Şimdi Ara

||| PİRANHA ZEN ||| ROOT-CWM RECOVERY-ROM KURMA REHBERİ ||| (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
3
Favori
15.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende recovery modunda da açılmıyor işte. Hatta artık pc bile telefonu görmüyor yani flash tool programında bile işlem yapamıyorum. Garantiye gitmesi şart galiba.
  • Anlaşılan cihaz brick olmuş.Ev ortamında çözümü var mıdır bilmiyorum ama servis halleder kanımca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni gördüm konuyu SP Flash Tool hata vermesinin sebebi kullanılan işletim sistemi. SP Flash Tool uyumluluk modunu Windows xp sp2 getirirseniz düzelir.
  • Sanırım yüklemede hata yapıyorsunuz ben bataryayı %100 şarj ettim, flashtooldan yükleme yaptım ilk gün 1 gün gitti şarj şimdi ise 29 saati buldu. 4.2 ye göre bende şarj süresi uzadı bile sizde ne var anlamadım hani wi-fi açık dışarı çıktığımda 3g açık mail adreslerim kurulu.
     ||| PİRANHA ZEN ||| ROOT-CWM RECOVERY-ROM KURMA REHBERİ |||
  • S5 rom kullaniyorum ve telefon ilk acilisindaki siyah beyaz resmi degistirmek istiyorum (samsung gifi kalsin ama) sayfadaki boot degistirmeyi yapsam olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 25 Eylül 2014; 20:00:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet olur :)

• ben root atamadım bana bi yardımcı olurmusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovableheros16

ben root atamadım bana bi yardımcı olurmusunuz

Jellybean mi yoksa kitkati mi rootlayamadiniz?

• kitkat framarootu yükledim ama 3 seçenekte de failed diyor.
  • lovableheros16 L kullanıcısına yanıt
    Kitkat'ı rootlayamazsınız zaten.Henüz bir yöntem yok.

• EKE58 kullanıcısına yanıt
    hadi ya peki imei numarası silindi telefonun rootlamadan nasıl düzeltebilirim
  • lovableheros16 L kullanıcısına yanıt
    Piranha Zen anakonusunda bu bilgiler mevcut.Son sayfaları kurcalayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: EKE58

Kitkat'ı rootlayamazsınız zaten.Henüz bir yöntem yok.

Rootladim hocam ben

• EKE58 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim dostum
  • Ridvan beyin cwmden rom yukleme videosundaki gibi pc den recovery cwm yi flashladim.http://download.chainfire.eu/452/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.02.zip adresten ubdate super su zip i indirdim. Telefonu kapTip cwm ye girip insall zip menusuyle update supersu v2.02 dosyasini yukle diyoruz ve flasliyor hepsi bu. Kitkati rootlamak isteyen varsa bu sekilde rootladim sorunsuz calisiyor...

• benmetin16 B kullanıcısına yanıt
    Evet o dosya flaşlanırsa olur.Framaroot gibi kolay olmuyor ama.

• quote:

Evet o dosya flaşlanırsa olur.Framaroot gibi kolay olmuyor ama.

Tek zorlugu pc den cwm recovery i telefona flaslamak. Gerci o da 2 dk.lik iş ama

• quote:

Merhaba arkadaşlar, biraz vakit ayırdım ve dağınık durumda olan dosyaları, anlatımları bir araya getirdim.
    Bu konudaki anlatımlar sayesinde rahatlıkla root,rom ve recovery yükleme işlemlerini yapabileceksiniz.
    Anlatımlar, alıntılar da içermekle birlikte, anlatımların bir kısmı da benim çalışmamdır.İZİNSİZ KOPYALAMAYINIZ.
    Buradaki anlatımlar dolayısıyla meydana gelebilecek zararlardan mesul değilim, telefonunuzda yapacağınız her işlemden siz sorumlusunuz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROOT ETME

1.YÖNTEM - RUN.BAT İLE ROOT ETME (TAVİSYE EDİLEN)

-MT65xx USB sürücülerini kurun (drivers preloader MT65xx klasörü içindeki InstallDriver.exe'yi çalıştırın.)
    -Cihazınızın ayarlar menüsünden Bilinmeyen Kaynaklar(Güvenlik sekmesinde) ve USB Hata ayıklamayı(Geliştirici Seçenekleri sekmesinde) etkinleştirin.
    -Run.BAT dosyasını açıp herhangi bir tuşa basın. (mt6589_rooter klasörü içerisinde)
    -Cihazınızı bağlayın, sürücüler yüklenecektir.
    -İşlem tamamlanana kadar bekleyin ve cihazınızı yeniden başlatmak için herhangi bir tuşa basın.
    -Yeniden başlatıldıktan sonra cihazınız rootlanmış olacaktır.

2.YÖNTEM - FRAMAROOT İLE ROOT ETME

-Framaroot-1.9.3.apk isimli dosyayı SD kartınıza atın.
    -Uygulamayı telefonunuza kurun.
    -Kurulum bittikten sonra uygulamayı açın, Root edin.
    -İşlem başarılı olduğu takdirde cihazınız rootlanmış olacaktır.

CİHAZI UN-ROOT ETME

-Dilerseniz SuperSU uygulamasını settings/ayarlar sekmesindeki full unroot seçeneğine tıklayarak unroot edebilirisiniz.
    -Dilerseniz de yukarıda 1.yöntemde olduğu gibi bat dosyası ile unroot edebilirsiniz.
    -Bunun için Cihazınızın ayarlar menüsünden Bilinmeyen Kaynaklar(Güvenlik sekmesinde) ve USB Hata ayıklamayı(Geliştirici ------Seçenekleri sekmesinde) etkinleştirin.
    -RunMe.BAT dosyasını açıp herhangi bir tuşa basın. (MT6589_UN Rooter klasörü içerisinde)
    -Cihazınızı bağlayın, sürücüler yüklenecektir.
    -İşlem tamamlanana kadar bekleyin ve cihazınızı yeniden başlatmak için herhangi bir tuşa basın.
    -Yeniden başlatıldıktan sonra cihazınız un-root olmuş olacaktır.

ROOT İÇİN GEREKLİ DOSYALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CWM RECOVERY KURMA

CWM Yükleme Rehberi

-CTR.img dosyasını hafıza kartınıza atın.
    -Atttığınız dosyanın ismini recovery.img olarak değiştirin.
    -Play Store'dan Mobile Uncle Tools isimli uygulamayı indirin ya da mobileuncle_MTK_toolv2.9.9.apk isimli dosyayı kurun.
    -Mobile Uncle Tools uygulamasını çalıştırın, root izinlerine onay verin.
    -Program içerisinde Recovery Update sekmesine tıklayın ve hafızaya atmış olduğunuz recovery.img dosyasını seçin.
    -Onay verin, CWM yüklenmiş olacaktır.

Stock Recovery Yükleme Rehberi

-Stock-recovery.img isimli dosyayı hafıza kartınıza atın.
    -Atttığınız dosyanın ismini recovery.img olarak değiştirin.
    -Play Store'dan Mobile Uncle Tools isimli uygulamayı indirin ya da mobileuncle_MTK_toolv2.9.9.apk isimli dosyayı kurun.
    -Mobile Uncle Tools uygulamasını çalıştırın, root izinlerine onay verin.
    -Program içerisinde Recovery Update sekmesine tıklayın ve hafızaya atmış olduğunuz recovery.img dosyasını seçin.
    -Onay verin, CWM yüklenmiş olacaktır.

CWM RECOVERY KURMAK İÇİN GEREKLİ DOSYALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

ORİJİNAL ROM YÜKLEME

Orijinal ROM Yükleme Rehberi

-MT65xx USB sürücülerini kurun. (drivers preloader MT65xx klasöründeki InstallDriver.exe isimli dosya)
    -Bu işleme başlarken cihazınızın bilgisayar bağlantısını kesin.
    -Daha önceden edinmiş olduğunuz orijinal roma ait rar dosyasını (ZEN V11.rar) masaüstüne(ya da herhangi bir konuma) çıkarın.
    -Flashtool yazılımını açın.
    -Scatter-loading File sekmesine, orijinal roma ait klasörde bulunan MT6589_Android_scatter_emmc.txt dosyasını tanıtın.
    -Firmware->Upgrade butonunua tıklayın, cihazın bataryasını çıkarın ve bilgisayara bağlayın.
    -Şimdi bataryayı takın, sürücüler yüklenecek ve sonrasında yazılım yüklemesi başlayacaktır.
    -İşlem sonunda yeşil daire çıkacak, bu işlemin başarılı olduğu anlamına gelir.

ORİJİNAL ROM YÜKLEMEK İÇİN GEREKLİ DOSYALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

PİRANHA ZEN V11 ORİJİNAL ROM DOSYASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

CUSTOM ROM YÜKLEME

Custom Rom Yükleme Rehberi

-Bu işlem için cihazınızın root edilmiş olması ve cihaza CWM kurulmuş olması gerekmektedir.
    Şartlar uygunsa başlayınız.

-Bu adresten veya herhangi bir yerden temin edeceğiniz cihaza uyumlu bir rom dosyasını zip şeklinde hafıza kartınıza atın.
    -Ses açma + güç tuşuna basılı tutarak cihazı recovery modda açın.
    -Yedek alacaksanız bu işlemi backup sekmesinden yapabilirsiniz.-
    -İndirdiğiniz romu kurmadan evvel Wipe data/factory reset, Wipe Cache Partition, Mount and Storage>Format/system ve Wipe Dalvik Cache yapın.
    -Şimdi Install Zip sekmesine tıklayın, Install Zip from SD seçeneğini seçin, hafıza kartına atmış olduğunuz zip dosyasını seçerek işleme onay verin.
    -İşlem sonlandığında Reboot System Now sekmesine tıklayın ve cihazınızın açılmasını bekleyin.

CUSTOM ROM YÜKLEDİKTEN SONRA BOOT DOSYASINI ORİJİNALE ÇEVİRME

Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi custom rom yükledikten sonra boot açılışı değişiyor ve aldığınız backuptan orijinal roma dönseniz dahi düzelmiyor.Bunun için ufak bir dosya hazırladım, CWM'den flashlayacaksınız, başka hiçbir şeye gerek yok, orijinal Piranha boot logosu geri gelecek, denenmiştir.

ORİJİNAL BOOT LOGOSU YÜKLEME DOSYASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kardeşim root şlkenşbde run.bat açtım bir tuşa bastım.Cihazı taktım.Deomond started succesfull diyor başka birşey demiyor işlem tamammı?Cihazı çekeyimmi yoksa daha yüklüyormu

• gokhan1997 G kullanıcısına yanıt
    Framaroot yöntemi ile root yapın daha kolay.

• S5 rom yükledim. Samsung galaxy s5 ve gülücüklü siyah beyaz ekran var ve 35 dakikadır bekliyorum.Telefonum brickmi oldu?Yoksa normalmidir bu kadar beklemem
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.