Şimdi Ara

PLEX Kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar... Plex kullanıcılarını bir başlık altında toplamak için bu konuyu açtım. Türkçe olarak bazı şeyleri bulabilmemiz zor olabiliyor. O yüzden bu başlık altında birbirimize yardımcı olabileceğimizi düşündüm.

    Ben Apple TV 4 ve QNAP HS-251 ile Plex programını kullanıyorum (son zamanlarda sıkıntılar olsada).Daha önce Mac mini ile kullanmıştım. Bu cihazlar hakkında bilgi isteyen olursa yardımcı olmak isterim.



  • Konu hort :)=
  • Konuyu ikinci kez hortlatmış olacağım ama, plex e m3u listesi ekleyebilen var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_1907

    Konuyu ikinci kez hortlatmış olacağım ama, plex e m3u listesi ekleyebilen var mı ?

    kanallar kısmında bunu eklersen, ekleyebilirsin

    https://github.com/Cigaras/IPTV.bundle
  • plex kullanan kisi sayisi boyle bir foruma gore az sanirim yada baska 1 konu var ben mi bilmiyorum ,

    bu arada media server kiralayip filmlere ve dizilere buyuk arsivlere plex uzerinden ulasabiliyormusuz ama nasil olucak bu konuda fikrim yok ve kim uzerinden
  • Samsung smart televizyonda Plex kullanıyorum. Türkçe karakter sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

  • Uzantı önünde tr yazarsan faydası olabilir. Yada plex içerisinde farklı uygulamalar yükleyerek yada plex içerisindeki opensubtitle uygulamasını kullanarak sorunu çözebilirsiniz.

  • Nedir bu plex?
  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    Medya sunucusu. En basitinden PC, HDD, NAS, vs., içerisindeki video dosyalarınızı TV, telefon, vs., den oynatmanıza imkan sağlıyor. Örneğin PC'ye plex media server programını kuruyorsunuz TV'ye, telefona, vs., de plex uygulamasını yükleyip içeriklerinizi seyredebiliyorsunuz.

  • mertvontrier kullanıcısına yanıt

    Altyazı dosyasını not defterinde açın, farklı kaydete tıklayın, kodlama biçimini UTF-8 veya BOM ile UTF-8 olarak değiştirip kaydedin. Altyazı isminin sonuna .tr eklerseniz plexde dili türkçe olarak algılayacaktır. Bu aşama çok gerekli değil ancak ben tüm altyazılarıma bu iki aşamayı yapıyorum.


    Yeni çıkan filmlerde kodlama genelde UTF-8 oluyor ancak eskilerde ANSI şeklinde yükleniyor.

    Alternatif olarak Plex'de altyazıları uygulama içinden direkt bulursanız opensibtitles dan çekiyor. Bu zamana kadar opensubittles dan çektiğim altyazılarda karakter sıkıntısı çıkmadı.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    yani bu izleyeceğiniz film diz vs sizde, sizin harddisklerinizde oluyor fiziksel olarak. bu plex ise farklı platformlardan bu film dizilerinizi izlemenize olank sağlıyor. yoksa netfilix, amazon prime vs gibi kendisi depolamıyor. bu şekilde mi?

  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    yani bu izleyeceğiniz film diz vs sizde, sizin harddisklerinizde oluyor fiziksel olarak.


    @timucinpusat Evet, genellikle bunun için kullanılıyor. PC'deki hard disk, harici HDD, NAS cihazı, vs,. Arşivinizdeki içeriklere daha düzenli ve hoş görünsün diye kapak resmi, fragman, vs., de ekliyor. Bu özellik için Plex'te klasör oluştururken diziyse dizi, film ise filmi seçmeniz lazım.


    Alıntı

    metni:
    yoksa netfilix, amazon prime vs gibi kendisi depolamıyor.


    Kendisi depolamıyor diye biliyorum.

  • selam.andoroid box a bağladığım 2tb diskteki filmleri Plex e nasıl tanıtabilirim .? başka bir pc ye bağlı filmlerimi gosteriyor fakat direkt box a bağlı diskte ki filmleri nasıl kitağlığa ekleyebilirim bilen var mı ?

  • caution C kullanıcısına yanıt

    Öncelikle Android Box'a bağladığınız diskin ev ağında görülebiliyor olması lazım. Yani mesela bilgisayarınızda Windows'da ağ bölümünde box'ı görüyor musunuz? Eğer orada görüyorsanız Plex'e de gösterebilirsiniz.


    Android Box'ın içinde, bağlı disklerin ağda keşfedilebilir olması ile ilgili bir ayar olması lazım. Nvidia Shield için söyleyebilirim, ama sizin modelde farklı bir ayar olabilir.

  • lazzaro L kullanıcısına yanıt

    Merhaba benim cihazda Nvidia Shild pro .. usb den diski taktım Plex in arayüzünü beğendiğim için filmleri buradan izlemek istiyorum ama sanırım disk ağa bağlı olmadığı için plex in mantıgına ters...izlemem mümkün mü?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caution -- 3 Mayıs 2023; 21:10:19 >
  • caution C kullanıcısına yanıt

    Plex Media Server'ı Nvidia Shield Pro'ya kuracaksınız. Hatta zaten cihazın fabrika ayarlarında Plex yüklü olarak geliyor (yoksa da Play Store'dan indirebilirsiniz). Plex'i kurduktan sonra kitaplık ayarlarını bilgisayardan yapacaksınız.


    Birkaç faydalı link göndereyim:


    Nvidia Shield'da Plex Media Server kurulumu


    Kitaplık oluşturma





  • lazzaro L kullanıcısına yanıt

    teşekkürler bakayım bugün.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    anlaşılmıştır. teşekkürler.

  • Merhaba . Daha önce shild pro cihaza bağlı diskteki filmleri izleyebiliyordum. bilgisayara geçince server shild pro olarak gorunuyordu. Nasıl olduysa tv değiştirince ayarlar bozuldu. tekra plex kurdum kullanıcı adımla giriş yaptm. pc ye geçtim fakat aynı ağda olmasına rağmen pc de sadece server olarak bilgisayar gorunuyor bu sefer shild pro gorunmuyor. dolayısı ile shild pro ya bağlı diskteki filmleri kitaplığa ekleyemedim . shild cihazı tekrar pc de nasıl server olarak gorebilirim ? (bu arada pc den ağ bağlantısı ile cihazın icindeki dahili ve harici disklere ulaşıyorum )

  • caution C kullanıcısına yanıt

    Shield'a server kurup oraya da giriş yaptınız mı?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.