Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (7343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hystaspes , OldGamers86 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 22 Misafir (4 Mobil) - 20 Masaüstü4 Mobil
5 sn
146.858
Cevap
322
Favori
5.502.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 73397340734173427343
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çıkan oyunda sıkıntı yok ama yalan söylendi o dönem. Ve oyunun son halini alması seneler sürmesi de var. Büyük mesele bu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Konsol kullanıcılarını dolandırdılar başka açıklaması yok.Ben düz Ps4 için almıştım oyunu arkadaşlarla party chat sohbet ederken geri sayımı yaptık oyun menüye geldi hepimiz uzunca sövdük oyunun menüsü bile 360p falandı sanırım.Ben oyunu o haliyle bitirdim ama sayısız bug,360p hallice çözünürlük 10-30 fps arası dalgalı performans ve her 30 dakikada bir crash yiyip oyundan atması konsolun donması yani olabilecek en kötü deneyim sürekli güncelleme geliyordu ama birşey çözülmüyordu.Oyunun şuan olduğu hali ve ilk konsol versiyonu arasında çok fazla fark var.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JePinkman

Fps olduğu için katlanamayıp hep bıraktığım oyun

Yegane almama sebebim. Fütüristik Grand Theft Auto tarzı bir yapım birinci şahıs yapıda zerre cazip gelmedi.

Bu kadar dış görünüş özelleştirme seçenekli en azından kısmen RPG denebilecek bir oyunda üçüncü şahıs seçeneğinin olmaması zaten ayrıca bir acayip. İnternette birçok yerde değişik ama sanki yapay zekada üretilmiş gibi karakter tasarımlarına denk geliyorum ve bunlar Cyberpunk 2077'nin çıkıyor. Ama oyunda üçüncü şahıs bakış açısı yok, benim için durum çok büyük soru işareti. İnsanların birinci şahıs bir oyunda o kadar detaylı karakter tasarlamakla uğraşmayacaklarını varsaydırıyor.

Birinci şahıs bir oyunda bence animasyonlar kısıtlanmakta veya yakın dövüş çirkin durmakta. Millet muhtemelen oyunu oynamıyor ama karakter tasarlama motoru olarak oyundan faydalanıyor.

Bu oyun bir de ilk çıktığında yerden yere vuruldu. Ama aradan geçen yıllarda toparlaması ve şimdi başarılı addedilmesi tuhaflığı daha da katlıyor.

Bu niye bu kadar sürreal ve acayip bir yapım hakikaten?  Millet ne buluyor?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• CP77 oyun hayatımdaki en büyük dolandırıcılıktır, vaktinde öğrenci halimle sırf Geralt'a saygımdan ve çok iyi bir oyun geliyor yalanından dolayı oyunu o dönem 250lira ile biriktirdiğim paranın hatırı sayılır bir kısmı ile ön sipariş almıştım.

Baya baya npc olmayan trafiği olmayan polisi olmayan yabanında tek bir olayın dönmediği yapay zekanın sıfır olduğu bugların grafik hatalarının olduğu sürümünü 40 50 saat oynadım ve bitiremedim bıraktım dayanamayıp.

Yıllar sonra sistem denemek için indirdim gene 5dk dayanamayıp iğrenip çıktım. Şimdi isterse dünyanın en iyi oyunu olsun bir önemi yok.

• O değil de bellek fiyatları ne olmuş öyle. Düzgün 2x16 DDR5 ram'lar 17-20 bin lira aralığına fırlamış. Konsol fiyatları ile yarışır hale gelmiş neredeyse. Benzer şekilde GPU fiyatlarına da zam geliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 27 Kasım 2025; 19:2:33 >

Kripto para zamanı mining furyası başlayınca gpu stokları dibi görünce de böyle olmuştu. Şimdi de Ai furyası yüzünden aynısı ramler için oluyor. Bu zamanla konsollara da yansıyabilir. Onların da ram maliyetleri artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 27 Kasım 2025; 19:59:52 >

İçerisinde dram veya nand yongaları bulunan elektronik ürünler fiyat artışlarından etkilenecek kaçınılmaz olarak. Oyun konsolları, ekran kartları, SSD'ler telefonlar, TV'ler... skala çok geniş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 27 Kasım 2025; 20:55:17 >

Evet Pc'ye özel gibi sevinen arkadaşlar var da çeşitli ürünlerde hepimizi etkileyecek bu. Bizde etkisi daha da fazla olur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 27 Kasım 2025; 20:58:38 >

07.07.2024 tarihinde aldığım ram'lerin fiyatı

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

Güncel fiyat

Şaka gibi.

Nintendo Switch 2 | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4
  • Clair Obscur'un Golden Joystick'de aldığı oy oranları. Ezip geçmiş. TGA'da da benzerini yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Kasım 2025; 2:8:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu emülasyonların önü bayağı açık. Şuan android'de bile gamehub veya winlator ile 8-10 senelik oyunlar dönemin konsollarından daha iyi oynanıyor. Ufacık telefonda GTA 5, witcher 3,shadow of mordor,ori filan gibi oyunlar 1080p 60 fps oynanabiliyor native olarak. Ge force now filan gibi cloud değil yani bayağı telefonun kendi donanımı üzerinden.Şaka gibi ama gerçek. Bu bahsettiğim en üst seviye android cihazlar tabi. Bir de gerçek bir android portu yapsalar demek ki bayağı iyi oynatacak yani. Hatta üst seviye telefon donanimlarının steam deck'ten filan daha güçlü olduğu söyleniyor. Kısacası bu emulasyonlar sayesinde ileride bütün her şeyimizin tek bir paket şeklinde telefonda olacağını düşünüyorum. Hem bilgisayarın hem telefonun hem de konsolun cebinde olacak yani laptop bile taşımaya gerek kalmayacak bence. Hatta windows phone bile geri döner belki teknoloji çok ilerledi , telefon işlemcileri desktop cpu'larla yarışıyor neredeyse, hem telefon hem bilgisayarını cebinde birlikte taşıma ,istediğin zaman dock moduna alıp monitör klavye bağlayabilme fikri bayağı hoş geliyor bana. Konu dışı oldu biraz ama emülasyonları takipteyim bu aralar o yüzden fikrimi paylaşmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MisterX06 kullanıcısına yanıt

geçen burada bir mürit heyecanlı bir şekilde paylaşmıştı kullandığı çöp konsolda ram yok sanıyor  

şu listeden 1. olamıyorsa zaten ayıp valla [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• steam decki xbox tam ekram modunu yukledim guzel bir deneyim oldu. her pc’yi neredeyse birer konsola donuştürecek bu program , ilerideki satin alim tercihlerini baya etkiler.

Çok şey biliyormuş gibi görünüp bir şey bilmeyenlerden. Süslü süslü cümlelerle yazıyor ki "hmm bu adam biliyor" diyenler olsun.

Ben de böyle düşünüyorum. O kadar karakter tasarlıyorum, customization yapıyorum ediyorum. O karakteri görmem lazım oynarken. Yoksa keyif dibe düşüyor. Bazen de oyunun konsepti gerektirdiği için değil kolay olsun diye fps yapıyorlar. Hem görüş açısından dolayı performans daha iyi oluyor, hem uğraşman gereken animasyon işleri azalıyor. Tps yapsan attığı adım, koşma şekli vs. hepsi ile uğraşman lazım. Doom tarzı shooter oyunlar dışında fps sevmiyorum ben. Bu fps / tps olayı bence ileride bir "accessibility" ayarı gibi olacak. Çünkü motion sickness gibi sebeplerle de fps oynayamayan çok insan var. Bu aralar arttı zaten böyle fps olan oyunlar tps seçeneği de sunuyor. Temelde bir kamera seçeneğine dönüşecek ileride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Kasım 2025; 9:58:30 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.