Şimdi Ara

Piyasada ki ŞAHİNler sizce ne zaman sıfıra indirgenir? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
1
Favori
37.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu arabaların kıymetini bilin. Böyle bir klip hangi araba için çekildi bu ülkede?

  • Teneke yığını diyebileceğimiz sayın koçun Türkiye'ye büyük bir kazığıdır.Binlerce kişi bu araçlarda hayatını kaybetmiştir.
  • Söylediklerini onaylamıyorum,fakat ölümüne de olsa ,konuşma hakkını savunacağım diyen ''VOLTAİRE'' abimizin cümlesiyle baslamak istiyorum.Bende senin aksine keşke yürüdüğüm gezdiğim yollarda daha çok şahin doğan görsem diyorum fakat ben nedense tek tük haricinde hiç denk gelmiyorum.Bazı şeyler insanın kendi elinde deyildir.Şan şöhret para gibi.Bu gibi şeyler doğuştan elinde olan yoksa kazanmak bulmak zor oluyor ve sanş herkese bazıları gibi herkese eşit gülmüyor ne yazıkkı.Adamın elindeki imkan o belkide senden benden daha fazla çalşıyor emek sarfediyor ama onu alabiliyor yani imkanı yoksa lüks araç almak ne yapsın bu hayalinden vazmıgeçsin SORUYORUM sana değerli arkadaşım.Normal BMW sine M çıkartmasını yapıştıran MERSO suna çakma AMG jantı takan quattro olmayan AUDİ sisinin bagajına quattro yazınısı yapıştıran(bu araçlar belkide 10-15 ŞAYİN yapar) kişiler APAÇİ olmuyorda emeği sahine yeten vatandaş mı APAÇİ OLUYOR




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aanil


    quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Şahin'i beğenirsin veya beğenmezsin, ayrı bir konu. Şimdiye kadar 3 veya 4 ŞAHİN'imiz oldu, bir tanesini de bayiden SIFIR aldım, hidrolik direksiyon ve merkezi kilitliydi. Ayrıca otomobillerin gerçekten PARA ettiği ve satışların patladığı 1993'te de 1988 model ama eski kasa Murat 131 ŞAHİN'i verip yerine 1993 model TEMPRA SX almış, o zaman parasının yarısını o eski arabayı takasa vererek ödeyebilmiştik.

    Tabi zaman değişti, ŞAHİN üretimi durdu. Daha modern otomobiller imal edildi ama ülkemizde 20 yıldan fazla aynı bantta babadan oğula geçen bir meslek gibi üretilen ŞAHİN'ler Türkiye piyasasından belki de silinecek en son araçlardır. Parçası ucuz, tamiri daha da ucuz, her yerde para ediyor, yaygın ve zaman öldürmek için de aksesuar ve modifiyeye de müsait, ayrıca ufak tefek çizik, darbe gibi 50.000-100.000 TL'lik (bizim maddiyat alanımıza giren) araçlardaki can sıkıcı şeyler en genci 10 yılını deviren ŞAHİN'lerde olmaz. Kadınların yaşı, erkeklerin maaşı ve ŞAHİN'lerin kilometresi sorulmaz, yoktur çünkü.

    Bu otomobiller piyasadan aniden silinseydi şu anda bunlarla zaman geçiren onbinlerce hatta yüzbinlerce genç uğraşlarından olacak, çok sayıda aksesuarcı, yedek parçacı ve üreticisi, tüccar, tamirci ve çırak sırf bu klasmandaki araçlar üzerinde uzmanlaştıkları için belki de işsiz kalacaklardı. Toplum maddi gücü kuvvetli, cebi para dolu olan, 28 platin kredi kartı ile gezen zenginlerden ibaret değil sadece. Bazı kenar, varoş mahallelerine gidin, orada da oto tamircileri var, askerliğini 20 yaşında sülüsünü alıp gidip yapıp gelenler var, Türk filmlerindeki gibi belki eskisi kadar fakir değil ama yoksul olan ve içinde yaşama sevgisi olan insanlar da var. Bunlar suçlu toplumsal artık değil, aklı başında ve namusu, şerefi ile yaşayan insanlar ve yok işte, anadan-babadan veya deden kalan 2 küp altın yok, bir ŞAHİN'i çok görmeyin bu nedenle.

    PASSAT'ımı satıp ŞAHİN'le de gelirsem DH forumuna şaşırmayın. Ha, beni APAÇİ olarak damgalayabilirsiniz, ama ben ŞAHİN'e binmekten ŞEREF duyarım!

    Saygılarımla,

    Taner Göde


    yazdıklarınıza tamamen katılıyorum bizde şahinlerle brodwaylerle büyüdük sw torosların bagajında uzun yollara çıktık yazdıklarınızı okudukca o günler aklıma geldi çocukluğum gözümün önüne geldi. Ozamanlar şahinlerde tempralarda hepsi aile arabalarıydı herkes biner hafta sonları pikniğe gider keyif yaparlardı. Şahin toros brodway bunlar 90 ların simgesi gibi aynı ben bile genç yaşıma rağmen onlara bakınca nostalji koktuğunu hissediyorum.

    Şimdi konuyu açan arkadaşa şöle katılıyorum ki onun gibi düşünen birçok insan var bende dahil ve birçok kişide dahil.Bunun nedeni nedir açıklayım bilmiyorum hangi şehirde yaşıyorsunuz ama ankarada yaşasanız neler çektiğimizi bilseniz sizde bize hak verirdiniz.Hergün kapımın Önünden gece 12 den sonra kaç tane eksozu bağırta bağırta şahin geçiyor ben bile sayamıyorum bacılarımıza kardeşlerimize o şahinlerin camlarından agızları sulana sulana laf atanları sölemek bile istemiyorum. İşte bunlardan dolayı o güzelim araçlar ne yazıkkı artık serseri arabası muamelesi görüyor ve bende aynı muameleyi istemedende yapmıyorum inanın oturduğum muhitte çalıştığım ostim organize sanayideki tipler görseniz sizde katılırsınız bana.

    Şahine binmekten bende gurur duyarım sizin gibi insanlar bindiği sürece.

    + yan yatmış 8

    Şu modifiyeci tayfası artık yokolup gitse Şahin'lere Doğan'lara o kadar yüklenilmez. Çevremde arabası Şahin olup, pırıl pırıl kullanan, gram modifiye yapmayan insalarda var. Şimdi bir araç yüzünden onları hiçe saymak haksızlık olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    @ Jeolojici

    @ afyonlu_erkan



    Beyler sizlere şahin kullancılıları olarak soruyorum. Arabanıza film çektirip, çakma zenon taktırdınız mı? Araba fiyatının yarı fiyatına ses sitemi taktırıp gecenin bir yarısında milleti rahatsız ettiniz mi? Gereksiz makaslar atarak milletin canına kastettiniz mi? Bunlara cevabınız hayırsa neden konuyu üzerinize alındınız ki? Konunun amacı belli çünkü. Genelleme yaptım evet ancak iyiyle kötüyü herkes ayırdedebilcek olgunlukta ve bu aracın kullanıcı kitlesinin %95 inin barzo olduğunu herkes bilmekte, korkmayın genelleme yapmaktan. :)

    Genelleme yapmaktan korkmayan bir tek ben değilim, koskoca google bile gözler önüne seriyor. Google görsellere tofaş şahin yazın ya da verdiğim linke tıklayın :)

    http://www.google.com.tr/search?q=tofa%C5%9F+%C5%9Fahin&hl=tr&biw=1280&bih=685&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=zDyGTuStL4bR0QXoopn6Dw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&sqi=2&ved=0CBkQ_AUoAQ


    @ xmiralay

    Seni ayakta alkışlıyorum, 4 sayfada bir tek sen anladın beni .)

    peki google görsellere honda civic yaz.onlardamı apaçi,tabiki senin beynince honda civice mod yapan apaçi olması imkansız!sen beynine kazımışsın şahin=apaçi.

    sende bu linke tıkla :))

    http://www.google.com.tr/search?q=honda+civic&hl=tr&biw=1440&bih=748&prmd=imvnsr&source=lnms&tbm=isch&ei=qbiGTpPTKe6a1AWq_6zWDw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&sqi=2&ved=0CCcQ_AUoAQ

    bende diyorumki piyasadaki tüm civic kullanıcıları apaçi.
    honda civic apaçi makas şov izleyin
    http://www.youtube.com/watch?v=u1zZwdfTV0E



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigertank -- 1 Ekim 2011; 10:01:02 >




  • Konuyu açan arkadaşın dediğine göre bu arkadaşta düne kadar şahine binmiş ama yine dediğine göre 'doktor' olan babası Yeni arabalar alinca simdi havalarda anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında kısır bir döngü var.

    Şahinler bitse yerini başka marka alacak, o da bir zaman sonra bitse onun yerini de bir başkası alacak ve bu hep böyle gidecek.

    Sen şimdi diyosun ya hani "Şahin ne zaman bitecek?" Diyelim 10 sene sonra bitti. 10 sene sonra da şahinin yerini misalen Honda civic aldı. O zaman da senin zihniyetinde olan birisi kalkıp "Honda civic ne zaman bitecek?" diyecek ve bu böyle devam edip gidecek.

    Önemli olan bir markanın bir modelinin bitmesi değil, mantalitenin bitmesi, değişmesi.

    Kimisi "şahin ne zaman bitecek?" der, kimisi de "şahine laf atanlar ne zaman bitecek?" der...

    Yani sen şahin ne zaman bitecek derken aslında "şahine laf atan" ne zaman bitecek, "şahine laf atanların çoğu, yüzde bilmem kaçı ya zengin çocuğudur ya da şahin bile alamayacak adamların züğürt tesellisidir" diyenlerle aynı katagoriye giriyorsun. Mantalite aynı.

    Ülkemizde "nezaman bitecek?" diye sorulması gereken o kadar çok şey var ki; şahinin ne zaman biteceği bunların yanında devede kulak kalır.

    Şahin ne zaman mı biter?

    Ne zaman ikinci eli kuvvetli, yedek parçası, yürütmesi, modifiyesi bol ve ucuz AMA ARKADAN İTİŞLİ bir araba olursa o zaman biter güzel kardeşim.

    Misalen 2001 model BMW E 46 nın ikinci el değeri 10.000 TL ye düşerse, bir kapı kolu 2 TL olursa, bir çift dikiz aynası 25 TL olursa, arka stobu 10 TL olursa, 6 aylık bandrolu 40 TL olursa ve ülkemizdeki insanların alım gücü şu anki şartlarla aynı kalırsa o zaman adam neden şahine 8-10 bin TL versin? Gider o paraya E 46 sını alır şu an ne yapıyorsa BMW E 46 ile yapar. Egsozdu, neondu, cam filmiydi, yanlamaydı,

    O zamanda senin mantalitende olan birisi kalkıp foruma "E46 lar ne zaman bitecek? Geçen gece saat 3 de evin altında e 46 lar araba çeviriyordu, egsoz bağırtıyordu ... vs... " diye konu açar.

    Benim mantalitemde olan birisi de der ki; Nezaman bugatti veryonun fiyatı 10.000 TL olursa, Audi bilmem neyin fiyatı şu kadar olursa, mercedes bilmem ne modelinin fiyatı şu kadar olursa, o zaman e 46 lar biter der.... ve bu döngü böyle devam eder gider.

    Sonuç: Yukarıda da dediğim gibi, önemli olan bir markanın bir modelini bitirmek değil, mantaliteyi değiştirip, arabayı adam gibi kullanıp, hanzoluk, apaçilik yapmamak, milleti rahatsız etmemek. Şu an adamın gücü şahine yetiyor, şahinle milleti rahatsız ediyor. Gücü e 46 ya yetenler e 46 ile rahatsız ediyor.


    Sen konuyu "Apaçiler, hanzolar ne zaman bitecek, arabayla milleti rahatsız eden, trafiği tehlikeye atanlar ne zaman bitecek? diye açsaydın burdaki yorumların çoğu farklı olurdu. Ama sen kalkıp şahini, doğanı işin içine sokarsan doğru olmaz diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    cottonmurat

    Mesajın gerçekten gereksiz, hadi sadece bağlaç anlamındaki -ki nin ayrı yazıldığını öğrendim kaldır şahinleri.

    quote:

    İnsanı değerli kılan gelir düzeyi değil, insanın aldığı görgü ve terbiyedir.


    Ayrıca şu alıntı yağtığım yer de senin mesajına ait, bu da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunun göstergesi.. En az 10 kere yazdım, konunun maddiyatla ekonomik durumla hiç alakası yok diye

    @ aanil

    Hocam sen durumu çok güzel izah etmişsin, ben de söyledim bir çok kere... Zamanının emekçi, cefakar arabaları olan şahinler şimdi 4 tekerli pavyon oldular.

    @cottonmurat haklı bu konu gereksiz sırf başlık tutsun diye forumun damarı ya forumda en çok kullanılan araca çatacak aşağılayacaksın ya fanatiği çok olan markaya ucuz numaralar bunlar hayatı boyunca arabalara imrenip bir yolunu bulunca şahinden biraz üstün arabaya emaneten binebilen birinin açabileceği başlığa benziyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfzn

    Konuyu açan arkadaşın dediğine göre bu arkadaşta düne kadar şahine binmiş ama yine dediğine göre 'doktor' olan babası Yeni arabalar alinca simdi havalarda anlaşılan.

    Hayır dostum havalarda değilim, belki altımda maseratti olsa olurdum da, altı üstü bir hyundai accent var. Aynen dediğin gibi biz de şahin kullandık 2001 yılına kadar ama 4 sayfa anlatıp da kimsenin anlamadığı şu insanlar var ya hani, modlayanlar ışıklar garip sesler fln. Onları yapmadık, ulaşım için kullandık, tıpkı diğer efendi şahin kullanıcıları gibi.

    @ zotacing

    Amin
  • Şahinlerin yok olmasına gerek yok. Kro ve apaçiler yokolsa zaten şahinler gözümüze batmaz bu kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    %80'i muayeneden geçemiyor ve çoğu trafikten men yemeye başladı. Sanırım en geç 5 yıl içinde tamamen yok olurlar. Eskiye göre oldukça azaldı. Tüv Türk saolsun.

    afaki rakamlar bunlar laf ola beri gele abartılı konuşmuşsun tüv verilerine nasıl ulaştın bide trafikten men edilemez tüvün öyle bir yetkisi yok git şu normlara uydur der yollar ben daha çalışır yürür arabaların men edildiğini görmedim konya sanayide bisürü pert toplanıp muayeneden geçiyor 2 dreği sağlam her şahin toplanır trafiğe döner
  • ---



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro_34 -- 1 Ekim 2011; 15:33:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exe_genesis

    Şahinlerin yok olmasına gerek yok. Kro ve apaçiler yokolsa zaten şahinler gözümüze batmaz bu kadar.

    şu ana kadar ki en doğru, mantıklı ve güzel cevap. tebrikler
  • 2021 yılında tek tük kalacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maestro_34

    quote:

    Orijinalden alıntı: exe_genesis

    Şahinlerin yok olmasına gerek yok. Kro ve apaçiler yokolsa zaten şahinler gözümüze batmaz bu kadar.

    şu ana kadar ki en doğru, mantıklı ve güzel cevap. tebrikler

    arkadaş doğru diyor kro apaçi her yerde aynı şahin doğan kalksa başka bi araba bulup onuda çevirirler çok kişi hayatında bikere kullanmıştır bende kullandım aldıgımda mecburen alıcam param olsa almam bırakalım geçmişte birer tatlı anı olarak kalsın rahat bırakın şu şahinleri doğanları :D




  • bence şahinini modifiye ettirip son ses le dolaşanlar apaçi yada m.l
  • Parası ona yettiği için alıp adam gibi kullanana lafım yok. Ama genel intibası nerde bi tip hepsi bunu kullanıyo... Gördüm mü cinnet geçiriyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: last_legant

    Parası ona yettiği için alıp adam gibi kullanana lafım yok. Ama genel intibası nerde bi tip hepsi bunu kullanıyo... Gördüm mü cinnet geçiriyorum.

    Artı sonsuz üzeri sonsuzun karesi.

    Anlatmaya çalıştığım bu ancak pek çok insan geniş çerçevede düşünemiyor. Bir şey söyledik mi hemen savunma.
  • Şahin iyidir esasında hiç bişey yapmazsan arabaya iyidir biner gidersen kaza yaparsın 500 liraya toplarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    quote:

    Orijinalden alıntı: last_legant

    Parası ona yettiği için alıp adam gibi kullanana lafım yok. Ama genel intibası nerde bi tip hepsi bunu kullanıyo... Gördüm mü cinnet geçiriyorum.

    Artı sonsuz üzeri sonsuzun karesi.

    Anlatmaya çalıştığım bu ancak pek çok insan geniş çerçevede düşünemiyor. Bir şey söyledik mi hemen savunma.

    Hocam senin anlatmaya çalıştığın bu felan değil. Kendi kendinle çelişiyorsun. Önceki mesajlarında yazmışssın. İstisnalar olabilir ama işte o istisnalar benim önyargılarımı kırmaya yetmiyor felan tarzı yorumlar yapmışsın.

    Senin anlatmaya çalıştığın ve başından beri savunduğun şu; Şahin = Apaçi !!!

    Ne kadar istisna da olsa sen bu kadar dar bir çerçeveden bakarken, savunmaya geçen insanlar nasıl geniş çerçeveden baksın?

    İlk mesajında ne demişssin?

    Arkadaşlar sakın bu durumu kendini beğenmişçesine bir yorum olarak görmeyin ancak inanılmaz antipatim ve büyük bir önyargım var bu arabaya karşı. Benim için yolda giden her şahini kulanan apaçidir. Bunu asla küçümsemek olarak görmeyin, görseniz bile aracın fiyatıyla alakası olmadığnı bilin. Tipo, uno, lada , bis, taunus, hepsine binerim de, şahine asla


    Sizce ne zaman bu araçlar piyasadan yok olup gider?


    İlk mesajında yazdıklarınla bu mesajında yazdıkların çakışıyor.

    İlk mesajında şahine asla binmem demişssin. Yani senin antipatin, içinde kim olduğu, nasıl kullandığı değil, direkmen araba. Arabayı hedef alarak başlık açıyorsun, sonra da değişik yorumlar yapıyorsun. Sen şahine binsen o bahsettiğin hanzolar gibi mi bineceksin? Zannedmiyorum. Ama sen, demek ki senin çerçevenden bakan başka insanların, sen ne kadar adam gibi de binsen sana apaçi damgası vuracağını düşünüyorsun.

    Şimdi de kalkmış, "adam gibi binene lafım yok" tezini savunuyorsun.

    Bir daha düşün istersen.




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.