Şimdi Ara

||| PİRANHA ZEN ||| ROOT-CWM RECOVERY-ROM KURMA REHBERİ |||

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
15.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ||| PİRANHA ZEN ||| ROOT-CWM RECOVERY-ROM KURMA REHBERİ |||

Merhaba arkadaşlar, biraz vakit ayırdım ve dağınık durumda olan dosyaları, anlatımları bir araya getirdim.
    Bu konudaki anlatımlar sayesinde rahatlıkla root,rom ve recovery yükleme işlemlerini yapabileceksiniz.
    Anlatımlar, alıntılar da içermekle birlikte, anlatımların bir kısmı da benim çalışmamdır.İZİNSİZ KOPYALAMAYINIZ.
    Buradaki anlatımlar dolayısıyla meydana gelebilecek zararlardan mesul değilim, telefonunuzda yapacağınız her işlemden siz sorumlusunuz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROOT ETME

1.YÖNTEM - RUN.BAT İLE ROOT ETME (TAVİSYE EDİLEN)

-MT65xx USB sürücülerini kurun (drivers preloader MT65xx klasörü içindeki InstallDriver.exe'yi çalıştırın.)
    -Cihazınızın ayarlar menüsünden Bilinmeyen Kaynaklar(Güvenlik sekmesinde) ve USB Hata ayıklamayı(Geliştirici Seçenekleri sekmesinde) etkinleştirin.
    -Run.BAT dosyasını açıp herhangi bir tuşa basın. (mt6589_rooter klasörü içerisinde)
    -Cihazınızı bağlayın, sürücüler yüklenecektir.
    -İşlem tamamlanana kadar bekleyin ve cihazınızı yeniden başlatmak için herhangi bir tuşa basın.
    -Yeniden başlatıldıktan sonra cihazınız rootlanmış olacaktır.

2.YÖNTEM - FRAMAROOT İLE ROOT ETME

-Framaroot-1.9.3.apk isimli dosyayı SD kartınıza atın.
    -Uygulamayı telefonunuza kurun.
    -Kurulum bittikten sonra uygulamayı açın, Root edin.
    -İşlem başarılı olduğu takdirde cihazınız rootlanmış olacaktır.

CİHAZI UN-ROOT ETME

-Dilerseniz SuperSU uygulamasını settings/ayarlar sekmesindeki full unroot seçeneğine tıklayarak unroot edebilirisiniz.
    -Dilerseniz de yukarıda 1.yöntemde olduğu gibi bat dosyası ile unroot edebilirsiniz.
    -Bunun için Cihazınızın ayarlar menüsünden Bilinmeyen Kaynaklar(Güvenlik sekmesinde) ve USB Hata ayıklamayı(Geliştirici ------Seçenekleri sekmesinde) etkinleştirin.
    -RunMe.BAT dosyasını açıp herhangi bir tuşa basın. (MT6589_UN Rooter klasörü içerisinde)
    -Cihazınızı bağlayın, sürücüler yüklenecektir.
    -İşlem tamamlanana kadar bekleyin ve cihazınızı yeniden başlatmak için herhangi bir tuşa basın.
    -Yeniden başlatıldıktan sonra cihazınız un-root olmuş olacaktır.

ROOT İÇİN GEREKLİ DOSYALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CWM RECOVERY KURMA

CWM Yükleme Rehberi

-CTR.img dosyasını hafıza kartınıza atın.
    -Atttığınız dosyanın ismini recovery.img olarak değiştirin.
    -Play Store'dan Mobile Uncle Tools isimli uygulamayı indirin ya da mobileuncle_MTK_toolv2.9.9.apk isimli dosyayı kurun.
    -Mobile Uncle Tools uygulamasını çalıştırın, root izinlerine onay verin.
    -Program içerisinde Recovery Update sekmesine tıklayın ve hafızaya atmış olduğunuz recovery.img dosyasını seçin.
    -Onay verin, CWM yüklenmiş olacaktır.

Stock Recovery Yükleme Rehberi

-Stock-recovery.img isimli dosyayı hafıza kartınıza atın.
    -Atttığınız dosyanın ismini recovery.img olarak değiştirin.
    -Play Store'dan Mobile Uncle Tools isimli uygulamayı indirin ya da mobileuncle_MTK_toolv2.9.9.apk isimli dosyayı kurun.
    -Mobile Uncle Tools uygulamasını çalıştırın, root izinlerine onay verin.
    -Program içerisinde Recovery Update sekmesine tıklayın ve hafızaya atmış olduğunuz recovery.img dosyasını seçin.
    -Onay verin, CWM yüklenmiş olacaktır.

CWM RECOVERY KURMAK İÇİN GEREKLİ DOSYALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

ORİJİNAL ROM YÜKLEME

Orijinal ROM Yükleme Rehberi

-MT65xx USB sürücülerini kurun. (drivers preloader MT65xx klasöründeki InstallDriver.exe isimli dosya)
    -Bu işleme başlarken cihazınızın bilgisayar bağlantısını kesin.
    -Daha önceden edinmiş olduğunuz orijinal roma ait rar dosyasını (ZEN V11.rar) masaüstüne(ya da herhangi bir konuma) çıkarın.
    -Flashtool yazılımını açın.
    -Scatter-loading File sekmesine, orijinal roma ait klasörde bulunan MT6589_Android_scatter_emmc.txt dosyasını tanıtın.
    -Firmware->Upgrade butonunua tıklayın, cihazın bataryasını çıkarın ve bilgisayara bağlayın.
    -Şimdi bataryayı takın, sürücüler yüklenecek ve sonrasında yazılım yüklemesi başlayacaktır.
    -İşlem sonunda yeşil daire çıkacak, bu işlemin başarılı olduğu anlamına gelir.

ORİJİNAL ROM YÜKLEMEK İÇİN GEREKLİ DOSYALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

PİRANHA ZEN V11 ORİJİNAL ROM DOSYASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

CUSTOM ROM YÜKLEME

Custom Rom Yükleme Rehberi

-Bu işlem için cihazınızın root edilmiş olması ve cihaza CWM kurulmuş olması gerekmektedir.
    Şartlar uygunsa başlayınız.

-Bu adresten veya herhangi bir yerden temin edeceğiniz cihaza uyumlu bir rom dosyasını zip şeklinde hafıza kartınıza atın.
    -Ses açma + güç tuşuna basılı tutarak cihazı recovery modda açın.
    -Yedek alacaksanız bu işlemi backup sekmesinden yapabilirsiniz.-
    -İndirdiğiniz romu kurmadan evvel Wipe data/factory reset, Wipe Cache Partition, Mount and Storage>Format/system ve Wipe Dalvik Cache yapın.
    -Şimdi Install Zip sekmesine tıklayın, Install Zip from SD seçeneğini seçin, hafıza kartına atmış olduğunuz zip dosyasını seçerek işleme onay verin.
    -İşlem sonlandığında Reboot System Now sekmesine tıklayın ve cihazınızın açılmasını bekleyin.

CUSTOM ROM YÜKLEDİKTEN SONRA BOOT DOSYASINI ORİJİNALE ÇEVİRME

Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi custom rom yükledikten sonra boot açılışı değişiyor ve aldığınız backuptan orijinal roma dönseniz dahi düzelmiyor.Bunun için ufak bir dosya hazırladım, CWM'den flashlayacaksınız, başka hiçbir şeye gerek yok, orijinal Piranha boot logosu geri gelecek, denenmiştir.

ORİJİNAL BOOT LOGOSU YÜKLEME DOSYASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 6 Eylül 2014; 13:13:26 >

• Öncelikle anlatımın icin saolda verdigin site de bir sür ürom var mesela s5 rom u onu yüklesem o siteden oluyormu sorunsuz ?

bu örnekhttp://forum.xda-developers.com/canvas-magnus/development/rom-silky-samsung-s5-rom-canvas-magnus-t2775436
  • babd B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim bahsettiğiniz romu ben şahsen kurmadım, kesin bir şey söyleyemem ama o sitedeki Note 3 romunu falan kuran arkadaşlar var kuruluyor yani ama bir ekran titremesi sorunundan bahsediliyor hangi romlarda hangi durumda oluyor onu bilmiyorum.En güzeli deneyip görmek, hem bizi de bilgilendirirsiniz.
    Ama denemeden önce kesinlikle yedeklerinizi alın.Zaten stock rom da elimizde, en olmadı stock rom flashlarsınız.
  • Slm.

XDA sitesindeki ürün ile arasında ufak teknik farklılıklar var.
    Piranha Zen işlemcisi 1.2 Quad iken Micromax'ın ürünü ise 1.5 Quad olarak geçiyor.
    Bu rom yüklemede sorun çıkarır mı? Siz denediniz mi? Problem oldu mu?

Cevap verirseniz sevinirim. Yerli bir ürün alma peşindeyim, Grande düşünürken rom desteğinin Zen'da olmasıyla Zen'e de bakabilirim.
    Satın alırsam da bütün romlar tek tek denerim. Son bir yılda 50'den fazla rom yüklemiş biri olarak yazıyorum
  • isoomail kullanıcısına yanıt
    Xda daki romlarin hepsini denedim calisiyor kardes.... Su aralar stock roma tekrar dondum cunku v9 guncellemesini bekliyorum. Konuyu acan arkadasa cok tesekkur ediyorum butun daginik linkler dosyalar vs. Heosini bi konuda toplamis. Emegine saglik kardesim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben teşekkür ederim.
    Aynen hocam ben de 3 tane rom indirdim her şey hazır ama v9 güncellemesini bekliyorum.Konu cihazın duyulması, bilinmesi için faydalı olacaktır, alacak arkadaşlar için bir kriter olabilir.

isoomail,
    Benim bu cihazı almaktaki temel sebeplerim kamera ve yazılım desteği idi.Firma maillerde güncelleme vereceğini beyan etti.XDA'da da bu cihazın bir varyasyonu olan Micromax A117'nin romları mevcut.Hepsi oluyormuş.Şunu da söyleyeyim bizim aletin bir klonu da Wiko Darknight'tır, tek farkı bunun kamerası 8mp, bizimki 13mp.Ama bu cihaza rom desteği var mı araştırmak lazım.

• Oncelikle herkese SelamunAleyküm ben note 3 rom kullaniyorum bu romda yan cubugu nasil aacarim yan menuyu yani ayrica yarinda s5 romuna bakicam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G2 TWRP Recovery Kurma Rehberi!
    11 yıl önce açıldı
    twrp ile stock rom yükleme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • slayer9800 S kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam, bildiğim kadarıyla bildirim penceresindeki kısayollardan çoklu pencereyi aktif etmeniz lazım, ekranın sol tarafında küçük bir buton belirecek ona basınca yan menü açılacak.
    S5 romu denerseniz, düşüncelerinizi buraya aktarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 13 Haziran 2014; 0:18:23 >
  • slayer9800 S kullanıcısına yanıt
    Ana ekrandayken telefonun geri tusuna uzun basili tuttunmu yan daki uyhulama penceri acilir ayni yontemle kaybolur. Ana ekrandayken secenekler tusuna uzun bastinmi s-memo menusu cikar...bende note 3 kullaniyrdum. Ancak sist arayuz surekli durdu hatasi veriyordu bende. O yuzden kullanmiyorum note3 romunu..

• adam burda cyanogenmod 4.4.2 yüklüyor kayette basarılı

http://www.youtube.com/watch?v=ThI0fqbpVmA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babd -- 13 Haziran 2014; 10:42:12 >
  • Hocam maalesef gelmiyor fakat note 3 romunda bir sıkıntıyla karsilasmadim yan menuyu bi acamadik

• O menun adi multi window ise romda bugdaymis

• Arkadaşım çok teşekkür ederim. İlk defa akıllı telefon kullanıyorum. Sayende benim gibi bilmeyenler bile rahatlıkla room yükleyebilir. Daha önce cesaret edemiyordum nasıl olduğunu bilmediğim için. Telefonun yedeğini nasıl alıyoruz kısaca anlatabilir misin, rica etsem. Bir de yedek alınca içindeki programların yedeğini de alır mı. Hafıza kartındaki dosyalarla beraber yedeği geri yükleyince telefon şimdiki haline döner mi.
  • Hocam backup alma islemi recovery den yapilir (bende bu forumdan ogrendim) ustteki talimatlara uyarak telefonunuza cmw recovery yukleyim menudeki backup&restore girip backupa tiklayiniz .(bence saglikli bir backup icin en az 2 gb sd kart olmalidir.

• Arkadaşın dediği gibi CWM'ye girin, backup-restore yazan yere tıklayın.Backup'a basın.Bu işlem herhengi bir sorun olduğunda telefonunuzu şimdiki haline getirmenizi sağlar.Ayarlarınız ve programlarınız kısaca her şeyiniz yedeklenir.Bu işlerde yeniyseniz dikkatlı olmanızı öneririm.

• Teşekkür ederim. Yukarda da yazıyormuş gözden kaçırmışım. Şimdi anladım.

Garantiye gönderecek olursak Orijinal room kurduktan sonra eski haline dönmesi için unroot yapacak mıyız, CWM Recoveryi kaldırmalı mıyız. Yoksa stock recovery dediği orijinal recovery menusumu oluyor.
  • Evet stock recovery dediğim orijinal recovery oluyor.
    Garantiye göndermeden evvel, rootlu ise un-root edilmeli, CWM yüklü ise orijinal recovery yüklenmeli, custom rom varsa orijinal rom yüklenmeli.Özetle cihazı aldığınız zamanki haline getirmek gerekir.

• EKE58 kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalı bir konu olmuş.
  • Hocam şu andan itibaren s5 romunu yükledim fakat memnun kalmadım telefon çok aşırı derecede çakma gibi duruyor performansısı tam olarak deneyemedim zaten bir romuda ben görüntü için yüklüyorum

• Hocam Şimdi telefonu pc ile flashlamaya çalıştım ama flash tool com 1 i açamadı diyor yardım edermisiniz ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.