Şimdi Ara

polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
49.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilader oyle diyorsun, iyi guzel hosta.

bugun ozellestirilen oto muayene istasyonlarinda ayarsiz farlar hafif kusur olarak geciriliyor. o ayarsiz farlarin ne kadar tehlikeli oldugunu sende biliyorsun, anlik kor ediyor insani. ben boyle birine denk geldigim zaman paran yoksa ben verim git far ayari yaptir diyorum.

3. stop lambasi hatta ve hatta geri lambasini parklara baglamis cok insan gordum.

sen rahatina bak biz bu isin icindeyiz. belki bu uyarin direk bana degil ama, benden taraf icin rahat olsun. ben maganda degilim.

bu videoda bulunan ferrarinin cakarlari fabrika cikisi orjinalden var.(yani yasal) ve benim hazirlayacagim ledler bunun 100 de 1 i kadar aydinlatacak. istersem videodakinin 100 kat daha goz alanini da yaparim. amacim o degil.

dedigim gibi sen rahatina bak. bizde yanlis olmaz.

ferrri cakar :http://www.youtube.com/watch?v=15uOH0-QGAs

• Devre basit olduğundan 5x5 yada 5x10 delikli plaket üzerine rahatça kurabilirsiniz. Bakır plaket üzerine kurmak daha güzel olur fakat onu çizip asite atmak falan uzun sürer.
    Simulasyon programında 4017 besleme uçlarını program kendisi oto beslemiş. Siz devreyi kurarken 8 (-), 16 (+) beslemeyi unutmayın. Devre çalışmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 16 Mart 2010; 17:35:54 >
  • cok tesekkur ederim ilginiz icin, en kisa zamanda birseyler cikartmaya calisacagim.
    iyi calismalar.
  • bu devrelerin hiçbirine gerek yok bence ben mekanik olarak yapmıştım bir motor 4-5 tane ledle halletmiştim ama çok güzel olmuştu aynı amaca hizmet ettiğinden sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: [cLone]::

bilader oyle diyorsun, iyi guzel hosta.

bugun ozellestirilen oto muayene istasyonlarinda ayarsiz farlar hafif kusur olarak geciriliyor. o ayarsiz farlarin ne kadar tehlikeli oldugunu sende biliyorsun, anlik kor ediyor insani. ben boyle birine denk geldigim zaman paran yoksa ben verim git far ayari yaptir diyorum.

3. stop lambasi hatta ve hatta geri lambasini parklara baglamis cok insan gordum.

sen rahatina bak biz bu isin icindeyiz. belki bu uyarin direk bana degil ama, benden taraf icin rahat olsun. ben maganda degilim.

bu videoda bulunan ferrarinin cakarlari fabrika cikisi orjinalden var.(yani yasal) ve benim hazirlayacagim ledler bunun 100 de 1 i kadar aydinlatacak. istersem videodakinin 100 kat daha goz alanini da yaparim. amacim o degil.

dedigim gibi sen rahatina bak. bizde yanlis olmaz.

ferrri cakar :http://www.youtube.com/watch?v=15uOH0-QGAs

Bilgi icin yaziyorum. Bu videodaki ferrarinin yaptigi yasal degil. Kirmizi park flasorleri her arabada var fakat bizde herkesin yaptigi gibi seyir halinde kafaya gore bunlari calistirmak yasal degil. Kirmizi yanan sonen isiklari seyir halinde kullanma hakki itfaiye araclarina uyari yapabilsinler diye verilmis. Oda ancak yangina giderken. Itfaiye araclari bile eger yanginan gitmiyorlarsa bu kirmizi flasorleri calistiramazlar. Su ornegide vereyim, kibarlik olsun onumuzdekinin gozunu almasin diye beklerken veya karsi karsiya gelince farlari sondurmek bile yasakmis. Yani iyi niyetle bile kural disi kullanim yasaklanmis. Buyrun karayollari trafik kanunu herkese acik, okuyun.

Amerikada polis flasorleri bizdeki gibi her zaman yanmaz. Ama yandiginda bir anlami vardir. Once yoldan cekilirsiniz yani yol veririsiniz ama polis sizi gecmeyip hala arkanizdan flasor yakiyorsa bu kenara cek ve kontrole hazir ol demektir. Bizde ise flasor sabah aksam yanar yandigiyla sondugunun bir farki yoktur. Birde buna yollarimizdaki sahte polislerin normal karsilanmasinida ekleyince, bu konudaki bilincsizlige sasirmiyorum. Bizde kultur boyle.

Bana ne kadar saglam biri oldugunuzu hic anlatmayin. Burayi okuyan ve okuyacak olanlarin hepsinin saglamligini garanti ediyormusunuz ? Saglam biri onlardan banane demez. Benim ozellikle burada devre ve akil verenlere anlatamadigim iste bu.

• bizimde atölye uygulamamız vardı aklıma gelmedi değil ama o kadar fazla bir ısık alabileceğimiz malmzeme aklıma gelmedi kayan yazı yapmaya calısıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciko6189

basit uçak flaşörü baskı devreye gerek bile yok 230v direk çalısır
     polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum...

ben bu sekli anlatımı cok sevdim keske butun hepsi boyle olsa bizim gibi cömezler daha cabuk ogrenir
  • kenakord08 üstadım özellikle sizden benim bir isteğim var araç aküsünden (72 Amper 12 volt) sabit 10 Amperlik akım almak istiyorum yalnız yapacağım devre soğutuculu bir devremi olmalı yani uzun süre çalışmaya dayanması gerek çünkü aküden alacağım elektriği elektrolizde kullanacam malüm elektroliz akımı fazla çekmekte bu sabit 10 amperlik akım değerini oluşturabilirsem bir projem var onu uygulayacam. bana bu devrenin şeması lazım yardımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum kalın sağlıcakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

S.A.
    Alptekin Bey .. İstediğiniz 10 amper Sabit akım Kaynağı için bir tararım Hazırladım Umarım İşinize Yarar... Birbirinin Aynısı olan iki devre senkronize olarak çalışıyor ayrı ayrı çıkış voltajlarını aynı seviyeye ayarlayın ve daha sonra bunları hızlı diyotla birleştirin... Akım Olarakta Her bir devre 10 ampere müsaede ediyor iki tanesi eder 10 amper ... Kolay gelsin...

Kenan Hocam göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.Hemen kolları sıvıyorum. Umarım başarı ile çalıştırırım.

• o verilen ilk 4017 entegreli olan polis flaşı çalışmıyor 12v/22w lamba ucu led diyotu zor yakıo ve ledler kayan yazı gibi yanı yor, gidip gidip geliyor yarında enson verdiğiniz devreyi deniycem inşallah olur devreyi plaket siz kablolarla yaptım birde enson verilen 4017 liolan devrede kondansatör değerlei aynımı...
  • 11 ayak 1 okuyup 1 bağlamışım düzelttim gine aynı heralde benim transitörlerde bi yanlışlık var bc 237 kullandım ondan olabilirmi..
  • cengiz kardeş güzel söylüyorsun ama adamın içinde kötülük varsa gider hazır alır gider biryerlerden bulur buluşturur bunlarla uğraşmaz ben bu devreye üç gündür uğraşıyorum maksat hobi mi geliştirmek ben elektronikçi değilim ama devre yapmak onun çalıştıgını görmek süper mutlu ediyor beni 15 yıldır uğraşıyorum maaşımın çoğunu malzemelere versem zoruma gitmez bende bu hastalık gibi birşey bırakın bilgileri paylaşalım paylaşmak kadar güzel birşey yok saygılarımla
  • quote:

Polis flaşörü:

dostum verdiğin çizim yanlış(aşağıdaki çizim)
    baskı devreden çizime geçirirken birkaç şeyi yanlış bağlamışsın ve 470uf25v olan kondansatörü bağlamayı unutmuşsun.
    baskı devreye bakarak yaptım sonunda ve en kısa zamanda burada paylaşırım doğru çizimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 27 Nisan 2010; 0:18:54 >

• ewet sayın kenakord beşir99 benim amcamın oğlu dedikleri doğru beraber yaptık denedik şemada kondanstör eksik kondanstörü bağladığımızda çalıştı
  • quote:

O kondansatorü koysan ne olur koymasan ne olur ... Yanlışa gelince neresi yanlış ben de merak ettim burda bir yanlışlık yok sen ya baskıyı yada devreyi yanlış okuyorsun ... hele koy senin doğru olanını çok merak ettim... onlarca kişi bu baskıyı kullandı bir sorun olmadı sen nasıl yanlış diyorsun anlayamadım... Önce devreyi çizdim sonra baskıyı tasarladım.. senin dediğin gibi önce baskı hazırlanmadı ...

dostum bende böyle çizdim ve senin çiziminden tek farkı 470 uf kondansatör.

kendim ve bysefa adına senden özür diliyorum.zaten bysefa benim yalancım

önce çizimine göre yaptık ve transistörleri ters bağladığımız için sürekli yanan led'ler icat ettik. daha sonra tamamen söküp baskı devreye bakarak yaptık. baskı devrede transistorlerin üstü kalın çizgi olduğu içn yönünü daha net anladık ve sonunda flaşörü yapmış olduk.

tekrar özür diliyorum.
    sen doğru çizmişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: besir99

quote:

O kondansatorü koysan ne olur koymasan ne olur ... Yanlışa gelince neresi yanlış ben de merak ettim burda bir yanlışlık yok sen ya baskıyı yada devreyi yanlış okuyorsun ... hele koy senin doğru olanını çok merak ettim... onlarca kişi bu baskıyı kullandı bir sorun olmadı sen nasıl yanlış diyorsun anlayamadım... Önce devreyi çizdim sonra baskıyı tasarladım.. senin dediğin gibi önce baskı hazırlanmadı ...

dostum bende böyle çizdim ve senin çiziminden tek farkı 470 uf kondansatör.

kendim ve bysefa adına senden özür diliyorum.zaten bysefa benim yalancım

önce çizimine göre yaptık ve transistörleri ters bağladığımız için sürekli yanan led'ler icat ettik. daha sonra tamamen söküp baskı devreye bakarak yaptık. baskı devrede transistorlerin üstü kalın çizgi olduğu içn yönünü daha net anladık ve sonunda flaşörü yapmış olduk.

tekrar özür diliyorum.
    sen doğru çizmişsin

Kenan Ustanın verdiği devreler çalışır (Çalışmıyor denmesi beni çok şaşırttı kenan usta denemeden yayınlamaz bildiğim kadarıyla)bizzat birçok devresini yaptım hiç çalışmayanı olmadı Çalışmaması senin için iyi olmuştur birçok şey öğrenmissindir Çalışan baskı devrenin layout veya pdfsini ve üst fotosunu buraya koyda bizde faydalanmış olalım (armut hüş ağzıma düş hesabı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t u r g a y -- 30 Nisan 2010; 10:24:56 >

• sayı kenakord kusurumuza bakmayın .....
    Ama bir sorundaha var entegre 556 ve bd 243 biri. çok ısınıyorlar
    gine bizdemi bi sorunvar
  • tşkkürler kontröl edeyim...
  • sayın kenakord 5 erli seri bağlı 4 gurup guruplar parelel bağlı ledler araba aküsünde yanmıyor direnç mi yoksa diod mu bağlamam gerek normalde evde güç kaynagında sorunsus çalışıyor ama araçta çalışmıyor... flaşların lambalarıda aynı buşekilde 4 erli gurup halinde bağlı onlardada aynı sorun var neyapmamız gerek...
  • kesinlikle artı eksi doğru ama yanmıyor neyse artık bi yolunu bulacam
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.