Şimdi Ara

YALAN-Vucudumuzda ki damarlar Dünyayı 4 KEZ DOLANIR YALAN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vücudumuzdaki tüm damarların uç uca eklenmesi halinde toplam uzunluğunun 160.000 km olduğu uzmanlarca belirtiliyor. Yani, Dünya'nın çevresini bir değil, dört kez dolaşacak uzunlukta. (Dünyamının ekvatoral çevresi bilindiği üzere 40,075 kilometre)
    takvim.com.tr
    Damarlarımızın uzunluğu kaç km.'dir?
    https://www.takvim.com.tr/sorucevap/2010/02/03/damarlarimizin_uzunlugu_kac_kmdir

BU BİLGİ HALİ HAZIRDA OKULLARIMIZ da , DERS KİTAPLARINDA ÇOCUKLARA ÖĞRETİLİYOR VE BU BİLGİ YANLIŞ, KAYNAĞIM MANTIĞIM . Çocuklarımız bu yanlış bilgilerle ütopik evrenlerde yaşatıyorlar. Bu yanlış bilgiyi yayan güruhun kazanımlarını ve neyi amaçladığını bilmemekteyim ama geleceğimize darbe vurdukları çok aşikardır .

ŞİMDİ BİR ÖRNEKLE AÇIKLAYAYIM ( Resim 1.1)

1.80 boyunda bir eleman olsun ve enini 40 cm alalım . İnsan vücudu girintili çıkıntılı ama ben bir silindirmiş gibi düşünüp ( bu kabul bu bilgiyi savunanlar için avantajlı çünkü fazladan hacim kazandırıyorum ) Silindir Hacim = πr2h den pi=3 yine kabul edersek 216.000 cm3 yapar . 216.000 hadi türevini alalım 648.000 cm2 yapar. Bir mertebe daha türevini alsak 1.296.000 cm yapar buda 12.96 kilometre yapar . Dünyanın çevresi 160000 km . Yani bu bilgi yanlıştır

Resim (1.1)

YALAN-Vucudumuzda ki damarlar Dünyayı 4 KEZ DOLANIR YALAN!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galapagoskaplumbağası -- 24 Mayıs 2020; 2:32:51 >

• tutmaz

Edit: okumadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılcal damarların ne kadar küçük olduğunu biliyor musun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 24 Mayıs 2020; 11:23:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayın kaynağı mantığı

• Karşima mantikli tek bir arguman sunamiyorsunuz

• adamın hacmini hesapladın 21,600 cm3 buldun ya (yanlış buldun bu arada). şimdi şimdi bu hacimdeki her cm için 740800 kılcal damar olduğunu düşün. bu kılcal damarları uc uca eklersen: 21,600*740800 = 160012800 cm yani 160km yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keira-

tutmaz

Edit: okumadım
    TUTAR.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

adamın hacmini hesapladın 21,600 cm3 buldun ya (yanlış buldun bu arada). şimdi şimdi bu hacimdeki her cm için 740800 kılcal damar olduğunu düşün. bu kılcal damarları uc uca eklersen: 21,600*740800 = 160012800 cm yani 160km yapar.
    Hocam niye her santimde 740800 kilcak damar oldugunu dusuneyim

Oyle bile dusunsem 160 km demissiniz Izmir-kusadasi arasi git gel 160 km

Dunyanin cevresi 160.000 km hocam

• La olum neye göre türev alıyorsun silindir çapı sıfıra yakınsayan adedi de sonsuza yakınsayan küçük küçük silindirlerden oluşmaz mı.Bu silindirlerin bir uzunluğu normal silindir kadar ama çapı sıfıra yakınsıyor.Sen bu sonsuz tane silindiri uc uca koysan bırak dünyayı buradan güneşe yol olur yani teorik olarak mümkün.
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Hocam santime gore türev aliyorum

Damar hiç sıfıra yakınsar mı hocam

• Resimdeki ayrintilari kimse farketmemis bu beni uzuyor

• cm3'ü türev alarak cm2'ye da cm'e çeviremezsin. Sen türevi çok yanlış anlamışsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: researcher12

cm3'ü türev alarak cm2'ye da cm'e çeviremezsin. Sen türevi çok yanlış anlamışsın...
    Kürenin hacmi 4/3 πr3 . Alani 4πr2 buda mi tesadüf

• quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

Kürenin hacmi 4/3 πr3 . Alani 4πr2 buda mi tesadüf

Alıntıları Göster
    evet.
    küpün hacmi a3, alanı 6a2.
  • Sende cm ye göre türevini alıyorsun bulduğun şey hacmin santimetreye göre değişimi, bu kadar.
  • Kardeşim İtalya hangi ara kıta oldu? Ayrıca gözle göremeyeceğin küçüklükte damarlar var, ana damarlar tıkandığı zaman vücut kan iletimini bu damarlarla sağlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler hadi butun dediklerimi bir kenara birakin . Cidden vucudunuzdaki damarlarin dunyayi 4 kez dolasacagina inaniyor musunuz

• galapagoskaplumbağası kullanıcısına yanıt
    bilim insani olmadan yorumlamak dogru degil fakat, mantik olarak imkansiz gibi

ayrica galapagos kaplimbagalarini severim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altyazar -- 24 Mayıs 2020; 4:50:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • galapagoskaplumbağası kullanıcısına yanıt
    Yok yakınsamaz da ben sana teorik olarak neden mümkün olduğunu açıklamaya çalıştım.Şimdi baktım da kılcal damarların yarı çapı 2.5-5 x 10^-6 m arasındaymış.Hadi senin için 5'den alalım.İnsan vücudunun hacmi senin aldığın değerlere göre 0.864 m^3 çıkıyor.Yani kılcal damarların bu hacme eşdeğer olabilmesi için toplam uzunluğunun 12853333333 metre olması gerekiyor.Bu da 128.533.33 km yapıyor.Dünyanın çevresi 40.075 km yani sadece kılcal damarlardan oluşan bir vücut dünyayı 320 kez dolaşabiliyor ki kılcal damarların boyutunu en büyük olarak aldım senin için eğer 2.5'dan alırsan 1280 oluyor.Tabi tüm vücut kılcal damarlardan oluşmadığı için bu kadar fazla uzunluk yapmaz ama ben sana olmasının mümkün olduğunu göstermek için hesapladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 24 Mayıs 2020; 4:52:13 >
  • r.H kullanıcısına yanıt
    Hocam onlar kita avrupa asya ve afrika , kara bağlantisi oldugu icin butun cizmistim

Ama benzetmenizi sevdim ve cidden benziyorlar, italyanin yaninda korsika sardinya adalarinida cizmisim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galapagoskaplumbağası -- 24 Mayıs 2020; 4:54:10 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.