Bu ülkeyi bu hale getirenler için sorun değil onlar kaz ciğeri yiyorlar yanında beyaz çay yakında 2tl lik ekmeğede ÖTV gelicek yok daha neler diyeceksiniz su kıtlığını bahane edecekler. Bu ülkede her şey koca bir şaka bunların oy alması koca bir şaka bu kadarda aptal olamaz Türk halkı. |
pizza da lüks tüketime girmiş (2. sayfa)

-
-
zincir pizzalar o fiyatlardaysa biraz daha fazla verip kaliteli pizza yapan yerden soylemek daha mantikli. karantina basindan beri kendi pizzami yapmaya basladim. bana evde olan maliyeti bile bahcivan mozarella, feslegen, soktan aldigim parmesan kullandigimda 15-16 tl yi buluyor sirf margerita pizza minimum. Bazen Eataly'den aliyorum, farkli icerikler koyunca 30-35 tl minimum. bu ev maliyeti. zincirlerin icine ne koydugunu ne kadar koydugunu siz hesaplayin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gs09gs09
Pizza lux degilde abarti biraz fiyatlari evet hamurun ustune iki peynir bi salca suruyon iki sucuk serpistiriyon 100 lira ayip gunah yaniSalça sürmek :D düştüğümüz şu hale bak millet salça ekmek moduna döndü resmen ahahahhahaha daha bunlar iyi günleriniz siz durun. Bu kafalar fakir kafaları varya süründürür insanı aç bırakır. Hiçbir zaman dominos pizzası gibi olmayacak o.
-
Ekmek arası peynir neyinize yetmiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağlık ve lezzet açısından (çoğu yer pizzayı iyi yapamıyor ) evet ama evde yapmak bile masraflı artık. Biraz değişik peynir atayım desen bile katlar fiyatı . Öyle gurme peynirlerden bahsetmiyorum.
Dolayısı ıle buradaki konu “pahalılık “ evde yapsan dışarıda yesen hep aynı soruna çıkıyor
Pizza hep lüks tüketimdi.
-
Pişi neyine yetmiyor kardeşim!! un kemir! ne gerek var pizzaya! devleti kötüleyeceğine çözüm bullllllll
-
Dışardan yemek yeme işi uzun zaman önce bitti bence. Çok mecbur kalmadıkça yemeyin dışardan. Fiyatlar çok pahalı
dominos'dan büyük boy pizza istiyoruz adamlar hamurun yarısının üstüne malzeme koymadan gönderiyorlar. üstelik klasik hamur istersen 3tl fiyat farkı alıyorlar. durumlar gerçekten traji komik bir hal almaya başladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 29 Ocak 2021; 11:0:29 > -
quote:
Orijinalden alıntı: eyoruk
Sağlık ve lezzet açısından (çoğu yer pizzayı iyi yapamıyor ) evet ama evde yapmak bile masraflı artık. Biraz değişik peynir atayım desen bile katlar fiyatı . Öyle gurme peynirlerden bahsetmiyorum.
Dolayısı ıle buradaki konu “pahalılık “ evde yapsan dışarıda yesen hep aynı soruna çıkıyorA101'den kolot peyniri alıyoruz. Fiyatı uygun ve lezzetli.
Dediğiniz anlıyorum pahalı, evet. Artık ucuz kalan bişey kaldı mı? Herşey pahalı artık.
-
Girmiş derken? Bayağıdır o kategorideydi zaten...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam aksi uygulamalar sayesinde özellik İstanbul için dışarıdan söylemek daha avantajlı bile oluyor kimi durumlarda
-
dostum cok pisirmissin ust malzemeyi. Evdeki normal firinda yapiyorsun sen de sanirim benim gibi. pizza tasin da yok gibi. uzuuun denemeler sonrasi evdeki en iyi yontemin su olduguna karar verdim. Firina girebilen bir tavan varsa isin cok kolay olur. Firini ben bi yarim saat kadar isitiyorum max derecenin biraz altinda. Tavayi da ocakta isitiyorum. Sonra tavaya hamuru koyup ustune sosunu dokup alti % 80 pisene kadar ustu de kapali sekilde pisiriyorum. (28 cm capi benim tavanin). Sonra firinin derecesini max a getirip ust izgarayi aciyorum. daha sonra ustune malzemelerini koyup ust izgara yanarken firina koyuyorum. max 2-2.5 dk falan.
Istersen firinad basta sadece hamur ve sosu biraz pisir sonra malzemeleri ekle devam et.
demek istedigim malzemeleri koymadan bir on pisirme sart sosunun ve hamurunun pismesi icin. yoksa yaniyor biraz. Ev firinlari o kadar yuksek dereceye cikamiyor.
-
Soğan halkasının 17.90 olduğu yerde aslında halka olan biziz.
-
Pizza lüks, hamburger lüks, kebap lüks
Hadi paraya kıyalım lüksü tadalım diyorsun, Allah affetsin köpeğe versen yemez.Uzun süredir zincir restoranlardan sipariş vermiyorum.Bu kadar paraya bu kadar leş bir lezzet yok
Keşke paranın karşılığını alsak lezzet olarak, ona bile eyvallah diyecem de o bile yok.
Evet taş fırın olsa harika olurdu ama evde anca fırında yapabiliyoruz. Fırında yeni değil tabi yılların fırını. Bazı fonksiyonları çalışmıyor bu yüzden fanlı ayarda yapıyorum 220 derece şeklinde. Ama bir daha ki pizza yapışımda dediğiniz gibi önce hamuru pişirip diğer malzemeleri sonradan eklerim.
Kaldı güzel kardeşim, son zamanlar sınırsız ya..... yiyoruz hepimiz.
-
Gençler size kötü bir haber vereyim.
Daha iyi günlerdesiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X