Şimdi Ara

Piston Segman Ölçsüsü Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım su eksitlliği için conta değişimi yapılacaktı.Motor açıldı daha sonra pistonların saga sola oynadıgı görüldü ve ustamız segman atalım dedi. Bende kabul ettim. Aracım motor açılmamışken 10 40 yağ ile 8 bin kmde 1.5 litre civarı yağ eksiltiyordu. Bugün pistonu reflektiyce götürdüm ölçtürdüm. Adama bana 79mm standart segman alacaksınız dedi. Benimde düşüncem şu; aracım şuan 290 bin km de. aracın yağ yakmasının sebebi segmanların eskimiş olması Yani piston motor blogunda saga sola oynarak zarar vermemiş. Kısacası yeni koyulan segman ile araç eski komp. kavusur mu ? Fabrika çıkışlı 100 beygir. Segman atıldıgı zaman motor komp. ciddi anlamda etki edecek midir ?

Conta değişimi olacagı için üst kapakta kapakcıya gönderildi. Taşlandı siboblar vs herşey yapıldı.

Aslında araca segman atmak benim aklımda yoktu. Lakin ustamız aracın üst tarafı iyi oldu aşagıya vurursa bu sefer egzozdan duman atar aracın eksilttiği yağ fazlalaşır dedi.

Benimde segman aklıma yattı.

• yukarıı
  • Standart segman al denmesinin anlami silindirlerinde asinma yok. Gomlekler saglam. Pistonlarda saglam demek. Kafan karismasin standart olcu al tak motorun sifir olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kompresyon standart değerlere yaklaşır, çekişte farkı hissedeceksiniz. Yakıt tüketimi artabilir. ilk aracımda kompresyon kaçağı ve ciddi yağ eksiltme vardı. segman sonrası yakıt tüketimimde ciddi artış olmuştu.

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

kompresyon standart değerlere yaklaşır, çekişte farkı hissedeceksiniz. Yakıt tüketimi artabilir. ilk aracımda kompresyon kaçağı ve ciddi yağ eksiltme vardı. segman sonrası yakıt tüketimimde ciddi artış olmuştu.

kolay gelsin

yakıt tüketimi neden artıyor peki ? şuan çekmedigi için gaza fazla basmak zorunda kalıyorum yapıldıgı zaman daha az basarım aynı seviyede durması gerekmez mi yakıtın
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

quote:

kompresyon standart değerlere yaklaşır, çekişte farkı hissedeceksiniz. Yakıt tüketimi artabilir. ilk aracımda kompresyon kaçağı ve ciddi yağ eksiltme vardı. segman sonrası yakıt tüketimimde ciddi artış olmuştu.

kolay gelsin

yakıt tüketimi neden artıyor peki ? şuan çekmedigi için gaza fazla basmak zorunda kalıyorum yapıldıgı zaman daha az basarım aynı seviyede durması gerekmez mi yakıtın

Su an fazla basıyorsanız - sonrasında az basacaksanız ,tabi ,yakıt azalır bile. Lakin ben eski aracımı arızali sekilde kullanırken aracın arizali olduğunu bilmiyor ,performansının o hali gibi olduğunu sanıyor ve durumu kabullenip sakın kullanıyordum. Yani yaptırdıktan sonra da gaza basisimda bir degisiklik olmadı. Yakıt arttı, tabi performans da. Umarım anlatabildim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir şey daha ekleyeyim ; segman mutlaka orijinal olsun ( ya da en kalitelisinden ) arkadasım ucuz segman alıp ustasına taktirmisti. Sadece 10.000 km sürdü ömrü. Sonrasında orj takıldı. 40bin devirdi hala sıkıntı yok Segmandan yana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bir şey daha ekleyeyim ; segman mutlaka orijinal olsun ( ya da en kalitelisinden ) arkadasım ucuz segman alıp ustasına taktirmisti. Sadece 10.000 km sürdü ömrü. Sonrasında orj takıldı. 40bin devirdi hala sıkıntı yok Segmandan yana.

valla hocam güya bugün motor toplanacaktı daha toplanamadı. Koskaca Ankarada standart segman bulamıyomılar. Ben anlamıyorum ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.