Şimdi Ara

Pininfarina.. Nasıl bir tasarım firmasıdır bu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakıyorumda bir tarafta hyundai matrix, bmc megastar, daewoo nubira vs. gibi dizayna sahip otomobiller..

bir taraftanda:

Ferrari 458 Italia,ferrari 348, ferrari california, maserati granturismo

hyundai matrix:

ferrari 348

herhalde adamlar parayı görünce tasarıma daha iyi yoğunlaşıyor(bkz: ferrari çizimleri) fakat niye diğer tasarımları o kadar çirkin?? para kazanmak için ucuz modellerde tasarlasınlar tamam anladık ta.. niye bu kadar çirkin yapıp ismini lekeliyor bu firma ?

• Parasina gore aga :)))

Ucuz yollu olanlari yeni giren toy cocuklar

Ferrarileri maseratileri

Senior lar ciziyor :))
  • Guzel konu bende bazen sormuyorum degil lan bu matrix i pininfarina nasil tasarlamis diye :)
  • Talebe ve firma prestijine göre çizim yapıyorlardır büyük ihtimalle.
  •  Pininfarina.. Nasıl bir tasarım firmasıdır bu ?

• ne kadar ekmek o kadar köfte...

az para verirsen stajyerler tasarlar, çok para verirsen ustalar.
  • Guigiaro'nun eline su dökemez bu veletler. Kız olsam takılırdım vallahi Guigiaro ile :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: altunay2

ne kadar ekmek o kadar köfte...

Ya ne cok biliyorsunuz...

Simdi tasarim yapmak kagida cizdim yapin diye olmuyor...

BMC fabrikasinin "Yapabilecekleri" var bunun dogrultusunda bir kere tarafim sinirlaniyor...

Ikinci olarka BMC fabrikasinin aracin tasarlanan kismi icin ongordugu bir butce var, yani tasarim belli bir butce ile eldeki uretim teknikleri ile yapilabilir olmali...

Ucuncu olarak, yapilan tasarim fabrikadan daha once belirtilen surede cikabilmeli, yani camurlugun tekinin 35dk'da takildigi bir tasarim yapilamaz keza o surede BMC bu vanlardan iki tanesini komple monte eder...

Dorduncu olarak yapilan tasarim, cok adetli uretilicek BMC aracinda servislenebilir olmali, karisik aletler ve uzmanlik gerektirmeden serviste sokulup takilabilmeli, BMC'nin camurluk vidalari gozukurken Ferrarinin kapi kollari dahi gizli, BMC'nun kapi kolu iki vida ile sokulurken Ferrarinin kapi kolu 2 saatte fln sokuluyordur herhalde...

Besinci olarak, BMC'nin camurluklari Z efsafinda elastikiyeti belli olcude olan malzemeden yapilirken Ferrari istedigi gibi sekil verebilecegi malzemeleri fiyat gozetmeksizin kullaniyor...

KBu liste boyle uzar...

• quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

BMC fabrikasinin "Yapabilecekleri" var bunun dogrultusunda bir kere tarafim sinirlaniyor...

Ikinci olarka BMC fabrikasinin aracin tasarlanan kismi icin ongordugu bir butce var, yani tasarim belli bir butce ile eldeki uretim teknikleri ile yapilabilir olmali...

Ucuncu olarak, yapilan tasarim fabrikadan daha once belirtilen surede cikabilmeli, yani camurlugun tekinin 35dk'da takildigi bir tasarim yapilamaz keza o surede BMC bu vanlardan iki tanesini komple monte eder...

Dorduncu olarak yapilan tasarim, cok adetli uretilicek BMC aracinda servislenebilir olmali, karisik aletler ve uzmanlik gerektirmeden serviste sokulup takilabilmeli, BMC'nin camurluk vidalari gozukurken Ferrarinin kapi kollari dahi gizli, BMC'nun kapi kolu iki vida ile sokulurken Ferrarinin kapi kolu 2 saatte fln sokuluyordur herhalde...

Besinci olarak, BMC'nin camurluklari Z efsafinda elastikiyeti belli olcude olan malzemeden yapilirken Ferrari istedigi gibi sekil verebilecegi malzemeleri fiyat gozetmeksizin kullaniyor...

KBu liste boyle uzar...

Elinize, agziniza saglik.

Herkes her konuda uzman olmus yahu...

Insan biraz mantik ureterek konussa eyvallah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hadi be Hyundai'yı da mı o tasarlamış?

Bence adama telefon geldi bir akşam. Parası da iyiydi, iş dönüşü yorgun evde ayaklarını uzatmış yarı uykuluyken -belki kafası da güzeldir- karalamıştır kağıda 1-2 şey, ortaya da bu çıkmıştır.

Olaya teknik açıdan bakarsak, ne kadar kıvrım o kadar maliyet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 27 Mart 2012; 0:40:39 >
  • quote:

quote:

KBu liste boyle uzar...

hadi canım. bizi aydınlat ey yüce insann...

hocam bunları bizde biliyoruz mesele o değil.

bahsettiğiniz durumlar bütün seri üretim yapan firmalar içinde geçerli. ama gelin görün ki şahane tasarımlara imza atan bir firma, öyle seri üretim araçları tasarlamış ki diğer bir çok markanın araçları yanında çirkin ördek yavrusu gibi duruyor.

eğer yeterli bütçe verilirse eminim dediğiniz kriterlere uygun ama aynı zamanda muazzam tasarımlar çıkarabilirler.

ama dediğim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte...

• quote:

Orijinalden alıntı: bekozim123

quote:

quote:

XXX

XXX

Elinize, agziniza saglik.

Herkes her konuda uzman olmus yahu...

Insan biraz mantik ureterek konussa eyvallah...

Sunuda ekleyelim...

BMC'nin tasarimi daha UZMANLIK gerektiren, daha cok ISGUCU isteyen ve en nihayetinde daha yuksek BUTCELI bir tasarim !

Yani BMC'nin begenmediginiz tasarimi icin cok cok daha fazla ugrasiliyor..

Ferraride tuturmaniz gereken onceden belirlenmis bir surtunme katsayisi, farlarin, stoplarin ve tavanin onceden belirlenmis yukseklikleri ve aracin mekanigini ilerletmek icin gerekli sogutma kanallari ve iyilestirmeler...

Bugun F458'in nerdeyse butun parcalari en hassas incelikten cikicak sekilde yapiliyor, autoclave carbon fiber CNC makinesinden cikmis gibi milimeterik cikiyor gunumuz kalip teknolojisi ile

Ama BMC icin;

Fabrikaya gidiliyor

Makine markalarina bakiliyor, neler yapabiliyor olculuyor, kullanilicak malzemenin sureklilik halinde ne sekilde islenebildigi inceleniyor...

Camurluk bir kere degil yilin 12 ayi farkli sicakliklarda dunyanin farkli bolgelerinden gelen malzeme ile yuzbinlerce uretilmeli...

Ferraride vida delikleriniz milimetrik iken BMC'de daha buyuk deliklere ihtiyaciniz var buda kaporta malzemeleri arasinda daha buyuk bosluk demek bu goze kotu geliyor...

BMC'nin tasarimi cok daha kapsamli bir is bir tasarim firmasi icin

• quote:

hadi canım. bizi aydınlat ey yüce insann...

hocam bunları bizde biliyoruz mesele o değil.

bahsettiğiniz durumlar bütün seri üretim yapan firmalar içinde geçerli. ama gelin görün ki şahane tasarımlara imza atan bir firma, öyle seri üretim araçları tasarlamış ki diğer bir çok markanın araçları yanında çirkin ördek yavrusu gibi duruyor.

eğer yeterli bütçe verilirse eminim dediğiniz kriterlere uygun ama aynı zamanda muazzam tasarımlar çıkarabilirler.

ama dediğim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte...

Sizin birsey bildiginiz yok sadece konusuyorsunuz !

Pininfarina ozel yapim tasarimlarda yapiyor, bastir parayi sana ozel araba yapiyor, hem tasarliyor hemde yapiyor...

Enzo ustune yaptiklari Ferrari P4/5'nin fiyati nedir ? Bak sadece tasarim yapilmadi arabayi yaptilarda komple...

4M dolar !

Bu araba milyon dolarlik Enzo ustune yapildi, ve bu arabanin butun govde parcalari icin kalip alindi, autoclave carbonfiber bir camurluk kalibi 10.000 dolar EN AZ, kaput, tamponlar kapilar !

Yani tasarim icin kac para aldilar sence ? Bu araba tek yapildi ve maliyet 1M dolarin altinda degildir, imkani yok 1M dolarin altina Enzo'dan bunu cikarsinlar...

1M Enzo, ustune 1.5M'da bunun maliyeti ne etti ? One-off tasarim 1.5M dolar....

Cok mu paraymis tasarim ?

Ferrari 5.000 araba icin oduyor bu parayi, ya BMC ? Kac yuz bin tane satiyor arabalarindan ? BMC'de arac basina 10 dolar tasarim parasi dusmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 27 Mart 2012; 0:57:54 >

•  Pininfarina.. Nasıl bir tasarım firmasıdır bu ?

• Ben bir tuhaflık göremedim.
    Adama minibüs tasarla demişler minibüs tasarlamış.
    Süper spor otomobil tasarla demişler. O da süper spor tasarlamış.

matrix biraz zevk dışı olsada.. onunda beğeneni olacaktır elbet..
    nubira'da aynı şekilde... o da farklı bir sedan yorumu olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 27 Mart 2012; 1:39:15 >
  • quote:

Söylediklerinize katılmakla birlikte bilginin kaynağını merak ettim.Bir dergi yazısı yada hobi araştırması mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RS7N

Aynısını kullanıyorum, diş fırçalamak zevk oldu benim için. Pininfarina'nın tasarladığını düşündükçe ağzımdan köpükler saçarak "ohhğyyşş" diye inliyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

XXX

XXX

tamam arkadaşım çok şey biliyorsun. aferin sana.

espri ile açılan konu ve yazılan cevaba ve daha sonrasında da gelen açıklamaya rağmen kendini tatmin edememiş olacaksın ki ego mastürbasyonuna devam ediyorsun.

hadi iyi geceler.

Konuyu acan kisi gayet emek harcamis, arastirma yapmis, gorsel ogelerle susledigi basligini ve derdini duzgun bir dille anlatmis...

Baslik gayet ciddi, paylasima uygun ve yapici bir baslik, hatta bu baslik google search'te cikar cunki eminim bir cok kisi bunu merak ediyordur...

Bir degil iki mesajda olayin para ile baglantisi oldugunu "Espiri" mayetinde mi saoylediniz simdi...

Hadi canim ordan...

Masturbasyon tek basina yapilmiyor mu ? Burada iki kisi oldugumuza gore ve sizin sozlerinize gore sizin ustunuzden kendini tatmin eden ben olduguma gore yaptigim masturbasyon degil sanirim....

Muamelen icin tesekkurler Altunay...

Aaooo Çok sert.
    Serin ... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RS7N

Farkında olmadan bende bunu kullanıyorum meğer pninfarina hocam tasarlamış vay be. ama çok şekil hakketen

• Örneğin giugiarro dan maserati,lotus, bugatti,tosbagen, fiat, ssangyong,Brilliance(made in çayna)daewoo,bmw,hyundai,De Lorean DMC-12 tasarımları çıkmış.

Asıl işin ilginç tarafı bu şekilde ün yapmış 3 firma var bunlar Pininfarina, Giugiarro, ve Bertone.Bu firmaların üçü de İtalyan.İtalyaya dönüp baktığın zaman tasarımın ve modanın memleketi gibi adeta.Tüm bu firmalar şirketler bence yüzlerce yıllık birikimin günümüzdeki yansıması.Ninja kaplumbağalardan da bilirsiniz hepsi italyandıDonatello, Rafael, Michalengelo, Leonardo

Davut heykeli

Sistine şapel de tavandaki resim

uzuuunca yazmama gerek yok yazacaktım da üşendim araştırılırsa görülecektir.
    Bir italyan otomobilinin güzel olmasının sebebinin altında günümüzden çok çok daha önce yaşanan kişilerin etkisinin olduğunu düşünüyorum.
    mühendislik öğrencisi Almanya hayalleri kuruyorsa eğer tasarımcı bir öğrencinin ise tek hayali italya olmalıdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.