Şimdi Ara

polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
5
Favori
49.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yok hocam besleme 12v. Fakat sizinde dediğiniz gibi simulasyon pek güvenilir değil. En sağlıklısı devreyi kurup avometre ile ölçmek. Bu hafta sonu bi 4017 alıp devreyi kurucam zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Mizra

Burda da paylaşalım, forumun amacı yerini bulsun...
    Uçak flaşörü:

polis araçlarındaki tepe flaşörlerinin devresini arıyorum...

Polis flaşörü:

Teşekkür ederim en kısa sürede deneme yapıcam her ikisini de

usta polis flasherindeki bazı dirençler ve kondansatörlerin değerleri görünmüoda onları bi belirtebilirmisin bi zahmet

• quote:

Orijinalden alıntı: çarşı arena

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Mizra

Burda da paylaşalım, forumun amacı yerini bulsun...
    Uçak flaşörü:

Polis flaşörü:

Teşekkür ederim en kısa sürede deneme yapıcam her ikisini de

usta polis flasherindeki bazı dirençler ve kondansatörlerin değerleri görünmüoda onları bi belirtebilirmisin bi zahmet

Alıntıları Göster
    ya bu 4017 entegere si olmadan ikitanae 555 den olmazmı..ben yozgatta yaşıyorum burda elektronik malzeme satan yer yok 556 entegresi tv tamircilerinde olurmu...saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: by sefa

ya bu 4017 entegere si olmadan ikitanae 555 den olmazmı..ben yozgatta yaşıyorum burda elektronik malzeme satan yer yok 556 entegresi tv tamircilerinde olurmu...saygılar

Alıntıları Göster
    556 entegresi , 555 in iki tane aynı entegre içinde olan halidir, incelenirse iki tane 555 ten yapılablir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt-

556 entegresi , 555 in iki tane aynı entegre içinde olan halidir, incelenirse iki tane 555 ten yapılablir .

Alıntıları Göster
    biliyormda hazır devresi olsa daha iyi olur... ginede sağol bilmeyenler için iyi oldu dediğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşım 16F84 ile Yapabilirsin. istersen google dan tarat 16f84 polis flaşörü diye. bulabilirsin. o titrekliği de potansyometre le saglayabilirsin... Kolay Gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: micro_elektronik

arkadaşım 16F84 ile Yapabilirsin. istersen google dan tarat 16f84 polis flaşörü diye. bulabilirsin. o titrekliği de potansyometre le saglayabilirsin... Kolay Gelsin

Alıntıları Göster
    İYİ AKSAMLAR ARKADASLAR..

siz ustadlardan bilgi almak istiyorum. oncelikle belirteyim : elektronik isiyle hobi olarak ilgileniyorum, havya tutmasini iyi bilirim fakat teknik bilgim pek yoktur.

yapmak istedigim :
    aracimin sis lambasindaki tek duylu 21w lik ampulun yerine yine tek duylu led ampul bagladim.(ekte resmi mevcut) bu ampulu polis araclarindaki gibi ard arda 3 defa yanip, biraz bekledikten sonra tekrarlamasini istiyorum.

bana alacagim malzemeleri ve en basit yoldan yapilisini anlatabilirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: [cLone]::

siz ustadlardan bilgi almak istiyorum. oncelikle belirteyim : elektronik isiyle hobi olarak ilgileniyorum, havya tutmasini iyi bilirim fakat teknik bilgim pek yoktur.

yapmak istedigim :
    aracimin sis lambasindaki tek duylu 21w lik ampulun yerine yine tek duylu led ampul bagladim.(ekte resmi mevcut) bu ampulu polis araclarindaki gibi ard arda 3 defa yanip, biraz bekledikten sonra tekrarlamasini istiyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaşım malzemeleri temin et resimde hepsi yazıo neyin ne oldu aynı şekilde diz baskı devre olmadan da olur bu iş...

• quote:

yapmak istedigim :

Alıntıları Göster
    Sizin tam olarak yapmak istediğiniz çakar devresi. Buyrun sizin için basit bi devre kurdum. Eğer anlamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 31 Ekim 2011; 23:02:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: by sefa
    arkadaşım malzemeleri temin et resimde hepsi yazıo neyin ne oldu aynı şekilde diz baskı devre olmadan da olur bu iş...

diyorsunda ben zaten devre okuyabilsem hic sormam dener dener bakarim. ben orda bi led, birde direnci anladim. bu isin icinde degilim. sadece hobi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senged

Sizin tam olarak yapmak istediğiniz çakar devresi. Buyrun sizin için basit bi devre kurdum. Eğer anlamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz. speed__monster@hotmail.com

benim tam olarak istedigim, bu videodaki olay.

yapan arkadas 2-3 tane mod koymus fakat ben hicbirini istemiyorum. sadece videonun basindaki yanma seklini istiyorum. pic siz bir devre olsun, basit olsun yeter.

sizin verdiginiz bu videodaki gibi mi yanacak.http://www.youtube.com/watch?v=5KTYhxcT4II

• quote:

quote:

Sizin tam olarak yapmak istediğiniz çakar devresi. Buyrun sizin için basit bi devre kurdum. Eğer anlamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz. speed__monster@hotmail.com

benim tam olarak istedigim, bu videodaki olay.

yapan arkadas 2-3 tane mod koymus fakat ben hicbirini istemiyorum. sadece videonun basindaki yanma seklini istiyorum. pic siz bir devre olsun, basit olsun yeter.

sizin verdiginiz bu videodaki gibi mi yanacak.http://www.youtube.com/watch?v=5KTYhxcT4II

Alıntıları Göster
    Benim verdiğim devre ile videodaki çakarı yapabilirsiniz. 100k'lık potlada yanıp sönme hızını ayarlayabilirsiniz. 1 düzeltme yapayım. Siz 1N4148 diyot yerine 1N4001 kullanın.

• quote:

Benim verdiğim devre ile videodaki çakarı yapabilirsiniz. 100k'lık potlada yanıp sönme hızını ayarlayabilirsiniz. 1 düzeltme yapayım. Siz 1N4148 diyot yerine 1N4001 kullanın.

rica etsem en son halini daha okunakli bir sekilde cizip ekleyebilirmisiniz.
    rakamlar tam net okunmuyor bir yanlislik yapmayalim.

verdiginizi cikti alsam malzemeciye gostersem o ne gerekiyorsa verir degil mi. birazda tarif etse ben birlestirmesini yaparim.

tesekkurler..
  • quote:

verdiginizi cikti alsam malzemeciye gostersem o ne gerekiyorsa verir degil mi. birazda tarif etse ben birlestirmesini yaparim.

Sonra ne olacak ?............
  • quote:

yapmak istedigim :

Cevap burada.

Benim anladigim bu sekilde trafige cikilacak. Anlamadigim sey polis olmayan biri, polis araci olmayan bir araca bunu takip ne yapar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur
    Cevap burada.
    Benim anladigim bu sekilde trafige cikilacak. Anlamadigim sey polis olmayan biri, polis araci olmayan bir araca bunu takip ne yapar ?

canim kardesim; ben buraya akil almak icin yazmadim, bir proje uzerine aracim uzerinde denemesini yapmak icin teknik bilgi almak uzere yazdim.

dikkat: evet polis degilim ve aracinin on panjuruna cakar lamba taktirani, polis sireni taktirip trafigi alt ust edenin plakasini ihbar ediyorum.

benim yapmak istedigim sey, aracin arka tamponundaki 21w lik ampulun yerine 5w lik (goz almasi imkansiz olan) bir ledi surekli yanik degil, yanip yanip sonduren bir devre yapmak.

hadi allaha emanet.
  • quote:

Cevap burada.

Arkadaş polis devresi istemiyor sadece beyaz led çakar devresi istiyor.

Kusura bakmayın devre şemasını sildim. Ne yalan söyliyim yenisini yapmayada üşendim. Ben size devrede kullanılan malzemeleri soldan başlayarak yazayım;
    2 adet 1K direnç
    100K potansiyometre
    10nF 63V kutupsuz kondansatör
    555 entegre
    100uF 16V kutuplu kondansatör
    4017 entegre
    3 adet 1N4001 diyot
    Ledler (o zatensizde var)
    Malzemeler pek bişey tutmaz. Bu malzemelere 2TL'den fazla vermeyin.
  • quote:

quote:

Cevap burada.

Kusura bakmayın devre şemasını sildim. Ne yalan söyliyim yenisini yapmayada üşendim. Ben size devrede kullanılan malzemeleri soldan başlayarak yazayım;
    2 adet 1K direnç
    100K potansiyometre
    10nF 63V kutupsuz kondansatör
    555 entegre
    100uF 16V kutuplu kondansatör
    4017 entegre
    3 adet 1N4001 diyot
    Ledler (o zatensizde var)
    Malzemeler pek bişey tutmaz. Bu malzemelere 2TL'den fazla vermeyin.

Alıntıları Göster
    tesekkurler senged kardesim..

kuzenim elektronik muh okuyor. ona soylesem yapar fakat, ben istiyorumki kendim ugrasayim birseyler cikarayim. hatta o diyorki lehimleyecegimiz plakanin semasini bilgisayardan cizdirelim, cok fazla atlamalar olmasin, delikleri ise ozel tig ile delelim temiz vbirsey olsun. bendede o kadar malzeme yok. acaba hazir delikli levha alsam nasil olur.

sizide fazla ugrastirmak istemiyorum fakat tam okunakli bir devre acayip isimi gorur.

sadece hafta sonlari musait oluyorum, en kisa zamanda yapacagim. eger takildigim yer olursa buradan veya, mail yoluyla size ulasirim.

ilginiz icin tesekkurler, iyi aksamlar.

• quote:

quote:

Cevap burada.

canim kardesim; ben buraya akil almak icin yazmadim, bir proje uzerine aracim uzerinde denemesini yapmak icin teknik bilgi almak uzere yazdim.

dikkat: evet polis degilim ve aracinin on panjuruna cakar lamba taktirani, polis sireni taktirip trafigi alt ust edenin plakasini ihbar ediyorum.

benim yapmak istedigim sey, aracin arka tamponundaki 21w lik ampulun yerine 5w lik (goz almasi imkansiz olan) bir ledi surekli yanik degil, yanip yanip sonduren bir devre yapmak.

hadi allaha emanet.

Size sadece su kadarini soyliyeyim, trafikte hangi tur vasitada, hangi tur renk ve sekilde aydinlatma ve sinyal isiklarinin bulundurulacagi ve bunlarin ne sekilde kullanilacagi yasa ve yonetmeliklerle belirlenmistir. Siz simdi bununla muayeneye gitmeyeceksiniz veya yolda bir polis gorunce sondureceksiniz degilmi ? Sis lambasini zaten goz alacak durumda yani sis yokken kullanmayacaksiniz.

• quote:

quote:

Cevap burada.

Iki sayfa olmus zaten kimse polis devresi istemiyor. Herkes ya bilimsel meraktan, ya model arabasina yada arkadakinin gozunu sis lambasiyla almamak icin falan istiyor. Bunlari boyle kabul ediyoruzda arkadasim ya niyeti kotu olanlari nasil onleyeceksin, buraya bir kelime yazmadan kac kisi buradan faydalandi ve simdi yollarda geziyor acaba, dusunmek lazim. Onu yapacak olan zaten bir yerlerden bulur demeyin, biz sebep olmayalim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.