Şimdi Ara

Plantronics Discovery 975 Blueooth Kulaklık (109 TL, Hızlıal)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
14.465
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendime hem Iphone hem PC ile aynı anda kullanabileceğim kaliteli bir bluetooth kulaklık arıyordum. Ya Jabra ya Plantronics alacaktım ve araştırmaların sonucunda Plantronics Discovery 975 ile Voyager Pro modelleri arasında kaldım. Bu iki modelin de Multipoint özelliği var, yani aynı anda iki cihaza bağlanıp, hangisi ile kullanmak istiyorsanız kullanabiliyorsunuz. Tabi iki cep telefonu ile sorunsuz olduğuna eminim ama, hem PC hem Iphone ile aynı anda olacak mı emin değilim.

Plantronics web sitesinde Discovery 975'in fiyatı 129 USD ve Voyager Pro'nun fiyatı 99 USD. Türkiye'de ise ikisi de 115-120 TL civarına bulunabiliyor. Türkiye'de ise Discovery 975 için en uygun fiyat Hızlıal'da, Voyager Pro için Hepsiburada daha uygun fiyat veriyor. Bu konuyu açtım, çünkü Hızlıal'ın fiyatı piyasaya göre cazip. Almayı düşünenler değerlendirebilir.

Ben dizaynı daha sadece olduğu ve tek elle rahatlıkla kulağıma takabileceğim için Discovery 975'yi tercih ettim. Ama Voyager Pro'da da gözüm kalmadı değil.

LİNK :http://www.hizlial.com/cep-telefonu/cep-telefon-aksesuarlari/plantronics-discovery-975-bluetooth-kulaklik-cift-telefon-destegi_02.016.1608.0005.htm

Not : 10 mesaj aşağıda kulaklık elime ulaştıktan sonra kısaca görüşlerimi yazdım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Plantronics Discovery 975 ben int.de çok araştırdım.Neredeyse bütün yorumlarıda okudum herkes çok iyi ve güzel bir kulaklık oldugunu soyluyor.Aslında ihtiyacım var çok telefonla konuşuyorum ama alıp almama konusunda bir türlü karar veremedim.Hızlıal'ın fiyatıda şu an piyasadaki fiyatlar arasında çok sıcak...Dün vatanın kampanyasında bile 135tl. fiyat etiketi vardı.Bugun 160 olmuş.
    Bu arada voyager pro modelide çok iyi bunda kılıfta olan şarj ünitesi onda kulaklık arkasına monte edilmiş gibi düşünün o modelin tek bir kötü yanı var o da mikrofon delikleri metalmiş hani traş makinelerindeki delikler gibi bunlarda sakalları cımbız gibi çekiyormuş.Tabi allahın japonunda sakal yok köse adama göre hava hoş :D
    Neyse şimdi bu yazıyı yazarken almaya karar verdim.40-50 tl ye dandik kulaklık alıp sorun çekeceğime 110 tl.ye bunu alır rahat ederim. :D
  • plantronics voyager 815 ve 855 e de baktınız mı arkadaşlar. en az 6-7 tane farklı kulaklık kullandım şimdiye kadar. iki yıldır da plantronics voyager 815 kullanıcısıyım. iki cep telefonu ile eşleştirerek kullanıyorum. hem işlevinden, ses kalitesinden hem de şarj süresinden çok memnunum. stereo kulaklık özelliği isteyenler ise 855 modeline bakabilir.
  • Sevgili signore,

iki telefon değil bir iphone bir pc ile kullanacaksan 855 e bakmanı tavsiye edebilirim. stereo özelliği hoşuna gidebilir.
  • Ben kullanıyorum Discovery 975. Kesinlikle tavsiye ederim. Önceden başka Bluetooth kulaklıklarım da oldu ama bu başka Şarjlı kılıfı, uzun pil ömrü, donanımsal noise cancellation özelliği ile bir adım öne çıkıyor çoğu modelden. Tasarımı da çok güzel
  • Ürün çok iyi. Tek dez avantajı şarz süresi Öyle 5 saate kadar falan yazdıgına bakmayın. Ben full sarz ettikten sonra zorla 3 saat konusabildim kesintisiz. En fazlada 2 gün gidiyor şarzı. Çok konuşanlar için tavsiye etmiyorum. Az konuşanlar için harika bir ürün.
  • Ben siparişi verdim kargoya verilmiş , sanırım yarın gelir.Geldikten sonra nasıl bir ürün oldugunu test edip , buraya yorumlarımı yaparım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de aldım. Ürün çok kaliteli, tek sorun şarzı çabuk bitiyor... Bunun haricinde ses ve mikrofon kalitesi çok yüksek...
  • Arkadaslar 2011 yilindan itibaren sarz demek yasaklandi haberiniz olsun.
  • Gerçekten de yazdığı gibi müzik dinleme özelliği yok mu?

20 TL ye aldığım SBS kulaklıkta bile müzik dinleme özelliği var HTC HD2 ile gayet güzel dinleyebiliyorum, 120 TL verip müzik dinyelememek biraz garip geldi de : ) yada inanmak istemiyorum müzik olmadığına ondan da olabilir : )
  • Müzik dinlense bile tek kulaktan mono dinlemek zorundasın. Pek bir avantaj sayılmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanparlak
    Gerçekten de yazdığı gibi müzik dinleme özelliği yok mu?

20 TL ye aldığım SBS kulaklıkta bile müzik dinleme özelliği var HTC HD2 ile gayet güzel dinleyebiliyorum, 120 TL verip müzik dinyelememek biraz garip geldi de : ) yada inanmak istemiyorum müzik olmadığına ondan da olabilir : )

iPhone ile bir JB uygulamasiyla (Bluetoothmono) dinleniyor da, teneke sesi gibi müzik oluyor mono kulakliklarla :)
  • Benim kulaklığım dün elime ulaştı. Çok fazla deneme yapamadım ama kısaca bahsedeyim.

Benim için önemli olan kulaklığı tek elle çok hızlı şekilde kulağıma takabilmem ve çıkartabilmemdi. Bu nedenle Voyager Pro yerine Discovery 975 modelini tercih ettim. Normalde kulak askısı olmayan modellerden endişe ederim ama 975'in kulak jelinin özel (patentli) dizaynı sayesinde düşündüğümden çok daha kolay şekilde kulağa takılıyor ve çıkartılabiliyor. Hafifçe tutsa bile hiç düşecek gibi durmuyor (isterseniz biraz çevirip daha sıkı olmasını da sağlayabilirsiniz).

Kulaklığın dizaynına baktığınız zaman zaten şarjının uzun gitmeyeceği aşikar. Bunun için özel deri çantası içinde portatif şarj cihazı var ve kulaklığı elektrik bağlantısına ihtiyaç duymadan 3 kere şarj edebiliyor. Ayrıca bu portatif şarj cihazı üzerinde hem kendi hem de kulaklığın şarj seviyesini gösteren dijital mini bir ekran da var.

Bilgisayar ile eşleştirip Skype ile deneme yaptığım zaman ses gayet başarılı. Iphone ile de kısa denemeler yaptım, o da güzel gözüküyor. Ancak aynı anda PC ve Iphone ile kullanma olayına çok zaman ayıramadım ama başarılı sonuç elde edebileceğimden endişeliyim. Ama çok sorun değil, çünkü PC ile eşleştirdikten sonra otomatik bağlanması kısa sürüyor. Zaten ağırlıklı olarak telefon ile kullanacağım.

975 için hemen "her yönüyle mükemmel, kesinlikle alın vb." diyemem, çünkü bir süre kullanmam ve diğer kulaklıklar ile karşılaştırma yapmam gerekiyor. Ancak eğer 20-30 TL'ye kulaklık alacaksanız zaten bunu almazsınız. Fakat özellikle 50 TL üzeri kulaklık alacaksanız, bütçenizi zorlayıp böyle bir model almanızı öneririm. Cihazı kutusu, malzeme kalitesi bile ilk bakışta sıradan bir ürün olmadığını belli ediyor. Fiyatı yüksek gözüküyor ama, kargo dahil 112 TL fiyata göre ödediğiniz paranın karşılığını alırsınız. Üstelik Bonus'a 10 taksit 111 TL oluyordu ama ben o kadar taksit istemedim.

Müzik konusuna gelince, bu kulaklık müzik dinlemeye uygun değil. Zaten ben yıllardır Iphone ile tek bir şarkı bile dinlemedim. PC'den bir şarkı dinlemeyi denedim, ancak sonuç çok kötü. Bu kulaklığın müzik için değil, konuşma için dizayn edildiği çok açık.

Son olarak tuşlarından bahsedeyim. Çağrı cevaplama ve açma kapama tuşu, mikronun olduğu uzun kısmın kulaklıkla birleştiği nokta; yani kulağınıza doğru basmanız gerekiyor. Ses ayarı için de gövdenin yan yüzeyinde bir tuş var; 3 farklı ses seviyesi var.Iphone ile kullanırken o tuşa arka arkaya bastığımda ses seviyesinin çok düşük, orta ve en yüksek olarak değiştiğini Iphone ekranında da görüyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @ Signore , deneyimlerinizi ve incelemelerinizi bize aktardığınız için tşk'ler bu ürünü almakla iyi bir seçim yaptığımı bir defa daha anladım.

Amawww.hızlıal.com 'a çok tepkiliyim ürünü sizinle beraber aynı gün aldım , yani 30 aralık perşembe günü saat 15:00 de o gün kargoya verildi yazıldı ama ürün kargoya verilmemiş (yılbaşı nedeni ile olabilir dedim )kargo bilgileri malesef yok.Hızlıal.com'a msj attım.Dün sabah ürün kargoya verildi bugun sabah ürünün bilgilerini görebilirsiniz dendi.Ne kargo bilgisi var ne de tarafıma gelen bir kargo.Bu ürün ''Aynıgün'' kargo dedikleri ürünlerinden yani o gün içerisinde mesai saatleri içerisinde sipariş verdiğiniz zaman hemen kargoya verilmesi gerekiyor onu da geçtim dün kargo elime ulaşmadı bugünde gelmeyecek sanırım.
    Bu sitenin kargo olaylarını int.den okumuştum Istanbul içinde pek bir problem yok ama şehir dışına kargo sistemleri çok kötüymüş int.de bunun hakkında çok fazla yazı ve şikayet var.
    Benim kızdığım konu kargomun gelmemesi değil , niye aynı gün kargo diyorlarda kargoya ürünü zamanında vermiyorlar.Bu nasıl bir ticaret mantığı ve ciddiyeti ? Kargo'da böyle sorunlar varsa ürünle ilgili bir sorun çıksa daha başımıza neler gelebilir düşünmek bile istemiyorum.
    Neyse genede sıcak fırsat :D Geç olsun ama sağlam olsun (polyanacılık psikolojisi) :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 1 Ocak 2011; 13:15:31 >

• Kulaklık ile ilgili bazı ilave tecrübelerimi aktarayım :

Laptop ve Iphone ile aynı anda bağlanma
    Aynı anda hem Iphone hem de laptop ile eşleşmesinde ve ortak kullanımında korktuğum gibi bir sorun olmadı. Örneğin Skype ile konuşma yaparken eğer cep telefonundan da çağrı yaparsam, telefon otomatik olarak sesi telefonda bırakıyor.

Ayrıca laptop'un hoparlörü olarak kulaklığı da seçebiliyorum. Böylece kulaklık kulağımda olduğu sürece laptop'un seslerini de etrafa rahatlık vermeden duyabiliyorum. Bu durumda Windows uyarı sesleri de kulaklıkta bip bip olarak duyuluyor.

Iphone ile yaşadığım bağlantı kopma sorunu:
    Iphone 4 (jb'li 4.1 yüklü) ile kullanırken, kulaklığın bağlantısı sık sık kendiliğinden kopuyor. Fakat aynı anda eski SE K750i ile bağlı iken hiç kopma olmuyor. Iphone ile bağlantının kopmasının mesafe ile ilgisi yok, çünkü kulaklıktan 50 cm uzaktayken bile olabiliyor. Bunun nedenini araştırmam ve daha detaylı denemeler yapmam gerekiyor. Sorun bendeki Iphone 4'ten de kaynaklanıyor olabilir. Açıkcası Iphone ile genel bir iletişim sorunu olacağını sanmıyorum. Zira bağlantı kopunca duyduğum uyarı olan "lost connection" ve iphone kelimelerini Google'da bir arada arattığım zaman pek sonuç çıkmıyor.

Ses kalitesi:
    Genel olarak sonuçtan memnunum, ancak her bakımdan mükemmel sonuçlar aldığımı söyleyemeyeceğim. Yine de kimseyi yanlış yönlendirmeden önce birkaç gün daha denemeler yapmak isterim. Eğer ikna olmazsam bir şekilde başka bir kulaklık bulup, onunla da aynı cihazlarla aynı şartlarla denemeler yapıp, karşılaştırma yapacağım.

@Diğer satın alan arkadaşlar
    Eğer siz de görüşlerinizi yazarsanız, hem benim için hem almayı düşünen diğer arkadaşlar için faydalı olur.

@Tekos
    Yüksek adetli gönderi yapan firmalar kargoları için genelde kendileri form dolduruyorlar ve sonra kargo şubesi tarafından bu formlar sisteme işlendiğinde kargo gönderilmiş olarak gözüküyor. Çünkü firmaların kendi doldurdukları ön teslim formunun numaralandırması ile gerçek gönderip takip numarası farklı oluyor.

Ben Hızlıal'dan 2008'den beri toplam 5-6 bin TL değerinde 10 sipariş vermişim. Bir kere ürün eksik gelmişti (belki ellerinde olmadığı için parçalı kargo yaptılar), bir kere de aksesuar eksik gelmişti ama bu sorunları kısa sürede çözdüler. Dolayısıyla müşteri hizmetlerinin bendeki puanları olumlu. Yoğun iş yaptığınız zaman sorunlar mutlaka çıkıyor, önemli olan firmanın çözüm üretmesi diye düşünüyorum.

• yazılanlardan anladığım kadarıyla ucuzundan bu tip bir bluetooth kulaklık alsam, bilgisayar için mikrofon olarak kullanabiliyorum sanırım.. bilgisayarda mikrofonla wirofon görüşmesi yapmak için istiyorum , bluetooth kulaklıkla bu işi yapabilir miyim?
  • Bugün biraz daha deneme yaptım.

Sony Ericsson ve Samsung telefonlar ile yaptığım denemelerde sonuç çok iyiydi, Ancak Iphone 4 ile istediğim sonuçları elde ettiğim söylenemez. Her ne kadar ses anlaşılır olsa da, giden ses benim beklediğim temizlikte değildi ve bağlantıda kopmalar oluyordu. Gelen seste ise sorun yok. Bunu biraz daha araştırıp, Iphone 3G ile de denemeler yapacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm
    yazılanlardan anladığım kadarıyla ucuzundan bu tip bir bluetooth kulaklık alsam, bilgisayar için mikrofon olarak kullanabiliyorum sanırım.. bilgisayarda mikrofonla wirofon görüşmesi yapmak için istiyorum , bluetooth kulaklıkla bu işi yapabilir miyim?

Benim anladığım kadarıyla evet. Bluetooth kulaklığı eşleştirdikten sonra Denetim Masası'ndan hoparlör olarak kulaklığı seçiyorsunuz, mikrofon olarak da eşleşmiş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

Bugün biraz daha deneme yaptım.

Sony Ericsson ve Samsung telefonlar ile yaptığım denemelerde sonuç çok iyiydi, Ancak Iphone 4 ile istediğim sonuçları elde ettiğim söylenemez. Her ne kadar ses anlaşılır olsa da, giden ses benim beklediğim temizlikte değildi ve bağlantıda kopmalar oluyordu. Gelen seste ise sorun yok. Bunu biraz daha araştırıp, Iphone 3G ile de denemeler yapacağım.

hocam bu kısmı anlayamadım, kopma ve temiz ses sorunu sadece iphone'da mı başınıza geldi yoksa kulaklıktan kaynaklı genel bir durum mu??
  • Sadece IPhone 4 de sorun yaşamış arkadaş , diğer telefonlarda herhangi bir sorun yokmuş.Bluetooth kulaklık benimde dün elime ulaştı,kulaklık gerçekten çok kaliteli ve kabıda inanılmaz güzel.Ben Nokia E-52 cep telefonu kullanıyorum , eşleştirmeyi çok rahat yaptım dün 30 dk. kadar bir konuşma yaptım.Gelen ses ve giden ses çok güzel , konuşmayı yaptıgım arkadaslarımdan hiçbiri kulaklıkla konuşma yaptıgımı anlamadı ve hepsine de konuşma sonunda kulaklıkla konuşma yaptıgımı soyledim,herhangi bir fark olmadıgını sesimin çok iyi ve temiz geldigini söylediler.Bu ürünü almakla ne kadar isabetli bir karar verdiğimi bir kere daha anladım.Bugün Steam üzerinden mikrofonlu konuşma yapabiliyormuyum onu deniyecegim.
    quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

Orijinalden alıntı: signore

Bugün biraz daha deneme yaptım.

hocam bu kısmı anlayamadım, kopma ve temiz ses sorunu sadece iphone'da mı başınıza geldi yoksa kulaklıktan kaynaklı genel bir durum mu??

• Arkadaşlar, benim kafa biraz kocaman (gövde de tabii 110 KG yim). Bu yüzden bugüne kadar bir kaç bt kulaklık denedim. Hepsi yanağımın tepesinde kaldı ağzıma yaklaşamadı. Bu yüzden sesim karşı tarafa net gitmedi. Bu kulaklık nasıl ? Alan arkadaşlar kulaklığın boyunu ölçüp buraya yazabilirler mi ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.