Şimdi Ara

Elektro Gitar İçin Zor Şarkılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZOr paçaralar söyler misiniz bakalım çalabiliyor muyum ? Penasız çalıcam ama pena kullanamıyorum

• Steve Vai - For the Love of God
  • O parçanın guitar pro dosyası varsa ö.m fln bi şekilde atar mısınız steve vai nin bir tek answer diye bir parçasının tablarını bulabildim
  • Metallica - One

Hayvani bir tapping yeteneği gerektirir.

http://www.youtube.com/watch?v=ZSw6R00_Tr4
  • Metallica - One en sevdiğim şarkılardandır,solosunu da çok severim ki Metallica en sevdiğim gruptur zaten. Yanlış anlaşılmasın ama One hiç de hayvani bir tapping yeteneği gerektirmez.
    Zor parça istiyorsan o parçaların içinde bulunacak teknikler için ( örneğin sweep picking ) yada çok hızlı picking yapılan yerlerde pena kullanman gerekecektir. Pena kullanmadan nasıl oluca anlamadım elektro gitar nadiren penasız çalınır ama yinede birkaç şarkı söyleyeyim ben sana.

Cacophony - Concerto
    Yngwie Malmsteen - Arpeggios From Hell
    Bu ikisi çok büyük gitaristlerin çok beğenilen şarkılarıdır ve baya da zorlardır. Penasız da çalamazsın ki zaten elektro gitar da kendini geliştirmek istiyorsan pena tabiki kullanman gerek.
    Bunlardan daha basit de olsa zor birkaç şey de yazayım
    Iron Maiden - The Trooper
    Judas Priest - Painkiller
    Megadeth - Tornado Of Souls
    Roadrunner unt. - In The Fire
    Trivium - Detonation

Bunlar şu anda aklıma gelen şarkılar. Hepsininde gerek riffleri gerek soloları çok güzeldir zaten biliyorsundur şarkıları. Seviyeni bilmediğim ve sen direk olarak zor parçalar sorduğun için bunları yazdım eğer seviyeni belirtirsen ona göre de şarkı tavsiyelerinde bulunabilirim tabii. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eenigmaticc -- 9 Mayıs 2009; 17:29:40 >

• Arpeggios from hell in 2 sayfası var bende gp olarak onu çalabiliyorum az çok elle klasik gitarda , zaten henz elektro gitarım yok yakında alıcağım ama pena kullanamıyroum hiç bir şekilde yok yani ritm atarken bile takıla takıla oluyor
  • Ben daha çok van halen tarzı parçaları seviyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    başlangıç olarak elektro gitar
    13 yıl önce açıldı
    Bass gitar nasıl öğrenilir
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cacophony - Speed Metal Symphony
    Michael Angelo - No Boundaries
    Jason Becker - Serrana
    Malmsteen - Blitzkrieg
    Steve Vai - Crossroadsdaki Paganini 24th Caprice

One, hayvani bir tapping gerektirmez. Tappingin de sınırı var yani ne kadar hayvani yapabilirsin ki.

Not: Oha! Klasik gitarda çalıyorsun, pena kullanamıyorsun, Malmsteen çalıyorsun... Daha şarkının başında 19. perdeye kadar çıkıyor nasıl yapıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 9 Mayıs 2009; 17:59:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: slash7895123

Not: Oha! Klasik gitarda çalıyorsun, pena kullanamıyorsun, Malmsteen çalıyorsun... Daha şarkının başında 19. perdeye kadar çıkıyor nasıl yapıyorsun?

+1..
    birincisi o perdeleri klasik gitarda nasıl çalıyorsun ?
    ikincisi de zannetmiyorum ki parmak kullanılarak o picking hızına erişebilmek pek mümkün olsun.
    nasıl yapıyorsun söyle biz de bilelim.
  • Şarkıyı dinlemedim hiç ne kadar hızlı çalıyor ki ?
  • sfdgsdfgsfdg

Önce pena kullanmaya başla.
  • nasıl yani ya ? millet yeni çalma tekniklerimi geliştiriyor?

dostum gitar malmsteen penasız ? enstrumanları karıştırmadın değil mi ?

madem öle cacophony den sword of warrior u çalmayı dene birde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 9 Mayıs 2009; 23:19:54 >
  • PM'den link attım.O soloyu piano çalsam o kadar hızlı olmaz.
  • Bizim kuzen Metallica - One'ı çalarken bir kova ter döküyor, demek ki zor Gerçi ben de davulda iki kova döküyorum, o ayrı Ya bir de şu var, neye göre zor, kime göre zor, ulen gitarist var, GİTARİST var değil mi! ha her gitariste göre zor gelen şarkılar illa ki var... Ama genel geçer bir zor var mı bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Hetfield -- 10 Mayıs 2009; 10:49:16 >
  • master of puppets zor.
  • Oneın tapping valla kolay. Kirkün soloları hıza tekniğe değil melodiye dayalı olur genelde. MOP da da başdaki bölümü temiz yapıyorsan tamamdır. Onun ritmindeki PMler terletiyor. Tek yönlü olunca.

Ama bunun yanında Malmsteen klasik müzik yapan adam. E klasik müzik de hızlı bir olay zaten. Cacophony de aynı şekilde ama Cacophonyde azcık hızlı çalma çabası var gibi. Michael Angelo da komple hızlı çalmak için gitar çalan bir insan. Bunların yanında yani hem Metallicanın hem de diğer grupların soloları vız gelir(çalınabilirlik açısından). Çünkü o adamlar yazdıkları soloyu cuk diye şarkıya oturtmak zorundalar. Melodik yapmazlarsa dinlenmez çünkü. Mesela bana göre Metallica'nın My Friend Of Misery sırf solosu olduğu için bile dinlenebilir. Zor mu? Hayır. Doğru mudur? Doğrudur. Arz ederim.

Edit: Anlatım bozukluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 10 Mayıs 2009; 20:23:22 >

• Eğer henüz pena hakimiyetin yoksa Dire Straits in parçalarına bakmanı öneririm. Zira Mark Knopfler da pena kullanmayı pek sevmez :)
  • am i evili çıkarttım penayla solosu dahil
    iron mani çalşıyorum solosu hariç bitti
  • master of puppestsede bakıyorujm ypaarım gibi geliyo
    am i evilin kalın mi telinde triolelerde pena alternate picking mi olucak yoksa hep aşağı mı ?
    bide pentagram anatoliayı çıkardım gp'de 3 sayfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berocan -- 13 Mayıs 2009; 19:49:26 >
  • Arkadaşım pena kullanmayı yeni öğrendiysen ve mop falan rahat çalıyorsan benimle irtibata geç menajerin olayım. Gerçi olmuş 3 gün ama olsun. Bu hızlı öbür haftaya neoklasiğe başlarsın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.