Arkadaslar kendi tecrubemi soyle anlatıyım, webden rast gele buldugum bir amerikan adresle PSN'e kaydolmustum. Cumartesi günü burdaki master card hikayesi üzerine MK'ı alayım dedim. Adımı soy adımı ve kredi kartı bilgilerimi girdim, daha sonra adres istediğinde hali hazırda getirdiği adres ile hiç bir oynama yapmadan next dedim ve oldu. Master cardın olup visanın olmaması cok sacma ama sonuc ortada :)
Daha senden 2 mesaj üstte onu söyledim zaten okuyan yokki arkadaş.
arkadaşlar ya ben de UK diye kayıt oldum ve bonus cardla denedim. Master card olmasına rağmen işe yaramadı. Bir de arkadaşlar bu PS3 store için açtığımız hesabı iptal edebiliyor muyuz? Ben UK'den aldığımı iptal edip amerikadan almayı düşünüyorum. Şu anda zaten bir Türkiye bir de UK var. Bir üçüncüsünü daha alırsam bir sakatlık çıkar mı?
quote:
Orjinalden alıntı: jason bourne
arkadaşlar ya ben de UK diye kayıt oldum ve bonus cardla denedim. Master card olmasına rağmen işe yaramadı. Bir de arkadaşlar bu PS3 store için açtığımız hesabı iptal edebiliyor muyuz? Ben UK'den aldığımı iptal edip amerikadan almayı düşünüyorum. Şu anda zaten bir Türkiye bir de UK var. Bir üçüncüsünü daha alırsam bir sakatlık çıkar mı?
arkadasim 4-5 tane hesap açabilirsinsin problem olmaz. benim usa, tr, birde ingiltere hesaplarim var. master kredi kartini internet bankaciligi ve telefon bankaciligina açtinmi? eger acmadiysan olmuyabilir. bende dün tekkeni satin aldim. hiç bir problem olmadan bonus sanal master kredi kartim ile.
SAğolasın Sons of liberty. Ben bu kartımla yurtdışı da dahil birçok kez internetten alışveriş yaptım. Sorunun ondan kaynaklandığını sanmıyorum. Sen amerika hesabından mı yaptın. Bir de hesabı yaptığımız ülkeye göre (UK ve USA mesela) PS3 storE içeriği değişiyor mu. Çünkü bende demoların çoğu yok. Def cam falan mesela
quote:
Orjinalden alıntı: SonS_oF_Liberty
quote:
arkadasim 4-5 tane hesap açabilirsinsin problem olmaz. benim usa, tr, birde ingiltere hesaplarim var. master kredi kartini internet bankaciligi ve telefon bankaciligina açtinmi? eger acmadiysan olmuyabilir. bende dün tekkeni satin aldim. hiç bir problem olmadan bonus sanal master kredi kartim ile.
quote:
SAğolasın Sons of liberty. Ben bu kartımla yurtdışı da dahil birçok kez internetten alışveriş yaptım. Sorunun ondan kaynaklandığını sanmıyorum. Sen amerika hesabından mı yaptın. Bir de hesabı yaptığımız ülkeye göre (UK ve USA mesela) PS3 storE içeriği değişiyor mu. Çünkü bende demoların çoğu yok. Def cam falan mesela
Arkadasim bence gidip ilk basta usa hesabi ac. Sonra usa hesabin ile dene satin almayi. çünkü ben usa hesabi ile satin aldim. PS Store içerigi ülkeden ülkeye degisiyordur herhalde. Çünkü gt hd usa da 1.2 versiyonu u.k da 2.0
quote:
Orjinalden alıntı: SonS_oF_Liberty
quote:
Arkadasim bence gidip ilk basta usa hesabi ac. Sonra usa hesabin ile dene satin almayi. çünkü ben usa hesabi ile satin aldim. PS Store içerigi ülkeden ülkeye degisiyordur herhalde. Çünkü gt hd usa da 1.2 versiyonu u.k da 2.0
kardel kusura bakma seni de rahatsız ediyorum ama şu anda bir USA hesabı alıyorum. internetten bulduğum rastgele bir adresi salladım. Kredi kartın adresi de aynı olacak ya hani bu faturanın o adrese gideceği anlamına geliyor. Biraz paranoyakça olacak ama bir sıkıntı olur mu? galiba yazdığım adres Fujitsu'nun amerikadaki şubelerinden biri
benim live da ve psn de kullandığım adresler dünyada yok.yani tamamen sallama ama bir sorun çıkmadı şimdilik
benimkinde de sorun çıkmaz heralde. Bu arada amerikadan hesap açınca kredi kartı işi de gerçekten çözüldü. Dün tekken'i indirdim
oyun indirmek için aşağıdaki şartlar gerekli, en azından ben o şekilde yaptım
1 Mastercard istiyor ( Granti Bonus ile kabul etti) 2 USA adresi ile kayıt olmak gerekiyor, Avrupa olur mu bilmiyorum 3 Kredi Kartınızın internet üzerinden alışverişe açık olduguna emin olun.
ilk başta Worldcardla denedim sanal kartıyla, her seferinden hata verdi, sonra baktım ki her hata verişinde 1.5 - 2 YTL gibi bir para düşmüş. yani haybeye cekmeyin hata verse bile bi miktar para düşüyor...
evet okudum.
Sony'nin TR de Store acma plani var veya yok bu bir surec ve TR nin basindaki kisilerin bastirmasina bagli degisir durumlar
US Store'da AMEX dendedim oldu. Adres uydurma bir adres tabiiki.
yeniden kayıt oıldum usa seçtim ülke olarak ama adres bilgilerini sallıyorum kabul etmiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: DFX
Tekken 5 EU 12$ Tekken 5 US 21$ Bu fark neden? Bilen var mı?
Evet, bakıyorum da UK Store'da 7 poundluk Tekken, US Store'da 30 dolar.
UK Store'dan alışveriş yapabilen var mı?
MasterCard ile UK adres ile 2 kere denedim, kabul etmiyor. US Store'a girebiliyorum. İnşallah PSN'den banlanma gibi bir problem çıkmaz adres sahteciliği yüzünden.
quote:
US Store'a girebiliyorum. İnşallah PSN'den banlanma gibi bir problem çıkmaz adres sahteciliği yüzünden.
hiç sanmam öle bişey olcagını sonucta ps store un destek vermedigi ülkelerde de satısı var ps3 ün onLarda mecburen destegi olan ülkelerden kayıt yapmak zorunda tıpkı bizim gibi
Bende bu duruma ihtimal vermiyorum açıkcası. Destek vermiyorsa TR'ye bizde mecburen başka ülkeden hesap açıcaz bu kadar basit.
Amerikan hesaba sanal master kart ekledim 1 tane oyun satın aldım hiç sorun çıkmadı... bilginize.
Zaten oyunları bende Master Card ile aldım Visa'yı kabul etmiyor sistem nedense. Master Card ile herhangi bir sorun olmuyor...
Bi PS oyunu aldım (Golf) gülmek için birebir... nasıl oynuyormuşuz o oyunları vaaay gerçek gibi diye ağzımızın suyu aka aka
1-2 oynadım kapattım...
Zamanında ilk PlayStation'u aldığımızda da super geliyordu vay be grafiklere bak diyorduk ama şimdi hepsi iğrenç gelmeye başladı gözümüze. Eee teknoloji işte yetişebilmek mümkün değil...