Şimdi Ara

Piyasada ki ŞAHİNler sizce ne zaman sıfıra indirgenir? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
1
Favori
37.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uurll


    quote:

    Orijinalden alıntı: *President*


    quote:

    Orijinalden alıntı: uurll

    quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    Kimse kurusa bakmasında olayın Şahinle falan alakası yok. Bizde yıllarca kullandık, babamız havadan kazanmıyordu parayı, 91 Doğan L miz vardı 9 sene kahrımızı çekti, ben ve kardeşlerim araç kullanmayı onda öğrendik. Kazalar yaptık, kendimiz tamir ettik.

    Bana sorarsanız sırf kullanıcı kesimi yüzünden almakta hep karar veremediğim araç BMW dir. BMW kullanıcı kesimi bence şahin kullanıcılarından çok daha kötü. Şahin kullanıcılarının yarısı sizin tabirinize apaçi ise, yarısı gelir seviyesinden dolayı bu araçları kullanıyor.

    Peki ya BMW ciler ne?

    Hocam 88 model siyah bir 3.16i (e30 kasa) sahibiydik 2003 senesine kadar , 15 sene efendi efendi kullandik ve o gunku degeriyle de sattik. 15 sene boyunca sadece 1 kere yolda bıraktı onda da benzinimiz bitmisti :) Cocuklugum o arabada gecti , hala ozluyorum. Simdi bizim aile apaci mi oluyor yani? Her aracin apaci kullanicilari vardir. Ama genelleme yapmak yanlis degil mi? Suanda da x5 3.0d , 7.30Ld , 1.16i sahibiyim makas atmayi birakin selektor bile yapmayi sevmem..

    Hatta babamın o bmwyi alma hikayesini de anlatayım..
    91 senesinde babam sıfır bir dogan aliyor , benzincide arabayi yikatirken yan taraftada birisi bu 3.16yi yikatiyor.. Aralarinda muhabbet ederken adam "bizim hanim bunu kullanamiyor , soyle bi doganimiz olsaydi" diyor , babam da bana da boyle bir bmw lazim diyor.. Sonrası al kardesim ver kardesim :))

    İnsanlara sağcı, solcu, apaçi, emo bilmem ne gibi yakıştırmalar yapılmasından nefret ederim. Yukarıdaki yazım aslında satır aralarında bunu anlatıyor. Fakat şimdi kendi mesajımı tekrar okuduğumda sizin anladığınız anlamda çıktığını gördüm.

    Benim tepkim aslında şahin, doğan vs. kullanıcılarına toplumdan dışlamaya yönelik düzenlenen bu karalama kampanyası idi. BMW den örnek vermemin sebebi de belli kullanıcı kitlesinin bu markaları sevmesinden kaynaklanıyor.

    Sonuç itibari ile kim ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmiyor. Her gece bizim mahalleye gelip yaptırdığı özel düzenek ile patır patır eksoz patlatan bir şahinci var, ben sempati ile bakıp gülüp geçiyorum. Oda kendini tatmin etmeye çalışıyor kendince. Ne yapalım vuralımmı? yoksa dışlayalımmı? eğitemediğimiz insanları dışlayamayız, çünkü toplum olarak bu bizim suçumuz.

    Hocam araba isi bence zevk ve keyif isidir. eksoz patlatanlar , ilginc ve cirkin(bana gore) modifiye yapanlar , araclarina gerekli gereksiz her turlu aksesuari takıp araclarini oto aksesuar dukkanina cevirenler.. Bu tarz insanlari asla yadirgamam , hatta etrafa zarar vermedikce veya baskalarini rahatsiz etmedikce benim icin bunlari yapmalarinda hic bir sakinca yok. Ben nasıl aracimin orjinal ve temiz olmasindan keyif aliyorsam o adam da ondan keyif aliyor. Şahini efendi efendi kullanan da var audi a8 ile terör estiren de var.. Benim icin onemli olan arac degil icindekidir.. Yalniz şu da bir gercek ki eski bir e30 sahibi olarak apacilerden cok cektim :) Çakal kasa olarak adlandirilmasi da cabasi..

    Belli markalara yönelmelerinin sebeplerini biliyoruz. Dediğin gibi insanlara zarar vermediği sürece o kişinin tercihi beni ilgilendirmez.

    Bir gün hava alanı yolunda ilerlerken bir Corvette ile yan yana geldim. Oda beni görünce gaza geldi ufak ufak tatlı tatlı gazlamaya başladık. Önden gidiyor ben kıçından ayrılmıyorum falan takılıyoruz ufaktan aşırı hızda yapmıyoruz. O arada şahincinin biri nasıl gaza gelmişse gelip aramıza bir makas salladı kendini tatmin etmeye çalışıyor.

    Corvette ve ben bassak tozumuza yetişemeyeceğini bildiğimiz şahini görünce hemen ikimizde hızımızı kesip sağdan sağdan tin tin takılmaya başladık. İkimiz birbirimiz için de çevre için de tehlikeli değildik, ama şahinci tehlikeliydi. Bir süre bizi taciz etti kendince ama oralı olmadık. Bıraktık bizi geçti gitti, kendini tatmin etti.

    Eğer biz onu ciddiye alıp gazlasaydık işte orda büyük hata yapmış olurduk. Velhazıl trafikte kendini tatmin etmeye çalışan sürücüyü hemen tanırım, sağa çekilir yol veririm. Hiç kompleksli değilimdir. Bassın gitsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şahinciler devlet politikasıdır. Devlet izin verdiği için varlar. O kadar!
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.