Şimdi Ara

araç içi parçaları boyamak için boya seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eğer bu konuya benzer bir konu açılmıssın özür diliyorum.

Torosumun kapı açma zamazingoları yılların verdiği yorgunlukla soyulmuş, çizilmiş köhne bir hal almış durumda. bende uzun zamandır düşünüyordum onları. bugun kapı döşemelerini değiştirdim. gri olanından yoktu yedek parçacı bulmanın çok zor olduğunu söyledi ve bende mecburen daha adi ve siyah derimsi birşey olanını aldım. fakat bu zamazingolar iyice sırıttı. sonra tanıdık olan nalbura gittim ve boyayacağım yerleri gösterip bir sprey boya istedim. fakat nalbur kafamı çok karıştırdı. boyanın sentetik olduğunu söyledi ve tutmayacağını, kısa sürede döküleceğini söylerek fırçayla boyamamı söyledi ve bir küçük teneke içinde bir boya verdi. fırçayla güzel durmayacağını düşünerek almadım.

size sorum şudurki bildiğimiz best marka ucuz spreyleymi yoksa nalburun verdiği fırçaylaymı boyamalıyım ?

Teşekkürler.

evet boyama işi bitti resimleri paylaşıyorum. umarım başka arkadaşlara da yardımcı olur.

bu orjnal hali.

iki kat boya atıldıktan sonra kurumaya bırakıldı.

ve mutlu son

dediğim gibi eskisinden iyi oldu fakat mat olmadığı için biraz parlak kaldı sanki. boş vaktimde mat bant alıp bir de öyle deniyeceğim. bantlada güzel oluyormuş. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.gmc -- 3 Mayıs 2011; 19:19:16 >

• naptınız buldunuz mu bir çözüm?
  • o parçalar sert plastik yanlış hatırlamıyorsam. Parçaları söküp güzelce zımparalayın daha sonra dokulu yüzey kaldıysa macunla düzeltin ve yine ince su zımparasıyla zımparalayın. (iç kapı kolu-yuva çerçevesi-kapı tutacakları-cam açma kolu vs trim malzemelerin hepsini ben olsam başlamışken yapardım) yüzey pürüzsüz ve temel şeklinden sapmamışsa (şaka şaka ) mat siyah yada rengi size kalmış başka bir renk sprey boyayla 30-45 cm uzaklıktan ince bir kat atın ve 20 dakika kurumaya bırakın. (ince kat boyadan kastım tamamen yüzey boyanana kadar spreylemeyin uzaktan öyle üzerinden geçseniz yeter minik beneklerde olsa o ince bir kattır.) yirmi dakika bekledikten sonra birkat daha boya uygulayın bu sefer göreceksinizki istenilen renge daha çok yaklaşılıyor. bu kat içinde yirmi dakika bekleyin ve son katı atıp işçilik bozukluklarını bu katta kapatmaya çalışın. Dikkat edin boyama işlemi sırasında belli bir noktaya fazla tutmayın boya kalınlaşır pek güzel olmaz. (tam sanayi işi olur) Bir gün kurumaya bırakın ve ertesi gün sprey mat vernikle iki kat yarımşar saat arayla vernikleyin. (vernik olmazsa elle çok temas edeceğinden boya dayanıklı olmaz çok kolay çizilir-dökülür). Kolay gelsin bitirince bizimle de resimleri paylaşırsınız artık.
    Not: tüm trimler derken torpidoyada girişin isterseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: swordmaster

o parçalar sert plastik yanlış hatırlamıyorsam. Parçaları söküp güzelce zımparalayın daha sonra dokulu yüzey kaldıysa macunla düzeltin ve yine ince su zımparasıyla zımparalayın. (iç kapı kolu-yuva çerçevesi-kapı tutacakları-cam açma kolu vs trim malzemelerin hepsini ben olsam başlamışken yapardım) yüzey pürüzsüz ve temel şeklinden sapmamışsa (şaka şaka ) mat siyah yada rengi size kalmış başka bir renk sprey boyayla 30-45 cm uzaklıktan ince bir kat atın ve 20 dakika kurumaya bırakın. (ince kat boyadan kastım tamamen yüzey boyanana kadar spreylemeyin uzaktan öyle üzerinden geçseniz yeter minik beneklerde olsa o ince bir kattır.) yirmi dakika bekledikten sonra birkat daha boya uygulayın bu sefer göreceksinizki istenilen renge daha çok yaklaşılıyor. bu kat içinde yirmi dakika bekleyin ve son katı atıp işçilik bozukluklarını bu katta kapatmaya çalışın. Dikkat edin boyama işlemi sırasında belli bir noktaya fazla tutmayın boya kalınlaşır pek güzel olmaz. (tam sanayi işi olur) Bir gün kurumaya bırakın ve ertesi gün sprey mat vernikle iki kat yarımşar saat arayla vernikleyin. (vernik olmazsa elle çok temas edeceğinden boya dayanıklı olmaz çok kolay çizilir-dökülür). Kolay gelsin bitirince bizimle de resimleri paylaşırsınız artık.
    Not: tüm trimler derken torpidoyada girişin isterseniz

Çok Teşekkürler. Bugun şehire inemediğimden dolayı alamadım boyayı. Demekki nalbur daha pahalı olduğu için bana kutu boyadan vermiş :). Az önc cep telefenoumdan fotoğrafları çektim eski halinin fakat kart okuyucuma okutamadım ve bilgisayara atamadım resimeri. yarın boyayı vs. alırken kart okuyusuda alıp resimleri paylaşacağım :).

• ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ne yaptınız resimleri çektim demişsiniz orada kaldı sanırım iş. Daha gidip sprey boya ve sprey vernik alacaktınız. Sonra hızımızı alamayıp tavan-koltuk döşemelerine el atıcaktık. (ben burdan siz ordan) Derken yeni boya ve tamponlar fln araç baştan yaratılacaktı ufak ufak Şaka bir yana cidden merak ettim boyadıysanız bizide bilgilendirin.

Orijinalden alıntı: swordmaster

ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ne yaptınız resimleri çektim demişsiniz orada kaldı sanırım iş. Daha gidip sprey boya ve sprey vernik alacaktınız. Sonra hızımızı alamayıp tavan-koltuk döşemelerine el atıcaktık. (ben burdan siz ordan) Derken yeni boya ve tamponlar fln araç baştan yaratılacaktı ufak ufak Şaka bir yana cidden merak ettim boyadıysanız bizide bilgilendirin.

tabiki çok yardımcı oldunuz :)

evet bugün boyama işlemini bitirdim. fakat resimleri yarın akşam ancak atacağım. cep telofonumdada bir sorun oldu yarın akşam resimler burda kesin :) diğer başlığımda söylediğim gibi motor kitini değiştirdim. karbüratör ayarı balans ayarı derken bugun el frenim koptu neredeyse bütün günü saniyede geçirdim. göze mi geldim diye düşünüyorum :)

eve geldiğimde kolları sıvadım başladım. bayağı uğraştırdı beni açıkcası zaten böyle konularda çok beceriksizim :) mat siyah bulamadığım için parlak siyah ile boyadım .eskisinden daha güzel olmakla birlikte daha güzel olabilirdi :) bir dahaki sefere artık :)

koltuk döşemelerini yeni değiştirdim tavan ve kasa rengiyle uygun krem ve karmen renkli kılıf kullandım. yeni boya konusundada, aracımın sağ kapısının altında ve bagaj da aracın yaşına göre normal olan çürükler mevcuttu. bir kaç yerde ufak paslanmalar falan da vardı. onları bir ay önce yaptırdım fakat kötü bir ustaya denk geldim ne yazıkkı. söktüğü kapıyı yere koymuş artık ne yaptıysa kılcal denilemiyecek büyüklükte çizikler oluşmuş. ve dün kaputun kasa ile birleşme noktasında ki plastikleri yapıştırırken yapıştırıcı (şu deriyi kopartanlarından) çamurluğa döküldü pasta ile kurtabilirsem bir kaç ay içinde yaptırmayı düşünüyorum. malum çok para harcadık arabaya bu sıralar :)

yarın

akşam

resimler

burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.gmc -- 2 Mayıs 2011; 20:59:33 >

• resimler eklendi :)

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.