Şimdi Ara

PlayStation 3'e yeni HDD takıp kullananlar (SATA I - SATA II karmaşası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
10.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PlayStation 3'ünün hard diskini daha yüksek kapasiteli bir hard disk ile değiştiren arkadaşlara sormak istediğim bazı şeyler var çünkühttp://www.edepot.com/playstation3.html sitesinde yazan bazı şeyler kafamı karıştırdı:

The PS3 uses a SATA (SATA-150) controller that has a transfer speed of 1.5 Gb/s. For compatibility, if you have a SATA-300 (sometimes called SATA-II or SATA2) harddrive, you should set the harddrive via jumper to use the slower SATA-150 speed, instead of default 3 Gb/s of SATA-300. Note that all the PS3 models come with 5400RPM drives. You can purchase 7200RPM drives, but the speed increase are insignificant when price is taken into consideration.

Ben 320GB'lık SATAII HDD alıp PS3'e takmak istiyordum ancak yukarıda yazana göre PS3'te SATA1 kontrolcüsü varmış, SATAII HDD'ler jumper ile hızı SATA1'e düşürülerek çalıştırılıyormuş. PS3'e SATAII HDD takıp da hızını jumperla SATA'ya düşüren var mı hiç? Normalde bu işlem masaüstü bilgisayarlarda SATAII desteklemeyip sadece SATA hard disk destekli anakartlara takılan hard disklere uygulanır ama PS3'te de durum gerçekten böyle mi? Çünkü ben hiç PS3'e HDD takıp da jumperla uğraşan görmedim. Yeni hard disk takanların büyük çoğunluğunun SATAII kullandığını düşünüyorum ve sorun yaşayan da pek duymadım acaba bu bize ileride problem yaşatır mı yoksa SATAII'yi direk takıp keyfimize mi bakalım? Bu arada PS3'e sonradan HDD takan arkadaşlar kullandıkları hard disklerin modellerini bizlerle paylaşırsa fikir sahibi edinmiş oluruz. Ben Seagate ST9320325AS ya da ST9320423AS takıp kullanmayı düşünüyorum. 7200rpm'lik HDD'de sıcaklık ne derece fark eder onu da bilmiyorum açıkçası, pek bir test de göremedim sıcaklıklarla ilgili yakın zamanda yapılan. Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 4 Ağustos 2009; 10:58:14 >

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    LG OLED evo C3 48" || Samsung HW-Q800D || PlayStation 5 Pro
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i

• ben hiç sata2yi sata ya düşürmeyi hiç duymadım. üstelik çoğu yerde hdd değişince arabirimin sata2ye değişmesinden dolayı performansın arttığını duymuştum ...

Edit: şu anda listeyi tekrar inceledim, benimki CECHK serisi yani sata 2 yi destekliyor ama sizinki 40gblık mış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razorc -- 17 Temmuz 2009; 9:49:50 >

quote:

Orijinalden alıntı: razorc

ben hiç sata2yi sata ya düşürmeyi hiç duymadım. üstelik çoğu yerde hdd değişince arabirimin sata2ye değişmesinden dolayı performansın arttığını duymuştum ...

Edit: şu anda listeyi tekrar inceledim, benimki CECHK serisi yani sata 2 yi destekliyor ama sizinki 40gblık mış...

Şu SATAII ile ne kadar bir performans artışı olduğunu SATA hard diski olan PlayStation 3'lerle karşılaştırmak lazım aslında.

Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
  • Şu listeye göre en dandik hddden varmış benim ps3te (seagate ld25 serisi 40 gblık) hem hızı yavaş hem de cachei az
    Model öneren var mı? Bende şu an 2.5" samsung disk var aslında kullanmıyorum pek modeli HM250JI. Sizce performansta bariz bir artış olur mu?
    Bu diski kullananların yorumlarını bekliyorum Teşekkürler...
  • en ıyısı usb hdd
    seagate 2.5''320gb tasınabılır dısk var ps3e usbden bagladım kullanıyorum ıcını acıp takmak gereksız bence
    ıstedıgım zaman pc ye ıstedıgım zaman ps3 baglıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-sata ya USB takmak?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kutulular(usb,e-sata çıkışlı vs...) daha pahalı olmalı mantıken ama belli olmuyor hiç Sürekli biri kampanya yapıyor ve kutulular daha ucuza geliyor...
    En güzeli kutulu almak zaten PS3ten çıkanı da o kutuya koyarsınz işte gerekince o da kullanılır...

Orijinalden alıntı: BOUN_MaXWeLL

Kutulular(usb,e-sata çıkışlı vs...) daha pahalı olmalı mantıken ama belli olmuyor hiç Sürekli biri kampanya yapıyor ve kutulular daha ucuza geliyor...
    En güzeli kutulu almak zaten PS3ten çıkanı da o kutuya koyarsınz işte gerekince o da kullanılır...

Bana bir kutulu HDD söyle o zaman kardeşim......Hem notebook'ta, hem ps3'te hemde PC'mde çalıştırabileyim...

• Yaptığım tüm teorik araştırmalar neticesinde 7200 rpm lik HDD'in PS3'e çok belirgin bir hız kazandırmadığı ve ısının HDD'i veya sistemi negatif etkileyecek kadar olmadığını sonucuna vardım. Bende 40 GB lık HDD'i 100 GB a yükselttim ama marka ve modelini hatırlamıyorum. İçini açıp bakar buraya yazarım.
    LG 32MB25HM 82 Full HD Monitor
    Logitech Driving Force G29
    Asus N552VW-FW149T

• Selam,
    Samsung HM250JIı taktım dün gece. Hemen cod4 denedim. Menüler falan daha hızlı yüklüyor gibi geldi. Mesela multiplayera geçerken "reading hdd..." der orası baya hızlı geçiyor Ama psikolojik olarak bana öyle gelmiş de olabilir

Weycell external kullanacaksan diski rpm veya SATA/SATAII pek kafana takma. Ps3le kullanacağin için fat32 formatında partition açman yeterli.
    Ben XS marka almıştım içinde samsung disk var diye. Kutusu kolay sökülüyor. PS3e taktığım da bundaki disk.
    Şimdi o kutuya PS3ten çıkanı koydum ama garanti işi çıkabilir diye şimdilik bu kutuyla diski rafa kaldırdım

• Dostum external yani harici aldığımız zaman HDD'yi USB Bellek gibi görür. Yani PSN'den indirdiğin demo...vs içine atamazsın o nedenle en güzeli direkt uyumlu bi 2.5" HDD almak gibi.
      Tonight your soul sleeps, but one day you will feel real pain,
      maybe then you will see me as I am,
      A fragile wreck on a storm of emotion
  • Weycell ben sen hem notebook hem ps ... dediğin için external arıyorsun sandım. Externalda sadece profil savegame falan konuyor evet.
    Sen ps3ün ne desteklediğine bak, ona göre forumda hdd araştır.
  • 500GB 7200.4 RPM Seagate HDD aldım cumartesi, taktım sorunsuz çalışıyor. 5 taksit 278 TL'ye mal oldu. Yanlız sistem çok yer kullanıyor. HDD'yi taktım kafadan 80GB'ı almış sistem ne iş anlamadım. PS3 için fazla lüks oldu ama olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 2 Ağustos 2009; 9:38:34 >

Orijinalden alıntı: Weycell 61

500GB 7200.4 RPM Seagate HDD aldım cumartesi, taktım sorunsuz çalışıyor. 5 taksit 278 TL'ye mal oldu. Yanlız sistem çok yer kullanıyor. HDD'yi taktım kafadan 80GB'ı almış sistem ne iş anlamadım. PS3 için fazla lüks oldu ama olsun.

Öncelikle hard diskiniz hayırlı olsun. 80GB'ı işletim sisteminin kullanmaması lazım, bir yanlışlık var ortada. Bu arada kullandığınız HDD SATA II sanırım, jumper kullandınız mı yoksa direk taktınız mı? PS3'ün ilk hali kaç GB'tı ve hangi seriydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: Weycell 61

500GB 7200.4 RPM Seagate HDD aldım cumartesi, taktım sorunsuz çalışıyor. 5 taksit 278 TL'ye mal oldu. Yanlız sistem çok yer kullanıyor. HDD'yi taktım kafadan 80GB'ı almış sistem ne iş anlamadım. PS3 için fazla lüks oldu ama olsun.

Öncelikle hard diskiniz hayırlı olsun. 80GB'ı işletim sisteminin kullanmaması lazım, bir yanlışlık var ortada. Bu arada kullandığınız HDD SATA II sanırım, jumper kullandınız mı yoksa direk taktınız mı? PS3'ün ilk hali kaç GB'tı ve hangi seriydi?

Valla hiçbişi yapmadım. Eskisini çıkardım yenisini taktım. SATA 2 mi değil mi inan bilmiyorum. Jumper felan nedir onuda bilmiyorum.. PS3'ün ilk hali 40GB'tı, hangi seri derken onu anlayamadım? Ama hakikaten garip bişi var. HDD'yi ilk taktım HDD'de gram bişi yüklü değil ama boş görünen alan 423 GB tam olarak, yardım edersen bu sorunu halletmemde sevinirim dostum.

• Hocam benim cihaz bu, özellikleri de şu:

Form Factor: 2.5" x 1/8H (9.5mm)

Capacity: 500 GB

Interface Type: Serial ATA-300

Buffer Size: 16 MB

Features: Native Command Queuing (NCQ), Perpendicular Magnetic Recording (PMR), QuietStep (Ramp Load)
    Drive Transfer Rate: 300 MBps (external)

Random Read Seek Time: 11 ms (average)
    Random Write Seek Time: 13 ms (average)
    Average Latency: 4.17 ms

Spindle Speed: 7200 RPM

Shock Tolerance: 350 g @ 2ms (operating) / 1000 g @ 1ms (non-operating)

Şimdi bundan maksimum verimi nasıl alırım. Saniyede eskisiyle aynı hızda veri aktarıyor PC'den daha hızlı olmasını istiyorum. MKV formatlı 8 GB'lık Bluray filmi dün tam 7 saatte alabildi PC'den PS3.. Gerçi aynı anda dönüştüem işlemi de yapıyor MPG formatına kopyalarken cihaz ondan mı acaba?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.