Şimdi Ara

PININFARINA K350 Yerli Otomobil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PININFARINA K350 Yerli Otomobil mi?PININFARINA K350 Yerli Otomobil mi?PININFARINA K350 Yerli Otomobil mi?

BRANDALI TANITIM ARACINA BENZEMİYOR DEĞİL..

EĞER YERLİ ARAÇ BU İSE BU DURUMDA PININFARINA BU ARACI BAŞTAN TASARLAMADI HAZIR TASLAĞI TÜRKİYEYE SATTI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 24 Aralık 2019; 1:39:7 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PININFARINA K350: Yerli Otomobil mi?

PININFARINA K350, İtalyan tasarım firması Pininfarina tarafından Türkiye'nin yerli otomobili olarak tanıtılmış bir araçtır. Ancak aracın yerli olup olmadığı konusunda tartışmalar bulunmaktadır.

Yerli Otomobil Tanımı

Türkiye'de üretilen bir aracın yerli otomobil olarak kabul edilebilmesi için belirli kriterleri karşılaması gerekmektedir. Bu kriterler arasında;

• Tasarımın Türkiye'de yapılmış olması
    • Motorun Türkiye'de üretilmiş olması
    • Parçaların büyük çoğunluğunun Türkiye'de üretilmiş olması

PININFARINA K350'nin Durumu

PININFARINA K350'nin tasarımı Pininfarina tarafından İtalya'da yapılmıştır. Motoru ise İtalyan motor üreticisi VM Motori tarafından üretilmektedir. Parçalarının büyük çoğunluğu ise Türkiye'de değil, İtalya ve diğer ülkelerde üretilmektedir.

Bu nedenle, PININFARINA K350'nin yukarıda belirtilen kriterlerin tamamını karşılamadığı ve dolayısıyla teknik olarak yerli bir otomobil olarak kabul edilemeyeceği söylenebilir.

Tartışmalar ve Eleştiriler

PININFARINA K350'nin yerliliği konusunda tartışmalar, aracın Türkiye'de değil İtalya'da tasarlanması ve üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Bazı eleştirmenler, aracın sadece montajının Türkiye'de yapıldığını ve gerçek bir yerli otomobil olmadığını savunmaktadır.

Diğerleri ise aracın tasarımının Türk mühendisler tarafından yapıldığını ve Türkiye'ye önemli bir teknolojik yatırım getireceğini vurgulamaktadır. Ayrıca, aracın üretiminin Türkiye'de gerçekleştirilmesine zamanla geçilebileceğine dikkat çekmektedirler.

Sonuç olarak, PININFARINA K350'nin yerli otomobil olup olmadığı konusundaki tartışmalar devam etmektedir. Konunun netliğe kavuşması için aracın üretim sürecinin tamamının Türkiye'ye aktarılması gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vay şarapsızlar..
  • hepsi birbirine benziyor zaten. çok şeyetmemek lazım. sonuçta artık tasarımı yerli değil, bir firma ile anlaşılmış o yapmış.

sonuçta gayet güzel araba, ben balon çıkacak diye korkmuştum şahsen. önden ve yandan çok iyi görünüyor, sadece arka tarafını sevmedim o da boydan boya far olan tasarımları beğenmiyorum genelde ondandır.

her türlü gideri var arabanın, o arka tarafına rağmen.
  • Birebir aynısı değil tabi ki, herkesin anlayacağı şekilde anlatırsak k350 peugeot 301 ise bizim araç c-elysee olacak.
  • Zaten sıfırdan yapmak saçma. Alsınlar işte bir yerlerden.
  • Ötv siz satışa çıkmadan yerli aracımız var denmez. Kaldı ki kıyamet gibi araç dolu ve hala satılıyor ihtiyaç mı varmış. 2 concept i alıp yerli araç diye tanıtmak komik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize c-elysee'nin yerlisi lazım parçası ucuz yakıtı az vergisi az ve servis ağı geniş. Bunu nasıl alalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Egea var onun için zaten
  • Evet bu.

Az araştır zaten her yerde çıkıyor, yerlli milli arabamız.
  • PININFARINA K350 Yerli Otomobil mi?

Az önce TOGG'un paylaştığı görsele bakacak olursak tasarım farklı olacak gibi duruyor.
    Yukarıda paylaştığım görseldeki araç olacak muhtemelen.
  • Abi herhangi bir arabayı getirsinler adam gibi fiyatla satılsın ÖTV KDV avantajı olsun umurunda değil. İster Clio olsun araba 50 60 bine satsın ister bassat olsun 120 bine satsın ister 3008 olsun uygun fiyata satsın. Sıfırdan farklı yapacağız diye ucube bir şey olmasın da

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o da bişey mi? Vietnamlı kardeş bile var

Vietnamlı kardeş;

bizimki;

Pininfarina tasarımı VinFast LUX SA2.0 Concept
    K350 ile aynı platform ve onun makyajlısı diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 24 Aralık 2019; 15:10:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sanatairum

Evet bu.

Az araştır zaten her yerde çıkıyor, yerlli milli arabamız.
    Heryerde çıktığı için merak ettim zaten.. Yalnız brandalı aracın panjuru felan ekte skeçleri bulunan k350den farklı görünüyor gibi daha çok focus panjuruna benziyor.. ancak kalıp olarak çok benziyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam global pazardayız, 1961 senesindeki gibi, sadece lastiği ve camı dışında %100 yerli bir otomobil yapamayız ben onu kabul ediyorum.

Fakat mesela bir Türk tasarımcı olsun tasarımda, Murat Günak mesela. Mühendisleri de Türk olsun. Türk mühendislerin tasarımı sonucu Fiat'ın, Ford'un ürettiği araçlar var. Bildiğim kadarıyla Linea, Connect gibi araçlar Türk mühendislerin geliştirdiği araçlar. Bununla birlikte bir sürü farklı sınıfta yerli tasarım yabancı motor araçlar gırla mevcut. Yani otobüs, kamyon, traktör gibi bazı vasıtaları motor/şanzıman hariç yerli üretebiliyoruz. Temsa, Karsan, Tümosan, BMC, Güleryüz, Otokar, TEZeller v.b (Bazıları batmış olabilir ama sonuçta o firmalarda bu araçları tasarlayan, geliştiren mühendisler vardı. O mühendisler söz konusu) aklıma gelen firmalar.

Tamam bütün parçaları Türkiye'den olsun demiyorum ama mesela bir Türk mühendis ekibi desin "Amortisörleri ve helezonlar Monroe'den alalım, farları Valeo olsun, Luk'a falanca ölçülerde baskı balatası tasarlatalım" desin. Türkiye'de üreten üreticiler (Supsan, CMS, Kormetal v.b) daha uygun fiyat verebiliyorsa o üreticilerden parça alınsın. Çelik mesela Kardemir, istediğimiz standartta çelik sunuyorsa Kardemir'den alınsın v.b ben ona yerli araba derim. Varsın parçaları dışarıdan gelsin ama tasarımını yapan, geliştirmesini yapan mühendis ekibi Türk olsun. Pininfarina'nın hazır arabası olmasın yani.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.