Şimdi Ara

polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
49.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tornadoksk2

o flaşörü polis yakalarsa siz ebir güzel takar ışıl ışıl yanarsınız

ünvan gaspından yasal işlem yapılıyor mahkemeye veriliyor flaşöre ve araca el konuluyor suç aleti olarak artı en yakın hapishaneye 5 sene

içerde devre tasarımını geliştirirsiniz artık çıktıktan sonra çakarlara devam

çıktıktn sonra üniforma ve tabanca ile olayı geliştirin

ünvan gaspımı,,böyle bişey diyemezsiniz, ünvan gaspı diye bi suç yok, --gasp demek
    bir fiilden sonucu ne olursa olsun zorla, karşı tarafın rızası olmadan, ve güç üstünlüğü ile .de edilen menfaattir.
    bu ancak taklite girer, polis gibi bu çakarları kullanıp ben polisim ver evrakları falan dersen giyinirsende,eldolandırıcılık falan gibi bişey olur genede yasak evet bunu bende herkez gibi biliyorum.
    ama illede mavi kırmızı olacak diye bişey yok.
    maksat özellikle motorsiklet kullanıcıları olarak benim gibi,,,
    arkadan gelen yada önden gelen dikkatsiz, motorsikleti araç sınıfına sokmayan sürücülerin dikkatini çekmek ve kendine bir zarar olmamasını sağlamaktır.
    beyaz ışık yapılıp sadece tekli çakar olabilir, her yola çıktığınızda çalıştırmazsınız, buna polis süsü verilmiş diyemezsiniz.
    bir kamyoncu iki santim yanınızdan geçsin, sonra gidip durdurunca alay eder gibi görmedim ya ufacık bişey sin desin sana , öldürmede yanında yat o zaman değilmi.
    amacımız polisin yerine geçip onu taklit etmek değil.
    kimseye tabi tavsiyede etmiyoruz.

• buda devremizin plakete basılmış hali,,

http://www.youtube.com/watch?v=1iq7wUjUiHk&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 1 Haziran 2013; 8:24:13 >
  • ünvan gaspı var sen hangi gezegende yaşıyorsan artık anlayamadım

http://www.kararevi.com/karars/150226#.Uanu2qLxqMU

buradaki kararı oku bakayım ünvan gaspı varmı yokmu ayrıca mavi kırmızı emniyet sınıfı araçların tepe lambası rengidir.

Sen bunu trafikde geçiş üstünlüğü yani haksız menfaat sağlamak için kullanacaksın millet seni polis sanıp korkup yol verecek ayrıca trafik kanununda aracın mevcut elktrik ve elktronik düzenine ilave elktrikli veya elektronik aksam takılamaz takıldığı tesbit olunursa söktürülüp el konulur.

Trafikde herkes mavi kırmızı çakar takarsa kaos olur.

Bende motorsikletime takayım mavi kırmızı çakar bide sesli polis kornası ohhhh misss o mavi kırmızıyı yaktığın anda birisi onu gördüğü ve şikayette bulunduğu anda işin biter ne evrak sormasından bahsediyorsun?

devreler satılıyor denetim olmadığından satanlar hkkında 39 yıl versen bak bakalım satıyormu kimse

satana 39 yıl aracına takanında aracının mülkiyetini kamuya geçircen ohhhhhhhhhh bak bakalım kim takacak bedava verseler takmazsın yani o zaman.

• uzaylıyım ama dünya denilen gezegende yaşıyorum.
    Haklı olduğuna inanınca nasıl saldırıyorsunuz anlamıyorum.
    kararını okudum,
    ( rozet ve armanın kullanılmasının dolandırıcılık suçunun hile unsuru içinde değerlendirilmesi gerektiği gözetilmeden dolandırıcılık suçu yanında ) bak şöyle bir ibare atmış hakim, bu dolandırıcılık suçu işlenirken daha inandırıcı olmak ve karşı kişiden menfaat temin ederken onu yasalmış gibi inandırarak yani poliz arma ve rozet kullanarak bir maharet ve hüner göstererek anlamında karşı tarafın akli melekelerini yanıltarak ondan menfaat temin etmek oluyor.
    başlı başına rozet ve arma kullanmadan ceza vermemiş.
    onun bir cezası varmı bilemem.
    sen polis şapkası tak üniforma giy, ama kimseye bişey yapma en fazla polis yakalarsa sorar niye giyiyorsun kardeşim bunlar yetkili kişilerce devletin belirlediği görevliler görev esnasında giyer der çıkartır. kimse hapse atmaz.
    neyse olayı fazla büyütmeyelim. söylemlerinde haklı olduğunuz yerler var itiraz etmiyorum. yapılanı savunmuyorumda. yani flaşör yapılma olayını savunmuyorum. yanlış tabi. ben o kadar pic entegrelerle veya sayıcı entegrelerle osilatör katları ile yapılmaya çalışılan devrenin çok basit olup daha az masrafla yapılabileceğini göstermek istedim.
    bunun ticaretini yapacak değilim kimseyede yapın arabalarınıza takın demiyorum. kendimde takma taraftarı değilim, ama takmayacağımda demiyorum. bir kamyoncunun eşimle yolculuk esnasında motosikletime iki santim yanımdan geçtiğinde yüreğimin ağzıma geldiğini ben bilirim. mavi kırmızı olmayan ve düz beyaz renk ile sadece karşıdan yada arkadan gelen araçlar olduğunda her zaman olmamakla beraber uyarıcı mahiyette bir dörtlü flaşör gibi hani bak yolda ben varım der gibi çalıştırılmasında bir sakınca görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 1 Haziran 2013; 18:13:34 >

• bi denesene giyipde ne yapıyorlar yakalayınca
  • beyaz flaşör yaparsan sorun yok ancak mavi kırmızı yaparsan söker alırlar aracından flaşörü.Mavi kırmızı dışıında yapabilirsin.
  • Merhaba bende model aracım için 9v pil ile çalışacak basit ama bir okadar da görsel olarak etkili polis çakarı yapmak istiyorum.
    Yer sorunu olduğu için devrenin olabildiğince küçük ve sonradan su geçirmez izoleli olacak şekilde olması gerekiyor.
    Elektronik bilgim yok tamamen amatör bir çalışma olacak, anlatıldığı şekilde dizilim ve lehim yaparım hepsi bu.
    Bu arada model araçlar için hazır yapmış olan varsa ve satmak isterse benide zahmetten kurtarmış olur.
    Şimdiden çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dryman72

Merhaba bende model aracım için 9v pil ile çalışacak basit ama bir okadar da görsel olarak etkili polis çakarı yapmak istiyorum.
    Yer sorunu olduğu için devrenin olabildiğince küçük ve sonradan su geçirmez izoleli olacak şekilde olması gerekiyor.
    Elektronik bilgim yok tamamen amatör bir çalışma olacak, anlatıldığı şekilde dizilim ve lehim yaparım hepsi bu.
    Bu arada model araçlar için hazır yapmış olan varsa ve satmak isterse benide zahmetten kurtarmış olur.
    Şimdiden çok teşekkürler

Geçen boş zamanıma geldi kenan hocamin semasini plakete bastim.
    Cok daha küçük yapılabilir tabi.İstersen senin için daha küçük bir pcb hazırlayabilirim pazartesi günü.
     polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 26 Nisan 2014; 11:21:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

quote:

Merhaba bende model aracım için 9v pil ile çalışacak basit ama bir okadar da görsel olarak etkili polis çakarı yapmak istiyorum.
    Şimdiden çok teşekkürler

Geçen boş zamanıma geldi kenan hocamin semasini plakete bastim.
    Cok daha küçük yapılabilir tabi.İstersen senin için daha küçük bir pcb hazırlayabilirim pazartesi günü.
     polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum...

Çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

• Devreyi biraz daha küçülttüm 5cmx2,5cm boyunda oldu.Çıkıştaki mosfet leri çıkarttım,sadece iki led var gerekirse led lerin bağlantı yerinden kablo çekerek ledleri farklı bir yere monte edersin.
     polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum... polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum... polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum... polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum... polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum...

• Malzeme listesi rica etsem mümkünmü.
    Başta dediğim gibi çok fazla anlamıyorum.
    Devreden gördüğüm kadarı ile entegre,led, direnç felan gerekli ama elektronikçiye habire gidip gelmemek adına sizden ricam eksiksiz malzeme listesi yaparsanız çok ama çok memnun olurum.
    Bu arada devrede baktımda 12v giriş yazmışsınız ben 9v pil ile çalıştırıcam sorun olurmu ?

• Peki öyleyse...
    1.1 adet 555 entegre
    2.1 adet 4017 entegre
    3.4 adet 4148 diyot
    4.2 adet led biri kırmızı biri mavi
    5.4 adet 1k direnç
    6.1 adet 4.7k direnç
    7.1 adet 100k yatık trimpot
    8.1 adet 10 uf 16 v kondansatör
    9.1 adet 100 nf mercimek kondansatör
    10.1 adet en küçük boy plaket.Delikli veya deliksiz hangisini yapabilirsen.
    11.Ayrıca entegreler için birer adet 8 pin ve 16 pin entegre soketi.
    Ayrıca devre 9 volt pil ile çalışabilir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

Peki öyleyse...
    1.1 adet 555 entegre
    2.1 adet 4017 entegre
    3.4 adet 4148 diyot
    4.2 adet led biri kırmızı biri mavi
    5.4 adet 1k direnç
    6.1 adet 4.7k direnç
    7.1 adet 100k yatık trimpot
    8.1 adet 10 uf 16 v kondansatör
    9.1 adet 100 nf mercimek kondansatör
    10.1 adet en küçük boy plaket.Delikli veya deliksiz hangisini yapabilirsen.
    11.Ayrıca entegreler için birer adet 8 pin ve 16 pin entegre soketi.
    Ayrıca devre 9 volt pil ile çalışabilir sorun yok.

Üstadım çok teşekkür ederim.

işi bitirince sonucu yazarım..
  • Ben bu sevda dan vazgeçip hazır almaya karar verdim. Çünkü şema okuyamiyor neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tam ve hiç bilmeyenin anlayacağı şekilde bire bir yapacağı (alıntı olmayan) bir şema ve anlatım olmadıktan sonra bu iş benim için çook zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4017 ve 555 ile yapabilirsiniz.Google a aratin bulursunuz.

• quote:

Ben bu sevda dan vazgeçip hazır almaya karar verdim. Çünkü şema okuyamiyor neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tam ve hiç bilmeyenin anlayacağı şekilde bire bir yapacağı (alıntı olmayan) bir şema ve anlatım olmadıktan sonra bu iş benim için çook zor.

http://www.youtube.com/watch?v=mM8ZwBKBaAQ&feature=youtu.be

video çektim bak bu kadar basit..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.