Şimdi Ara

Pirzola nın kilosunun 40 lira olması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi anlayamiyorum büssürü koyun inek varken nasıl böyle pahalı olabiliyor üstünde azcık et var zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çünkü sorgulamıyoruz, bize sunulan değerlerle yetiniyoruz. Hepimiz ilkokul-ortaokul sıralarında sosyal bilgiler derslerinde ''Türkiye bir tarım ve hayvancılık ülkesi'' bilgileriyle donatıldık peki 20'li-30'lu yaşlarımıza geldiğimizde neden bu durumu sorgulamıyoruz ?

Geçen sene Aljazeera bir haber yapmıştı Dünya'da ve Türkiye'de et fiyatları diye.Fiyatlar değişmiş olabilir tabi ama bir fikir vermesi açısından koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winnie the Pooh -- 5 Temmuz 2015; 15:57:19 >

• Pirzolayı 40 liraya buluyorsan yine de iyiymiş.O paraya varsa az olsa da almaya çalışırım.
  • Kardes inek,koyun cok olsa bu kadar pahali olmazdi et.
    Ayrica bu hayvanlarin yediği yem bile ithal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 TL mi ? Nerde yasiyon sen kardeş burada kıyma 40 Pirzola 50 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 5 Temmuz 2015; 22:28:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

Kardes inek,koyun cok olsa bu kadar pahali olmazdi et.

Ortaokulda bize túrkiye tarım ve hayvancılık ülkesidir dendi fındık bizden sorulur dendi fındık kilosu 60 tl ¿¡

• quote:

Orijinalden alıntı: AcılıUçanTaco

quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

Kardes inek,koyun cok olsa bu kadar pahali olmazdi et.

Ortaokulda bize túrkiye tarım ve hayvancılık ülkesidir dendi fındık bizden sorulur dendi fındık kilosu 60 tl ¿¡

hocam eskidendi o artık kimse tarımla ilgilenmiyor millet çiftçiliği düşük bir şey olarak görüyor ah bir bilseler tarımdaki parayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AcılıUçanTaco kullanıcısına yanıt
    Ufak üreticiler hem icerdeki hemde dışardaki buyuklere karşı duramıyor.
    Turkiyede tarim hayvancılık için endüstriyel çapta yatirim şart amatorlere yer yok.
    Çiftçilik köylü ve fakir mesleği olarakta görüldüğü icin gelismiyor, oysa ki amerikada ki ciftcilere bakin hepsi zengin, ferrarisiyle toprak yolda ralli yapani bile gördüm

Eksikliklerimiz;
    Kullanilabilir su kaynaklari bakimindan fakiriz her ne kadar 3 tarafimiz denizlerle cevrili olsada.
    Tarım arazilerimiz ufak parcalar halinde dağıldıgi için maliyet artiyor.
    Sermaye yetersiz.

• Amerika ile tr yi et fiyati konusunda karsilastirmayi ancak aptallar yapar.

Amerikada yasiyorum ve buradaki etle tr deki et ayni degil. Amerikada kirmizi ette asiri antibiyotik ve hormon var ustune abd hukumeti manyak tesvikler ve hibe veriyor.

Butun bu tesvik ve yardimlara hormon ve antibiyotige ragmen abd de kuzu koyun fiyati tr ile ayni ama dana eti 3 kat ucuz.

Fakat is lezzete ve sagliga gelince turkiyedeki et urunleri cok cok daha ustun.

Gazetedeki yazilari hazirlayanlar iq su dusuk zavalli insanlar dunyadan haberleri yok.

• Sukretmeyi ogrenemediniz

• Ulan burda 55 lira.

40 tl nerde satiliyor ? Gidelim 10 kilo alalim

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Hocam reklam gibi olcak ama eskişehirdeki çagdaş markette gördüm zaten orasi daha ucuz oluyor migrosa göre

• quote:

Orijinalden alıntı: afutku

Sukretmeyi ogrenemediniz

Afedersinde neye şükrediyim ben? Kiralar almış başını gitmiş dolar uçtu uçacak elektroniğe ek vergi var y**rak gibi internete 60 tl ödüyoruz ben meye şükrediyim?

• quote:

quote:

Sukretmeyi ogrenemediniz

Afedersinde neye şükrediyim ben? Kiralar almış başını gitmiş dolar uçtu uçacak elektroniğe ek vergi var y**rak gibi internete 60 tl ödüyoruz ben meye şükrediyim?

Yasadiginina sukredebilirsin ,yapamam edemem diyorsan o zaman maliyetlerini dusurmeye bakacaksin,interneti kapatacaksin,tlf hattini uygun tarifeye gecireceksin,kirani daha uyguna bulup,pirzola kirmizi et yerine tavuk tuketeceksin hatta sebze agirlikli ucuz olsun diyede marketten degil pazardan alisveris yapacaksin dahaq sayayimmi

• quote:

quote:

quote:

Sukretmeyi ogrenemediniz

Yasadiginina sukredebilirsin ,yapamam edemem diyorsan o zaman maliyetlerini dusurmeye bakacaksin,interneti kapatacaksin,tlf hattini uygun tarifeye gecireceksin,kirani daha uyguna bulup,pirzola kirmizi et yerine tavuk tuketeceksin hatta sebze agirlikli ucuz olsun diyede marketten degil pazardan alisveris yapacaksin dahaq sayayimmi

Sömürülmeye devam edeceksin i unutmuşsun

• AcılıUçanTaco kullanıcısına yanıt
    Dua edinde afrikadan aç, sefil insan resimleri getirip koymamış.

insanların gittikçe daha fazla sömürülmesi = onlara göre hamdetmek, şükretmekle eşdeğer.

Bu türler hep böyledir...Hep daha aşağı düzeyde yaşayan sefilleri örnek gösterecekler.

Ama hiçbir zaman bir Norveç'te , Almanya'da ki halkları örnek gösteremezler çünkü bu ülke o düzeye hiç gelemedi..

Şükürcülük edebiyatı ile halkı daha uyuturuz diye düşünüyorlar..

Onlara göre halk hep böyle olmalı !

Prof.Dr.Yaşar Nuri ÖZtürk - Halkı teba yapacaklar ve muhtaç bırakacaklar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 6 Temmuz 2015; 19:45:32 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sukretmeyi ogrenemediniz

Sömürülmeye devam edeceksin i unutmuşsun

Yorganini ayagina gore uzatacaksin musrufluk yapmiyacaksin

• Avrupa ülkelerinde paranın değeri bizimkinden çok daha yüksek olmasına rağmen orda et fiyatları daha ucuz biz ne yanlış yaptık da avrupa ülkesinde doğmadık hatamızı söyler misin?
  • Veganım kafa rahat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç yıldır çiftçilik yapıyorsun kardeşim ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.