Şimdi Ara

Plakam düştü ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
43.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım Grande Punto, yeni aldık. Bugün ön tamponun plaka duran yerini kaplattırmak için 3M folyo takan bir yere gittik İzmir 3. Sanayi'de. Folyo takıldı adam plaka altlığını takmadı direk plakayı yapıştırdı. Sorun çıkartır mı dedim yok bir şey olmaz dedi, okul dönüşü plakam düşmüş eve gelince fark ettim.

Mühürlü APP plaka satıyorlarmış, ücretsiz talep etmeli miyim? Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

• APP plaka olayına sakın bulaşmayın,
    Çevirmede:
    Plakayı söktürüp, kırdırtabilir - 66lira ceza yazabilir hatta ve hatta orjinal plakan yok diye yani mühürlü normal plakan yok diye men bile edebilir trafikten.

Emniyete gidiyorsun, kaza yapmıştık, plaka sağlam dı tampon değiştirdik fakat yeni tampona plakayı yapıştırdık, yolda gelirken düşmüş diyorsun. 30-40 liraya hatta daha az belki tam bilmiyorum, yeni plakayı çıkartıp eline veriyorlar.

Bende yarın gidicem yeni plaka için, aynı gün çıkıyor mu?
  • Önce emniyetten plaka zayi randevusu alıyorsunuz. Sonra emniyet size, basım kağıdı verecek. O kağıtla gidip bastıracaksınız. Bende düşürdüm ve 4 gün boyunca randevu almaya çalıştım ama alamadım. Sonunda mühürlü app alıp taktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni plaka falan veriliyor diyorlar? Tam anlayamadım orasını.
  • Hazır plaka konusu açılmışken bende şey sormak istiyorum.Benim arabanın plaka harfleri İstanbuldakiler gibi dar yani.Ben normal büyük olsun istiyorum.Yeni plaka çıkarmak istesem büyük harf mi çıkar.

Plakam şöyle:16 XX 999
  • App tak gitsin. Mühürlü olması kafi. 3 senedir app plaka var. Polisler sayısız cevirdi. Bir sıkıntı yasamadım daha. Zaten suan sıfır arabaların kimisi app plaka ile cıkıyor. Özellikle son cıkan ny nl serileri. İstanbul icin durum bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881-193∞

Yeni plaka falan veriliyor diyorlar? Tam anlayamadım orasını.

Dediğim gibi olay. Emniyet basmıyor kağıt veriyor. Yalnız öyle saçma bir randevu sistemi var ki, yarına alayım diyorsun müsait değil tamam yarından sonra olsun diyorsun, öyle bir seçenek yok. Mühürlü app candır boşver. İkisi birden değişecek zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahas

quote:

Dediğim gibi olay. Emniyet basmıyor kağıt veriyor. Yalnız öyle saçma bir randevu sistemi var ki, yarına alayım diyorsun müsait değil tamam yarından sonra olsun diyorsun, öyle bir seçenek yok. Mühürlü app candır boşver. İkisi birden değişecek zaten.

Yok hocam öyle değil, plakadaki harflerin değiştği söyleniyor 2016'da öyle bir yasa gelmiş sanırım. Eğer öyle ise direk APP yaptırırım ama dediğim gibi bu adamlar yapıştırdı düşmez dedi. APP plakayı gidip ücretsiz talep etmeli miyim?
  • quote:

quote:

quote:

Yok hocam öyle değil, plakadaki harflerin değiştği söyleniyor 2016'da öyle bir yasa gelmiş sanırım. Eğer öyle ise direk APP yaptırırım ama dediğim gibi bu adamlar yapıştırdı düşmez dedi. APP plakayı gidip ücretsiz talep etmeli miyim?

2 plakanda düşseydi evet plakandaki rakamda değişecekti ruhsatında. Teki için dediğim gibi olay. Bu app yide dışarda aksesuarcılar basıyor. Ücretsiz olma durumu yok. He senin yapıştırtığın yeri kastediyorsan, bu işin içindelerse bastırıp verebilirler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 plakanda düşseydi evet plakandaki rakamda değişecekti ruhsatında. Teki için dediğim gibi olay. Bu app yide dışarda aksesuarcılar basıyor. Ücretsiz olma durumu yok. He senin yapıştırtığın yeri kastediyorsan, bu işin içindelerse bastırıp verebilirler.

İçindeler hocam aracın işi bitince sana bir de App plaka yapalım güzel gidiyor bu arabalara dedi. Ordan aklıma geldi zaten onların hatası olduğu için ücretsiz talep etmek.

• Şu linkte 2016 yılında yapılan yönetmelik değişikliği yazıyor.

"Buna göre, tescil plakasının biri veya ikisinin çalınması ya da her ikisinin kaybolması halinde, aracın kayıtlı olduğu veya araç sahibinin yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşu tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam gruplarından sıra esasına göre yeni bir tescil plaka sıra numarası verilecek."

Sanırım benim sadece ön düştüğü için plakadaki harfler vs. değişmicek, doğru mudur?

• http://plakamnerede.com/ siteyi kontrol edin belki bilen birisi bulmus eklemistir

• Yeni plaka alacaksınız bence eski plaka iptal. Yönetmeliği ben öyle anladım

• App

• Belki işinize yarayabilir, sizin tek plaka düşmüş ama çifti düşerse veya kaybolursa fark ettiğiniz anda Emniyet Müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor.

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
    YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
    MADDE 1 – 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 43 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “30” ibaresi “10” olarak değiştirilmiştir.
    MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Tescil plakasının, birinin veya her ikisinin çalınması veya her ikisinin kaybolması halinde, aracın kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşunca veya araç sahibinin yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunca araca Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam gruplarından sıra esasına göre yeni bir tescil plaka sıra numarası verilir.”
    MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
    “GEÇİCİ MADDE 11 – Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bir veya iki tescil plakası çalınmış ya da iki tescil plakası kayıp olarak bildirilmiş olan araçların plakaları, bu maddenin yürürlüğe girmesinden sonra araç sahibine yapılacak tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam grupları ile değiştirilir. Bu süre içerisinde tescil plakalarının bulunduğunun yazılı beyanı halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın sistemden çalıntı/kayıp şerhi kaldırılır.”

• Köyü niyetli birinin eline geçerse,şuç işlediği yere bırakıp kaçabilir,sizi sıkıntıya sokabilir.emniyete uğramayı ihmal edip geciktirmeyin...

• Bugün arkadaşın arabası ile gidip okul yoluna bakacağım, İzmir-Manisa arası gittiğim için yolda çevirme oluyor sürekli kendi arabamla gidemiyorum. Bulamazsam eğer yarın emniyete gidicem. Araç annemin üstüne, ruhsatla gitsem tek başıma halledebilir miyim?
  • Merhabalar. Ben de bugün aynı duruma düştüm. Araç annemin üzerine. Ön plakam düşmüş. Yeni, fark ettim. Karakola mı gidiyoruz? Kendim yapabilir miyim? ANnem de gelmeli mi? Yardım ederseniz minnettar olurum. Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: keshke

Merhabalar. Ben de bugün aynı duruma düştüm. Araç annemin üzerine. Ön plakam düşmüş. Yeni, fark ettim. Karakola mı gidiyoruz? Kendim yapabilir miyim? ANnem de gelmeli mi? Yardım ederseniz minnettar olurum. Saygılarımla

Araç sahibinin gelmesini isteyeceklerdir muhtemelen ancak memuru ikna ederseniz oğlu olduğunuz için belki izin verebilirler.

Bağlı olduğunuz emniyet müdürlüğüne gidip trafik tescil şubeye durumu izah edeceksiniz. Size bir kağıt verecekler yeni plaka basımı için, o kağıtla şoförler odasından bastıracaksınız yeni plakanızı. Zaten size gerekli işlemleri söyler ordaki memur. Zor birşey değil ancak 1-2 kez git-gel yapmanız gerekecek.

Benim ön plaka da ufak bi çarpma sonucu tahrip oldu, gidip bastırmam yaklaşık 20-30 dakikamı aldı, emniyet ile şoförler odası yakındı, hemen plakayı bastılar kokusu üzerinde verdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: keshke

Merhabalar. Ben de bugün aynı duruma düştüm. Araç annemin üzerine. Ön plakam düşmüş. Yeni, fark ettim. Karakola mı gidiyoruz? Kendim yapabilir miyim? ANnem de gelmeli mi? Yardım ederseniz minnettar olurum. Saygılarımla

Araç sahibinin gelmesini isteyeceklerdir muhtemelen ancak memuru ikna ederseniz oğlu olduğunuz için belki izin verebilirler.

Bağlı olduğunuz emniyet müdürlüğüne gidip trafik tescil şubeye durumu izah edeceksiniz. Size bir kağıt verecekler yeni plaka basımı için, o kağıtla şoförler odasından bastıracaksınız yeni plakanızı. Zaten size gerekli işlemleri söyler ordaki memur. Zor birşey değil ancak 1-2 kez git-gel yapmanız gerekecek.

Benim ön plaka da ufak bi çarpma sonucu tahrip oldu, gidip bastırmam yaklaşık 20-30 dakikamı aldı, emniyet ile şoförler odası yakındı, hemen plakayı bastılar kokusu üzerinde verdiler.

Ne kadar tuttu ücreti ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.