Şimdi Ara

Polis arabaları neden beyaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
26.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün kafama takıldı... Polis arabaları neden beyaz? Gri kırmızı siyah filan değil? sivil otolar da vanlar da ya beyaz ya da kirli beyaz... Siyah olsa gece görevde ışıkları kapalıyken daha geç farkedilmezler mi gibi bir sürü soru var kafamda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 9 Temmuz 2009; 2:16:06 >

• görülmek için, görününce de caydırıcı olmak için...en basit sebep bu bence...
    farkedilmek istenmediklerinde her türlü araç kullanıyorlar zaten...reklamlı ticari van'lar dahil...
  • Farkedilmemek istedikleri zaman zaten sivil araba kullanıyolar.
    Beyaz olayını biri açıklarsa bende sevinirim
  • sivil otolar da ya beyaz ya da kirli beyaz :D
  • Bir sebebi vardır ama benim merak ettiğim husus İstanbul'da son 2 aydor dikkat ediyorum yeni alınan Megane sedan-Jetta-Focus Sedan hatta bazı Navara gibi araçların rengi beyaz değil;GRİ.Bunun nedenini bilen var mı?
  • misal edirne de neden gri bu durumda

birde son günlerde gözüme takılan siyah transporter "motosikletli polis" yazan araçlar var.motosikletler bunların içerisindemi tutuluyor acaba

pek bi anlamsız geldi bana mantığı nedir acaba
  • bu araçları sivil görevlerde de kullanacaklardır...
    piyasa zaten gri araba kaynıyor, görevde de siviller halkın arasına kaynayacak böylece, farkedilmeleri zor olacak...
    quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Bir sebebi vardır ama benim merak ettiğim husus İstanbul'da son 2 aydor dikkat ediyorum yeni alınan Megane sedan-Jetta-Focus Sedan hatta bazı Navara gibi araçların rengi beyaz değil;GRİ.Bunun nedenini bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 9 Temmuz 2009; 2:18:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kamuflaj desem değil..vardır bir çakallığı
  • Ancak deidğim yeni gri renkli polis araçlarının hepsinin de üstünde polis şeritleri,siren lambaları ve mavi plakaları var.Nasıl sivil kullanılabilecekler ki?
  • temizliğin simgesi
  • allah allah,enterasan...
    ben mantık yürütmüştüm...
    ama dediğiniz gibiyse garip...
    quote:

Ancak deidğim yeni gri renkli polis araçlarının hepsinin de üstünde polis şeritleri,siren lambaları ve mavi plakaları var.Nasıl sivil kullanılabilecekler ki?

not:beyaz tozu çok belli ediyordu...belki de grinin tozu ve kiri az gösterdiğini anladılar...
  • beyazın moda olucağını tahmin etmişlerdir. ne de olsa şimdilerde en şekil renk.

80 öncesinde siyahtı.
  • belki de hor kullanıldıkları için bilimum çizik vs boya ton farkı cart curt gizlemek içindir.. yoksa suçluların simsiyah hayatını gizlemek içn beyaz renk tercih edilmiyordur tahminim :)
  • Beyaz wede Siyah her markada opak renk satılan ender renklerden

Hangi araba yok ki beyazı wede siyahı olmasın renk farksız alınabilen? Birde ton farkı olayının en az olucagı renk

Mavi yapsan 1001 tonu war markadan markaya değişiyor modelden modele ama beyazla siyah iki sabit renk

Bence bu yuzden polis arabaları genelde siyah-beyaz oluyor
  • Polis araçları neden beyaz... Güzel soru.

1. BEYAZ güneş ve suni ışığı tüm dalgaboyu ile yansıtabilen ve çok uzaktan da ışıldayabilen bir renk.
    2. BEYAZ bir fon rengidir. Kitap, belge vb. beyaz kağıda basılır, fotokopi A4 beyaz kağıda çekilir, yazı için mükemmel fon rengidir.
    3. BEYAZ tarafsız bir renk, nötr, İsviçre gibi. Resmi hizmete mahsus bir emniyet aracının ihtilaflarda ayrım yapmadan hizmet vermesi gibi.
    4. BEYAZ akşamları daha iyi görünür, ayrıca beyaz renk polis araçlarındaki mavi-kırmızı ışıkları da soğurarak ayna görevi görür.
    5. BEYAZ araçlar 40 yıllık Polis Görevi hizmetini tamamladıktan sonra (Adana'da 70'li yıllardan kalma Renault'lar var) kolay elden çıkartılır.
    6. BEYAZ ve MAVİ Türk Polis Teşkilatının hizmet araçlarında İtalik Timew New Roman fontu ile beraber etkileyici bir algılama sağlıyor.

• quote:

Bir sebebi vardır ama benim merak ettiğim husus İstanbul'da son 2 aydor dikkat ediyorum yeni alınan Megane sedan-Jetta-Focus Sedan hatta bazı Navara gibi araçların rengi beyaz değil;GRİ.Bunun nedenini bilen var mı?

o araçlar kiralık. ayrıca beyaz olması bir standart meselesi. yani her markada beyaz aynı beyazdır değişmez ama diğer renklerde örneğin renault mavisi ile fiat mavisi aynı değildir. ayrıca görünür olmaktır istenen ve beyaz bu iş için en uygun renk.
  • beyaz en çok tutulan renklerden olduğu için 2. elde problem yaratmaması açısından ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STasdemir -- 9 Temmuz 2009; 10:55:44 >
  • Üzerine sticker kaplama yapılacak polis otosu,ambulans veya şirket araçları kolaylık ve görsellik açısından beyaz tercih edilir.Tıpkı ressamın beyaz tual kullanması gibi.
  • taner göde yıne dokturmus . macar polısıne bak audı tt ıle takılıyor
  • konyada yeni kasa kango gri renkde polis aracı var.resmi plakalı.
    sanırım renkden dolayı polis aracı olduğu belli olmuyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.