Şimdi Ara

Plak çalmak için pikap nereden bulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sahibinden ve gittigidiyor gibi siteler dışında pikap gramafon satan yerler var mı? nerelerde? 100-200 liralık bi pikap arıyorum.

• CD player alabilirsin ama plak çalmaz.

edit: Bknz. imza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 8 Kasım 2010; 12:39:17 >
  • Soruya bak cevaba bak
  • cevap veren kişi plak dinlememiş

plak tamamen saf sestir. havadaki ses titreşimleri direkt plaka iğne vasıtasıyla aktarılır. cd ise ses titreşimleri dijitale çevirir ve cd ye 0 1 ile yazar. plak yerini hiç bişey tutamaz... 100 200 lira fiyat vermişsiniz o fiyata direct driveli kaliteli pikaplar bulunabilir. tavsiyem sahibiden.com dan oturdugun yer izmir ise izmirde arat ve begendiğin model varsa satıcıyla konuşup elden almak en guvenlisi. kargo olmaz cihaz hassas hem buyuk olunca kargo sorunlu oluyor...
  • Kadın tavlamak için kullanıyorum pikapı ben. Lambalı amplilerim de var onların karşısına geçip sevişiyoruz.
  • liseli detected
  • inici özentisi olmaktansa liseliyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu gitar sahte mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • forumun kalitesi düşüyor
  • millet dikkat çekmek için ne yapacağını şaşırıyor
  • Ben sadece sitem ediyorum, peki nelere?
    1. Stereo ses sistemleri bölümünde "Plak çalmak için pikap nereden bulabilirim?" diye başlık açılmasına; zaten stereo ses sistemleri bölümündeyiz siz pikap deseniz anlarlar. Tutup da size burada "ford rangeri tavsiye ediyorum" demezler.
    2. Malum filmden sonra herkes de bir plak hastalaığı başladı; samimi bulmuyorum sadece özenmekten ibaret. Zaten temiz plakların fiyatlarını duyunca vazgeçeceksiniz. CD'ler yeter üstelik fiyatlarıda çok uygun olmadı kaliteli dac alın flac, alac, gibi formatlardaki kayıtlar dinleyin.
    3. Gramofonda neyi dinleyeceksiniz çok merak ediyorum.

@Marantz dikkat çekmek gibi bir niyetim yok. Özür bekliyorum.
    @Vtecpower sana bir şey demiyorum.
    @quatroxxx ironiyi anlamadın.

Saygılar.
  • yaw şu ıssız adama çok merak ettim millet plak diince sorarım ıssız adamdan gordum diyorlar... bende izliim bari neymiş bu plaka özendiren plaklara özenmenin anlamı yok. plaklar cd gibi sağa sola fırlatılcak disk değiller. bakım isterler üzerinde toz varsa el pompası ile hava vererek temizlenir antistatik fırça bez ile dikkatlice temizlenir velhasıl velhasıl.. disko müzikli plak 5 10 lira arası değişir. yabancı müzikli 20 30 lira ve yerli ender bulunan türk sanat müzikleri 30 40 arası fiyatlara sahiptir. tabi sadece fiyatlar lp için. 45 lik 6 lı 10 lu lot halinde türk müzikleri 10 liraya bulabilirsiniz. ama 45 lik ler çok çabuk bitiyor kalk çevir değiştir

gramofon dinledim tamamen saf ses ama çokda ince çıkıyor be onun zevki ayrı

• quote:

Orijinalden alıntı: mahruti

Ben sadece sitem ediyorum, peki nelere?
    1. Stereo ses sistemleri bölümünde "Plak çalmak için pikap nereden bulabilirim?" diye başlık açılmasına; zaten stereo ses sistemleri bölümündeyiz siz pikap deseniz anlarlar. Tutup da size burada "ford rangeri tavsiye ediyorum" demezler.
    2. Malum filmden sonra herkes de bir plak hastalaığı başladı; samimi bulmuyorum sadece özenmekten ibaret. Zaten temiz plakların fiyatlarını duyunca vazgeçeceksiniz. CD'ler yeter üstelik fiyatlarıda çok uygun olmadı kaliteli dac alın flac, alac, gibi formatlardaki kayıtlar dinleyin.
    3. Gramofonda neyi dinleyeceksiniz çok merak ediyorum.

@Marantz dikkat çekmek gibi bir niyetim yok. Özür bekliyorum.
    @Vtecpower sana bir şey demiyorum.
    @quatroxxx ironiyi anlamadın.

Saygılar.

şimdi konuya öyle bir dalmışsınki baştan bunları yazsan sana kimse bişey demezdi ve daha mantıklı olurdu, sonuçta bunlar senin düşüncelerin ve şimdi daha saygı duyulur haldeler.

neyse özüre gerek kalmadı, sanırım beni anladın..

plak hakkında madem konu açıldı bende bi kaç bişey söylemek isterim

plak soundu kulağım 1984 ve 91 yılları arasında amcamın loewe marka pikap çaları ile girdi o yılların muhteşem bütün hit albümleri kendisidnde mevcuttu amaca evlenirken bütün plaklarını dağıtmış sadece bir kaçı kalmıştı onlarıda 1997 de beri hala saklarım ama en baba plaklar faili mechullere karıştı..

kısacası 1999 dan beri pikabım var evlendim evimede ufak çaplı bir stereo sistem kurdum, azda olsa LP plak koleksiyonum var fakat inanın bu malum film yüzünden özenti damgası yememek için misafir eve gelince plak çalmıyorum

aslında mahruti biraz haklısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 10 Kasım 2010; 0:35:49 >

• Bende de plaklar var 84 tane. Pikap yada gramafon ne önerirsiniz arkadaşlar ?
  • Pikap kullanmak bir sanat gibidir aslında. Kulturdur. Cd gibi metalik ,eksik, suni degildir. Sıcak analog bir sestir. İgnesinden, kartusuna, koluna, tablasına, surucusune, ayarlarına kadar bir cok seyi bilmek, hakim olmak gerekir. Zordur ve gonul isidir. Pikap bakımı yanında plak bakımıda ciddi emek ister. Cd gibi hor kullanmaya gelmez. Bir plak asla 2 kere aynı calmaz. Plaklar baskı kalitesine gorede ayrılırlar. Aynı albumun iyi ve kötü baskısı vardır. Her yonuyle a dan z ye bilgi tecrube ister.
    Ayrıca iyi bir sistem de kacınılmazdır. Sıradan pikap surucu ve guclendirici ile iyi tad alamazsınız. Bu butce ile dogru orantılıdır.
    Pilaktaki kayıt zenginligini cd de bulamazsınız. Gunumuzde plak lara karsı ilgi artmaya basladı. Kimisi merak, kimi nostalji, kimide eldeki plaklar degerlendirmek icin yoneldi.
    Ama bazıları bu isi gonul vererek yapıyor.

Pikap onerisi butceye gore yapılır. Baslangıc, orta ve ust duzey pikaplar var. Baslangıc icin dual vs gibi markalara yonelebilirsiniz. Eger merakınızı uzun solukluysa zaten gerisi gelir. Guncel sıfır istiyorsanız baslangıc duzeyinde pikaplarda var. Sony PS-LX300USB yada DENON DP-29 vs gibi.

Pikap konusunda asagıdaki siteden oldukca faydalı bilgiler edinebilirsiniz ,icerik zengin.

http://hakancezhifi.stereomecmuasi.com/

Ayrıca:
    http://gramofonevi.com/Default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 17 Aralık 2012; 11:46:47 >

• Bir zamanlar nordmende vardı bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Pikap kullanmak bir sanat gibidir aslında. Kulturdur. Cd gibi metalik ,eksik, suni degildir. Sıcak analog bir sestir. İgnesinden, kartusuna, koluna, tablasına, surucusune, ayarlarına kadar bir cok seyi bilmek, hakim olmak gerekir. Zordur ve gonul isidir. Pikap bakımı yanında plak bakımıda ciddi emek ister. Cd gibi hor kullanmaya gelmez. Bir plak asla 2 kere aynı calmaz. Plaklar baskı kalitesine gorede ayrılırlar. Aynı albumun iyi ve kötü baskısı vardır. Her yonuyle a dan z ye bilgi tecrube ister.
    Ayrıca iyi bir sistem de kacınılmazdır. Sıradan pikap surucu ve guclendirici ile iyi tad alamazsınız. Bu butce ile dogru orantılıdır.
    Pilaktaki kayıt zenginligini cd de bulamazsınız. Gunumuzde plak lara karsı ilgi artmaya basladı. Kimisi merak, kimi nostalji, kimide eldeki plaklar degerlendirmek icin yoneldi.
    Ama bazıları bu isi gonul vererek yapıyor.

Pikap onerisi butceye gore yapılır. Baslangıc, orta ve ust duzey pikaplar var. Baslangıc icin dual vs gibi markalara yonelebilirsiniz. Eger merakınızı uzun solukluysa zaten gerisi gelir. Guncel sıfır istiyorsanız baslangıc duzeyinde pikaplarda var. Sony PS-LX300USB yada DENON DP-29 vs gibi.

Pikap konusunda asagıdaki siteden oldukca faydalı bilgiler edinebilirsiniz ,icerik zengin.

http://hakancezhifi.stereomecmuasi.com/

Ayrıca:
    http://gramofonevi.com/Default.aspx

Bilgiler için çok teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN. Babamın gençliğinde dinlediği ve söylediği şarkıları türküleri kapsayan 84 adet mini plaklardan var. Onlara 80 lik mi deniyor du ? Ben bu plakları çocukluğumda ki gibi dinlemek istiyorum. Fiyat önemli değil. Gerçek sesi verebilecek marka hangisidir ? Pikap mı daha net güzel ses verir ? Gramafon mu ?

• Elinizdekiler 45 liktir. Project, thorens veya music hall un giris seviyesi urunleri ve ucuz yollu bor pohono pre isinizi gorur. 400-500 euro civarinda bir para harcarsiniz. Ilgili markalarin turkiye temsilcileri mevcuttur. Internetten aratirsaniz bulursunuz. Sn. Ikarahal guzel yazmis, ancak bahsettigi seviye daha ust duzey pikaplar icin gecerli(teknikbilgi) sizin lullanacaginiz urun koy calsin tipi olmali. Eger cok begenirde pikapmarsivinizi genisletmek isterseniz baska seceneklerde var. zaman icinde degerlendirsiniz. Pikagin sesi her sartta cd den iyidir...
  • Fiyat onemli degil derken ucuk kacık noktalara gider bu is.

Gramafon ayrı bir dunya sayılır analog sesi oldugu gibi yukseltir. İgne plak uzerindeki izlere gore titresir ve diyaframı harekete gecirir diyaframda huni sekilde borudan kuvvetlenerek cıkar. Elektroniksel hic bir ekipman yoktur ses islemede. Haliyle daha dogal olacaktır. Ama gucu ve tonalitesi kısıtlı olacaktır.

Pikaplar ise elektronik kuvvetlendiricilerle calısır. Daha renkli, daha guclu ses alınır. Kontrol kısımları fazladır.

Pikap olayına meraklı insanlar ciddi paralar yatırırlar. İyi bir pikap + iyi bir pikap pre+ iyi bir amfi + iyi bir speaker kucuk bir servet ister.

Linkini verdigimi Gramafonevine danısın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Aralık 2012; 16:54:24 >
  • ikarahal ve altanpsx

isimli arkadaşlara teşekkür ederim değerli bilgiler verdikleri için. ALLAH RAZI OLSUN.
  • 40 yıldır Lambalı Radyo ve Pikap tamiri ile Uğraşan Fuat Usta Lambalı Radyo Dünyası olarak "Kızlarağası Hanı 2.kat No:119 Konak/İzmir de hizmet vermekte".
    İletişim :05557607430
    "Lambalı Radyo Dünyası"
    Güzel izmirin ilk Radyo ve pikap Hastahanesinden SEVGİLERLE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lambalı Radyo Dünyası -- 1 Aralık 2014; 20:49:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.