Tamamen otomotiv yedek parça ihraç eden bir firmayız işlerimiz gerçekten çok düştü inşallah korkulan bir durum gerçekleşmez..Firmamıza gelen konuştuğumuz kişilerin hepsi yavaş yavaş şikayetçi olmaya başladılar..Sizlerde de gözle görülen bir düşüş var mı?
Piyasada iş çok, işi yapılacak adam az!
hocam 7 yıllık net cafeciyim. işlerimin hiç bu kadar düştüğünü görmemiştim. ve etrafımdaki tüm esnaflar işlerin düştüğünden yakınıyor.
vergilerden millette para kalmadı
Hırdavat orman ürünleri sektörü yılbaşından sonra öldü
bende ticaret ile uğraşıyorum malesef işlerde inanılmaz düşüş var sonunumuz böyle giderse iyi görünmüyor piyasada para dönmüyor
bir vatandaş olarak alım gücümde büyük bir düşüş var
genç bakışta ünüversite prof konuştu dediki 2001 krizi amerika yaptırmış,bir tane dünya bankasından bir adam söylemiş amerikalı biride kızmış imf ve amerika işin içindeymiş yani
Vatandaşın kazandıgını devlet sömürüyor haliyle vatandaşın alım gücüde düşüyor olur olmadık şeylerden bile vergi alıyor devlet vatandaş ne yapsın
Mercedes,Porsche VW Audi gibi büyük firmalara yedek parça ihraç etmemize ragmen hakikaten çok çok düştü öyle küçük bir firma da değiliz ama siparişlerimizde hakikaten azalma var ve bu durumdan açıkçası korkuyorum
Hidrolik firmasıyız, işlerde düşme yok aksine hareketlilik var çok şükür.
oto teyp ithalat ve pazarlama şirketiyiz işler berbat
quote:
Orijinalden alıntı: THESİMPSON
Mercedes,Porsche VW Audi gibi büyük firmalara yedek parça ihraç etmemize ragmen hakikaten çok çok düştü öyle küçük bir firma da değiliz ama siparişlerimizde hakikaten azalma var ve bu durumdan açıkçası korkuyorum
İhraçta sıkıntı varsa, o zaman Türkiye ile ilgili değil, global yada Avrupa kaynaklı bir sıkıntı olduğunu söylemek daha doğru. Tahmin ediyorum önceden sipariş ile çalışıyorsunuzdur. Yani 6 ay - 12 ay önceden siparişleri alıyor olmanız mümkün. Avrupa'da yeni toparlanmaya başlayan ya da toparlanmaya başladığı söylenen ekonomi yüzünden etkilenmiş olmanız mümkün.
Ülke çapında ise durum sizden farklı. Olmayan alım gücünün, borçlarla sağlanması ve gelinen durumda artık vatandaşın daha fazla borca girememesi. Yani Türk Vatandaşı kazandığı kadarını harcamıyor bunu kendimizden biliyoruz. Artık borç ödeme zamanı geldi gibi. Bu sebeple vatandaş, gelirini yeni harcama yerine borçlarını ödeme durumuna geçmiş gibi geliyor bana.
Özellikle enflasyon korkusu, cari açık meselesi yüzünden piyasada özellikle durgunlaştırılıyor olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme