Şimdi Ara

KAPALI KASA KAMYONET hususi otomobile döner mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
32.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kapalı kasa camlı koltuklu kamyonet tescilli bir aracı hususi otomobile çevirmek mümkün mü.Mümkünse nasıl yapmak gerekir.Kafamda bu konu ile ilgili bigi kirliliği var.Kimisi aracın kullanma amacı değişince tescil durumu da değişir diyor.Bir kısmı ise kasinlikle olmaz diyor.Bunun kanuni bir maddesi yok mu.yardım ederseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

KAPALI KASA KAMYONET HÛSUSÎ OTOMOBİLE DÖNÜŞÜR MÜ?

Ticari bir araç olan kapalı kasa kamyonetini hûsusî otomobile dönüştürmek mümkündür. Bu işlem için gerekli prosedürler şu şekildedir:

• Araç Muayenesi: Kamyonetinizin gerekli güvenlik ve emisyon standartlarını karşıladığını teyit etmek için yetkili bir muayene istasyonunda muayene ettirin.
    • Ruhsat Değişikliği: Muayene sonrasında, kamyonetinizin ruhsatını "özel otomobil" olarak değiştirilmesi için ilgili trafik tescil bürosuna başvurun.
    • Plaka Değişikliği: Ruhsat değişikliği işleminin ardından, kamyonetiniz için yeni bir "özel otomobil" plakası tahsis edilecektir.

Kamyonet Ruhsatlı Aracı Otomobile Çevirme Ücreti

Kamyonet ruhsatlı bir aracı otomobile çevirme ücreti, aracın yılına, modeline ve bulunduğunuz ile göre değişebilir. Güncel ücretler için ilgili trafik tescil bürosuna başvurmanız önerilir.

Kamyonet Hususî Olur Mu?

Yukarıda belirtilen prosedürleri tamamladıktan sonra kamyonetiniz hûsusî otomobil statüsüne kavuşur ve "kamyonet hususî olur" denilebilir.

Kamyonet Otomobile Çevirme

Kamyonet otomobile çevirme işlemi, aracın iç ve dış görünümünde bazı değişiklikler yapılmasını gerektirebilir. Örneğin, kamyonetin yük bölümü kaldırılabilir veya yolcu koltukları eklenebilir.

Ticari Aracı Hûsusiye Çevirme

Ticari amaçlı kullanılan araçları hûsusiye çevirme işlemi, kamyonetler için uygulanan prosedürlerle benzerdir. Ancak, bazı ticari araçlar için ek düzenlemeler veya belgeler gerekebilir.

Kamyonet Hûsusiye Çevrilir Mi?

Evet, kapalı kasa kamyonetler belirtilen prosedürler takip edilerek hûsusiye çevrilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şimdi kategorizasyon kamyonet-otomobil ve ticari-hususi şeklinde oluyor. kamyonet otomobile çevrilemez. ancak ticari araç hususi yapılabilir.

ayrıca bahsettiğiniz aracı otomobil olarak kulanacaksanız arka koltuk yoksa taktırıp ruhsata işleterek kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss01 -- 9 Eylül 2010; 20:29:50 >
  • Eskiden ötv farkını ödeyerek otomobile çevrilebiliyordu ama o uygulama kalktı artık ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss01

şimdi kategorizasyon kamyonet-otomobil ve ticari-hususi şeklinde oluyor. kamyonet otomobile çevrilemez. ancak ticari araç hususi yapılabilir.

ayrıca bahsettiğiniz aracı otomobil olarak kulanacaksanız arka koltuk yoksa taktırıp ruhsata işleterek kullanabilirsiniz.

araçta koltuklar tam.camlar açık yani otomobil olanlarla aynı.değişir mi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semazents -- 10 Eylül 2010; 17:57:52 >
  • 2005 den önce mümkündü proje ile birlikte aracın sıfır alınırken düşülen mtv sini de ödeyerek kamyoneti otomobile çevirmek mümkündü. Ancak yönetmelik değişikliği ile bu uygulama kalktı. Şimdi yalnız ticari aracı hususiye çevirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss01

2005 den önce mümkündü proje ile birlikte aracın sıfır alınırken düşülen mtv sini de ödeyerek kamyoneti otomobile çevirmek mümkündü. Ancak yönetmelik değişikliği ile bu uygulama kalktı. Şimdi yalnız ticari aracı hususiye çevirebilirsiniz.

teşekkür ederim.
  • Ticari aracı otomobil yapmak anladıgım kadarıyla ticariyi satıp otomobilini almakla oluyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: agrilion

Ticari aracı otomobil yapmak anladıgım kadarıyla ticariyi satıp otomobilini almakla oluyor...

Kısacası devlete göre; al-sat, ekonomiye can kat oluyor :D
  • peki birşey sorabilirmiyim
    aracım ford fiesta van 2006 model ve ruhsatta kapalı kasa kamyonet hususi yazıyor.. aracı bana satan kişi ticariden hususiye çevirmiş fakat kamyonet olarak bırakmış. benim anlamadığım ticari olsada aynı sigortayı ödüyorum hususi olsada az para deil yaa 850 lira.. birde üstüne hususi yazmasına ragmen heryıl muayene yaptırmak zorundayım sırf kapalı kasa kamyonet yazıyor diye iki yılda bir olması gereken muayene heryıl olacakmış.. yani adam değiştirmiş hususiye ama birhalta yaramamışşş.. bunuda bana tabiri caizse kakalamış oldu... Lütfen bana yardımcı ollun bunun bir çaresi yokmu yaa iyice kafam çorba oldu devamlı para ödüyorummm çıldırcam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysen

peki birşey sorabilirmiyim
    aracım ford fiesta van 2006 model ve ruhsatta kapalı kasa kamyonet hususi yazıyor.. aracı bana satan kişi ticariden hususiye çevirmiş fakat kamyonet olarak bırakmış. benim anlamadığım ticari olsada aynı sigortayı ödüyorum hususi olsada az para deil yaa 850 lira.. birde üstüne hususi yazmasına ragmen heryıl muayene yaptırmak zorundayım sırf kapalı kasa kamyonet yazıyor diye iki yılda bir olması gereken muayene heryıl olacakmış.. yani adam değiştirmiş hususiye ama birhalta yaramamışşş.. bunuda bana tabiri caizse kakalamış oldu... Lütfen bana yardımcı ollun bunun bir çaresi yokmu yaa iyice kafam çorba oldu devamlı para ödüyorummm çıldırcam..

Bu konuda bilgi edinebildiniz mi? Mesela 1. köprüden geçmesi için hususi mi olması yetiyor mu, otomobil mi olması gerekiyor? ya da ikisi birden mi olmalı..

• Arkadaşım kamyonet, kamyonettir. Hususi ticari ayrımı sana sadece K belgesi SRC belgesi gibi evraklardan kurtarır. Onun dışında muayene periyodu, köprü vs aynısı geçerli. Ayrıca ticari komyonet ruhsatta hususi yazınca otomobil olmaz, olamaz da... Mevzuat açısından kamyonetler otomobile dönüşemiyor
  • eyvallah..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.