Şimdi Ara

PLAZMA ARZUMU YIKAN YANSIMA SORUNU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kafama koymustum plazma alacaktım çünkü plazmanın tepki süresi 0-1 saniye , siyah daha siyah, film daha iyi , sd yayın daha iyi vs vs...

Ama geçen gün tanık oldugum olay beni sok etti. Plazmalar ayrı kösedeydi LCDler ayrı kösedeydi plazmaların yanına gittigimde kafamın bir suretini ekranda görüyordum LCDlerin yanına toplanmıs insanların yanına gidip baktıgımda kafa suretimin olmadıgını farkettim.

Yani lcd de pencereden gelecek günes ısıgının ya da evde yanan lamba isigini ve o isikla diger nesneleri görme olasiligı yok..

Plazmalarda ise bu vardı ve bu beni biraz sok etti cünkü oturma odamda iki tane pencere var ve ikiside günes alıyor...

Ve tepki süresi 2 saniye ve asagisi yeni lcdlerin gelecegini ögrendim ama onlar gelince de pahalı olacaklardır biraz..

Kafam daha karıstı..

Ben olayı fazla mı abarttım yoksa emin de degilim plazmalar ne kadar yansıtıyordu ama lcd yansıma olayının olmadıgını görünce vay be dedim yani...

Yani pionneer kuro bile almayı düsünen ben bir anda plazmadan sogudum...

Bu yansıma olayı hakkında tecrübesi olan arkadaslar ne diyecek acaba.

Simdi oturup ekranda arkamda pencere önde bir kelle izlemek istemiyorum..

Böyle bisey olurmu?

• Ya da koyu renk perde alacagız plazma askina...
  • ışığı çok ama çok az yansıtan bir plazma var ama oda sen alırmıısn bilmem panasonic TH-42py70 ve py700 bu iki plazma ışığı yansıtmaz
  • emin olun ki magaza sartlarindaki o sorun evlerde pek hissedilmiyor

birebir ayni endise ile 1 hafta evvel mali kurdum eve .. hic bu sikinti ile karsilasmadim , ki bizim evde perde yoktur .. ona ragmen
  • Kuzey cephe ise sorun olmaz ama güney cepheli evlerde yazın mutlka yansıma sorun olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertali

Kuzey cephe ise sorun olmaz ama güney cepheli evlerde yazın mutlka yansıma sorun olur..

Dostum bunu güneşin az alınmasına dayanarak mı söylüyorsun? Eğer öyleyse ben yaşadım. Çünkü benim ev kuzey cephe bırrr...

Bu arada bu yansıtma oranı çok ciddi bir sorun ama jujuuu arkadaşıma da katılıyorum, plazma ya da lcd alıp evde izleyenler dükkandaki görüntüsü ile hiç benzerlik olmadığını - pozitif yönde - söylüyorlar.

Saygılar, selamlar...

• valla arkadaslar ben hep aksamları tv ızlıyorum (genel olarak) bu yuzden ben yansıma fılan gormuyorum neyse bır cozum bulmak gerekır sonucta tvnın sucu da degıl nede olsa cam... azda olsa yansıma olur bence konumu mumkun mertebe tv ye gore ayarlamak gerekır yanı tv her seyın merkezi olacak salonda....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    plazma tv siyah görüntü sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • plazma doğru yansıtır ama ev ışığında fazla yansıma olmaz lcd de parlak verir renkleri o yüzden plazma daha doğaldır
  • plazmada arka tarafta lamba vs. varsa ekranda onun yansımasını görme ihtimaliniz yüksek, hele takıntılıysanız bir süre sonra gözünüz hep o yansımaya kayıyor. Ben bir maç boyunca hep lamba seyrettim ordan biliyorum :)
  • aradaşım sadece yansıma sorunu yüzünden plazmadan vazgeçmek zorunda diğilsin 42py70 veya 42py700 modellerinden birini tercih edebilirsin bu iki modelde yansıma sorunu yok denecek kadar az fiyatları da son kanpanyalarla baya uygun artı panasonic
  • LCD leri gorunce senelerce kullandigim tuplu televizyonum aklima geldi. Onlarin ekranlarida yansitma yapiyor. Ama hic dikkatimi cekip rahatsiz olmamistim. insan alisiyor. Alistigini da daha iyisi cikinca farkediyor.
  • Abi devir lcd devri.Sony ve Philips gibi dev markalar artık plazma üretmiyor.Bu da referans olsa gerek diye düşünüyorum.
  • Yahu nedir şu yansıma hastalığı anlamış değişim 2006 dan beri plazma kullanıyorum, yansıma olsa bile 1-2 saniye içinde o yansımayı gözünün algılaması zaten mümkün değil, gözün odaklanamaz zaten...

Gece ışığın adam gibi yerdeyse hiç bir şekilde yansıma görmezsin...

Saçmalıyosunuz şok oldum filan diye başka bişey değil...
  • Beyler
    Paneller yapıları gereği zaten cam esaslı olduğu için(kurşunlu-kurşunsuz) bir şekilde PDP veya LCD,mutlaka yansıma yapacaktır!
    Bundan dolayı üreticiler gerek cam olmasının getirdiği "dayanıksızlık" sebebiyle ve kısmen rekleksiyonu önlemek için,cama kaplama yaparlar!
    örneğin bazı panellerde kötü kaplama yapıp,tekme atsan kırılmaz hale getirebilirler!!!
    Onun için bir kere paneli korumak ve güçlendirmek gerekmektedir,dolayısıyla üreticiler bu arada contrastı ve geçirgenliği bozmadan çeşitli
    materyaller ile bu kaplamaları yapıyorlar vede yapılmaya devam edecektir!!

Bu arada Panny nin 2008 model PDP leri(PZ8xxler) "Lead-free"(kurşunsuz)paneldirler,ancak dayanıklılığı arttırmak için cam kaplama konmuştur!böylece panel ön yüzeyini
    daha kolay temizleyeceksiniz(cam gibi sileceksiniz!)

Örneğin;OLED panellerin bir gecikme sebebide budur,yani panellerin çok dayanıksız olması!!!(ömür ve kullanılan parçaların kalitesiz ve dayanıksız olmasıda diğer sebeleridir!)

Size bir başka örnek vermek istiyorum;(bunu aylar önce yine yazmıştım yine yazıyorum)
    Samsung tan "Sodium" paneller!!!
    veya "Soda-Lime" panelde diyorlar buna!

Bu panel bildiğimiz normal özel üretim cam panel değildir ve bildiğiniz "adi pencere" camından yapılmıştır!!
    LCD lerin hala pahalı olması,kullanılan teknoloji itibarıyla daha iyi resim verebilmesi için özel bir cam dan yapılması gerekmektedir.
    Normal panel üretiminde "Sodium" düşük düzeyde kullanılıyor>>sebebi ise ışığı tutması!!!!+dana ince tabaka LCD panel üretimine olanak tanıması gibi!

Bu yeni kullanılacak teknikte radikal panel değişkliği olacaktır.
    İşte bunun ilk örneğini Samsung tan gördük;üretilen bir prototip panele(Monitör)>>19" lik ebatı(SXGA) vardır,modelin adıda "Double Soda-Lime"
    Bu panel adi pencere camından üretilmiştir!!böylece Samsung bir devrim yaratmıştır panel teknolojisinde!
    Samsung a göre görüntü kalitesi aynı klasik normal LCD paneller gididir.

Klasik TFT-LCD panellerde ise Sodium ve Alcali maddeler ihtiva etmeyen camlardan üretildiği için maliyet yükske olmaktadır!ama bu durumda adi pencere
    camından üretilebileceği ispatlanmış oldu!
    Adi cam ise Sodium ludur.Bu da ciddi bir panel fiyatı düşüşü getirecektir.

Samsung un bu paneli(5Gen.)LCD TV lerde ne zaman uygulanacağı şimdilik belli değildir,bir tahmine göre 2008 sonları olabilir.
    ------------------
    Bir diğer önemli bigide şudur arkadaşlar,
    Panel TV ler(PDP/LCD) yapıları gereği ortam ışığına çok duralı olup,ön yüzeyinin size yansıma olarak gelmesi çok doğaldır!
    dolayısıyla mutlaka panel kullanılacak ortam,evlerden hareket edersek,özel aydınlanmalı ortam olacaktır!!!bundan kaçış yoktur!
    Siz normal Salona,heleki bazı evlerde pırıl pırıl aydınlık bir ortamda,işiniz hayli zor olacaktır!kaliteli bir görüntü almanız mümkün değildir,şöyleki>>
    bu ortamda birde gece karanlığı sebebiyle bu sefer günüz aydınlanması gidipte lambalar yanınca bütün paneldeki default değerler bile olsa
    görüntü sürekli size farklı gelecektir!

not:Türkiye de olmayan(sadece USA ve İngiltere de olan "professional calibration")bir uygulamada bile bu işi yapan uzman,odayı normal bir aydınlanma
    konumuna getirip>>en önemlisi yansımayı önlemek için! ayarları buna göre yapıyor,siz şayet bu ayarı değiştirirseniz,tam profesyonel yapılan ayar bozulacaktır!

Panel yansıması insan gözüne etki ettiği gibi,siz oturduğunuz yerden günün iki bölümüne göre contrast/brightness değerlerini farklı algılayacaksınız!!

Konu fazla uzamadan tamamlarsam,bu işin uzmanları panel için,evde standart bir sabit aydınlanma istiyorlar!!bu elbette pratikte mümkün değildir hatta imkansızdır!
    Onlara göre panel aynen karanlık odalarda,projection sistemler gibi izlenmelidir tadına varmak için!!

İşte size sıkıntı olarak gelen birinci sebeb "yansıma"ikincisi ise ortamın uygun olmayan aydınlanma sistemidir,panel bir standart CRT gibi değildir ve onun gibi izlenemez ki
    CRT ler bile kötü yansıma yaparlar özellikle lambalardan,bunuda zamanında kısmen/tamamen Sony-Trinitron tüpler önlemişti,ama CRT lerin ışık üretim sistemleri
    farklı olduğu için aydınlık ve parlak ortamlarda bile panellere göre çok daha sağlıklı çalışırlar!

Evlerinizde şayet CRT ler varsa sakın atmayın bunları,bugün USA da insanlar çok ciddi olarak CRT ye döndüler,üstelik evlerinde 3-5 panelde olsa!!!

Selamlar

• bende 107 phılıps 42pf 5331 plazma var,yansımadan hiçte şikayetçi değilim...
    sd yayın izliyecekseniz kesinikle crt...birileri sd tv yayını izlemek amacıyla neden 3-4milyar verip panel alır hala anlayabilmiş değilim,hele hele plazmaneysede ben sd izliyecem deyip eve 107ve üstü lcd alıp o görüntüye insanlar nasıl tahammül eder inanın anlaşılır gibi değil...(sakın kimse alınmasın arkadaşlar ama resmen çamur gibi yaa)
    arkadaşlar kendimizi kandırmayalım,lcdden hiç bahsetmiyorum plazma bile sd yayınlarda crtden daha iyi değil....
    crtler bazı yönleriyle lcd ve plazmalardan hala üstün...ben dvdlerimi 82crtde izliyorum,sadece hd kaynakları ve animasyon dvdlerini plazmada.....hd yayınları gösterebilmeleri-estetik olmaları ve renk üretimi konusundaki üstünlüklerinden başka hiçbir konuda paneller crtden daha iyi değil.(crtler daha doğal,daha gerçekçi,daha siyah,kusurları çok iyi bertaraf ediyor,daha akıcı)
    ..lcd ve plazmalar bence şunlar için alınmalı-hddisk(hddvd,bluray)-hd oyun-hd yayın.......lcd ve plazma konusunda tercihim(her ne kadar üst seviye lcdler plazmalara yaklaşmışta olsa)keeesinlikle plazma....
    heee eğer benim amacım çook çok iyi hd kaynak diyorsanız o zaman olur plazma ve lcd....sd için bence mutlaka crt...saygılar

• Sırf tepki süresi uzun olduğu için LCD TV almaktan vazgeçiyorsan hata yaparsın. 8ms tepki süreli Bravia 32V2000 kullanıyorum. Hareketli görüntülerde hiçbir sıkıntı yok. Plazmayı boşver. LCD al.

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

Arkadaslar kafama koymustum plazma alacaktım çünkü plazmanın tepki süresi 0-1 saniye , siyah daha siyah, film daha iyi , sd yayın daha iyi vs vs...

Ama geçen gün tanık oldugum olay beni sok etti. Plazmalar ayrı kösedeydi LCDler ayrı kösedeydi plazmaların yanına gittigimde kafamın bir suretini ekranda görüyordum LCDlerin yanına toplanmıs insanların yanına gidip baktıgımda kafa suretimin olmadıgını farkettim.

Yani lcd de pencereden gelecek günes ısıgının ya da evde yanan lamba isigini ve o isikla diger nesneleri görme olasiligı yok..

Plazmalarda ise bu vardı ve bu beni biraz sok etti cünkü oturma odamda iki tane pencere var ve ikiside günes alıyor...

Ve tepki süresi 2 saniye ve asagisi yeni lcdlerin gelecegini ögrendim ama onlar gelince de pahalı olacaklardır biraz..

Kafam daha karıstı..

Ben olayı fazla mı abarttım yoksa emin de degilim plazmalar ne kadar yansıtıyordu ama lcd yansıma olayının olmadıgını görünce vay be dedim yani...

Yani pionneer kuro bile almayı düsünen ben bir anda plazmadan sogudum...

Bu yansıma olayı hakkında tecrübesi olan arkadaslar ne diyecek acaba.

Simdi oturup ekranda arkamda pencere önde bir kelle izlemek istemiyorum..

Böyle bisey olurmu?

• Hepimiz neredeyse çalışan insanlar olduğu için genellikle geceleri televizyon izliyoruz eğer buda çok büyük bir etken olacaksak arkadaşlarında dediğin gibi PY veya PZ serilerinden bir model bakabilirsin eğer cebini yakmayakcaksa :)
  • Muro'nun dedigi gibi
    nalet olsun bu icimdeki plazma sevgisine !

Dostum, insanlar ne masraflar yapiyorlar
    perde onun yaninda cok ucuz kalir
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

Ya da koyu renk perde alacagız plazma askina...
  • arkadaşım bende pioneer kuro var. yansıma yaptığı söylenen bir panele sahip. ancak ben bir kaç kez sabah izlerken yansıma hissettim. akşam en ufak yansıma farketmiyorum. panasonic viera py70-700 modelleri yansıma yapmayan hem de full hd paneller; ancak onlar fullhd olmasına ve full hd olmayan kuro ile aynı fiyat olmasına rağmen kuroyu tercih ettim. panel parlaklığı renkleri daha canlı gösteriyor kuroda, panasonic de ise mat. arkadaşım bu arada ben kurodan fazlasıyla memnunum şu an için. çok güzel ve şık bir tv. almayı düşünmüyorsan kaçırma derim..
  • Plasmaların çoğu, gündüz doğrudan güneşi alan odalarda kesinlikle yansıma yaparlar. Geceleri, yukardan aşağıya olan aydınlatma sistemlerini belli açılardan gösterebilirler. Geceleri o kadar rahatsızlık vermez. Ancak genel anlamda sırf "ışığı yansıtıyor" diye plasmadan vaz geçmek mantıklı gelmiyor bana.
    Her 2 odada da plasma kullanan biri olarak, gündüzleri rahatsız olmayı önlemek için, perde altına rulo şeklindeki stor perde kullanıyorum. Perde rengine uygun olması durumunda hanımlar şikayet etmiyorlar. Bilginize.
    Yansıma önleyen ekranı bulunan Panasonic PY70,700 model plasmaları ise özellikle diğer (örneğin PV70) plasmalarla test etmenizi öneririm. Yansımayı önlemişler ama parlaklık ve kontratsttan biraz ödün vermeniz gerekiyor. Malum, her kazanç bir kaybın karşılığıdır. Bana göre plasmalardaki görüntü, panele konulan film tabakası nedeniyle vasatın altında kalıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.