Şimdi Ara

Plaka Hırsızlığı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam aracımı sitenin arkasındaki otoparka bırakıp eve geldim sabah aracın yanına gittiğimde Ön ve Arka plakanın olmadığını gördüm 155 aradım Polisle beraber karakola gittik olay yeri geldi tutanaklar tutuldu eve geldim ama çok moralim bozuk, aynı yerde bir aracın teybini çalmışlar başka bir hasarlı aracın arka camını patlatmışlar...
    Daha önce başına gelen varsa tekrar çıkarma ile ilgili prosedürü öğrenmek istiyorum ve bu plaka olayı başımı ağrıtmaması için yeni plaka çıkarabilirmiyim bu araca? Bilgisi olanlar varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Dün akşam aracımı sitenin arkasındaki otoparka bırakıp eve geldim sabah aracın yanına gittiğimde Ön ve Arka plakanın olmadığını gördüm 155 aradım Polisle beraber karakola gittik olay yeri geldi tutanaklar tutuldu eve geldim ama çok moralim bozuk, aynı yerde bir aracın teybini çalmışlar başka bir hasarlı aracın arka camını patlatmışlar...
    Daha önce başına gelen varsa tekrar çıkarma ile ilgili prosedürü öğrenmek istiyorum ve bu plaka olayı başımı ağrıtmaması için yeni plaka çıkarabilirmiyim bu araca? Bilgisi olanlar varmı?

3-4 yıl kadar önce olmuştu bizim bir aracın plakası düşmüş veya çalınmıştı cemiyete gittik çıkarttırdık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

quote:

Dün akşam aracımı sitenin arkasındaki otoparka bırakıp eve geldim sabah aracın yanına gittiğimde Ön ve Arka plakanın olmadığını gördüm 155 aradım Polisle beraber karakola gittik olay yeri geldi tutanaklar tutuldu eve geldim ama çok moralim bozuk, aynı yerde bir aracın teybini çalmışlar başka bir hasarlı aracın arka camını patlatmışlar...

3-4 yıl kadar önce olmuştu bizim bir aracın plakası düşmüş veya çalınmıştı cemiyete gittik çıkarttırdık

Cevap için teşekkür ederim..
    Keşke düşme olayı olsaydı çalıntı olayı apaçık ortada olan bir durum ve kolleksiyon için çalmadılar muhtemelen çalıntı bir araca yada başka yasadışı iş yapılacak araca takılacak ve ne asayiş nede trafik adına hiç bir kural bırakılmayacak ihlal edilen... Sürekli bir yerlere gidip dert anlatacak vaktim yok maalesef :(

Güncel plaka zayii yada çalıntı yapan bir arkadaş varmı ne yapmam gerektiğini anlatabilecek? Mesela Elimde tutanak var buna rağmen gazete ilanı gerekiyormudur?

• Açıkçası bu durumda ne yapacağınızı bilmiyorum ama ben olsaydım ilk iş olan polise bildirmekten sonra tutanaklarla birlikte notere gider plakalarımın ilgili tarihte çalındığını beyan ederdim.
  • suç işlerken kendi plakalarını gizlemek için çalmışlardır. yarın öbürgün sizin plakayı banka soygununda veya terör olayında kullanabilirler.
  • geçmiş olsun

allah ıslah etsin bu hırsızları

ilk defa duydum plaka bile çalıyorlar..yuh
  • ben vatandaşlık görevimi yaptım artık o plaka ile olacak durumları devlet önlesin... sanırım iki plakada yoksa muayene gerekiyormuş tekrar bide o patladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben vatandaşlık görevimi yaptım artık o plaka ile olacak durumları devlet önlesin... sanırım iki plakada yoksa muayene gerekiyormuş tekrar bide o patladı.

Bizim ülkeye belli olmaz. Siz yinede bir gazeteye "34aaa111 şeklindeki plakam şu tarihte çalınmıştır" şeklinde açık bir zayi ilanı verin.Ne olur ne olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

quote:

ben vatandaşlık görevimi yaptım artık o plaka ile olacak durumları devlet önlesin... sanırım iki plakada yoksa muayene gerekiyormuş tekrar bide o patladı.

Bizim ülkeye belli olmaz. Siz yinede bir gazeteye "34aaa111 şeklindeki plakam şu tarihte çalınmıştır" şeklinde açık bir zayi ilanı verin.Ne olur ne olmaz.

haklısınız bu durumda plaka yeniletmesi lazımken illa aynı plaka olacak diye dayatan bürokrasiden herşey beklenir. yahu olay ortada bir mahallede 3-4 aracta adli vaka var ben istemesem bile plaka degistrt bana yarın adam bomba yüklü araca taksa nasıl fark etcen bende ve o aracta varken o plaka?

• Aracı eşiniz anneniz babanız üzerine yapıp geri alın isterseniz. Tabi plakayı değiştirerek satış yapın. Böylelikle ceza gelemez size. En önemlisi adli olaylardan korunursunuz bir nebze.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarpBalaban

Aracı eşiniz anneniz babanız üzerine yapıp geri alın isterseniz. Tabi plakayı değiştirerek satış yapın. Böylelikle ceza gelemez size. En önemlisi adli olaylardan korunursunuz bir nebze.

Mantıklı plakayı çıkarır çıkarmaz bu yolu deneyeyim hatta kalsın onların üstünde
    Bu arada muayene değil tespit işlemiymiş TUVTURK'de yapılacak işlem ve ücretsizmiş..

Ayrıca görünen şu ki; bu ay izinede çıkacağım için zaten sadece h.sonları kullandığım aracımı 3 hafta kadar kullanmayacağım bu sürede trafikte plaka zayii işlemini yaptırmadan beklesemmi ? Belki bu arada plaka bulunur çünkü internetten çalınan plaka araştırmalarımda hatırı sayılır kısmı kısa bir süre sonra bulunmuş... Sanırım plaka sistemlere düşmeden hemen kendilerine lazım olan işleri görüyorlar..

Bulunamayan plakalarla alakalı en can sıkıcı durum ise şu oluyormuş; Her polis çevirmesinde uzun uzun bekletiyorlarmış sistemde plaka çalıntı geçtiği her çevirmede dert anlatmaktan millet illallah ettmiş...

• Plakayı saklayıp kirli işlerinde yada aynı renk ve model ve marka araba çalıp kullanıyorlar..Yani piyasada 2010 model aynı renkte ve modelde ve aynı plaka ile 2 adet HYUNDAİ dolaşıyor..Yada FORD , Yada TOYOTA, v.s. Birde köprü ve otoyollardan geçerken kullanıyorlar..Bol bol kaçak geçiş yapıyorlar..Açık tarih belirtip zayi ilanı verip ilanın çıktığı 5 adet gazeteyi alıp özenle saklayın..Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Mart 2012; 10:52:41 >
  • Bence de plakanızı değiştirtin, temiz ve sorun çıkarmayacak bir plaka ile devam edin...
  • plakayı değiştirmek en temizi, başka ilçeden birine satarken plakayı değiştirip, tekrar satın alacaksınız. Yalnız aldığınız plakada da benzer hikaye çıkarsa bahtınıza.
  • en mantiklisi yeni plaka cikartmak icin ugrasmadan, araci ese dosta yeni plakayla devredip, sonra istersen yine ustune gecirirsin, yok esim, annem, babam, kardesim se, zaten gerek yok oyle kaliversin ...
  • Diğer arkadaşlarında dediği gibi önce satış plaka değişikliği yapın ne olur ne olmaz burası türkiye biliyorsunuz bürokrasi çok zor işler başınız ağrımasın. Şu işe bak yahu artık plaka çalmaya başlamışlar . . .
  • Tekrar teşekkürler arkadaşlar... Evet plaka değişikliğini yapacağım ama önce bu plakalrın çıkması lazım işim gereği vaktim yok muameleciye para vereceğim el mahkum :( Buradan sizler için tavsiyem olacak plakalarınızı plakalıktan çıkarıp silikon veya vida ile sabitleyin tamponlarınıza, bu tür bir durumda sizin plakalrınızla uğraşmak istemeyecekleri için başka araçlara yöneleceklerdir...
  • quote:

Tekrar teşekkürler arkadaşlar... Evet plaka değişikliğini yapacağım ama önce bu plakalrın çıkması lazım işim gereği vaktim yok muameleciye para vereceğim el mahkum :( Buradan sizler için tavsiyem olacak plakalarınızı plakalıktan çıkarıp silikon veya vida ile sabitleyin tamponlarınıza, bu tür bir durumda sizin plakalrınızla uğraşmak istemeyecekleri için başka araçlara yöneleceklerdir...

günaydın, aynı durum benim başıma da geldi. dün sabah kalktım plakalarım çalınmış. hemen polis çağardım sonra karakola gittim ve tutanak tuttuk. plakaları nasıl yeniden çıkartacağız bu konuda siz ne yapmıştınız yardımınızı rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SELCUK34

quote:

Tekrar teşekkürler arkadaşlar... Evet plaka değişikliğini yapacağım ama önce bu plakalrın çıkması lazım işim gereği vaktim yok muameleciye para vereceğim el mahkum :( Buradan sizler için tavsiyem olacak plakalarınızı plakalıktan çıkarıp silikon veya vida ile sabitleyin tamponlarınıza, bu tür bir durumda sizin plakalrınızla uğraşmak istemeyecekleri için başka araçlara yöneleceklerdir...

günaydın, aynı durum benim başıma da geldi. dün sabah kalktım plakalarım çalınmış. hemen polis çağardım sonra karakola gittim ve tutanak tuttuk. plakaları nasıl yeniden çıkartacağız bu konuda siz ne yapmıştınız yardımınızı rica ederim.

Benim vaktim yoktu işimden dolayı muameleciye verdim.
    İki plakada çalındiysa tuvturke gidip motor no teyid ettiriyorsunuz bu işlem ücretsiz daha sonra trafik şubede plaka basvurusunu yapıp cemiyette plaka bastıriyorsunuz. Sanırım 70-80 tl falan oluyor masraf. Emniyette online randevu alirken gerekli belgeler yazıyor
    Geçmiş olsun....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Plakanın neden çalındığını anlamadım. Sonuçta bir plaka çalındığı anda hemen ihbar ediliyor ve kayıtlara geçiyor artık görüldüğü yerde çevrilip durdurulur tutuklanır filan. Çalıntı plakayla köprüye de gidemez suç işlemeye de gidemez yolda çevrilme riski var sonuçta niye öyle bir şey yapsın? Neden plaka çalınıyor anlamadım ben?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.