilli.tv/video/361644/polis-flaseri-1.aspx

kenakord hocamın verdiği devreyi biraz daha sadeleştirdim. Malzeme eksikliğinden deneyemedim ama çalışacağından eminim. Deneyen biri burada paylaşırsa sevinirim.. Bende en kısa sürede yapmaya çalışıcam zaten..Eğer yardım yada proteus çizimini isteyen olursa msn'den yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 16 Mart 2010; 16:52:21 >

• Devre simulasyonda çalıştı. İsiste entegrenin besleme uçları yoktur. Program kendisi besleme uçlarını otomatik olarak besler. Fakat devreyi kurarken bizim bu uçları beslememiz gerekir.
    Direnç bağlamamamın sebebi ise, ledlerin üzerine zaten 2,02 v'luk bi gerilim düşüyor. Buda ledler için gayet uygun bi gerilim. Eğer direnç bağlarsak gerilim biraz daha düşeceğinden ledler daha sönük yanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 20 Ocak 2010; 13:15:38 >
  • hocam buyrun devreye voltmetre ekledim. Sizin dediklerinize herhangi bir lafım yok. Ben devreyi pratikte yapmadığım için bişey diyemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 16 Mart 2010; 16:49:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.