Şimdi Ara

Plaka Yapıştırmak İçin Gereken Malzemeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabamın ön kısmına plakalık sığmıyor. Şekilde görüldüğü gibi. Ben de plakaları plakalık kullnamadan yapıştırmaya karar vedim. böylece daha da güzel görünüm elde edeceğimi düşünüyorum? Bunun için hangi tip yapıştırıcı önerirsinz? Çift taraflı bant mı yoksa yapıştırıcı mı? Ve plakayı çıkarmak istediğimde sorun olmadan iz bırakmadan çıkmasını istiyorum. Bunun için ne önerirsiniz?
     Plaka Yapıştırmak İçin Gereken Malzemeler

• 3M cift tarafli bant, Ve biraz zaman.
  • 3m in cift taraflı bantları var.Onları kullan.Saglam olması acısından biraz da silikon damlat kaya gibi olur

Ben kaza yaptıgımda ön tampon degişti , plakayı egip bükmeden cıkarmış servistekiler.Demek ki kolayca cıkabiliyor.
  • Siyah renk+toz:
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

Siyah renk+toz:

• 3M çift taraflı bant kullanman lazım arkadaşım. Diğer markalar çok çok daha ucuz ama 3M kadar sağlam olanını bulamazsın, plakadan olursun...
  • ben markasız, her yapı markette olan, siyah süngerimsi çift taraflı bant kullandım. kaza yaptığımda serviste sökerken eğerek sökmek zorunda kalmışlar. bant dışında başka malzeme de kullanmadım. servisten sonra da yine aynı bantla yapıştırdım, hiç bir sorun olmuyor. yani ille de 3M filan gerekmez. sadece yapıştırmadan önce yapıştırılacak yüzeyleri güzelce silip kurut. bantı önce plakanın üzerine yapıştır. sadece 4 tarafını dolaşma ama, harf ve rakam araların da kalan yüzeylere de yapıştır güzelce. ondan sonra tampona yapıştırmadan önce de bir saç kurutma makinesi ile hem tamponu hem de plaka tarafını biraz ısıt ki daha iyi yapışsın. ondan sonra taş gibi olur hiç korkma. sökmek gerektiğinde sen bile sökmekte zorlanırsın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O sungerli cift tarafli bantlar cok kuvvetli, cogu arabanin marka logolari yazilari falan hep bu sungerli cift tarafli bantla yapistiriliyor ve senelerce yagmur camur demeden yerinde kaliyor. ust ve alttan iki serit halinde yapistirdigin zaman dusmesi imkansiz.Yalniz yapistirmada en onemli sey temizlik. Plakayi ve tamponu kolonyali/alkollu bir bezle iyice sil yapistirmadan once.

Gerek yok ama ikinci bir alternatif olarak ta sicak silikonu oneririm tabancasiyla yapistirilan cubuk seklinde olanlardan. Onlarinda yapisma kuvveti cok fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-25B1CCF06 -- 24 Şubat 2007; 13:32:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

Siyah renk+toz:

Fotoğrafı aceleyle çekmiştim. Doğalgaz çalışması vardı caddede. Toz kalkmış. Çoluk covuk üsütne harf filan yapmış arabanın.
    Fotoğraf nerdeyse 1 senelik bu fotodan 1 ays onra pasta+boya koruma yaptırdım. Ondan sonra araba tozlu olsa bile parladı fotoğraflarda.
  • Cevaplardan anladığım kadarıyla çift taraflı bant kesin çözüm oluyor. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
  • Yapıştırma vidala arkadaşım, yolda plakan düşer kaybolur, uğraşırsın sonra...
  • Vida da görüntüyü bozuyor be hocam.
  • puntalansa daha ii olur gibi...
  • Puntalamayı ne ile yapacaz? Malum ön plkayı tutturacağımız yer plastik. Arkada ise metal.
  • Vidaya puntoya hiç gerek yok. Çift taraflı bant gayet yeterli ve sağlam. Gerçekten kendiniz bile sökmekte zorlanırsınız, o kadar sağlam oluyor.

Markasız/3M olayına gelince; her yapı markette aynı kalitede çift taraflı bant bulmak imkansız. Sizin şansınıza uyduruk olanı denk gelebilir. Bu durumda riske girmeye gerek yok, 3M bant alın, yapışkan katlar arası poliüretan, sıcaktan-soğuktan-yağmurdan-sudan etkilenmez. Kafanız rahat olarak kullanırsınız.

Uygulama için ise, dört kenarı dolaşıp bir de ortaya uzunlamasına yapıştırmanızı tavsiye ederim. Temizlik yaptıktan sonra önce plakaya yapıştırın. Sonra plakayı bir seferde hizalayıp tampona bastıracaksınız o kadar...
  • ben banta filan güvenemedim 4 plakayı 4 yerinden vidaladım
  • Bir plakaya iki adet vida yeterli ama vidalayacağın yeri enbaştan ve sondan rakamın üzerine denk getir ve daha sonra asetat kalemiyle vidanın üzerini boya sankli vida yokmuş gibi görünecektir. Şahsen denedim ve uyguladım bant bi yerden sonra dşüyor hiç olmadı oto yıkamada gidiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

Gerek yok ama ikinci bir alternatif olarak ta sicak silikonu oneririm tabancasiyla yapistirilan cubuk seklinde olanlardan. Onlarinda yapisma kuvveti cok fazla.

o dediğiniz silikon dolgu silikonu ve sıcakken yapışıyor ama soğuyunca iki soğuk malzemeyi birbirine tutturmaz. denemeyin bile...
  • artı fotoğrafta görüldüğü gibi, plakalığı tampona vidalayıp, plakayı içine geçirme yöntemini hiç kullanmayın. onları çalarlarken hırsızlara kolaylık sağlamış olursunuz. bi tornavidalık işi oluyor çünkü, arabanın önünden geçerlerken, hiç oyalanmadan, tornavidayı üstten takıp çıkarıp götürüyorlar, benden söylemesi...
  • beni dinle birader işe yarayan tek yapıştırma şeklini söylüyorum
    1 adet dyson marka poliüretan silikon la bu iş yapılı yoksa plakasız kalırsın haberin olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.